Dodaj do ulubionych

Pralka Elektrolux EWT 810-problem z wirowaniem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 18:24
Witam,
niedawno kupilismy pralkę Elektrolux EWT 810 - prosty model, bo zależało nam
na podstawowych funkcjach. I mamy problem z wirowaniem tzn. zdarzają się
prania, kiedy nie wiruje, zdarza się też, że nie wiruje, kiedy ustawiam na
samo wirowanie. Problemem jest też jakość wirowania. Poprzednią pralkę
Whirlpool ustawiałam na 800 i to mi w zupełności wystarczało-tu przy 850
odnoszę wrażenie, że pranie jest zbyt mokre.
Dziś był pan z serwisu i orzekł, że przy złym ułożeniu prania pralka nie
będzie wirować. Szczerze powiedziawszy zupełnie mnie takie tłumaczenie nie
satysfakcjonuje.

Czy ktoś miał podobny problem?
Obserwuj wątek
    • basia961 Re: Pralka Elektrolux EWT 810-problem z wirowanie 15.02.07, 04:27
      Pan z serwisu ma rację...
      Jeśli pralka ma system który pozwala wirowac tylko wtedy kiedy pranie jest równo
      rozłożone w bębnie. A jeśli nowa to pewnie ma... To jest po to żeby łożyska się
      nie wybijały z pralka nie skakała po całej łazience.
      W mojej jest to samo,jeśli nie chce wirowac - wyjmuję częśc prania i na dwa razy
      ją zmuszam.
      • orchid11 Re: Pralka Elektrolux EWT 810-problem z wirowanie 15.02.07, 12:02
        tak, serwis ma rację, ale pralka powinna do skutku układać te ciuchy w bębnie. mój siemens to potrafi 10 minut rozkładać pranie w środku, ale zacznie wirować i wywiruje. jakieś dziwne.... -_-
    • Gość: gos Re: Pralka Elektrolux EWT 810-problem z wirowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:54
      Rzeczywiście poprzednia pralka wirowała zawsze, tylko zdarzało się, że
      zmieniała swoje położenie w trakcie wirowania. Ta z kolei nigdy nie zmienia
      swojego połozenia, ale zdarza się,że nie wiruje, tylko przerzuca sobie pranie.
      a pralka jest faktycznie nowa.
    • Gość: bibi Re: Pralka Elektrolux EWT 810-problem z wirowanie IP: *.merinet.pl 18.02.07, 05:19
      pisałam o elektorluxie przy temacie skakania pralki,zdaje się że elektroluxy
      mimiże chwalone -ciekawe czemu, przez sprzedawcow, są po prostu do kitu nikomu
      nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka