Dodaj do ulubionych

żałosne:/

06.04.06, 14:45
Cenzura na forum torunskim i bydgoskim osiagnela chyba punkt kulminacyjny. W
tej chwili nie mozna w zaden sposob napisac zle, ironicznie lub nawet
dowcipnie na temat Torunia zarowno na jednym jak i na drugim forum. Posty sa
wycinane niemal od reki. Te sprawe nalezy wyprostowac i natychmiast odstawic
od moderowania ludzi, ktorzy mysla, ze sa bezkarni. Prosze o zajecie sie tym
forum jak najszybciej.
Obserwuj wątek
    • balumbyd 12 wątek dotyczący bydgoskiej prasy 06.04.06, 14:58
      Właśnie poruszyłem temat 12 watku typu "Dziennikarstwo po bydgosku czesc 12" -
      jest ich już 12.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=39857187&v=2&s=0
      Napisałem wiec do admina że jezeli jak twierdzi nie powinno się zakładac dwóch,
      trzech wątków na ten sam temat i będą one bezwględnie usuwane (zobacz poniżej)
      to należałoby i ten watek usunąc.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=39774171&v=2&s=0
      Balum - ciągle umieszczasz negarywne wątki o Torun
      torek_st 05.04.06, 08:59 + odpowiedz

Balum - ciągle umieszczasz negarywne wątki o Toruniu i ciągle czyhasz na to aż
      ktoś je usunie. Wręcza zastawiasz swoiste pułapki na adminów. Jesteś w tym
      niezmordowany, niestety.
      Nie rób tak, to spamowanie.

A tu sprawa trywialna: wątków o uśmierceniu łabędzi jest 3 na forum - dopisz
      swój komentarz w innym."

W odpowiedzi otrzymałem odpowiedź cytuję :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=39857187&a=39863203
      "• Dziekuję balum za szczere zainteresowanie
      torek_st 06.04.06, 14:35 + odpowiedz

Dziekuję balum za szczere zainteresowanie naszym forum.
      Pozwolisz jednak, że to torunianie będą decydować co jest na forum.
      W/w wątek jest na naszym forum tylko jeden raz.
      Ale dziekuję za troskę."

Niestety wątki o podobne treści znajdują się już na forum (na stronie głównej
      parę pozyucji poniżej)
      Dziennikarstwo po bydgosku część 11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=39656976&v=2&s=0

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71
      • szukam w toruniu... (4) madzialenaaa1 06.04.06, 14:55
      • Dziennikarstwo po bydgosku czesc 12 (11) qq1110 06.04.06, 14:53
      • Nowy wybieg dla niedźwiedzia w ZOO (4) qq1110 06.04.06, 14:52
      • Rok temu - powódź 100 lecia, to teraz chyba co (3) tomek_bg 06.04.06,
      14:47
      • Poszerzyć Torun o całe gminy - tak jak Rzeszów!!! (49) mavellis 06.04.06,
      14:47
      • co robić w Złotorii, w gminie? (5) bozena998 06.04.06, 14:45
      • Bydgoszcz się wyludnia (41) bajobongo22 06.04.06, 14:20
      • Dziennikarstwo po bydgosku część 11 (39) babbik 06.04.06, 14:15
      Gala Tuba Satyrica (5) darek445 06.04.06, 14:09

• Gość: jan Trzeba po prostu wywalić baluma na stałe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:07
        balumbyd napisał:
        > Dziekuję balum za szczere zainteresowanie naszym forum.
        > Pozwolisz jednak, że to torunianie będą decydować co jest na forum.
        > W/w wątek jest na naszym forum tylko jeden raz.
        > Ale dziekuję za troskę."

Bardzo dobrze napisal ci torek! Trzeba po prostu wywalić baluma na stałe.
        A do ciebie balum: sprawdziłem - znów kłamiesz:
        To były identyczne wątki na ten sam temat (które podajesz), więc skasowano
        dublujące się. Normalne.
        A niniejszy wątek o benefisie Mikielewicza jest jedyny. Nie ma mowy o ty
        wydarzeniu w innym wątku. Oj ty lubisz jątrzyć, prawda?
        • k_martin Re: Trzeba po prostu wywalić baluma na stałe. 06.04.06, 18:11
          Dlaczego chcesz wyrzucać innego uczestnika forum janie? Może sam powinieneś
          pomyśleć nad odejsciem, czytałem twoje posty, strasznie macisz.
    • Gość: wiadro Re: żałosne:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:53
      Znów się nie dowiedziałem, skąd ten ban.
    • campenile Re: żałosne:/ 07.04.06, 08:59
      Żałosna jest obecna działalnośc patajki1
      • a_creep Re: żałosne:/ 07.04.06, 09:10
        > Żałosna jest obecna działalnośc patajki1

Siedź cicho bo dostaniesz bana. ;-)
        • Gość: balumbyd Re: żałosne:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:16
          Do momentu jak nie wpisze równania nautile=(pewne popularne imię i cztery
          cyfry) bana nie dostanie. To pewne
          • k_martin Re: żałosne:/ 07.04.06, 09:17
            Nie tylko to powoduje bana campenile może potwierdzić, własnie dostał
            • Gość: balumbyd Re: żałosne:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:28
              Ciekawe jest to że jak się robi równania dotyczace jatrzących leszków to nie
              wywołuje takich nerwowych reakcji. No ale oczywiśce się czepiam.
              • k_martin Re: żałosne:/ 07.04.06, 09:31
                Dlaczego miałoby wywoływać skoro na toruńskim forum można nazywać bydgoszczan
                bydłem to tym bardziej można Leszkiem.
                • torek_st Re: 07.04.06, 09:35
                  k_martin napisał:

> skoro na toruńskim forum można nazywać bydgoszczan bydłem

To nieprawda, nie widze nigdzie ostatnio takich postów.
                  Jesli gdzieś jest, proszę o link - usunę go.
                  • a_creep Re: 07.04.06, 09:53
                    > Jesli gdzieś jest, proszę o link - usunę go.

Skoro o kasowaniu, może ty będziesz w stanie mi pomóc. Chodzi o powody banów,
                    których nie udało mi się poznać przez słanie maili.

Jak rozumiem przedwczoraj dostałem bana za nazwanie nautile Robertem, co było,
                    jego zdaniem, pisaniem bzdur (dopuszczone przez regulamin), a zdaniem
                    forum.abuse ujawnianiem danych personalnych. Na moją uwagę, że nawet jeśli tak
                    jest to przecież o Leszku można pisać i to z nazwiskiem, już nikt nie
                    odpowiedział. Więc jak to jest?

Za to wczorajszego bana już kompletnie nie rozumiem. Nie dostałem nawet
                    podpowiedzi od forum.abuse. Co trzeba zrobić, żeby ją dostać?
                    • balumbyd Mnie to też frapuje 07.04.06, 10:10
                      "Za to wczorajszego bana już kompletnie nie rozumiem. Nie dostałem nawet
                      podpowiedzi od forum.abuse. Co trzeba zrobić, żeby ją dostać?"

Mnie to tez frapuje dlaczego ze skrzynek adminów czy forum.abuse nie mogę
                      uzyskac odpowiedzi na proste pytania (choc z forum ause co przyznaje od czasu
                      do czasu odpiszą). Odsyła się nas tutaj właśnie na tą skrzynkę a ze skrzynki
                      odpowiedzi nie dochodzą. Tak więc gdzie mamy poruszac nurtujące nas problemy
                      związane z moderacją itd. ? Jedynie forum o moderacji nam zostaje.
                      • a_creep Re: Mnie to też frapuje 07.04.06, 15:00
                        > Mnie to tez frapuje dlaczego ze skrzynek adminów czy forum.abuse nie mogę
                        > uzyskac odpowiedzi na proste pytania

Ostatnią rewelacją z forum.abuse to to, że netykieta zamieszczona na forum...
                        nie jest zgodna z netykietą. Nie sądzę, bym dostał kiedykolwiek obowiązującą
                        wersję netykiety, ale gdyby ktoś miał, to proszę mi wysłać na maila.

> Jedynie forum o moderacji nam zostaje.

Twierdzisz, że na dorum o moderacji uzyskujesz odpowiedzi na nurtujące cię
                        pytania?!
                        • Gość: balumbyd Re: Mnie to też frapuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:24
                          "Twierdzisz, że na dorum o moderacji uzyskujesz odpowiedzi na nurtujące cię
                          pytania?! "

Tego nie twierdziłem - twierdzę jednak że ze sprzecznych informacji
                          napływających z forum.abuse i forum o moderacji czasami można wyłuskac coś co
                          jest zblizone do rzeczowej odpowiedzi.
                          Np: swego czasu dowiedziałem się że spamem nie jest codzienne zalewanie
                          bydgoskiego forum pomyjami i podbijanie watków. W związku z tym zadałem pytanie
                          czy jak ja będe to robił czy to także nie będzie spam. Uzyskałem odpowiedź
                          żebym tego nie robił bo może to byc zakwalifikowane jako spam.
                          Z kolei na forum o moderacji nie uznaje się podbijania watków za spam ale na
                          forum toruńskim już tak.
                          Tak więc jak można zrozumiec pobijanie na niektórych forach jest spamem a nie
                          niektórych nie. Niestety mam wąski materiał badawczy i nie jestem w stanie ci
                          powiedziec jak sytuacja kształtuje się na innych forach. Tu musieliby się
                          wypowiedziec inni internauci.

• k_martin Re: Mnie to też frapuje 07.04.06, 15:26
                          a_creep napisał:

> Nie sądzę, bym dostał kiedykolwiek obowiązującą
                          > wersję netykiety, ale gdyby ktoś miał, to proszę mi wysłać na maila.

Nie możesz tego dostać na maila bo to jest wersja tylko dla zamkniętego kręgu
                          adminów.
    • torek_st nie ma już chamskich zaczepek, atakow personalnych 07.04.06, 09:32
      coolek napisał:
      > nie mozna w zaden sposob napisac zle na jednym jak i na drugim forum.

To chyba dobrze, ze usuwane są posty zaczepne i atakujące?
      Wszyscy piecioro admini staraja sie aby nie było już chamskich zaczepek, atakow
      personalnych, wyzwisk itp.
      Posty merytoryczne bez takich atakow nie sa usuwane.
      • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 09:37
        torek_st napisał:

> Posty merytoryczne bez takich atakow nie sa usuwane.

Ciekawe szkoda, że to tylko twoje słowa bez pokrycia w rzeczywistości. Poczekaj
        chwile tylko poszukam takich postów z bydłem.
        • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 09:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=32816416&a=32817943
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23321458&a=23381984
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23004384&a=23054368
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22981327&a=22982150
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=21659156&a=22287680
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=21659156&a=22287680
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22287584&a=22287584
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22271387&a=22277298

Starczy? to jeszcze nie połowa
          • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 09:52
            Dalsze

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22194553&a=22194553
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22137501&a=22172031
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22157149&a=22170756
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22063627&a=22122930
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22119405&a=22122626
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22120948&a=22122604
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22091760&a=22107989
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22063627&a=22066535
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=22037314&a=22065923
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=21094416&a=21938332
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=20969647&a=20978453
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=20964352&a=20973289
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=19811952&a=20958153

Dalej sam sobie poszukaj.
            • k_martin Re: torek gdzie jesteś, gdzie? 07.04.06, 10:01
              Dlaczego jak juz masz podane czesc dowodów to nagle zniknąłeś, nie odpowiadasz.
              Nie chce mi się wierzyć, że zacząłeś usuwać te posty.
              • jan996 Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:14
                Wszsytko co podales poza jednym k-martin to stare posty sprzed ponad pol roku!
                W archiwizacji. Rzeczywiscie straszny dowod :-)
                • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:19
                  No i co z tego ty też pod różnymi nickami włazisz na bydgoskie forum i
                  podbijasz stare wątki.
          • jabbur Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:13
            Zauważ, że zgłaszasz rzeczy z czasów kiedy torek_st nie był moderatorem.
            Moderator nie chodzi po archiwach i sprawdza tego co kiedyś pisano na forum.
            • jan996 Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:15
              O wlasnie to napisalem - archiwalia.
              • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:18
                A zcy te archiwalia nie łamia netykiety?
                • balumbyd Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:26
                  A czy tolerowanie obrzucania na leweo i prawo każdego "jątrzącym leszkiem"
                  spamerem nie łamie netykety ?
            • k_martin Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 10:21
              Nie był adminem 1 grudnia 2005?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=32816416&a=32817943

Może najpierw sprawdz dokładnie?
              • k_martin Re: był czy nie był? 07.04.06, 10:36
      • a_creep Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 09:37
        > To chyba dobrze, ze usuwane są posty zaczepne i atakujące?

Na początek spróbuj wpisać w wyszukiwarce na forum toruńskim np. "bydłoszcz".
        Jeśli uważasz, że zwracanie się tak nie jest "zaczepne i atakujące", a jest
        "postem merytorycznym", to chyba nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny, by
        rozmawiać o moderacji.

Dodam, że kilkukrotnie zwracałem drugiemu z toruńskich moderatorów uwagę na ten
        fakt, więc nie można tłumaczyć że nie zauważył kilkudziesęciu postów z wyzwiskami.

> Posty merytoryczne bez takich atakow nie sa usuwane.

1.04 był już kilka dni temy... ;-)
        • a_creep Re: nie ma już chamskich zaczepek, atakow persona 07.04.06, 09:42

> Na początek spróbuj wpisać w wyszukiwarce na forum toruńskim np. "bydłoszcz".

Chcąc być szczerym, to po moich wczorajszych interwencjach kilka najnowszych
          postów poleciało. Dalej jednak nie rozumiem, czemu toruński moderator, któremu
          kilkakrotnie zwracałem na to uwagę, nie raczył tego skasować.
          • Gość: balumbyd warto powrócic do historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:53
            Bo nie napisałeś tego pulicznie - przecież wiesz że na maile panowie zazwyczaj
            nie odpowiadają. Co do "Brzydgoszczy" chciałbym zacytowac tutaj posty które
            pisano już wstyczniu tego roku w watku załozonym przez jabura na toruńskim
            forum a dotyczącego moderacji - tam np: piszę się o tolerowaniu na forum
            obrażanai bydgoszczan czy ich pomawiania o pisanie pod różnymi nickami
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34848842&v=2&s=0
            • Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick
            a_weirdo 12.01.06, 15:00 + odpowiedz

> Uprasza sie 2-3 piszacych bydgoszczan o pisanie pod 1 nickiem

Coś mi zarzucasz? Pewnie masz dostęp do mojego IP i możesz sprawdzić, iż piszę
            pod jednym nickiem? Czy jabur mógłby to potwierdzić? Po co sugerujesz coś
            innego? Czemu nigdy nie odpowiadasz na pytanie o powód skasowania wiadomości,
            która nie łamie regulaminu? Czemu nigdy nie odpowiadasz na pytanie o powód
            banowania? Czemu nie zostawiasz śladu po skasowanej wiadomości? Czemu uważasz,
            iż zdanie "GUS twierdzi, iż w Toruniu jes 16 hiteli" łamie netykietę, a
            nazywanie kogoś "bydgoskim bydłem" tej netykiety nie łamie?

A taki np: zwęglony pazur pisał o zasadach moderacji na toruńskim forum

• Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP:
            *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: zwęglony pazur 12.01.06, 14:49 + odpowiedz

chłopcze, wielokrotnie kasowałeś wątki i posty nie mające nic wspólnego z tzw.
            trollowaniem. nawet członkowie mensy nie byliby w stanie pojąć twojego toku
            rozumowania przy kasowaniu. czasami po interwencji (u jabbura) wracały, jednak
            wiele z nich zniknęło na zawsze.
            przykładów jest wiele. te, które zapadły mi najbardziej w pamięci i rozbawiły,
            to na przykład kasowanie postów w wątku na temat festiwalu Lato Filmów.
            wywalaliście wszystkie krytyczne posty. jeśi ktoś miał zastrzeżenia do
            repertuaru albo twierdził, że w kinie Grunwald fotele skrzypią i panuje
            duchota, to nie miał prawa istnieć w tym wątku. wywaliliście również kiedyś
            wątek o liberaliźmie, który ciekawie się rozwijał ale najwyraźniej był zbyt
            trudny dla ciebie do zrozumienia. takich przykładów możnaby mnożyć do upadłego.
            wy - admini, jesteście odpowiedzialni za totalny upadek tego forum na równi z
            niedorozwiniętymi emocjonalnie dzieciaczkami tworzącymi wątki "toruńsko-
            bydgoskie".

Wątek jest ze stycznia ale nie stracił prawie nic z aktualności.
            • jan996 Re: nie warto wracac do historii 07.04.06, 10:17
              Nie warto wracac do historii.
              Teraz na forach jest znacznie lepiej, nie ma atakow personalnych, a ty (i 3
              twoje nicki) sie czepiasz dawnych rzeczy.
              • balumbyd Re: nie warto wracac do historii 07.04.06, 10:22
                I kto to pisze ? Ile razy nazwałes mnie jątrżacym leszkiem, spamerem i ile razy
                pisałeś żeby mnie na stałe zbanowac z forum ? I za co tylko za to że nie piszę
                po linii "propagandy sukcesu".
              • a_creep Re: nie warto wracac do historii 07.04.06, 10:27
                > Nie warto wracac do historii.

Kto to pisał, że historię trzeba rozliczyć? ;-)
    • Gość: wiadro Re: żałosne:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:36
      czyli ostatecznie...

nie można napisać "nautile=robert2222", ale "nautile - znany toruński troll, Robert G., zamieszkały w (...),
      numer telefonu (...), znany również jako jątrzący robercik" można.

Nie wiem tylko czy określenie "toruńska świnia" byłoby odpowiednikiem "bydłoszczak", więc nie wiem czy
      tego też można użyć.
    • k_martin Re: zauważyłem pewna prawidłowość 09.04.06, 16:23
      qq i staszek zawsze pojawiaja się razem na forum, zawsze wraz z nimi pojawia
      się spamer na bydgoskim dzisiaj np. idziunia. Czy to nie dziwne? To nie zdażyło
      się pierwszy raz
      • campenile Re: zauważyłem pewna prawidłowość 09.04.06, 20:50
        No a jak się wdasz w "rozmowę" z kuku to dostaniesz bana. Ciekawe, ze jak jest
        ten user to bardzo szybko wylatuja posty.
    • coolek Re: zauważyłem pewna prawidłowość 11.04.06, 00:14
      Zalozylem watek i troche odpuscilem, ale czas cos dopowiedziec.

Torek! To swietnie, ze wpisy zaczepne sa kasowane i gdyby wsyztskie takie posty
      rzeczywiscie byly usuwane od reki, to to forum szybko znudziloby sie niektorym
      osobom:/ Natomiast nie uwazam, by jakikolwiek z moich wpisow, ktore zostaly z
      torusnkiego i bydgoskiego forum usuniete byly obrazliwe, zaczepne czy atakujace.
      W pierwszym swoim wpisie wyrazilem sie nieprecyzyjnie - pod pojeciem "zle" nie
      mialem na mysli wyzywania czy oszukiwania kogokolwiek. Zle w tym wypadku oznacza
      napisanie, ze w Toruniu jest wieksze bezrobocie niz w Bydgoszczy - podaje
      zwykly, glupi przyklad. Na forum torunskim najzwyczajniej w swiecie sie NIE
      DYSKUTUJE - tam sie pisze dobrze o Toruniu, inaczej WON!

Pocieszam sie, ze nie jestem jedyny i wsrod torunian rowniez sa ludzie, ktorzy
      sa kasowani jedynie za to, ze ich zdanie rozni sie od zdania kilku osob. Ja sam
      mialem rozne sytuacje - bywalo, ze kasowano moj wpis i wszytskie pytania
      odnosnie jego usuniecia. Momentalnie. Po czym po godzinie go przywracano... Nie
      rozumiem - bo przeciez jesli post lamie regulamin, to sie go usuwa raz na zawsze:/

Naprawde, udzielam sie na wielu roznych forach o roznej tematyce, ale z taka
      sytuacja spotykam sie po raz pierwszy:/ Bez zadnego uprzedzenia, bez slowa
      wyjasnienia ani zadnego ostrzezenia moje wpisy sa kasowane. Ten uklad jest chory:/

Dziekuje za uwage i licze mimo wszystko na szybkie zajecie sie sprawa, bo
      przeciez ktos te fora moderuje/adminuje i odpowiada za swoja prace "glowa";)
    • antyqq122 Re: żałosne:/ 11.04.06, 21:59
      Naprawdę żałosne jest to, że nikt nie zrobi porządku z takimi babbikami i
      kukułkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka