Dodaj do ulubionych

moderator czuje sie cenzorem

18.12.06, 18:41
b.pascal, gwiazda wsrod moderatorow z ambicjami i takie tam inne, usuwa posty
ot tak, bawi sie w cenzora
posty nie znikaja z notka, ze naruszaja netykiete, bo tego nie robia
posty znikaja ot tak, bez przyczyny i sladu
co na to administracja?
Obserwuj wątek
    • b.pascal Moderator często jest cenzorem 18.12.06, 18:49
      Spam jest np. usuwany bez śladu. Jak masz prywatną sprawę do innego użytkownika
      forum, napisz do niego maila (vide Netykieta). Dziś dla odmiany ukłony zamiast
      buźki. ;)
      • ggigus pudlo, moderatorze, to nie byl spam 18.12.06, 22:18
        nie mam zadnych prywatnych spraw do misia1
        mozesz mu to przekazac, w koncu zawsze tam gdzie ty, jest i on
        a wiec czemu usuwasz posty? bawisz sie w cenzora?
        jest fajnie, bo masz wladze?

a ja tez bez caluskow, bo nie lubie cenzorow, ktorzy maja ambicje do wladzy
        • ggigus ps odnioslam sie do zachowania misia1 na forum, wi 18.12.06, 22:23
          ec ani wycieczka osobista, ani spam, ani nic
          tylko twoja chec, zeby cenzurowac i p okazac, kto rzadzi, poparta plecami tutaj
          (jak ty to zalatwiasz wlasciwie??)
          ergo - standard, skarbie
          wiesz, niektorzy faceci z takimi problemami kupuja sobie czerwone ferrari, a
          niektorzy dorabiaja sie plecow i sa moderatorami
          kazdemu wg potrzeb
        • b.pascal A jednak. :) 18.12.06, 22:32
          ggigus napisała:

> nie mam zadnych prywatnych spraw do misia1
          A jednak. ;)

> mozesz mu to przekazac, w koncu zawsze tam gdzie ty, jest i on
          Nie jestem posłańcem. Jak sama stwierdziłaś, estem moderatorem-cenzorem i do
          tego podobno błaznem. Mam jeszcze etat w realu, co daje trzy zajęcia zabierające
          mi sporo czasu. Na czwarte już go nie znajdę. :))

> a wiec czemu usuwasz posty? bawisz sie w cenzora? jest fajnie, bo masz wladze?
          Wyjaśnienie już było. Innego nie będzie. :)

> a ja tez bez caluskow, bo nie lubie cenzorow, ktorzy maja ambicje do wladzy
          To się dobrze składa, bo nie jestem tu po to, żeby mnie lubić. A gdybym jeszcze
          do tego był lubiany przez osobę często łamiącą Netykietę, to byłaby klęska na
          całej linii. ;)
          • ggigus A jednak co? 19.12.06, 00:09
            poniewaz misiu1 wyciera sobie gebe moim nickiem publicznie, musze go publ.
            prosic o zaniechanie
            a wiec?

nie jetses poslancem misia1? serio nie?? no klurcze, zawsze, gdzie sie cos
            pisze o forum i gdzie jestes ty, pojawia sie i misiu1
            a zreszta lubisz go, jak widac, bo nie kasujesz jego chamskich postow, wiec
            zrob dobry uczynek koledze i go poinformuj
            nie badz chamskim moderatorem z przerostem gruczolu wladzy, pascalu, badz
            czlowiekiem, sprobuj
            no blaznem jestes wg emki, ale jak widac, podoba ci sie ta rola
            wiem ze nie jestes od lubienia
            jak sie ma plecy, to i sympatia niepotrzebna
            netykiety nie lamie czesto, mylisz mnie z misiem1, ale jemu lamanie poblazasz

nie wiem, jaki masz etat w realu, sadzac po czasie i twoich widocznych
            aktywnosciach na forum - usuwanie postow - w realu bywasz rzadko
            ale to twoj problem
            pa pa
            • cyberski Re: A jednak co? 19.12.06, 10:02
              ggigus napisała:

[...]
              > nie wiem, jaki masz etat w realu, sadzac po czasie i twoich widocznych
              > aktywnosciach na forum - usuwanie postow - w realu bywasz rzadko
              > ale to twoj problem
              > pa pa

Rzadkie, jak starasz sie zasugerować, bywanie b.pascala w realu nie jes jego problemem. Gdyby było, toby bywał tam częsciej a tu rzadziej.

Jest to natomiast jakby nie patrzeć Twój problem, bo to Ty masz "tyły" z powodu rzadkiego być może bywania b.pascala w realu
              • ggigus cyberski, moze tobie sie myli forum z ringiem, 19.12.06, 18:43
                ale to nie jest MOJ problem
                serio
                jestem na forum, aby pisac i tylko po to
                a ze ty sie wolisz wirtualnie boksowac, hm,
                • cyberski Re: cyberski, moze tobie sie myli forum z ringiem 19.12.06, 20:02
                  Twój, Twój...
                  Bo to Ciebie "irytuje" sposób działania b.pascala...
                  JEgo nie "irytuje" :)
                  • ggigus a czemu przemawiasz w imieniu b.pascala? 20.12.06, 21:32
                    i co ma irytacja z powodu kogos tam z cenzura?
                    cenzura to sposob przymusu, nie lubie go ,wiec zamykam mu gebe
                    supermetody, obywatelu cyberski
                    • b.pascal Skoro się za mną stęskniłaś, to skrobę coś... ;) 20.12.06, 22:15
                      ggigus napisała:

> cenzura to sposob przymusu,

Złota Czcionka za tę definicję. ;)))
                      • ggigus alez nie tesknie, to nadinterpretacja 20.12.06, 22:40
                        tobie jako cenzorowi podoba sie zapewne ta definicja
                        • b.pascal Podoba mi się, jako użytkownikowi polszczyzny, 21.12.06, 06:50
                          Twoje twórcze podejście do języka polskiego. :)
                          Mniej podoba mi się natomiast to, że znów psujesz atmosferę na forum Wege. Czy
                          każdy wątek na tamtym forum, w którym się wypowiesz, musi w końcu stawać się
                          wątkiem o Tobie? O tym, kim jesteś, kim nie jesteś, co Ci się nie podoba u
                          innych, co o nich myślisz i dlaczego zwykle źle? Pytam publicznie, bo może ktoś
                          mi doradzi, jak Cię okiełznać? Obawiam się, że nie ma na to paragrafu w
                          Netykiecie, więc może trzeba będzie ja zmodyfikować i wprowadzić jakieś "lex
                          Ggigus"? ;)
                          • jureek Re: znowu się popisałeś 21.12.06, 09:12
                            Twoje chamstwo przekracza wszelkie granice. "Okiełznać" forumowicza? Nie
                            pomyliły Ci się role przypadkiem? Jesteś sprzątaczem, a zachowujesz się jak
                            klawisz. I to wyjątkowo wredny klawisz. Doprawdy nie rozumiem, jak może być
                            aesem osoba tak antagonizująca i wkurzająca użytkowników forum.
                            Jura
                            • cyberski Re: znowu się popisałeś 21.12.06, 10:12
                              A od kiedy to nie wolno "strzelać" do przeciwników?
                            • bartoszcze Re: znowu się popisałeś 21.12.06, 23:19
                              jureek napisał:

> "Okiełznać" forumowicza?

Jura, a jak Twoim zdaniem należy postępować z trollem? Tobie osobiście
                              działalność trolla może zwisa, natomiast ja znam wielu ludzi, których trolle
                              zniechęciły do forumowania, zwłaszcza jeżeli na forum trwa wojna trolli.
                              Czasem wybór jest dramatyczny - okiełznać trolla albo pozwolić mu rozwalić
                              forum. Co byś wybrał?
                              PS. Czy Twoim zdaniem troll-kobieta zasługuje na inne traktowanie niż
                              troll-niekobieta?
                              • Gość: maricn-milicjant Re: znowu się popisałeś IP: *.range86-137.btcentralplus.com 21.12.06, 23:26
                                > zniechęciły do forumowania, zwłaszcza jeżeli na forum trwa wojna trolli.

jesli gdzies trwa wojna trolli - to tylko za przyzwoleniem admnistracji.
                                odpowiedz wiec na twoje pytanie jest prosta - by okielznac trolla wystrczy by
                                administracja przestala go ochraniac.
                                • bartoszcze Re: znowu się popisałeś 21.12.06, 23:35
                                  Gość portalu: maricn-milicjant napisał(a):

> > zniechęciły do forumowania, zwłaszcza jeżeli na forum trwa wojna trolli.
                                  >
                                  > jesli gdzies trwa wojna trolli - to tylko za przyzwoleniem admnistracji.
                                  > odpowiedz wiec na twoje pytanie jest prosta - by okielznac trolla wystrczy by
                                  > administracja przestala go ochraniac.

są takie fora, gdzie administracja sama nie zagląda, a aesi mają czasem dosyć:(
                                  a swoją drogą ciekawe co na Twoją koncepcję powiedziałby Jura?
                                  • Gość: marcin-milicjant Re: znowu się popisałeś IP: *.range86-137.btcentralplus.com 21.12.06, 23:59
                                    > a swoją drogą ciekawe co na Twoją koncepcję powiedziałby Jura?

pewno zgodzilby sie ze mna gdyby zrozumial "co poeta mial na mysli": czyli nie
                                    sugestie, ze BEZWGLEDNIE NALEZY WYCINAC POSTY tzw "trolli", ale, ze wystarczy
                                    stosowac ta sama miarke wobec kazdego uczestnika forum. tylko z
                                    przeswiadczenia, ze sa "rowni i rowniejsi" rodzi sie balagan. tam gdzie sa
                                    jasne i PRZESTRZEGANE zasady, latwiej jest o czytelna sytuacje.
                                • b.pascal Re: znowu się popisałeś 22.12.06, 06:29
                                  Gość portalu: maricn-milicjant napisał(a):

> > zniechęciły do forumowania, zwłaszcza jeżeli na forum trwa wojna trolli.
                                  >
                                  > jesli gdzies trwa wojna trolli - to tylko za przyzwoleniem admnistracji.

To nie ten przypadek. Tutaj mamy do czynienia z nadaktywnością trolla, która to
                                  nadaktywność często niestety mieści się jeszcze w granicach Netykiety (kiedy się
                                  nie mieści, interwencja jest natychmiastowa), ale jest szkodliwa dla forum. I
                                  można się tylko bezradnie przyglądać. Dodam jeszcze, że każda interwencja w
                                  uzasadnionych przypadkach spotyka się z lawiną skarg lub insynuacji (wiele z
                                  nich można sobie tutaj poczytać). Jeśli o mnie chodzi, to ja to zniosę, ale
                                  obawiam się, że wiele osób odpuści sobie pisanie na forum Wege, żeby nie mieć
                                  wątpliwej przyjemności dyskutowania z Ggigus (jeśli to w ogóle można nazwać
                                  jeszcze dyskusją, a nie rozstrzeliwaniem oponenta za pomocą słów). ;)
                                  • cyberski Re: znowu się popisałeś 22.12.06, 10:25
                                    W określonych sytuacjach w celu zachownia "porządku publicznego" można wątpliwości co do zachowań określonych osób tłumaczyć na niekorzyść tych osób...

Innymi słowy ja osobiście dopuszczam możliwość profilaktyczngo "spacyfikowania" określonych jednostek w celu "uzdrowienia" atmosfery na forum.
                                    Ggigus pasuje mi jako obiekt do "pacyfikacji", ale ja nie jestem moderatorem :)))
                                    No chyba, że zaryzykuje i pojawi się na moim prywatnym forum :)))
                                    • b.pascal Re: znowu się popisałeś 22.12.06, 17:20
                                      Jako użytkownik forum, zgadzam się z Tobą całkowicie. Ale jako moderator
                                      publicznego forum nie mogę podejmować takich działań, bo jeśli interwencje w
                                      przypadkach niewątpliwych wywołują lawinę oskarżeń, to wyobraź sobie, co by
                                      było, gdybym zaczął wątpliwe przypadki interpretować na niekorzyść. Nie chcę się
                                      podkładać, bo żaden troll nie jest wart tego, żeby za niego polec. :)
                                      • cyberski Re: znowu się popisałeś 22.12.06, 21:15
                                        Brat mojego dziadka zanim zginął na wojnie ponoć powiedział, że "przyjemnie się umiera gdy się wie, że na tamten świat zabieramy ze sobą trochę bydlaków"...
                                        Zgadzam się z nim całkowicie (z resztą jak mówił, tak zginął)...

Gdyby mieć choć pewnośc, że możnaby raz na zawsze usunąc trolla łatwiej zapewne byłoby oddać władzę...
                                        Ale niestety takiej pewności w necie się nie dostanie...
                              • jureek Re: znowu się popisałeś 22.12.06, 14:57
                                bartoszcze napisał:

> jureek napisał:
                                >
                                > > "Okiełznać" forumowicza?
                                >
                                > Jura, a jak Twoim zdaniem należy postępować z trollem?

Po pierwsze - nie karmić! Natomiast wszystko, co robi Pascal to zaprzeczenie tej
                                zasady. Pascal w swoim upojeniu władzą pisze w sposób tak prowokacyjny, że z
                                normalnego, spokojnego forumowicza może zrobić trolla.
                                I jeszcze jedno, na pewno nie jest sposobem na trolla lepsze traktowanie trolli
                                przymilnych i nie kwestionujących decyzji admina.

> Tobie osobiście
                                > działalność trolla może zwisa, natomiast ja znam wielu ludzi, których trolle
                                > zniechęciły do forumowania, zwłaszcza jeżeli na forum trwa wojna trolli.
                                > Czasem wybór jest dramatyczny - okiełznać trolla albo pozwolić mu rozwalić
                                > forum. Co byś wybrał?

Pytanie teoretyczne, bo aesem nie byłem i być nie zamierzam (no chyba, że na
                                oślej). W sytuacji przez Ciebie opisanej wybrałbym trzecie wyjście. Założenie
                                podforum, gdzie konsekwentnie przenosiłbym wątki naparzających się trolli.
                                Zresztą chyba podobne rozwiązanie sam skutecznie zastosowałeś, dobrze pamiętam?

> PS. Czy Twoim zdaniem troll-kobieta zasługuje na inne traktowanie niż
                                > troll-niekobieta?

Pytanie jest podchwytliwe, a odpowiedź będzie wykrętna. Teoretyczna odpowiedź
                                brzmi - nie. Praktycznie natomiast sam zauważam, że jednak inaczej reaguję, gdy
                                kopie się się kobietę.
                                Na koniec chciałbym jeszcze zauważyć, że chyba zbyt łatwo przyklejamy osobom
                                nielubianym etykietę trolla.
                                Pozdrawiam
                                Jura

• ggigus nie czuje sie trollem, bo to nie ja zaczynam 22.12.06, 16:53
                                  dykusje o tym, czy jestem agresywna i tu taki cytacik:

"Nie. To naigrawanie się z agresywnej odmiany wegetarianizmu ideowego."

xzy to zdanie odnosi sie do mnie, czy do pogladow Jeniffer Lopez.
                                  Wiesz, jureek, sa granice smiesznosci i nie warto sie o nie ocierac.
                                  pozdrowka
                                  • ggigus ps nazwnaie mnie trollem to proba zamkniecia 22.12.06, 16:54
                                    mi ust, podobnie jak znikanie omich postow
                                    b.pascal wykorzystuje, co ma najlepszego - chamstwo i plecy
                                    • b.pascal Nie słyszałem, żeby jakiś troll zamilkł, 22.12.06, 17:14
                                      tylko dlatego, że nazwano go trollem, czego jesteś dobrym przykładem. ;)
                                      • ggigus teraz mnie obrazasz, wczesniej wypraszales mnie 23.12.06, 14:08
                                        z forum wege
                                        jests pospolicie kiepskim moderatorem z plecami i przeroste gruczolu wladzy
                                  • jureek Re: nie czuje sie trollem, bo to nie ja zaczynam 22.12.06, 17:06
                                    Zacytuję samego siebie jeszcze raz, bo może nie doczytałaś do końca:
                                    "Na koniec chciałbym jeszcze zauważyć, że chyba zbyt łatwo przyklejamy osobom
                                    nielubianym etykietę trolla." W sprawie wegetarianizmu mam inne niż Ty poglądy,
                                    ale nie uważam Cię za trolla.
                                    Pozdrawiam
                                    Jura
                                    • ggigus tak, tak, wiem, ze nie nazwales mnie trollem 22.12.06, 17:12
                                      pisalam to raczej jako glos do dykusji
                                      troll pada, kiedy przeciwnikowi wyczerpuja sie argumenty
                                      bo nie ja zaczynam dyskusje na temat moich pogladow, ale wypowiadajac sie na
                                      ten temat, staje sie w oczach pascala trollem
                                      smieszna argumentacja
                                      pozdrawiam tez
                                  • b.pascal Wielu trolli nie uważa się za trolli (n/t) 22.12.06, 17:12
                                    • ggigus niewielu moderatorow cierpi na przerost gruczolu 22.12.06, 17:24
                                      wladzy
                          • ggigus nie ja zaczynam dyskusje o mnie i moich pogladach 22.12.06, 16:50
                            masz problemy z atmosferoa na forum wege, polecam maila do l2m, jesli chcesz,
                            podac ci odpow. jej posty
                            a zreszta sam sobie zobacz
                          • ggigus pascalu, cnezorze z aambicjami i przerostem gruczo 22.12.06, 17:02
                            lu wladzy, podaj definicje trolla, ciekawa jestem
                            • b.pascal Zapraszam do Netykiety 22.12.06, 17:16
                              Cytat z Netykiety: "Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest
                              dokuczanie i krytykowanie." Pasuje jak ulał. :))
                              • ggigus w czym dokuczam innym? nie ja nazwalam 22.12.06, 17:23
                                l2m agrewyna wege i nie ja wypowiedzialam sie na temat jej pogladow

wiec chyba mnie pomyliles z l2m
                                nie ja pisze o o postach innych, ze sa malo odkrywcze

czemu usuwasz post o dzieciach wege, moderatorze z przerostem gruczolu wladzy?
                                • misiu-1 Re: w czym dokuczam innym? nie ja nazwalam 22.12.06, 23:21
                                  Ggigus, co Ty tak ciągle o gruczołach? Masz jakieś problemy z gruczołami?
                                  • ggigus nie ja mam problemy 23.12.06, 13:56

• b.pascal Re: w czym dokuczam innym? nie ja nazwalam 23.12.06, 09:25
                                  ggigus napisała:

> l2m agrewyna wege i nie ja wypowiedzialam sie na temat jej pogladow

Właśnie dopuściłaś się wycieczki osobistej pod adresem innej uczestniczki forum.
                                  Dodam, że Twoje niektóre wpisy (czyli niestety większość) świętego
                                  wyprowadziłyby z równowagi, a święci się niestety na naszym forum nie pojawiają.
                                  Kilkakrotnie byłem świadkiem na forum, jak rozsądnych, sądząc po wpisach,
                                  forumowiczów, Twoje dokuczliwe i czepialskie wpisy prowokowały do wypowiedzi,
                                  jakich bym się po nich nie spodziewał. Nasuwa mi się porównanie z prionami... ;)

> wiec chyba mnie pomyliles z l2m
                                  > nie ja pisze o o postach innych, ze sa malo odkrywcze

Trudno jest Was dwie pomylić. Ona przynajmniej podaje argumenty w dyskusji. :)

> czemu usuwasz post o dzieciach wege, moderatorze z przerostem gruczolu
                                  > wladzy?

Zostało Ci to już wytłumaczone. :)
                                  I dam Ci dobrą radę. Takie złośliwe wzmianki, jak ta pod koniec Twojego pytania
                                  powyżej, bardzo obniżają Twoją wiarygodność. Mnie w ten sposób nie dokuczysz,
                                  ale szkodzisz swojemu wizerunkowi i nie dziw się, jeśli wiele osób po takich
                                  wycieczkach uzna, że Twoje skargi na mnie to zwykła złośliwość tępionego trolla.
                                  I niech ta przyjacielska rada będzie dowodem tego, że nawet w Twoim przypadku
                                  próbuję być obiektywnym. :)
                                  • Gość: maricn-milicjant Re: w czym dokuczam innym? nie ja nazwalam IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 11:38
                                    Kilkakrotnie byłem świadkiem na forum, jak rozsądnych, sądząc po wpisach,
                                    > forumowiczów, Twoje dokuczliwe i czepialskie wpisy prowokowały do wypowiedzi,
                                    > jakich bym się po nich nie spodziewał.

moze nie byli az tak rozsadni, jak to Tobie sie wydawalo. a z drugiej strony
                                    sytuacje mozna odwrocic - wiekszosc twoich postow mozna uznac za dokuczliwe i
                                    czepialskie (przynajmniej na tym forum)
                                  • ggigus oo! bawisz sie w sedziego forum, a jestes 23.12.06, 13:56
                                    tylko moderatorem
                                    l2m napisala, ze sie czepiam, ze moje wyp. sa malo odkrywcze, ze jestem arges.
                                    wege, po tym jak radzilam spytac lekarza
                              • Gość: marcin-milicjant Re: Zapraszam do Netykiety IP: *.range86-137.btcentralplus.com 22.12.06, 20:04
                                zeby bylo smieszniej pasuje tez do niektorych aesow, ktorzy "szczerym i
                                otwartym tekstem" chca tylko wyrazic swoje zdanie na temat osoby... na
                                tematycznym forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=54172141&a=54293125
    • Gość: majka Jeszcze gorszy jest bydgoski kazet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 08:29
      Jeszcze gorszy jest bydgoski kazet.
      • Gość: xxxx Re: Jeszcze gorszy jest bydgoski kazet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:11
        A moze jakiś ranking zrobimy ?
        Ja stawiam na tego /nie uzyje sprośnych lub wulgarnych/ słów:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=36783977
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka