czarna1313
28.02.11, 09:39
Witam!
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc. Sytuacja wygląda następująco.
Znaleźliśmy mieszkanie do kupienia. Mieszkanie znjaduje się w budynku 4-rodzinnym. Dwa mieszkania na parterze i dwa na pierwszym piętrze. I nasze(przyszłe:-)) jest na pierwszym piętrze. Właścicielka wystawiła to mieszkanie na sprzedaż, ale po rozmowie wyniknął fakt, że chce podpisać akt notarialny dopiero w grudniu tego roku, dlatego, że chce skorzystać z ulgi meldunkowej. I teraz moje pytanie. Nad całością budynku znajduje się strych. Rozmawialiśmy z jednym z naszych sąsiadów, jak ten strych jest użytkowany, na co on powidział, że stoi pusty. Pytanie brzmi. Jak możemy wykupić strych od mieszkańców bydunku,jeśli jeszcze sami nie jesteśmy właścicielami mieszkania? Samo mieszkanie kosztuje dosyć sporo, ale gdyby udało się zaadoptować strych to cena staje się wręcz atrakcyjna. Jak mogłabym się zabezpieczyć, żeby do grudnia nie stało się tak ,żeby np. mój sąsiad obok nie wpadł na ten sam pomysł? Bierzemy pod uwagę, że on może chcieć ta powierzchnię nad swoim mieskzaniem. I dobrze, tak też może być. Ci jedni sąsiedzi z parteru powiedzieli nam, że oni moga się zgodzić nad adaptację strychu. Nie wiem ,czy wyjaśniłam to dosyć czytelnie, ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie moj tok myślenia:-) Bardzo proszę o pomoc...
Marysia