Dodaj do ulubionych

Czy tam może być droga?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 12:03
RYSUNEK POGLĄDOWY

Mieszkam w bloku 4 rodzinnym. Teren zaznaczony na szaro jest to teren należący do mieszkańców. Droga przed budynkiem (4m) jest w planie zagospodarowania miejscowości oznaczona jako droga dojazdowa do posesji. Czyli jest wyjście z klatki, betonowa droga szerokości 4m i ogrodzenie. Za granicą posesji wykupione zostały działki na których ma powstać zakład produkcyjny. Droga przed moim blokiem ma być drogą dojazdową. Czy istnieją jakieś możliwości zablokowania tego? Jakoś nie widzi mi się jak moja żona wychodzi z wózkiem a tu zestaw ton przejeżdża
Obserwuj wątek
    • bezpocztyonline Re: Czy tam może być droga? 26.09.11, 13:57
      Gość portalu: poirytowany napisał(a):

> [url=http://imageshack.us/photo/my-images/836/poglad.jpg/]"RYSUNEK POGLĄDOWY"[/
      > url]
      >
      > Mieszkam w bloku 4 rodzinnym. Teren zaznaczony na szaro jest to teren należący
      > do mieszkańców. Droga przed budynkiem (4m) jest w planie zagospodarowania miejs
      > cowości oznaczona jako droga dojazdowa do posesji. Czyli jest wyjście z klatki,
      > betonowa droga szerokości 4m i ogrodzenie. Za granicą posesji wykupione został
      > y działki na których ma powstać zakład produkcyjny. Droga przed moim blokiem ma
      > być drogą dojazdową. Czy istnieją jakieś możliwości zablokowania tego? Jakoś n
      > ie widzi mi się jak moja żona wychodzi z wózkiem a tu zestaw ton przejeżdża

A miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego?
      Co mówi o przeznaczeniu działki za płotem? Jak przewiduje dojazd tam?
      • Gość: poirytowany Re: Czy tam może być droga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 14:07
        Dojazd przewiduje przed moim blokiem...
        • bezpocztyonline Re: Czy tam może być droga? 26.09.11, 19:26
          Gość portalu: poirytowany napisał(a):

> Dojazd przewiduje przed moim blokiem...

Do tego zakładu przemysłowego, który jest przewidziany za płotem? Zgodnie z miejscowym planem?

No to skoro tak, to trzeba było zastanowić się nad tym, gdy Państwo kupowali tam mieszkania.

A tak na poważnie, to coś mi się zdaje, że trzeba by przeanalizować Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi i ich usytuowanie. I drugie Ministra Infastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Każda oficjalna droga wewnętrzna musi mieć co najmniej 5 m szerokości.

Te 4 metry to nie może być ani droga do wielomieszkaniowego budynku ani tym bardziej do zakładu.
          • Gość: poirytowany Re: Czy tam może być droga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.11, 08:12
            Mieszkamy tam od dawna (Ponad 20 lat) i wtedy nie było mowy o takich cyrkach. Mam nadzieje że jest jakiś przepis który mówi w jakiej odległości od wyjścia z bloku ma przebiegać droga...
    • Gość: ........ Re: Czy tam może być droga? IP: *.26.170.89.rev.sfr.net 29.09.11, 23:28
      odwolujcie sie na to pismo co otrzymaliscie ,motywujac urtudnieniem waszych warunkow zycia ,zaklucenie spokoju ,i ze droga przed blokiem nie moze byc droga dojazdowa dla samochodow ciezarowych nco spowoduje zagrozeia dla dzieci i osob starszych itd itpA drogi wewnetrzne nie maja byc szerokosci 6m? Kazde odwolanie wstrzymuje bieg sprawy ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka