Gość: Marcin
IP: *.play-internet.pl
01.02.12, 09:28
Witam serdecznie .Może ktoś mi coś doradzi bo już nie mam sił .
Kilka lat temu znalazłem ładną działkę na spokojnej , cichej ulicy przy której znajdują się domki jednorodzinne. Sprawdziłem w urzędzie co tam może powstać . Mpzp nie był uchwalony, ale w studium figurowało, że jest to teren domków jednorodzinnych –M .Pasowało mi, pobudowałem się ,zdążyłem się wprowadzić licząc na spokój, a tu sąsiad otworzył warsztat samochodowy i zaczęło się, hałas non stop ,spokoju zero. Próbowałem z sąsiadem rozmawiać żeby jakoś postarał się mniej uciążliwie prowadzić ten warsztat, ale posłał mi parę grubszych i powiedział, że mu mogę skoczyć bo ma znajomości w urzędzie jak mi się nie podoba to żebym się wyprowadzał .Otworzył ten warsztat bez wymaganych zezwoleń ,po czym złożył do gminy wniosek o zmianę sposobu użytkowania budynków . Po moich protestach gmina zawiesiła postępowanie, a on dalej prowadził warsztat . Po 2 latach walki o spokój zamknął warsztat . A teraz gmina w prasie ogłosiła, że jest projekt zmiany studium i można się z nim zapoznać w urzędzie oraz można składać uwagi na piśmie . Zapoznałem się i w tym projekcie zmiany jest ,że nasza ulica teraz będzie objęta strefa śródmiejska C – wskazana dla utrzymania i rozwoju funkcji usługowych o znaczeniu ponadlokalnym (regionalnym) oraz lokalnym (miejskim i dzielnicowym), a po zatwierdzeniu tego studium miasto przystąpi do opracowania mpzp . Nadmieniam, że to jest mała ślepa uliczka ,boję się ,że jak taka zmiana przejdzie to sąsiad znowu otworzy tam warsztat lub coś innego uciążliwego. .Nie zgadzam się z tą zmianą . Jak mogę się skutecznie bronić przed tą zmianą. Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedz ?