Dodaj do ulubionych

Tesciowa a maz

28.02.13, 09:19
Witam.Moje pytanie dotyczy mojego meza i domu o ktory w tym wszystkim chodzi.Moj maz bedac dzieckiem dostal pieniazki(rekompensata)za wychowywanie sie bez ojca od pradziadka na kupno domu.Oczywiscie pieniadze te przejela jego matka.Od poczatku do dzis mieszka tam tesciowa i siosta meza a my mieszkamy za granica.Pytanie moje czy nalezy mu sie cokolwiek z tego domu.?prawdopodobnie zostalo spisane wszystko u notariusza tylkoze moja tesciowa sprawuje opieke do pelnoletnosci meza nad domem,a po osiagnieciu 185 lat maz dostaje polowe.Tylko ze nie posiadamy zadnych dokumentow(szczelnie schowane przez tesciowa).Jezeli ktos potrafi mi odpowiedziec co i jak najlepiej zrobic bede bardzo wdzieczna.Dodam iz z tesciowa nie utrzymujemy kontaktow co zmniejsza mozliwosc polubownego dogadania sie.Pozdrawiam i zycze milego dnia,a za wszelkie odpowiedzi bardzo dziekuje;)
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Tesciowa a maz IP: *.trans.net.pl 28.02.13, 13:59
      No jak po 185 latach to długo Wam zejdzie ;)

A w samej kwestii: kto jest właścicielem domu? Jaki jest właściciel w KW?
    • Gość: rokicia Re: Tesciowa a maz IP: *.161.c72.petrotel.pl 28.02.13, 21:33
      Czy te pieniądze, które pradziadek przekazał twojemu mężowi mają jakieś potwierdzenie papierowe? Jeśli był to tylko przelew na konto jego mamy (lub wręczenie jej tej kwoty), a reszta jest na gębę, to kasa nie do odzyskania. Nie macie jak udowodnić, że coś takiego miało miejsce. Ps co stało się z tatusiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka