Dodaj do ulubionych

Zły stan teczhniczny

09.04.13, 09:47
Witam,

Staram się o nowo powstające mieszkanie komunalne na które moja gmina rozpisała konkurs. Jednym z kryteriów za który przyznawane są punkty jest "Zły Stan Mieszkania" w którym przebywam obecnie. Pytanie:jaki to jest zły stan mieszkania? jakie jest tego definicja i parametry, kto może wydać taką opinię aby była rozpatrzona przez Urząd?
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Zły stan teczhniczny 13.04.13, 11:40
      Po pierwsze spytałbym w gminie co to ich zdaniem znaczy.

Po drugie konkretnie opisałbym wszystkie wady - tupu wilgoć,stan stolarki,klatka schodowa,dojście do budynku.....
      • szympex Re: Zły stan teczhniczny 13.04.13, 19:39
        No właśnie, pierwsze co to poszedłem do gminy i od niemiłej Pani usłyszałem, że zły stan techniczny to inaczej budynek do rozbiórki. Zadałem wtedy pytanie: to dlaczego w kryteriach przydziału punktów zły stan techniczny i budynek do rozbiórki są opisane niezależnie o różnej wartości punktowej skoro to to samo? odpowiedziała mi : Bo tak :D
        Pytanie: kto może mi wystawić odpowiednie orzeczenie na temat złego stanu mieszkania (wilgoci, nieszczelnych okien, grzyba na ścianie, zalanym suficie itp...) kto ma do tego uprawnienia?
        • andrzej.sawa Re: Zły stan teczhniczny 13.04.13, 20:32
          Ta Pani delikatnie mówiąc pieprzy bzdury,nie ona rządzi,to tylko referentka.

Pogadaj z szefostwem tej paniusi.
    • jeepwdyzlu Re: Zły stan teczhniczny 16.04.13, 13:25
      szympex
      zły to brak łazienki i ubikacji
      budynek do rozbiórki
      brak ogrzewania

grzyb to drobiazg
      jeep
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka