Dodaj do ulubionych

Sprzedaż działki

IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.13, 15:10
Witam,

mam pytanie odnośnie sprzedaży działki budowlanej. Mam ją na sprzedaż, natomiast nie wiem od czego zacząć. Dodam, że działka nie jest wytyczona. Gdzie mam się udać w pierwszej kolejności?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Sprzedaż działki 08.05.13, 10:32
      do geodety

papa
      j.
      • Gość: xx Re: Sprzedaż działki IP: *.t-mobile.pl 10.05.13, 17:12
        oj chyba nie do geodety tylko do urzedu gminy aby uzyskać warunki zabudowy dla działki które określą jak można podzielić działkę i wtedy do geodety (mogę się myliś ale wydaje mi się że chyba tak powinno być)
        • Gość: jagoo Re: Sprzedaż działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 21:32
          Kolejność nie jest istotna, chociaż lepiej najpierw do geodety - podpowie choćby czy konieczne jest wydawanie warunków zabudowy (bo wcale tak być nie musi) albo jak należałoby podzielić działkę.
    • lex_urbi Re: Sprzedaż działki 17.05.13, 07:58
      Jak już napisali przedmówcy, najlepiej do geodety. On powinien sprawdzić w gminie MPZP i odpowiedzieć w jaki sposób można podzielić działkę. W razie wątpliwości można też zapytać o radę dobrego urbanistę.
    • marigold84 Re: Sprzedaż działki 07.04.15, 10:59
      Najlepiej skorzystać z biura nieruchomości. Załatwią wszystkie formalności i szybko znajdą chętnych. Jak ktoś jest z Trójmiasta to polecam współpracę z tym biurem: www.tyszkiewicz.pl/dzialki/sprzedaz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka