Dodaj do ulubionych

wynajem uciazliwym lokatorom

31.12.13, 11:02
nie wiem czy na dobre forum trafilam prosze o rade. wynajmuje mieszkanie wlasnosciowe ktorym zarzadza wspolnota (niektore mieszkania sa spoldzielcze) ale ja mam wlasnosc wziety kredyt. przeprowadzilismy sie i zaczelam je wynajmowac.to juz moi trzeci lokatorzy i ciagle jakies problemy glownie z jednym sasiadem. znowu halasowanie itd.ja tego nie wiem na pewno mnie tam nie ma. fakt jest taki ze sa zgloszenia na policji i do zarzadcy. strasza zlicytowaniem mieszkania i konsekwencjami. czy moga zlicytowac moje mieszkanie??? nie wiem co robic,jakie ja jako wlasciciel moge miec konsekwencje jesli lokatorzy ktorzy wynajmuja je naprawde przeszkadzaja.
Obserwuj wątek
    • ssnn Re: wynajem uciazliwym lokatorom 31.12.13, 12:13
      istnieje prawdopodobieństwo, że efektem może być licytacja. i jeśli lokatorzy naprawdę przeszkadzają, a Ty nie zamierzasz nic z tym zrobić, to cóż, może dobro do Ciebie wróci... :/
      • Gość: aa Re: wynajem uciazliwym lokatorom IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.12.13, 12:29
        a co jesli ci lokatorzy nie chca opuscic mieszkania,prawo ich prezeciez chroni. ok nawet jesli zlicytuja mieszkanie to ciekawe czy splaca ta licytacja kredyt.
        • Gość: xx Re: wynajem uciazliwym lokatorom IP: *.t-mobile.pl 03.01.14, 15:17
          skoro są to skargi jednego lokatora to czy napewno przeszkadzają czy tylko przeszkadza sąsiadowi że bierzesz pieniądze?

Co na to policja - czy interwencje potwierdziły że było głośno?
          • aniask_mama Re: wynajem uciazliwym lokatorom 03.01.14, 18:28
            ano właśnie: pochodź po sąsiadach i dowiedz się, czy oni także mają podobne doświadczenia, czy faktycznie Ci lokatorzy są tacy uciążliwi...

jeśli tak - masz prawo wypowiedzieć im umowę bez zachowywania okresu wypowiedzenia

jeśli nie - i przeszkadzają tylko sąsiadowi - olałabym nieco sprawę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka