Dodaj do ulubionych

czy w to wchodzic

IP: *.magma-net.pl 28.08.06, 00:00
mam mozliwosc kupna mieszkania za cene 180tys w nowym budynku. Mieszkania sa juz zasiedlane. Za duza czesc tej kwoty mam usyskac przejecie umowa cesji praw z deweloperem umowa (poprzednich kupujacych) opiewala na 120tys. Umowe bym miaja na 120 tys a reszte na umowe zrzeczenia sie praw. Czy warto w to wchodzic? Jaka mam gwarancje ze mieszkanie bedzie moje (jesli poszla juz umowa notarialna o wpis do ksiegi wieczysej), czy jezeli mieszkanie kupuje za kwote o wiele nizsza od wartosci mieszkania (reszte daje za odstepne na oddzielnej umowie) nikt sie nie przyczepi i bank da mi kredyt. Na co powinnam uważac i czego wymagac. Mieszkanie jest super ale sie boje byc oszukana...
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon Re: czy w to wchodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:32
      jesli skorzystasz z pomocy fachowej(prawnik) to niebezpieczeństwo zwiazane z
      przejęciem tych praw jest znikome.
      Oddzielną sprawą jest natomiast stan prawny i zadłużenie tej inwestycji i
      wymaga to wcześniejszego , dokładnego zbadania
      • Gość: ka-ja Skomplikowana sytuacja IP: *.magma-net.pl 28.08.06, 10:54
        Mieszkanie nie ma zadluzenia bo jest splacone w gotowce, ale nie ma tez zalozonej Ksiegi Wieczystej, a zostal wystawiony akt notarialnie o wystawienie KW, tyle ze na zbywce. Ile czeka sie na utworzenie Ksiegi? W jaki sposob ja moge sie stac formalnym pelnoprawnym wlascicielem? Jakie mam szanse otrzymac kredyt w takiej sytuacji, tzn. jak przekonam bank, ze mieszknie bedzie moje kiedy nie ma KW, a idzie wniosek o wystawienie KW na kogos innego. Jak w tym wszystkim moze mi pomoc notariusz (bo oczywiscie jego obecnosc jest obowiazkowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka