Dodaj do ulubionych

Czynsz w ogłoszeniach

IP: *.eranet.pl 15.09.06, 20:27
Mam pytanie (laika): dlaczego w niektórych ogłoszeniach jest czynsz? Czy we
wszystkich płaci się czynsz? czy to ma zwiazek z forma wlasności? Prosze o
wyjasnienie, z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: al9 masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.teleton.pl 16.09.06, 11:44
      a media się same dostarczają? smieci same wywożą? klatki schodowe same
      sprzątają?
      najpierw pomyśl potem pytaj
      al
      • Gość: dobud Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: 213.17.145.* 16.09.06, 12:26
        Tylko że to NIE JEST CZYNSZ, tylko zaliczka na koszty utryzmania nieruhcomości
        wspólnej i opłaty induwidualne zwiazane z lokalem (np. śmieci, woda i
        kanalizacja)
        • Gość: al9 Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.teleton.pl 16.09.06, 12:50
          szczególarz....
          tak, masz rację.
          al
      • Gość: Gosciuwa Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.eranet.pl 16.09.06, 21:58
        Wiem ze wywoz smieci kosztuje, inne rzeczy tez. Ale ja przeciez płacę rachunki.
        A w niektórych ogłoszeniach brakuje informacji o czynszu lub podawany jest jako
        ZERO. A smieci przeciez produkuje zawsze, gaz i energie tez zuzywam zawsze.
        Wiec tego wlasnie nie rozumiem. Nie mam dwóch lat, ale prosze o odpowiedz jak
        dwulatkowi, bo sie na tym nie znam. Chyba nie jest grzechem zadawanie pytan,
        gdy sie czegos nie wie.
        • Gość: safi Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:05
          bo nie wszyscy opisujacy nieruchomosc agenci podaja. Albo maja gotowy formularz
          i jak nie podadza kwoty, to automatycznie wpisywane jest zero
        • zegmarek Re: masz dwa latka? dwa i pół? 17.09.06, 16:04
          O czynszu mówimy w mieszkaniach lokatorskich. W przypadku wynajmu mieszkań na
          wolnym rynku mówimy o czynszu (ustalona kwota najmu płacona właścicielowi
          lokalu) i opłatach związanych z eksploatacją . W zakres tej opłaty wchodzi np.
          zaliczka na wodę , ogrzewanie , wywóz śmieci , oświetlenie części wspólnych ,
          koszty administracji )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka