Gość: Gosciuwa IP: *.eranet.pl 15.09.06, 20:27 Mam pytanie (laika): dlaczego w niektórych ogłoszeniach jest czynsz? Czy we wszystkich płaci się czynsz? czy to ma zwiazek z forma wlasności? Prosze o wyjasnienie, z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: al9 masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.teleton.pl 16.09.06, 11:44 a media się same dostarczają? smieci same wywożą? klatki schodowe same sprzątają? najpierw pomyśl potem pytaj al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobud Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: 213.17.145.* 16.09.06, 12:26 Tylko że to NIE JEST CZYNSZ, tylko zaliczka na koszty utryzmania nieruhcomości wspólnej i opłaty induwidualne zwiazane z lokalem (np. śmieci, woda i kanalizacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.teleton.pl 16.09.06, 12:50 szczególarz.... tak, masz rację. al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciuwa Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.eranet.pl 16.09.06, 21:58 Wiem ze wywoz smieci kosztuje, inne rzeczy tez. Ale ja przeciez płacę rachunki. A w niektórych ogłoszeniach brakuje informacji o czynszu lub podawany jest jako ZERO. A smieci przeciez produkuje zawsze, gaz i energie tez zuzywam zawsze. Wiec tego wlasnie nie rozumiem. Nie mam dwóch lat, ale prosze o odpowiedz jak dwulatkowi, bo sie na tym nie znam. Chyba nie jest grzechem zadawanie pytan, gdy sie czegos nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safi Re: masz dwa latka? dwa i pół? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 23:05 bo nie wszyscy opisujacy nieruchomosc agenci podaja. Albo maja gotowy formularz i jak nie podadza kwoty, to automatycznie wpisywane jest zero Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: masz dwa latka? dwa i pół? 17.09.06, 16:04 O czynszu mówimy w mieszkaniach lokatorskich. W przypadku wynajmu mieszkań na wolnym rynku mówimy o czynszu (ustalona kwota najmu płacona właścicielowi lokalu) i opłatach związanych z eksploatacją . W zakres tej opłaty wchodzi np. zaliczka na wodę , ogrzewanie , wywóz śmieci , oświetlenie części wspólnych , koszty administracji ) Odpowiedz Link Zgłoś