marta_s25 05.10.07, 13:16 moj szwagier koniecznie uparl sie na dzialke bez KW-jak tweirdzi wlasciciel, na te dzialke bedzie bral kredyt, wiec jak to sie ma do siebie, czy lepiej dla niego bedzie cisnac sprzedajacego, aby zalozyl KW przed sprzedaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AborygenMiejscowy Re: dzialka bez KW IP: 213.25.203.* 05.10.07, 13:28 Pani wybaczy ale to - oczywista oczywistość. Wątpię czy ktoś dostanie kredyt bez aktualnego wypisu z KW - chyba że za rogiem. Poza tym kupować bez księgi? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s25 Re: dzialka bez KW 05.10.07, 13:59 ja nie wiem, dlatego pytam. na szczescie to nie ja kupuje te dzialke, a pytam bo do szwagra nie docieraja fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
ravenheart1 Re: dzialka bez KW 05.10.07, 15:05 marta_s25 napisała: > ja nie wiem, dlatego pytam. > na szczescie to nie ja kupuje te dzialke, a pytam bo do szwagra nie > docieraja fakty. Cisnąć sprzedającego o założenie KW!!! Koszt niewielki 200 + 60 zł. plus trud konieczny na zebranie odpowiednich dokumentów, a korzyści niewspółmierne - nie tylko kredyt ale przede wszystkim rękojmia wiary publicznej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta_s25 Re: dzialka bez KW IP: *.filter.imagine.ie 05.10.07, 15:10 to tez mu radze juz od paru miesiecy, szczegolnie ze cena dzialki jak na okolice nie jest az tak niska. dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: dzialka bez KW 06.10.07, 12:05 KW musi być urządzona, ale nie ma takiego wymogu, by zakładał ją sprzedający. W niektórych bankach ubezpieczenie pomostowe, jeśli KW nie jest urządzona, jest nieco wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś