Dodaj do ulubionych

Kanalizacja-umowa

27.03.08, 00:06
Posiadam działkę, na której mam zamiar rozpocząć budowę w przyszłym roku. W gminie w której jest usytuowana ww. działka rozpoczynana jest budowa kanalizacji. Gmina przesłała mi oświadczenie o treści:
„Ja niżej podpisany oświadczam, że jako właściciel nieruchomości położonej w……… o nr. Działki ………..w obrębie ewidencyjnym ………………… w jednostce ewidencyjnej ……………….jestem zainteresowany projektem i budową sieci kanalizacyjnej i wyrażam zgodę na wykonanie i całodobowy nieograniczony dostęp eksploatacyjny do realizowanego odcinka sieci na terenie ww. działki. Przedmiotowa zgoda wyczerpuje moje wszystkie roszczenia z tytułu wybudowania, eksploatacji i użytkowania przedmiotowego uzbrojenia.”
Dodam że nie przedstawiono mi żadnych planów i nie wiem jak będzie przebiegała kanalizacja na terenie mojej posesji.
Moje pytania:
Czy tak sformułowane oświadczenie nie stawia mnie na przegranej pozycji bez możliwości ustalenia przebiegu, czy inwestor może doprowadzić do tego, że nie będę w stanie wybudować się na swojej działce?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Kanalizacja-umowa 27.03.08, 16:29
      W każdym urzędzie gminy w dziale inwestycji do wgladu jest plan budowy
      kanalizacji. Trzeba pojechać zobaczyć porównać z planem domu i już. Jeżeli
      chodzi tu tylko o podłączenie do budowanej sieci to powinnaś się zgodzić,
      natomiast jeśli chca ciągnąć przez Twoja działkę główną linie to chyba ja bym
      nie wyraziła zgody, ale tak jak pisałam musisz dotrzeć do planów na budowę
      kanalizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka