Dodaj do ulubionych

Balneum Intensiv krem

22.03.04, 10:53
Witamsmile
Mój synek ma AZS i szukam skutecznego kremu. Mam z tym związane pytanie, czy u niemowlęcia można stosować Balneum Intensiv krem? Słyszałam, że jest dość skuteczny ale wiem, że zawiera mocznik (ok.5%), a nie wiem czy można u niemowląt stosować kremy zawierające mocznik.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedźsmile
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: Balneum Intensiv krem 27.03.04, 21:52
      Nie jestem zwolenniczką stosowania mocznika u niemowląt. Bezpiecznym wiekiem,
      od którego można to robić u dzieci, jest wiek 3 lat. Z tego powodu Instytut
      Matki i Dziecka zezwala na stosowanie kosmetyków z mocznikiem dopiero u dzieci
      po ukończeniu 3 lat.
      • lch74 Re: Balneum Intensiv krem 29.03.04, 11:39
        Nie będę w takim razie kupować tego kremu ani żadnego innego z mocznikiem. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
        Pozdrawiamsmile
    • janpiter Re: Balneum Intensiv krem 29.03.04, 12:21
      Witaj. Moj synek tez ma AZS i alergolog kazala kupic nam ten krem i smarowac
      czesto buzie i cale cialo. Synek ma skonczone 4 miesiace. Teraz to juz nie wiem
      czy dobrze robie... Ale skuteczny jest !!!
      • gorgis Re: Balneum Intensiv krem 01.04.04, 10:34
        Mamy 1,5 miesięczną córeczkę. Mamy rownież problemiki z AZS. Bylismy u
        wybitnego dermatologa i alergologa i on właśnie przepisał Balneum do kąpieli i
        do mycia. Nie widzi żadnych przeszkód, a poza tym ostatni również nasz pediatra
        zalecił te same srodku
        Pozdrawiam
        Jacek
        • lch74 Re: Balneum Intensiv krem 02.04.04, 12:46
          Co do płynu, to wiem że można go stosować u niemowląt i sama to robiłam (Balneum Hermal), ale niestety nie służył on mojemu synkowi (są jeszcze 2 inne ale nie próbowałam "Hermal Plus" i "Hermal F"). A kremy balneum też są 2 różne (jest jeszcze "Balneum Baby Krem"), a mi chodzi konkretnie o "Intensive Creme", bo wiem że jest dość skuteczny. Teraz używam Elidel ale tylko na buzię, bo inaczej mogłabym szybko zbankrutować. Dlatego szukam skutecznego kremu do smarowania reszty ciałka mojego wysypanego bobasa.
          Pozdrówkismile
    • akia_k Re: Balneum Intensiv krem 01.04.04, 17:08
      Nam też pediatra zaleciła używanie płynu i kremu balneum. Płynu używam
      regularnie, a kremu od czasu do czasu zamiennie z innym kremem.
    • aniapatryk Re: Balneum Intensiv krem 02.04.04, 13:56
      To jest tak samo jak z Elidelem. Polskie normy zezwalają od 2 lat a w innych
      krajach np. od pół roku. Ja używałam u półrocznego dziecka kremu z mocznikiem -
      Xerial zresztą z polecenia doktora z Instytutu Matki i Dziecka. ale uwazaj bo
      mocznik może uczulać.!
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka