Dodaj do ulubionych

co z tym balneum???

27.05.04, 10:29
drogie mamy,jakis czas temu kąpałam malenstwo w emulsji oilatum,poniewaz nie
ma lotionu po kąpieli, zmieniłam oilatum na balneum hermal f do kąpieli i
lotion balneum po kąpieli,maly rano jest cały biały tak mu sie łuszczy skorka
na rekach ,brzuszku i plecach!!jak kosmetyki dla suchej skóry moga cos
takiego powodowac?
Halina
Obserwuj wątek
    • szprytka Re: co z tym balneum??? 28.05.04, 11:36
      W jakim wieku jest Twój synek?
      Jeśli się nie mylę to Balneum Hermal F zawiera mocznik, który nie powinien być
      stosowany oniżej 3 lat. Może ten mocznik go uczula.
      • justy1 Re: co z tym balneum??? 28.05.04, 23:26
        nie, balneum hermal f- nie zawiera mocznika. tylko parafinę i olej arachidowy.
        • kasiapro1 Re: co z tym balneum??? 29.05.04, 22:31
          a sojowego nie?Cos mi sie wydaje ze tak i dlatego w nim sie nie kapiemy
          • justy1 Re: co z tym balneum??? 30.05.04, 10:36
            a sojowego nie.
            tzn. pytanie dotyczyło balneum hermal f- ten środek to parafina i olej
            arachidowy.
            ale pozostałe preparaty z serii są juz na oleju sojowym, tzn: balneum hermal
            plus (ol. sojowy+polidokanol) oraz "zwykły" blaneum hermal (olej sojowy)
    • mamaszyma Re: co z tym balneum??? 31.05.04, 11:37
      Ja tez używałam Balneum z tym, ze w przypadku mojego synka objawy się
      zaostrzyłay (uczulenie i sucha skóra) więc dałam sobie spokó, lepiej sprawdza
      się krochmal(ja robię go sama) a teraz wystarcza tylko płyn do kapieli. Po
      kapieli smarujemy sie kremem Nivea.
      • kamus7 Re: co z tym balneum??? 02.06.04, 10:37
        Ja używam Balneum Hermal i też nie jestem zachwycona. Skóra synka się nie
        poprawia, ale na szczęście nie jest gorzej. Bardzo dobry jest balsam Nivea Baby
        (sama zaczęłam go używać), a na miejscowe zmiany skórne rewelacyjna jest maść
        pośladkowa robiona w szpitalu z łożysk. Nie używałam jeszcze Oilatum, ale
        słyszałam, że jest lepsze od Balneum. Kupować Oilatum? Warto?
    • ewa.m.kaminska Re: co z tym balneum??? 30.06.04, 16:36
      Mogę tylko powiedzieć, że nie badaliśmy w instytucie Balneum F i nie znam jego
      dokładnego składu. Niestety, uczulać może wszystko, być może maluch reaguje w
      ten sposób na jakiś jego składnik. Popieram radę dotyczącą kąpieli w krochmalu,
      a do natłuszczania ciałka proszę nie używać oliwki, tylko mleczko. Pozdrawiam.
      • agam9 Re: co z tym balneum??? 11.10.04, 14:18
        Balneum jest na soi - moze twoje dziecko jest na nia uczulone?
    • bozena771 Re: co z tym balneum??? 12.10.04, 15:54
      Jest specjalna seria Balneum Intensiv (ja używałam płynu do kąpieli oraz
      Lotionu). Seria ta została polecona przez panią doktor pediatrę-alergolog.
      Dzisiaj Igorek ma 4 miesiace i już kąpiemy się w Oilatum ale prawdę mówiąc to
      bardziej mi odpowiadało Balneum. Po Balneum skóra jest naprawdę o wiele
      bardziej nawilżona i wygładzona.
      Pozdrawiam,
      Bożena
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16247160&a=16247160
      • agga1976 Re: co z tym balneum??? 14.10.04, 08:50
        wiem, ze jest tez polecany Balneum Hermal, jest nawet wspomniane, ze nadaje sie
        do pielegnacji skory noworodkow
        znacie moze ten preparat?

pozdrawiam
        Agga + Lila (28.09.2004)
        • blondyneczka20 Po Blaneum Hermal....zle :( 14.10.04, 10:42
          My walczymy z suchą skórą od urodzenia Julki.Alergolog również polacała nam
          Balneum Hermal.Pierwszy raz wykąpaliśmy w tym małą,gdy miała 2 mies i było
          gorzej - skóra zaczęła się łuszczyć i była bardziej wysuszona.Myśleliśmy,że
          jest uczulona na soję i to dlatego.Testy wykazały,że nie.Po pewnym czasie
          kolejna próba i kolejna porażka.Obecnie znów spróbowaliśmy i już więcej nie
          będziemy.Balneum jest do niczego (próbowaliśmy również Balneum Intensiv).
          Natomiast rewelacyjny jest płyn do kąpieli z oliwką ze Skarbu Matki - częto to
          piszę na forum.Polecam szczerze.Po kąpieli nawilżamy suchą skórę kremem lub
          oliwką z tej firmy i po kilku dniach widać zaskakującą poprawę.
          Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka