Dodaj do ulubionych

dziura po ospie

26.01.14, 18:34
córka 5 lat.niestety został ślad po ospie na buzi.taki kraterek dosc widoczny
jest to świeże
działać jakoś ? smarować ?
czy nie robić nic ?
Obserwuj wątek
    • opoint Re: dziura po ospie 26.01.14, 20:55
      Mam podobny problem.
      Gdzieś wyczytałam, że dobrze działa olejek z wit. e. Jeszcze nie kupiłam, ale na razie stosuję oliwkę dla dzieci. Mój mały ma 5 lat i wkurza go ta oliwka niesamowicie, bo smaruję mu plecy, szyję, ręce i buzię. W sumie tam, gdzie miał masakryczny wysyp krostek.
      Jak coś znajdę w aptece to dam znać.
      • kora711 Re: dziura po ospie 26.01.14, 21:01
        dzieki za odzew

powiedz mi Ty smarujesz tak zapobigawczo? te czerone plamki ? czy synkowi tez zostały dziurki ?

ja niestety jestem troche podłamana bo z tego co czytałam to marne szanse zeby taka dziurka sie zabliźniła,i niebyło po niej śladu.jak pisalam jest na buzi ,i jest b.widoczna
        ech
        • opoint Re: dziura po ospie 27.01.14, 05:53
          Na buzi ma, nad brwią ogromny krater. To była pierwsza krostka, którą zdrapał. Ja nawet jeszcze nie przypuszczałam, że to ospasad Poza tym ma wszędzie czerwone plamki i ta oliwka to raczej wspomagająco, no nie zaszkodzi, a jak pomoże to jeszcze lepiej.
          Dla pocieszenia powiem, że moja starsza (15lat) przechodziła ospę w wieku 4 lat. Miała straszliwą dziurę na policzku. Byłam przerażona. W tej chwili jest maleńka blizna, ledwie widoczna. A jak nałoży fluid to nic nie widaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka