Dodaj do ulubionych

nowe pampersy active baby uczulają :(

11.10.04, 22:03
Do tej pory używałam tylko pampersów a od kiedy wprowdzili nowe moja mała
dostała uczulenia, podejrzewałam że coś zjadła, ale po analizie nic mi nie
przyszło do głowy, tym bardziej że ma tylko kroteczki na przodzie cipki, a na
buźce też by było gdyby od jedzenia, i tak dumałam , dumałam, az w końcu
zgadałam sie z mamą dziewczynki która tak samo jak my używałą pampersów i
pierwszy raz dostała uczulnie po tych nowych. CZy ktoś jeszcze zaobserwoaał
takie zmiany?Pzdr
Obserwuj wątek
    • ewakac Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 12.10.04, 07:58
      Mój synek też coś ma na pupci,ale nie pomyślałam, że to od nowych pampersów.
    • olka_sos Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 13.10.04, 11:32
      Moja córka też dostała uczulenia po nowych pampersach, krosteczki na nałej
      pupie (ma roczek).
      Mam nadzieję, że Total Care nie wycofają całkiem z produkcji.
    • anawu Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 13.10.04, 16:07
      U nas krosty na pipce zbiegły się z pobieraniem moczu - takim przyklejanym
      woreczkiem. Myślałam, że od tego, ale mija już 11 dzień i nie jest lepiej.
      Pomógł tormentiol, tylko, że jak przestałam nim smarować to krostki wróciły sad
      Buzia też wygląda paskudnie, ale zawsze coś tam było nie tak, bo mała uczulona.
      Myślałam, że może coś zjadłam. Teraz doszły krostki na pleckach i udach. Jestem
      przerażona, bo jest coraz gorzej - pomimo diety i różnych maści, które do tej
      pory pomagały. Więc może to jednak pampersy? Właśnie zużyłam pierwszą paczkę
      active baby. Druga, cholerka leży w szafce i czeka na otwarcie. No a ja nie wiem
      - ich kształt bardzo mi odpowiada, ale to uczulenie????
      pozdrawiam,
      Ania
      • matura5 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 16.10.04, 17:34
        a ja uważam, że nowe pampersy są FATALNE!!!! O wiele gorzej trzymają się małemu na pupci.
    • hanciak Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 16.10.04, 20:55
      Do tej pory używałam tylko Pampersów. Po zuzyciu paczki nowych Active Filek
      dostał jakiejś infekcji ale nie skojarzyłam tego z pieluchami ( podobno nie on
      pierwszy ) . Przeszłam na pieluszki Pro- Baby- troszke grubsze ale mnawet
      lepsze od Huggiesów, no i cena bardziej przystępna
      • blondyneczka20 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 18.10.04, 08:59
        U nas bylo podobnie,ale nie uczulenie...Od pewnego czasu mała miała ciągle
        odparzoną pupcię,co nigdy wcześniej się nie zdarzało.W sobotę była już
        tragedia! I dopiero skojarzyłam z tym co tutaj czytałam. Niestety nie mieliśmy
        innych pieluch w domu,więc na szybkiego pojechaliśmy kupić inne.A że było już
        późno otwrta była tylko Biedronka,gdzie niestety były tylko Active Baby i
        jakieś Dada.To wzięliśmy te Dada.Nawet mogą być i co najwazniejsze to
        odparzenie zaczęło zanikać smile zamiast pudru - dużo oliwki i już w niedzielę
        było lepiej.Straciłam zaufanie do Papmersa i chyba zmienimy na inne pieluszki
        Pozdrawiam.
    • aniesiam2 Clotrimazolum na odparzenie-uczulenie 19.10.04, 15:08
      Hej, a moja corcia dostala takiego uczulenia-odparzenia po chusteczkach do pupy
      Penaten. Pediatra przepisala nam Clotrimazolum masc, 2x dziennie i po 2 dniach
      calkowicie zeszlo. Po 1 dniu stosowania juz byly blade chrostki. 3 dni i ani
      sladu. A te nowe pampersy akurat bardzo nam odpowiadaja.
      ------------
      Pozdrawiamy,
      Aga i Nadia (9-12-2003)
    • frenczik Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 19.10.04, 21:22
      Tak, moja malutka ma to samo. Kiedys juz tez to miała, przeszlismy wtedy na
      total care i poprawiło się. Teraz mamy Acive baby i znowu jest pare kropeksad
      • aga305 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 20.10.04, 08:27
        ja od jakiegos czasu użwam nowych pampersow i jestem bardzo zadowolona. Moja
        Hania nie ma zadnego uczulenia, nawet uwazam ze te pieluchy sa o niebo lepsze
        od innych. Nie robia sie takie"buLy" jak w niektorych pieluchach i sa
        wygodniejsze dla dzieci ktore juz zaczynaja stawiac pierwsze kroki.
        • kasiapro1 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 22.10.04, 21:29
          mojego tez sypnelo a juz sparzyly go totalnie polecane tu pieluchy CIen z
          Lidla.One w ogole nie przepuszczaja powietrza i odparzenia sa straszne.Maly
          konczy rok i dopiero wiem co to jest czerwona pupa jak mi sie zmian
          zachcialo.Wracamy do ukochanych Huggesow super flex!!!!
    • fajka7 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 25.10.04, 19:50
      kurcze a ja nie moglam skojarzyc od czego synek ma nagle plamy na posladkach,
      szukalam oczywiscie przyczyn w jedzeniu ale nic nie pasowalo; a to sie zaczelo
      dokladnie razem z nowymi pampersami; tylko co teraz zrobic, to jedyna firma
      ktora wprowadzila rozmiar 6, a ja sie tak cieszylam; no to lipa...
      • kamalala30 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 28.10.04, 10:36
        Od ponad tygodnia moja córka ma wysypkę na nogach i rękach. Zbiega się to z
        datą używania nowych pampersów ale nasza wysypka pojawia się i znika 2-3 rzy
        dziennie i jest tylko na przedramionach i nogach. Tez od jakiegoś czasu
        podejrzewam pampersy ale zmylił mnie fakt że były dwa dni przerwy w objawach a
        potem znowu to samao a active baby używamy cały czas.
        • marta.28 Re: do kamalala30 30.10.04, 21:28
          kamalala30 napisała:

> Od ponad tygodnia moja córka ma wysypkę na nogach i rękach. Zbiega się to z
          > datą używania nowych pampersów ale nasza wysypka pojawia się i znika 2-3 rzy
          > dziennie i jest tylko na przedramionach i nogach. Tez od jakiegoś czasu
          > podejrzewam pampersy ale zmylił mnie fakt że były dwa dni przerwy w objawach
          a
          > potem znowu to samao a active baby używamy cały czas.

Moim zdaniem to niestety uczulenie. Sprawdź skórę za uszami - jeśli się łuszczy
          to na bank. Odstaw mleko i mlekopochodne na tydzień jak się zmniejszy to znaczy
          że skaza. Generalnie po 3-4 dniach uczulenie się powinno zmniejszyć. A jednym
          objawów jest wysypka na przedramionach. Przy pampersach byłaby tylko pod
          pampersem jak u większości.
          • kamalala30 Re: do kamalala30 03.11.04, 10:26
            na mój zarzut ze uczulenie mojej córki spowodowały pampersy marta.28
            napisała :
            > Moim zdaniem to niestety uczulenie. Sprawdź skórę za uszami - jeśli się
            łuszczy
            >
            > to na bank. Odstaw mleko i mlekopochodne na tydzień jak się zmniejszy to
            znaczy
            >
            > że skaza. Generalnie po 3-4 dniach uczulenie się powinno zmniejszyć. A jednym
            > objawów jest wysypka na przedramionach. Przy pampersach byłaby tylko pod
            > pampersem jak u większości.
            >
            Tez brałam to pod uwagę, ale na razie postanowiłam sprawdzić co się stanie po
            zmianie pieluch zreszta tez na pampers tylko starego typu i od 2 dni nie ma
            wysypki, mleko jem nadal i to dużo a poza tym wysypka nie pojawiała się na buzi
            ani w zgięciach łokciowych i kolanowych ani też za uszkami tylko na
            przedramionach , i całych nogach. Dalatego podejrzenie padło na pozapokarmowa
            przyczynę a jedyna nową rzeczą były active baby i zaraz po ubraniu 1-go z nich
            mała dostała krostek dosłownie w 0,5 godz.Pisze o tym bo inne mamy moga mieć
            podobny problem. Nasz przypadek jest o tyle nietypowy ze skóra pod pieluchą ok
            a jednak myślę że to pampers był przyczyną.
    • lanna1 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 31.10.04, 22:17
      Niestety uczulają,też zamierzam zmienić i firma P&G starci klienta, ale jak
      widze niejednego
      • penelina Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 31.10.04, 22:31
        Było już kilka wątków na ten temat,w każdym dopisywałam się,że faktycznie,są do
        kitu,przeciekają itd.
        Do tej pory zdania nie zmieniłam-na szczęście,zostały mi już tylko 3 te
        cudowne,nowe pampersysmile
        Przetestowałam natomiast inne pieluchy(no,bo jakichś jeszcze Amelka musi
        używaćsmilei stwierdzam,że pieluchy Bella Happy są naprawdę niezłesmile)
        Polecam!

Pozdrawiam,
        penel.
        • marta.sk Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 02.11.04, 20:19
          Mój maluszek też dostał uczuleniaod tych nowych pampersów, na szcęście szybko
          się do nich przyzwyczaił i już jest wszystko w pożądku.
          Pieluszki Belli nie sąteżnajgorsze ale nie trzymają tak dobrze wilgoci.
    • kacha_ol Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 05.11.04, 14:08
      witam ,
      Mój synek od urodzenia używał pampersów i uważam ze są najlepsze . Po wejściu
      na rynnek Active Baby od razu je zakupiłam i muszę powiedzieć że nie mamy z
      nimi żadnego problemu , ani jednej krostki czy jakiegokolwiek zaczerwienienia .
      Za obserwowałam natomiast taka sytuacje u mojej koleżanki która również zwalał
      wine na pieluszki , jak sie pozniej okazało powodem był krem na odparzenia
      którego uzywała zbyt czesto tj. przy zmianie kazej pieluszki ale nakładała go
      nie na sucha skóre tylko uprzednio przetarta chusteczkami pampersa ktore jak
      wiadomo maja w swoim składzie blsamy i olejki .Tak wiec moze warto na jakis
      czas wyeliminować tego typu zabiegi bo pupa małego dziecka tez potrzebuje
      troche pooddychać świrzym powietrzem smile)) Pozdrawiam kasia
    • ewik74 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 05.11.04, 23:42
      U mojego maluszka na szczęście jest bez zmian. Toleruje te Pampersy tak jak i
      te wcześniejsze.
    • martak12 Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 08.11.04, 11:16
      Moja coreczka tez od urodzenia uzywala praktycznie tylko pampersow. Active baby
      tez zuzyla ze 4 jumbo packi, no i nagle wyskoczylo jej uczulenie. Sporo tych
      krostek - i na pupci i na cipusi sad Smaruje sudocremem, zmienilam pieluszki na
      huggiesy, ale i tak nie widac widocznej poprawy (4 dni). Dzisiaj zasypalam
      pupcie maka ziemniaczana, a wieczorem planuje wykapac ja w krochmalu...
      Czy macie moze jeszcze inne sugestie, jak pozbyc sie uczulenia?? W piatek mamy
      wizyte u pediatry, wiec wtedy ewentualnie moze mi wypisac cos na recepte...
      Moze do tej pory jej stan sie troche poprawi....
      Marta
      • anulka13k Re: nowe pampersy active baby uczulają :( 15.11.04, 23:50
        Przez Pampersy Active Baby moja córcia dostała mnóstwo okropnych krostek.
        Najpierw pojawiły się na pupci, póżniej na cipci, a następnie zaczeły
        rozprzestrzeniać się na brzuszek. Niczym nie dało się tego zwalczyć. Skóra
        strasznie się zaczerwieniła. Na początku nie wiedziałam skąd te odparzenie się
        wzięło. Ani wietrzenie, ani mąka ziemniaczana nie pomogły. Kiedy zaprzestałam
        używać tych pieluch wszystko zniknęło, jak za dotknięciem różdzki. Córcia ma
        znowu piękną pupcię, a ja jestem szczęśliwa że tego już nie ma. Zdecydowanie
        odradzam kupowanie tych pieluch.Są inne, nie gorsze, a napewno tańsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka