venom01 05.04.05, 16:43 Chcialabym sie dowiedziec czy to mydlo ma takie sam dzialanie jak emulsja z tej firmy bo mnie za bardzo nie stac na kupowanie tego 3 razy w miesiacu a to bardzo pomagalo mijej corci POZDRAWIAM i dziekuje za wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: Mydełko Oilatum 05.04.05, 22:10 Niestety, nie mogę pomóc, ponieważ mydełko Oilatum nie było przez producenta zgłoszone do badań w Instytucie Matki i Dziecka. To mydełko było już tematem wielu pytań, więc proszę je wrzucić w przeglądarkę. Skład, podany kiedyś przez kogoś z forumowiczów świadczy o tym, że jest to łagodnie przetłuszczone mydło z dodatkiem gliceryny, jednak w jego skład wchodzą 2 barwniki. Nie mogę ich w tej chwili sprawdzić, więc nie wiem, czy są to naturalne związki typu biel tytanowa, czy coś innego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olaborkowska Re: Mydełko Oilatum 12.04.05, 10:01 Mój syn miał w niemowlęctwie ciężką alergię skórną i my też, ze wzgledów finansowych, po pewnym czasie przeszliśmy z emulsji na mydło. Efekt był praktycznie taki sam, jeżeli nie lepszy, bo to sie jednak trochę wciera. Objawy mu się nie zaostrzyły, skórę miał po nim gładziutką. A samo mydło jest bardzo wydajne. Starcza na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś