Dodaj do ulubionych

> Co zamiast CebionMulti ?

17.04.05, 13:30
No właśnie, czuję, że te witaminy uczulają Martę (9,5 m-ca)bo pomarańczowe a
cytrusy dla niej to biegunka gotowa , a przecież trzeba uzupełniać dietę nimi.
Czy są może jakieś inne bezpieczniejsze? Dziękuję za pomoc,
Obserwuj wątek
    • driadea Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 00:17
      JuvitMulti, albo Vibovit
      • gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 09:53
        A czy one są też pomarańczowe? A tak wogóle, czy jest konieczność podawania tych
        witamin? Dodam, że karmię piersią nadal i zażywam Feminatal. Podaję córeczce 2
        kropelki vit.D3 i 5 cebionu
        • driadea Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 10:07
          No nie wiem, czy konieczne, ja nie przepisalam smile
          Moje dziecko nigdy nie brało, dopiero jak w 13 m-cu wzięła antybiotyki, to po
          kuracji JuvitMulti 6 kropelrk dziennie. Vigantolu nie daję od dawna (teraz ma
          1,5 roku). Ale to są zalecenia pediatry.
          Zauważyłam, że niektórzy lekarze wszystkim niemowlętom zalecają witaminę, nie
          wiem po co. Jeśli dziecko zdrowe i dobrze je, to nie widzę potrzeby podawania
          sztucznych witamin. Wystarczająco dostaje w mleku. No ale poczekajmy co powie
          ekspert smile
        • bea-ta Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 10:42
          Zleca sie witaminki w okresie intensywnego wzrostu, pediatra prowadzący malucha
          ma wgląd w parametry pociechi i wie czy wit sa czy nie sa potrzebne. Vibowit
          jest bezpieczny nawet dla alergików. zapytałabym sie pediatry o sens podawania
          cebionu - wit c jest w vibowicie, a okres przeziębień sie juz skonczył. Chyba,
          że ta wit. jest zlecona z innego powodu np. dla uszczelnienia śródbłonków
          naczyń krw. Beata
          • gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 13:24
            No cóź, Marta jest zdrowa i m,a apetyt a te witaminy są przepisywane albo nie, w
            zależności od tego na jakiego pediatrę trafię. Raz mówią, że trzeba, ze względu
            na witaminę B, której podobno jest mało w mleku mamy a adrugi, że nie potrzeba
            bo biorę Feminatal. I bądź tu mądra...
    • slawomir.ogorek Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 13:34
      Droga Pani!
      Jeżeli karmi pani piersią to 1 kropla witaminy D3 ( np vigantol) wystarczy.
      Jeżeli karmi Pani sztucznie to żadnych dodatkowych witamin nie tzeba podawać.
      Pozdrawiam
      • gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 17:27
        Dziękuję za odpowiedź, ja podaję D3 nie Vigantol, czy w takim razie tych kropli
        1 wystarczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka