gucci77 17.04.05, 13:30 No właśnie, czuję, że te witaminy uczulają Martę (9,5 m-ca)bo pomarańczowe a cytrusy dla niej to biegunka gotowa , a przecież trzeba uzupełniać dietę nimi. Czy są może jakieś inne bezpieczniejsze? Dziękuję za pomoc, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 09:53 A czy one są też pomarańczowe? A tak wogóle, czy jest konieczność podawania tych witamin? Dodam, że karmię piersią nadal i zażywam Feminatal. Podaję córeczce 2 kropelki vit.D3 i 5 cebionu Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 10:07 No nie wiem, czy konieczne, ja nie przepisalam Moje dziecko nigdy nie brało, dopiero jak w 13 m-cu wzięła antybiotyki, to po kuracji JuvitMulti 6 kropelrk dziennie. Vigantolu nie daję od dawna (teraz ma 1,5 roku). Ale to są zalecenia pediatry. Zauważyłam, że niektórzy lekarze wszystkim niemowlętom zalecają witaminę, nie wiem po co. Jeśli dziecko zdrowe i dobrze je, to nie widzę potrzeby podawania sztucznych witamin. Wystarczająco dostaje w mleku. No ale poczekajmy co powie ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 10:42 Zleca sie witaminki w okresie intensywnego wzrostu, pediatra prowadzący malucha ma wgląd w parametry pociechi i wie czy wit sa czy nie sa potrzebne. Vibowit jest bezpieczny nawet dla alergików. zapytałabym sie pediatry o sens podawania cebionu - wit c jest w vibowicie, a okres przeziębień sie juz skonczył. Chyba, że ta wit. jest zlecona z innego powodu np. dla uszczelnienia śródbłonków naczyń krw. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 13:24 No cóź, Marta jest zdrowa i m,a apetyt a te witaminy są przepisywane albo nie, w zależności od tego na jakiego pediatrę trafię. Raz mówią, że trzeba, ze względu na witaminę B, której podobno jest mało w mleku mamy a adrugi, że nie potrzeba bo biorę Feminatal. I bądź tu mądra... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.ogorek Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 13:34 Droga Pani! Jeżeli karmi pani piersią to 1 kropla witaminy D3 ( np vigantol) wystarczy. Jeżeli karmi Pani sztucznie to żadnych dodatkowych witamin nie tzeba podawać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: > Co zamiast CebionMulti ? 18.04.05, 17:27 Dziękuję za odpowiedź, ja podaję D3 nie Vigantol, czy w takim razie tych kropli 1 wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś