ludlem 01.06.05, 18:08 Dziewczyny! Jak walczycie z potówkami? Mimo lekkiego ubierania w oststnie upały moja córeczka ma mnóstwo potówek. Jak sobie z tym poradzić, czym smarować czy przemywać? Prosze, poradźcie coś! Ludmiła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia9916 Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 18:44 A ubranka sa w 100% baweLniane? Ja kupiłam raz body z krótkim, które nie było bawełniane w całości i kiedy je założyłam córce tez miała potówki.Teraz zwracam na to baczna uwage. Ja smaruje cienko sudocremem. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 18:52 Można też cieniutko tormentiolem, tylko trzeba uważać, żeby nie wybrudzić ubranek. Odpowiedz Link Zgłoś
halkione w żadnym wypadku tormentiolem!!!!!!!!!! 03.06.05, 20:45 to niestety ciągle polecana przez niektórych pediatrów maść, ale ze względu na znajdujący się w niej kwas borowy, nie wolno jej stosować u niemowląt. więcej na ten temat na forum z ekspertem -> kosmetyki dziecięce. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę tormentiol. pozdrawiam. PS. potówki same znikną. nie należy tylko przegrzewać dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka15 Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 19:02 Idealna kąpiel w krochmalu ( z mąki ziemniaczanej) oraz można przetrzeć skórę mąką ziemniaczaną w miejscach gdzie są potówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanka2 Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 22:40 Popieram!! idealna na potowki jest kapiel z krochmalem.. polozna tak nam zalecila i odrazu przeszlo.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ludlem Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 22:04 Dzięki za rady. Rzeczywiście założyłam Poli raz piżamkę, która chyba nie do końca była bawełniana. Umyłam, posmarowałam mazidłem z apteki i czekam. Ludmiła Odpowiedz Link Zgłoś
inaas Re: potówki-pomocy!!! 01.06.05, 22:37 mozna tez przemyc roztworem kwasu bornego (do kupienia w aptece ),troche pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
asia9946 Re: potówki-pomocy!!! 03.06.05, 22:32 kup w aptece nadmanganian potasu i wrzucaj do kapieli tyle zeby woda byla lekko lekko rozowa, pomaga, polecil pediatra pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: potówki-pomocy!!! 09.06.05, 22:59 Jeśli już musicie czymś przemywać, to tylko nadmanganianem, tak jak radzi Asia, absolutnie nie kwasem borowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś