Dodaj do ulubionych

Maść dla karmiącej mamy

13.09.05, 23:20
Najprawdopodobniej naciągnęłam ścięgno w nadgarstku co wiąże się z
dolegliwościami bólowymi. Lekarz polecił mi 2 preparaty: fastum lub voltaren
a jeśli nie przejdzie w ciągu tygodnia - rtg. W aptece poczytałam ulotki i
wyczytałam że żel fastum jest niepolecany przy karmieniu piersią a przed
zastosowaniem voltarenu należy poradzic się lekarza. Czy mogę którąś z tych
maści smarować nieszczęsny nadgarstek? Czy lepiej nie? a może jakąś inna masć
mogę? Dziecię ma 11,5 miesiąca.
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: Maść dla karmiącej mamy 15.09.05, 13:09
      Radzę się zdecydować na Voltaren emulgel. Wprawdzie oba leki są z tej samej
      grupy, ale diklofenak - przy założeniu że jakieś jego ilości w ogóle przenikną
      do mleka - jest nieco bezpieczniejszy. Dopuszcza się jego stosowanie w okresie
      karmienia piersią przez okres do tygodnia, więc sądzę że w tym czasie nastąpi
      poprawa. Poza tym maluch jest już w takim wieku, że na pewno karmi go Pani
      tylko raz dziennie, a więc ryzyko jakiegokolwiek działania niepożądanego leku
      jest tym bardziej minimalne.
      • galela Re: Maść dla karmiącej mamy 15.09.05, 15:59
        Dziękuję za radę. Niestety maluch jet karmiony a raczej karmiona ok 5 razy
        dziennie plus trzy razy nocnie. Ale chyba spróbuję tego voltarenu bo boli
        nieznośnie.
        • ewa.m.kaminska Re: Maść dla karmiącej mamy 16.09.05, 09:23
          To nie moja dziedzina, nie wiem też jakie obecnie panują trendy dotyczące
          karmienia, ale wydaje mi się, że mała powinna już przyjmować jakieś inne
          pokarmy.
          • galela Re: Maść dla karmiącej mamy 17.09.05, 12:07
            Ależ oczywiście je. 2 razy dziennie kaszka, zupa, drugie danie, owoce na
            podwieczorek. Oprócz tego czasem chrupki kukurydziane i kanapki zamiast kaszki
            na kolację. Ilości nie sa moze imponujące ale nie jest źle, za to z piciem jest
            gorzej - kilka łyków soczku lub herbatki i koniec. Dlatego tyle mleka.
            Pozdrawiam - mama cycoholika.
            • ewa.m.kaminska Re: Maść dla karmiącej mamy 17.09.05, 18:10
              No to w porządku. W dodatku ma superapetyt, a z tym u dzieci różnie bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka