20.10.05, 12:28
czy Nanobase nadaje się do smarowania całego ciałka 6-cio miesięcznego
dziecka? Jak długo mozna to stosować?
Obserwuj wątek
    • anka2102 Re: Nanobase 21.10.05, 13:58
      ja tez sie zastanawiam nad ta nanobazą? kiedyś widziałam odżywkę nanobaza W
      APTECE ?mam pytanie czy nanobaza JEST w kremie lub masci,
      • agam75 Re: Nanobase 21.10.05, 19:56
        nie wiem jak nanobase, ale ja Mojego szkraba (uczulonego jeszcze dokładnie nie
        wiadomo na co) smaruje Lipobase(krem) i Diprobase (maśc bo lepsza od kremu).
        Alergolog powiedziała, że mozna dzieko smarowac każda ~basa bo podstawowym
        działaniem jest nawilzanie skóry. Jedynie co słyszałam to że nanobase
        pozostawia lekko tłusty nalot na skórze
        Pozdr
        Aga
        • domin19761 Re: Nanobase 21.10.05, 21:33
          u nas nanobase się sprawdza, ale my stosujemy właśnie tą odżywkę, a nie mówili
          mi nic w aptece żeby była jeszcze jakaś maść lub krem. Zaczęłam stosować, ale
          zastanawiam się teraz czy u takich małych dzieci też można to stosować. Na
          ulotce nic nie jest napisane.
    • ewa.m.kaminska Re: Nanobase 04.11.05, 11:22
      W tym przypadku zgadzam się z tym, co napisał(a) Agam75 - według mnie wszystkie
      bazy maja podobne działanie, aczkolwiek producent nanobazy podkreśla jej
      wyjątkową zdolność przenikania do skóry ze względu wielkość nanocząsteczek
      parafiny. Nie badaliśmy żadnej bazy w IMiD, ale mam bardzo dobre zdanie o tych
      preparatach, z tym tylko że zasadniczo są one przeznaczone do stosowania w
      przypadku skóry suchej i atopowej. Nie ma ograniczeń dotyczących długości czasu
      ich stosowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka