domin19761 20.10.05, 12:28 czy Nanobase nadaje się do smarowania całego ciałka 6-cio miesięcznego dziecka? Jak długo mozna to stosować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka2102 Re: Nanobase 21.10.05, 13:58 ja tez sie zastanawiam nad ta nanobazą? kiedyś widziałam odżywkę nanobaza W APTECE ?mam pytanie czy nanobaza JEST w kremie lub masci, Odpowiedz Link Zgłoś
agam75 Re: Nanobase 21.10.05, 19:56 nie wiem jak nanobase, ale ja Mojego szkraba (uczulonego jeszcze dokładnie nie wiadomo na co) smaruje Lipobase(krem) i Diprobase (maśc bo lepsza od kremu). Alergolog powiedziała, że mozna dzieko smarowac każda ~basa bo podstawowym działaniem jest nawilzanie skóry. Jedynie co słyszałam to że nanobase pozostawia lekko tłusty nalot na skórze Pozdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś
domin19761 Re: Nanobase 21.10.05, 21:33 u nas nanobase się sprawdza, ale my stosujemy właśnie tą odżywkę, a nie mówili mi nic w aptece żeby była jeszcze jakaś maść lub krem. Zaczęłam stosować, ale zastanawiam się teraz czy u takich małych dzieci też można to stosować. Na ulotce nic nie jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Nanobase 04.11.05, 11:22 W tym przypadku zgadzam się z tym, co napisał(a) Agam75 - według mnie wszystkie bazy maja podobne działanie, aczkolwiek producent nanobazy podkreśla jej wyjątkową zdolność przenikania do skóry ze względu wielkość nanocząsteczek parafiny. Nie badaliśmy żadnej bazy w IMiD, ale mam bardzo dobre zdanie o tych preparatach, z tym tylko że zasadniczo są one przeznaczone do stosowania w przypadku skóry suchej i atopowej. Nie ma ograniczeń dotyczących długości czasu ich stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś