Dodaj do ulubionych

Czym smarujecie ciałko po kąpieli?

27.02.06, 19:31
Co mi poradzicie? Małą myję mydełkiem Oilatum a po kąpieli smaruję maścią
cholesterolową z wit A, przepisaną przez pediatrę. Maść mi się zaraz skończy
i myślę co kupić. Nie chcę oliwki, bo malutka cała się po niej kleiła. Co
sądzicie o mleczku Nivea Baby albo kremie w takim dużym okrągłym pudełku.
Dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • martaw1 Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 19:43
      Moja małą smaruję tym kremem Nivea Baby prawie od początku. Najpierw używałam
      oliwki, ale mała była po starsznie oleista i czasem podrażniała jej skórke. A
      krem jest super mała ma już prawie 10 miesięcy i piękne delikatne ciałko i
      buzię. Smaruję ją całą. Bardzo tanio można go kupić w Rossmanie.
      Pozdrawiam
      MARTA
      • quami Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 20:25
        polecam wlasnie mleczko z serii Nivea Baby - cialko nie robi sie takie tluste -
        mleczko jest bardzo delikatne, ladnie sie wchlania i pieknie nawilza cialko.
        pzdr
        • agular Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 20:34
          ja na poczatku smarowalam oliwka az do wysypki ktorej synek po niej dostal ,
          pozniej dolewalam odrobine parafiny do kapieli i to w 100%wystarczalo i cialko
          bylo super po niej a to koszt 3zł teraz ma prawie 7 mies i niczym nie smaruje i
          tez jest ok smile
    • bomba001 Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 21:52
      niczym, jestem leniwasmile) a ciałko piękne. czasem (tzn raz na tydzień, lub cos
      koło tego) dolewam ziajki płynu natłuszczającego lub parafiny (oba rewelka duzo
      lepiej niz oilatum). synka smarowałam oliwka i tez było ok. może nie musisz
      smarować i tez będzie dobrze?
    • gusia210 Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 21:52
      My uzywamy oliwki o konsystencji balsamu Nivea.Szybko sie wchlania i nie brudzi.
      • olkaaaa Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 27.02.06, 21:58
        mleczko niwea z dodatkiem olejku i pentanolu super sprawa super sie wchłania
        polecam bardzo mój mały miał skazowe plamy i moment zrszły po tym
    • hanka_forum emulsja oilatum 27.02.06, 22:03
      My dodajemy do kapieli 1 nakretke emulsji oilatum i smarowanie oliwka lub
      kremami po kapieli mamy z glowy. Do tej pory zuzylismy ok. 750 ml tej emulsji
      (coreczka skonczyla wlasnie 3 miesiace), tak wiec mozna przyjac, ze kosztuje nas
      to ok. 33 zl na miesiac. Probowalam wczesniej zwyklej parafiny, ale nie bylam
      zadowolona z efektu.
    • gika_gkc Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 28.02.06, 07:21
      jesli macie problemy skorne to polecam krem a-derma z seri exomega
      jest duzy i wydajny za dosyc niewielka cene
      moj maly jest alergikiem i wypobowalismy juz rozne kremy a ten jest dla nas
      najlepszy
      w dodatku najlepiej sprawdza sie jako krem na buzie na mrozna i chlodna pogode -
      zaden inny przenaczony specjalnie do tego celu tak nie chroni malemu skory
      od jakiegos czasu smaruje go tylko jak jest taka koniecznosc czyli dosyc rzadko
      bo problemy z sucha skora po prostu zniknely
    • agastrusia Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 13.03.06, 12:47
      Jeśli chdzi o oliwki to Kacper też się cały po nich kleił. Teraz używam oleju z
      pestek winogron. Jest naturalny i ładnie się wchłania.
      Pozdrawiam wink
      • tina1234 Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 13.03.06, 15:11
        Mi pielęgniarka powiedziała, że oliwka powninno się smarować przed kąpielą, a
        nie po. Trudniej wtedy umyć, ale skóra jest ładnie nawilżona, właśnie tak teraz
        robię, albo używam płynu do kąpieliz oliwką, aktualnie Bobini.
        • ewa.m.kaminska Re: Czym smarujecie ciałko po kąpieli? 14.03.06, 20:49
          Jeśli już kąpiecie malucha w Oilatum, Balneum czy w innej "tłustości", to
          najczęściej nie ma już potrzzby smarowania ciałka czymkolwiek, chyba ze skóra
          jest nadal sucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka