kasial70 04.05.06, 22:38 Przebrnęłam przez wyszukiwarkę niestety bez rezultatu - stąd proste pytanie czy mleczko Avene SPF 50 nadaje się w pani opinii dla 14 miesięcznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilis1 Re: Avene spf 50 mleczko dla roczniaka 05.05.06, 08:26 Witam i podciągam temat bo mam ten sam problem. Mój synek ma 1,9 miesiecy. Zastanawiałam sie nad zakupem dla niego mleczka Avene spf 40 lub 25 bo takie widziałam w aptece, tylko na żadnym z nich nie ma informacji dla jak małych dzieci można stosować te preparaty. I jeszcze jedno pytanie, czy one mają tylko filtry mineralne czy również te chemiczne, bo wiem że na to trzeba zwracać uwage. Z góry dziękuje za odpowiedz . Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Avene spf 50 mleczko dla roczniaka 06.05.06, 18:59 > I jeszcze jedno pytanie, czy one mają tylko filtry mineralne czy również te > chemiczne, bo wiem że na to trzeba zwracać uwage Avene ma dwie serie słoneczne. w białych opakowaniach wyłącznie na bazie filtrów mineralnych oraz w pomarańczowych opakowaniach zawierajace filtry mineralne i chemiczne (Tinosorb). Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Avene spf 50 mleczko dla roczniaka 19.05.06, 14:39 Justy to świetnie zróżnicowała. Z białej serii opiniowaliśmy mleczko Avene SPF 25 z filtrami mineralnymi, i to zalecałabym dla takich maluchów. Z serii zawierającej połączenie filtrów mineralnych i chemicznych badaliśmy mleczko Avene SPF 40 oraz spray SPF 40 i SFF 50+, które zaleca się stosować, gdy potrzebna jest silniejsza ochrona, tj. u dzieci ze skórą szczególnie wrażliwą (np. z AZS) czy nadwrażliwością na światło. Odpowiedz Link Zgłoś