sylwiap76 30.08.06, 13:44 proszę o doradzenie jakich kosmetyków używać do suchej skóry 6 tyg.maluszka jak na razie kąpałam ją w oilatum teraz robię krochmal co jeszcze do smarowania ciałka prócz oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka Re: kosmetyki 30.08.06, 13:45 jeli kapiesz w oilatumie to zadna oliwka do ciała nie jest juz potrzebna!! Odpowiedz Link Zgłoś
triada1301 Re: kosmetyki 30.08.06, 19:48 Moja córcia po 2m-cach dostała krostek od oliwki.Ja polecam białe mleczko nawilżające Nivea,jest bardzo dobre używamy do dziś.Paulinka ma 10m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
idachoj Re: kosmetyki 30.08.06, 20:51 Polecam -choć drogi(63 zł- 500ml) balsam firmy SVR.Nazywa się xerialine.Dostaniesz w dobrych aptekach.Naprawdę świetnie nawilża i na długo starcza-u mnie 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: kosmetyki 30.08.06, 20:50 oliwki nie stosuj, szybciej jakąś emulsję nawilżającą Odpowiedz Link Zgłoś
natasza102 Re: kosmetyki 30.08.06, 21:34 moja kitka tez miala problemy ze skora i pomoglo moczenie w balneum oraz zrezygnowalysmy z oliwki na rzecz balsamu dla dzieci firmy nivea. polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: kosmetyki 05.10.06, 12:25 Mleczko jest na pewno lepsze niż oliwka - nie jest tak tłuste, bardziej nawilża i nie podrażnia tak często jak oliwka. Natomiast wymieniony w którymś z postów preparat SVR Xerialine zawiera mocznik i choćby z tego powodu nie nadaje się do stosowania u niemowlęcia (a co dopiero 6-tygodniowego malucha). Jego głównym wskazaniem jest pielęgnacja skóry suchej z nadmiernym rogowaceniem. Jeśli nadal byłyby problemy ze skórą, można pomyśleć o zastosowaniu mleczka lub kremu Exomega Aderma, ale z tego co wiem, nie jest to najtańszy wybór, choć bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś