Dodaj do ulubionych

Do Pani Ewy-Oilatum?

24.10.06, 09:03
Pani Ewo jestem w 31 tygodniu ciązy i cały czas zbiram wiedzę na temat mojego maluszka.Mam pytanie odnośnie kosmetyków Oilatum czy np. po urodzeniu:
1)twarz niemowlaka mogę myć mydłem Oilatum
2)całe ciałko emulsją do kapieli
3)po kapieli jakaś oliwka (nie wiem czy z tej firmy jest oliwka)
4)a na zimę bo moja dzidiza urodzi sie w grudniu,na twarz krem Oilatum soft
5)no i oczywiscie na odparzenia jaks maść
Czy nie zaczynać od takich kosmetyków tylko9 od zwykłego Bambino?
Dziekuje seredecznie za odpowiedż
Obserwuj wątek
    • dowa Re: Do Pani Ewy-Oilatum? 28.10.06, 00:23
      Nie jestem w prawdzie Panią Ewą ale jeżeli mogę Ci doradzić...
      Moje dziecko skończyło 6 m-cy i stosujemy tylko emulsję oilatum. Myję jej całe
      ciałko wiec do buzi nic nie potrzeba. Po kąpieli nie ma potrzeby smarowania
      dziecka. ja na poczatku stosowałam po kąpieli bambino które ją strasznie
      uczuliło. Jak wyladowalismy z tym u lekarza to pani dr stwierdzila ze nie ma
      potrzeby po oilatum jeszcze nawilzac skory. jezeli skora jest wysuszona to
      nalezy natluscic ją przed kąpilą aby wchłoneła to co potrzeba i zmyć aby mogła
      oddychać.
      Do pupy stosuję linomag i nie wiem jak odparzenia wyglądają.

Powodzenia.
      • lulabula Re: Do Pani Ewy-Oilatum? 02.11.06, 02:57
        dowa napisała:

> Nie jestem w prawdzie Panią Ewą ale jeżeli mogę Ci doradzić...
        > Moje dziecko skończyło 6 m-cy i stosujemy tylko emulsję oilatum. Myję jej
        całe
        > ciałko wiec do buzi nic nie potrzeba. Po kąpieli nie ma potrzeby smarowania
        > dziecka. ja na poczatku stosowałam po kąpieli bambino które ją strasznie
        > uczuliło. Jak wyladowalismy z tym u lekarza to pani dr stwierdzila ze nie ma
        > potrzeby po oilatum jeszcze nawilzac skory. jezeli skora jest wysuszona to
        > nalezy natluscic ją przed kąpilą aby wchłoneła to co potrzeba i zmyć aby
        mogła
        > oddychać.
        > Do pupy stosuję linomag i nie wiem jak odparzenia wyglądają.
        >
        > Powodzenia.
        Ktory linomag uzywasz do pupy, czy jest to moze masc z zielonym paskiem i czy
        uzywasz go po kazdej zmianie pieluszki?
        • ewa.m.kaminska Re: Do Pani Ewy-Oilatum? 06.12.06, 20:13
          Nie jestem pewna, czy moja odpowiedź nie jest już spóźniona, ale nie byłam w
          stanie wcześniej Pani odpowiedzieć. Rada Lulabuli nie jest zła, choć ja bym
          raczej zaczęła pielęgnację maluszka od typowych kosmetyków przeznaczonych do
          tego celu, może być Bambino. Jeśli jednak zdecyduje się Pani na serię Oilatum,
          nie ma już potrzeby używania dodatkowo oliwki do smarowania skóry.
          • ewa.m.kaminska Re: Do Pani Ewy-Oilatum? 06.12.06, 20:14
            Chodziło mi o to, co napisała Dovasmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka