Dodaj do ulubionych

Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:19
..zaczyna się...chlopaki zrobili porzadny kawalek, sprzedaja plyty ludzie
maja hajs,kupują, ciesza sie ,interes sie kreci a tu jak zwykle jakas afera
zaraz (bo to polska nie elegancja francja)...tylko po to by udupić kogoś kto
sie wybił spoza układow...chodzi o te pianinko??ludzie tede (jako Dj Buhh)
rypie od Snoopa cale pisoenki troszke tylko je zmieniając i jakos afery nie
ma tylko wlasnie..Tede wydaje jako nielegale SWOJE WOLUMINY i byc moze
dlatego sie nie czepiają....a w przypadku 18L tu juz chodzi o
pianiadze..ZNOWU KTOS MA CHRAPKE NA CZYJS HAJS
Pozdrownienia
Gratulacje 18L SUKCESU I WYBYCIA SIĘ!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 19:56
      to pianinko to jest cała esencja "Overcome" Live'a, a jedyny motyw muzyczny w
      18L . jakbyś się czuł tworząc coś od serca, a później dowiadując się że na
      jakims zadupiu ktoś wykorzystał twój pomysł i zrobił sobie taniego hiciora!!
      mogliby mówić "tak pożyczyliśmy , ale pytaliśmy się, mamy zgode". to jest w tej
      chwili zwykła kradzież!!
      • Gość: marcin Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 20:27
        1 osiem l co to wogole jest dla mnie dno tylko ludzie sie smieja znich na
        osiedlu hehhehehehe
        • Gość: Sims Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 23:48
          Pomijam, ze hip hop zrobil tyle dla muzyki ile syrenka dla motoryzacji, ale
          kradzez to kradziez. W przypadku tego typu plagiatow swiadczy to o braku
          talent muzycznego. Chcieliby chlopcy tworzyc fajna muzyke, a nie potrafia,
          wiec po co sie meczyc. Jest tyle innych mozliwosci zarabiania pieniedzy. Nie
          trzeba byc na sile muzykiem - tym bardziej, ze sie nim po prostu nie jest. A
          Polska slynie z "takich" talentow muzycznych, ktorzy troszeczke zapozyczaja od
          innych - nie tak dawno Kukiz i Borysewicz, wczesniej Varoius Manx czy Kukulska.
          • Gość: janmaru Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 20:04
            Nie mam nic przeciwko 18L, kawalek jest ok (na codzien za hiphopem nie
            przepadam). Slyszalem go duzo przed calym tym zamieszaniem z listami przebojow.
            I dopoki krazyl on miedzy plocczanami bylo ok. Ale w chwili, kiedy poszla plyta
            i zaczely sie pieniadze, to niestety... w cywilizowanym swiecie prawa autorskie
            to swietosc i nie ma sie co dziwic, ze jest afera. I nie ma sie tez co ogladac
            za innymi, bo zarzuty dotycza konkretnego utworu. Dziwi mnie za kazdym razem
            pewna sprzecznosc. Najpierw mowia, ze faktycznie skorzystali z 'Overcome' po
            czym, ze to nie plagiat :/ Poza tym skoro sami mowia, ze nie chodzi o ten
            loop , ze sa rownie dobre remiksy, to nie mozna bylo jednak pomyslec o tym
            wczesniej i wypuscic taki remix? No i na koniec ze oni ten fragment utworu
            zmienili. Wg. mnie jest tylko dodany beat, zadnej zmiany poza tym nie widze.
            Zycze chlopakom jak najlepiej, ale dlaczego po raz kolejny Polak musi byc madry
            po szkodzie??
        • Gość: Fan !!!!! Jeden Osiem L IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.04, 08:25
          Moim zdaniem JEDEN OSIEM L maja spoko kawalki ktore mozna posluchac. A nie tak
          jak na innych plytach tylko co chwile przeklenstwa !!!!
    • gibki Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt 08.02.04, 23:33
      "Owszem jest to zapożyczenie fragmentu pianina, jednak został on przez nas
      zmodyfikowany i nie oddaje całkowicie oryginału."

a dupa, bo jesli modyfikacja jest zwiekszenie tempa to gratuluje yntelygencji
      wczesniej moglem przymkanc oko na to tzw. "zapozyczenie", ale takie chamstwo i
      arogancja bija z tych slow, ze niestety, ale zycze zespolowi jak najgorzej
      • Gość: Fryy Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 02:55
        HEHE buraki, propnowal bym najpierw poczytac ustawe o prawach autorskich i
        poczytac dokladnie podpunkt o plagiacie i prawach do utworow audiowizualnych i
        dopiero pozniej mowic co jest plagiatem a co nie jest, a jesli nie chce sie wam
        tego czytac to proponuje siedziec cicho i sie nie wypowiadac. Pozdrawiam bardzo
        serdecznie i gorąco :)

podpisane. Bezmyslny 16latek sluchajcy wszelkiego chlamu :)
        • Gość: kruk Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 10:49
          >podpisane. Bezmyslny 16latek sluchajcy wszelkiego chlamu :)

Witamy kolejnego 'utalentowanego inaczej' na forum. Sluchaj tego chlamu,
          sluchaj, a zobaczysz co z ciebie wyrosnie.
    • Gość: dana Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: 80.50.13.* 10.02.04, 12:06
      super plytka,ludzie wam zazdroszczą i stąd to cale zamieszanie,gratuluje plyty
      • Gość: arni Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 16:49
        płytka na prawde fajna :)

POZDRO DLA 18L - POWODZNIA !
      • Gość: fan Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.04, 08:28
        popieram twoj komentarz
    • Gość: Młoda Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 23:08
      Bardzo lubie 18L i sądze, że są spoko.A ludzie czepiają się ich bo odnieśli
      sukces!
    • Gość: rosa Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 00:24
      jaki sukces!!??ja bym ich pobiła, mam w tej chwili dośc tego całego "jak
      zapomniec". flaki się już przewracaja, a co nie włącze radia 18L co nie włącze
      TV 18L. dajcie spokój z tym uwielbieniem dla sztuczności. "zajebali" fragment
      Overcome i się cieszą!jak mozna wogóle darzyć sympatią kogoś takiego. a dla
      tych którzy uwielbiają "jak zapomniec" podpowiadam że własciwie to uwielbiacie
      Live i Overcome a nie jakiś polski plagiat, moze zmienicie upodobania skoro
      Overcome wam tak przypadło do gustu!!
      • Gość: tMQ Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.02.04, 01:52
        ale o co chodzi ? przeciez caly hip hop opiera sie na wyciaganiu sampli z
        roznych kawalkow itp itd. a overcome nie leci caly czas na tym loopie...
        • Gość: ula Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 16:13
          w takim razie cały hh to beznadziejna farsa, skoro opiera się na złodziejstwie!!
          brawo Polska cudowny obraz tworzymy!!
          • Gość: PJ_FAN Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 19:27
            Wydaje mi sie ze jesli by to bylo zlodziejstwo to firmy reprezentujace
            zagranicznych wykonawcow by wyciagnely represje prawne wobec domniemanych
            zlodzieji, a tego nie robia, wiec chyba takie gadanie nie ma zadnych podstaw
            prawnych.
            • Gość: ulcia Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 15:28
              dopiero teraz się za to biorą!!jeszcze zobaczymy czy Kowalczyk sie nie wkurzy!!
        • Gość: DopeMan Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:34
          Jaki caly hip-hop? O czym ty piszesz? Posluchaj sobie porzadnych wykonawcow a
          nie jakiegos tandetnego szajsu ala 18 L !
      • Gość: dr.mlootek Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 00:08
        Osto siosto dobrze hujom ta
    • Gość: dr.Mlootek Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 00:01
      huj z nim niech placa pajace
    • Gość: Anonim Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 00:07
      weź te całe 1.8L sie nadaje na ..... wszyscy sie z nich śmieją bynajmniej na
      osiedlu. wiedzą komu w d... wejść. osobiście nienawidze ich i uważam że
      kradzież to kradzież a sami g.... potrafią. Hip popowcy. lubie hip hop ale jak
      ich słucham to coraz mniej. przyznaje sam nie robie muzyki bo mi to nie
      wychodzi i im też nie to po co sie za to wogóle brać? mam nadzieje że ta
      wytwurnia ściągnie z nich kupe hajsu że odechce sie im zatrówać polski hip hop.
    • Gość: ANONIM Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 00:12
      to jeszcze raz ja. JEBAĆ JEDEN OSIEM L
    • Gość: MuzycznyDewastar Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.class144.petrotel.pl 23.02.04, 20:00
      I co z tego ile tych płyt sprzedają HIP POPOWCY ?? Popowcy bo nie robią rapu
      jak nie robi MEZO. To są pedały z UMC. HAJS HAJS HAJS mieli chrapkę na hajs
      więc go stracą hyhyhyhy. To jest przykład dla reszty ludzi. Hip hop nie
      wchodzi na salony bo to nie jego miejsce, a jak ktoś chce się tam wpie****** to
      musi ostro butem te tereny zaznaczyć. A co do Jak zapomieć? TO myślę sobie jak
      zapomieć tą piosenkę to jest dno nie rap. Może chłopaki z 18l mają chrapkę na
      IDOLA?? Zapraszam ich tam to jest ich miejsce. Będą mieli gure hajsu i wydadzą
      kolejne płyty o tym jak jakaś Mariolka dała im kosza. Tyle miałem do
      powiedzenia o tym zespole. Respekt dla prawdziwych. Pokój wszystkim koleżkom
      Ewenementom. Molesta, ZIP to jest rap! Włodek w "stawka większa niż życie" też
      ostro poleciał z jednym utworem przy produkcji, ale co z tego? Po prostu 18l
      albo nie wie jak coś samplować, albo nie wie jak się zachować tu nie wiedzieli.
      Zapraszam was do Brawo tam wasze miejsce. POKÓJ
    • Gość: tygrysek242@ Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 13:12
      Siem@ squad jest zajebisy i nie powinien się pytac o pozwolenie bo banał.
      JEST SPOKO I TAK MA BYĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Natalia Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.gostyn.com / *.intergostyn.pl 26.03.04, 15:48
      Jeden osiem L jest spoko to się nie dziwie że wszyscy kupują płytki moją
      naprawde superowe piosenki i podoba mi sie jak śpiewacie naprawde gratuluje za
      bardzo duży SuKcEsS
    • Gość: K@$i@ Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.mjb.pl / 80.48.41.* 05.04.04, 17:24
      1-8L zrobili furore kawałkiem "Jak zapomnieć" i tak trzymać.Jak tak dalej
      pójdzie to pobiją samego Eminema!!!!(napewno się im uda)
      • Gość: torkwe Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 01.05.04, 22:10
        Jesli to jest plagiat to w takim razie Chemicale w kawalku "The Test"
        (zajebisty teledysk swoja droga) dokonali plagiatu na naszym nieodzalowanym
        Czesku Niemenie. To normalna dzis praktyka w nowoczesniej muzyce
        elektronicznej - nie tylko hiphopie. Ja osobiscie nie widze w tym nic zlego -
        hiphop zna juz przypadki rapowania nawet do muzyki klasycznej i co z tego? To
        tylko dowodzi jaki to specyficzny gatunek muzyki. Zreszta od poczatku wlasnei
        na tym sie zasadzal Podklady do rapowanego tekstu tradycyjnie sa wysamplowywane
        z innych utworow. Czy to przekresla tworczosc takich zespolow jak Beastie Boys
        np??

A co do nienawistnych wypowiedzi "ziomali" co to wiedza najlepiej jaki jest
        kanon pojecia "hiphop" - to totalna zenada. Jak rozumiem jak ktos nie spiewa o
        k...ach i bluntach to juz hiphopowcem byc nie moze.
        • Gość: 666 Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.class145.petrotel.pl 02.05.04, 00:07
          ja osobiscie nie slucham 18l bo duzo dalej zaszedlem w mej edukacji
          muzycznej ... i w ogole nie przepadam za wspolczesnym hiphopem gdyz moim
          zdaniem to co mialo byc powiedziane zostalo jush powiedziane w tej muzyce przez
          innych tworcow .... 18l nie jest zespolem odkrywczym i tym bardziej nie jest
          dla mnie ciekawy ani oryginalny ... ale gratuluje sukcesu i zycze powodzenia !
          aaa i jeszcze dystansu zycze muzykom owym do swojego sukcesu ... bo dzis jest
          sukces a jutro moze byc zupelnie odwrotnie .... ale oni to chyba qmaja :-) i
          za to szacunek ;-)
          pozdrawiam

• Gość: Aga Re: Jeden Osiem L sprzedał ponad 10 tys. płyt IP: *.kepice.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 16:14
      Jeden Osiem L tak dalej mam nadzieję, a nawet pewność, że sprzedać jeszcze
      100.000 i wiele wiele więcej płyt trzymam za was kciuki i pozdrawiam
    • Gość: PAULINA ********** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 16:06
      A DLA MNIE JEDEN OSIEM L TO NUDZIARZE I ********** MUZYKA MI SIE ZUPEŁNIE NIE
      PODOBA ALE TO MOJE ZDANIE TYLKO! ALE MOŻE I NIE TYLKO MOJE? JESLI KTOŚ MNIE
      POPIERA TO NIECH KLIKNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: peebee JAK ZAPOMNIEĆ! IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:06
      JAK ZAPOMNIEĆ!
      Chociaz rzygam hip-hopem, ta piosenka mi sie podobala, a konkretnie
      akompaniamet. Swiadomie napisalem w czasie przeszlym, bo dosc niedawo
      uslyszalem ORYGINAŁ! Wiedzialem, ze musi byc cos nie tak, bo zwykly, prosty hip-
      hopowiec nie napisalby tak z***istego podkladu ze skrzypcami itd. Tym samym
      zwracam sie do wsztystkich z prosba, czy ma ktos namiary na oryginalna
      piosenke, ktora leci w tle "Jak zapomniec". Z calym szacunkiem i wspolczuciem
      (z powodu straty bliskiej osoby) dla autora tekstu! Pozdrawiam! moj mail:
      peebee@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka