Dodaj do ulubionych

Ogród w Płocku

20.02.02, 11:50
Wiosna za pasem. Chciałbym wreszcie zrobić porzadek przy domu, zagospodarować
teren, coś posadzić, może zrobić oczko wodne. Macie jakieś doświadczenia,
pomysly? A może trzeba wynająć do tego - niedrogą, mam nadzieję, a dobrą -
firmę?
Obserwuj wątek
    • hiubi Re: Ogród w Płocku 20.02.02, 20:20
      No cóż ja wsio robiłem rodzinnie. Chociaż to zależy ja duży masz ten ogród.
      Bo u mnie tradycyjnie: trawka, żywopłot z jałowca (2 gatunki), kilka świerków,
      tuj i innych drobniejszych krzaczków. Do tego kwiatki mamuśki, stół i 2 ławy.
      Dodam, że ten stół jest jakby niżej położony od reszty, gdyż mam "piętrowy
      ogródek. Co do oczka, to z nim nie tak łatwo i my zrezygnowaliśmy. Żeby było
      ładne to trzeba sporo o niego dbać, a poza tym wszyscy moi sąsziedzi mają więc
      my nie ;-))
      • rene2 Re: Ogród w Płocku 20.02.02, 20:29
        No, doczekasłem się, a już myslałem, ze nie będzie odpowiedzi. Dzięki!
        Też mam niewielkie halo, więc zastanawiam się, czy samemu (może z podpowiedzią
        znajomych) pobawić się w terenie. Ale te oczko kusi....
        • Gość: Pinch Re: Ogród w Płocku IP: 193.59.39.* 21.02.02, 07:42
          Co do oczka odradzam rybki. Wedrowne koty zza plota szybko robia z
          nimi "porzadek". Niestety...
          • hiubi Re: Ogród w Płocku 21.02.02, 19:43
            Podobno są jakieś dobre filtry do oczek wodnych (zewnętrzne) chociaz to chyba
            do większych oczu ;-))
            • rene2 Re: Ogród w Płocku 22.02.02, 15:58
              Koty sąssiada? Przeraziłeś mnie, bo akurat moj sąsiad ma chyba cztery! nawet
              jak jest dość głęboko to dadzą radę złowić moją złotą rybkę? Czy to możliwe????
              • Gość: Pinch Re: Ogród w Płocku IP: 193.59.39.* 23.02.02, 07:58
                rene2 napisał(a):

> Koty sąssiada? Przeraziłeś mnie, bo akurat moj sąsiad ma chyba cztery! nawet
                > jak jest dość głęboko to dadzą radę złowić moją złotą rybkę? Czy to możliwe????

Koty osiedlowe. Koty sasiada sa zbyt rozleniwione i uspione aby sie fatygowac w
                poszukiwaniu karmy ;-) Chociaz ciekawie wygladalby pers czajacy sie w zaroslach
                oczka...
                • Gość: Maciek Re: Ogród w Płocku IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 24.02.02, 04:51
                  Nie daj sie przekonac fatalistom i nie rezygnuj z "oczka", bo pozytek i latem i zima; latem
                  przyjemny kojacy szmerek wody, a zima mozna by na jego lodowej tafli urzadzic jakies
                  mistrzostwa np w lyzwiarstwie figurowym :)) Ja chetnie posedziuje :))
                  • rene2 Re: Ogród w Płocku 24.02.02, 13:45
                    Nie ma sprawy, zaproszę cię na pewno. Tylko że to raczej będą mistrzostwa w
                    konkurencji dość statycznej, oczko może mieć średnicę może z 4 metry, nie mam
                    więcej miejsca. trzeba to przemyśleć: może zawody w łyżwiarstwie figurowym w
                    miejscu? jakieś podskoki, obroty itd???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka