Dodaj do ulubionych

Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Rynku

11.07.10, 17:58
Każde szanujące się miasto na całym świecie w centrum posiada plac w postaci
skweru.
Obserwuj wątek
    • monster_truck Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Rynku 11.07.10, 18:05
      Cytat: "Gdybym poprosił przypadkowego płocczanina, aby zamknął oczy i wyobraził sobie centrum miasta, jestem pewny, że w wyobraźni zobaczy właśnie Nowy Rynek z brukowanym parkingiem, wyspami zieleńców, otoczony niespójną, ale bliską nam architekturą."

Niezły opis. Ja raczej widzę brukowany parking z obskurnymi kamienicami dookoła i jeszcze bardziej obskurną Antypodkową pośrodku. Lepiej niech ratusz tego nie spartoli bo Tumską już załatwili na dobre.
      • Gość: doAdrianaBrudnicki Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.032.c84.petrotel.pl 11.07.10, 19:48
        Panie Adrianie, przewodniku po płockiej nowej archiekturze, powinin
        pan postulować ogólnopolski urbanistyczny konkurs architektoniczny
        na współczesną koncepcję Centrum Płocka łączącą różne epoki w
        budownictwie pomiędzy Starym Miastem a nowym miastem
        postindustrializacyjnym lat 60-tych i 70-tych.
        • Gość: menel Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 20:09
          Cytuję A.Budnickiego:

> Otaczająca go (N.Rynek) architektura jest obecnie chaotyczna,
          > zaniedbana, niespójna i nijaka. Spostrzeżenie to nie jest jednak
          > odkrywcze, bo wszystkie cztery określenia jak ulał pasują do
          > całości zabudowy Płocka - od Winiar aż po Zielony Jar.

Ja też tak uważam i piszę o tym od kilku lat i ujmuję to bardzo
          podobnie do A.Budnickiego :
          Nowy Rynek i całe śródmieście Płocka to jedno wielkie
          architektoniczne śmietnisko pełne bezwartościowego badziewia i
          śmiecia i brzydactwa.
          I znów zgodzę się z tą opinią autora, że trzeba na to boisko wpuścić
          zdolnych i z polotem urbanistów i architektów i dać im pograć.
          I ostatnia uwaga: ten fragment o pytaniu do przypadkowych
          przechodniów i antycypowanych odpowiedziach zawiera gorzką prawdę -
          lepiej ich nie pytać,
          • Gość: bubel Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.plock.mm.pl 11.07.10, 22:27
            Chcesz zdolnego urbanistę to proszę - Kwiatkowski dyrektor, planista i wizjoner...
            Ratusz rzucił wam temat a wszyscy się onanizu.... nim. To oni powinni poddać to
            formalnie publicznej debacie. A tak to zrobią co zechcą. Rynek to może w tym
            temacie wysmarkać się:)
    • Gość: Płocczanin Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.213.c84.petrotel.pl 12.07.10, 07:01
      Płock jest miastem ok 140-tysięcznym. Z tym się wszyscy zgadzają.
      Potrzeba nam budynku filharmonii z prawdziwego zdarzenia na której
      będzie występować orkiestra ale też inne zespoły muzyczne. Powiecie
      amfiteatr- ale tylko latem. Pod budynkiem p[arking tego w Płock jest
      zamało. Ot całe gadanie.
      • Gość: pikuś Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.182.c67.petrotel.pl 12.07.10, 07:13
        Jezeli A. Budnickiemu podoba się amfiteatr na Tumskim Wzgórzu to już
        niech więcej nie wypowiada się na temat kształtowania
        urbanistycznego Miasta.
        • Gość: wewere Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 13:03
          amfiteatr to kicz niezaprzeczalny
    • royback Mini Central Park 12.07.10, 08:37
      Może to śmiesznie brzmi ale pośród tego betonu przydał by się choć
      mały zadbany park z jakimś stawem po środku. gdzie można by przyjść,
      nawet się położyć, zrelaksować w tak gorące dni jak dziś.
      • Gość: RABIN Re: Mini Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 09:25
        a "przypadkowe społeczeństwo" i publiczność dalej swoje, bełkocze i
        bredzi:
        koncerty na filharmonii, znaczy na dachu
        zespoły (uliczne i jarmarkowe też) koncertują na filharmonii - cóż
        za nobilitacja filharmonii!
        mały park(sic!) ze stawkiem po środku (do moczenia zmęczonych nóg) -
        pełen relaks na leżąco w środku miasta! PIĘKNIE, SIELANAKA, ARKADIA
        • royback Re: Mini Central Park 12.07.10, 09:35
          Ciesze ze podoba Ci sie moj pomysl.
          A co Ty proponujesz? Konkretnie.
          • Gość: RABIN Re: Mini Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 09:46
            żeby "przypadkowe społeczeństwo" nie zabierało głosu w sprawch o
            których nie ma zielonego pojęcia, niech skorzysta z dobrej okazji i
            podciągnie się trochę w edukacji
            • royback Re: Mini Central Park 12.07.10, 10:11
              To juz spoleczenstwo nie moze zabrac glosu na temat tego co chce
              miec w miescie? To dla kogo to ma byc? Sa lepsze i gorsze pomysly
              ale nalezy o tym dyskutowac.
              Parking bylby bardzo przydatny lecz to jest bardzo reprezentatywne
              miejsce. Dobrze gdyby w tym miejscu powstalo cos co bylo by
              pozytywnie kojarzone z Plockiem.
              • Gość: menel Re: Mini Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 10:34
                royback napisał:

> Parking bylby bardzo przydatny lecz to jest bardzo reprezentatywne
                > miejsce.

Tu się wyjątkowo z tobą zgodzę, to miejsce jest bardzo
                reprezentatywne dla Płocka, tak samo jak twoja pisanina( w
                szczególności przytoczone zdanie) dla sporej części głosów
                dyskutującego tu przypadkowego społeczeństwa, o którego prawo głosu
                tak się dobijasz.
                PS. Znaczenie terminu "przypadkowe społeczeństwo" i jego synonim
                były niedawno podawane na tym forum
            • Gość: płocczanin ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 11:49
              Artykuł za bardzo śmierdzi ideą menela .kiedy ploccy Zydzi, dadzą nam
              spokój. Jeden za drugim pisze obrażając nas , jako przypadkowe
              społeczeństwo albo pisząc , że Mieszkańcy jesteśmy za mało wykształceni ,
              gdzie im tam do Starszych..itd. Niech sie zamkną.
              To jest obrzydliwe. Poza tym podejrzany jest markieting jakiejś pracowni
              , z daleka i Obcy, nie czujący Płocka i nas, mają nam projektować? W
              stylu bratowej pracowni od wieżowca na osuwisku?
              W takim razie , po co Gazeta się pyta mieszkańców, skoro nadal lansuje
              nieprzyjazne nam wykorzystanie Nowego Rynku?
              Potem będzie napisane...po konsultacjach ze społeczeństwem...?
              • Gość: ghegh Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 12:45
                ha, tak jakby płoccy architekci z racji swej ,,czułości miasta'' same arcydzieła
                w mieście tworzyli
              • Gość: goj na 100% Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 13:06
                Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> kiedy ploccy Zydzi, dadzą nam spokój.

czyżby Żydzi tak starsznie dokuczali nam - nie zauważyłem tego.

> Jeden za drugim pisze obrażając nas , jako przypadkowe
                > społeczeństwo albo pisząc , że Mieszkańcy jesteśmy za mało
                > wykształceni ,

Ale nie jest obraźliwe "przypadkowe społeczeństwo" lub "ciemny lud"
                w ustach posłanki czy posła PiSu - to oni wprowadzili te terminy do
                obiegu i używali ich z lubością.
                A dowody "super wykształcenia" ciemnego ludu (żeby nie było
                obraźliwie tym razem) można czytać na tym forum i na tym wątku bez
                ograniczeń.
                Posty płocczanina i paru podobnych to wprost erupcja wulkanu
                wielkiej erudycji i światłości.
                • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 15:54
                  Rozumiem, ze nie zauważyłeś , jak ludzie z Moskwy, że byli złem i nie
                  spostrzegli diabła Wolanta. Ty piszesz jak on. W książce 21 dowodów na
                  istnienie diabła,można przeczytać ,że osiągnięciem szatana ...było
                  wmówienie ludzkości, że szatan ..nie istnieje.

Płock po kolei niszczył Ogródki Jordanowskie, A ten na rogu Kilińskiego,
                  to tylko przechowalnia działek BUDOWLANYCH.
                  • Gość: menel naobstalunek Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 16:44

> Płock po kolei niszczył Ogródki Jordanowskie,

Ty, ty nie wiesz dlaczego należało je zniszczyć?
                    Bo były Jordanowskie, od doktora Jordana, którego przodkowie
                    pochodzili z okolic piaszczystych i pustynnych spod góry piasku.

> A ten na rogu Kilińskiego, to tylko przechowalnia działek
                    > BUDOWLANYCH.

Nie upomnę się ani nie kupię tam działki: za duży ruch, drgania,
                    wibracje, hałas, spaliny, zła energia, złe czakramy.
                    I jaki ja inters nan tej działce mogę zrobić, kto to zechce ode mie
                    kupić, a ile on by zechciał mnie za ten cymes zapłacić?
                    Co innego taki Pl.Obrońców Warszawy(też możnaby się upomnąć o) -
                    jakby go przemianować, tak dla przykładu, na Bohaterów G...., to na
                    samym przemianowaniu on by zyskał na wrtości jakieś 500-1000%, a
                    jakie zacne osoby do kupienia tam byłyby chętne, aja jaj!!!. Od
                    czytania samych ofert to ja bym został bardzo ważny i bogaty
                    człowiek.
                    A czego te zacne osoby interesu by tam nie zbudowali, i jakiej
                    jakości - się w Płocku nawet o takim rozwoju i postępowości się
                    jeszcze nie śniło.
                    I komu by miało przeszkadzać? Ze niby znów obcy by zrobili ineters?
                    A nie przeszkadza ze nikt nie robi ineters i nic nie robi, i że w
                    ruinę idzie to jest dobrze?

to taka odpowiedź na obstalunek wielokrotnie już składany
                    • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 18:09
                      Słuchaj połowino.

Dlaczego judzisz.
                      Piszesz o dążeniach do zwrotu małpiego gaju , Placu l Obr. Warszawy… My
                      będziemy mogli chodzić środkiem jezdni?
                      Jeżeli Jordan był Żydem i utworzył system Ogródków, Znanych od Jego
                      nazwiska Ogródkami Jordana, to szanuję jego dzieło i życie. . Pragnął, żeby
                      dzieci wyrosły na zdrowych ludzi.
                      Teraz oświeciłeś mnie jak zawsze i zrozumiałem , dlaczego nasze polskie
                      dzieci, przetrzymują w tych spalinach, żeby były chore. Jak za piaskiem ,
                      gdzie wyjątkowo źli ludzie , nie pozwalali na przewóz mleka dla dzieci
                      swoich Braci. I to są ohydne przestępstwa.

Dlatego też Nigdy nie będę filo syjonistą.
                      W 4 roku waszego pisania , przeciw nam , coraz bardziej skłaniam się do
                      uzmysłowienia sobie, ze I Organa Prawa są jakby nie nasze.
                      Zero reakcji po takich prześladowaniach. Ale to już było u Hitlera, u
                      Niemców, nazywanych teraz przez was Nazi… A wiemy , jak się to skończyło.

Dlatego też piszecie z pogardą o naszej Pamięci do przodków, do Polski.

Pozdrawiam czytających podczas pisania…. Napisałem ponownie.
                      • Gość: menel Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 11:18

> Słuchaj połowino.

nie wiem, co to znaczy, niewykluczone ze jest obraźliwe

> My będziemy mogli chodzić środkiem jezdni?

Z księżyca się urwał i o drogę pyta - jakby nie wiedział: czyje
                        ulice a czyje kamienice, gdzie się wychowywałeś?

> Jeżeli Jordan był Żydem i utworzył system Ogródków, Znanych od
                        > Jego nazwiska Ogródkami Jordana, to szanuję jego dzieło i życie.

Dr Henryk Jordan nie był Żydem, pochodził ze szlacheckiej rodziny z
                        Zakliczyna, był dobrze wykształconym polskim patriotą i wiedział jak
                        wychowywać dzieci zdrowo i patriotycznie.
                        Nazwisko Jordan, podobnie zresztą jak nick menel, nie przesądza o
                        niczym, zwłaszcza o pochodzeniu etnicznym lub wyznaniu. Ale są tacy,
                        którzy dopatrzą się Żyda wszędzie.

> Teraz oświeciłeś mnie jak zawsze i zrozumiałem

więc nadal uważaj na moich wykładach i dalej ucz się pilnie Jasiu i
                        podkreśl to wężykiem, wężykiem Jasiu - tak mniej więcej mówi w
                        słynnym skeczu wybitny aktor( "niestety" żydowskiego pochodzenia)

> dlaczego nasze polskie dzieci, przetrzymują w tych spalinach, żeby
                        > były chore.

a niepolskie mogą?
                        pretensje o to zgłoś do głupków, w tym do siebie, którzy gardłują za
                        ogrókiem dla dzieci w tym miejscu - ewidentny niedostatek podstaw
                        oświecenia.

> Dlatego też Nigdy nie będę filo syjonistą.

Ależ nikt tego nie oczekuje, ani spodziewa się, że zostaniesz
                        zaledwie filosemitą!
                        Wpierw zaprzestań jawić się jako ksenofob i żydofob zawsze i
                        wszędzie węszący za Żydem i żydowskim spiskiem, zmową,
                        zorganizowanym działaniem i innymi urojeniami( schizofrenia
                        paranoidalna).

> Dlatego też piszecie z pogardą o naszej Pamięci do przodków, do
                        > Polski

gdy już nauczysz się czytać ze zrozuminiem, to na pewno wszystko co
                        napisałem zobaczysz zupełnie odwrotnie, ale oznaczałoby to, że się
                        jesteś już innym człowiekiem, na co nie liczę, niestsety.
                        Nie ma cudów - vide casus rzekoma przemiana J.Kaczyńskiego
                        (szydło wyszło z worka natychmiast po wyborach, nawrót tej samej
                        choroby)

• Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 11:52
                          Dobry menel, dobry.

pisałem tu wielokrotnie o tym Ogródku ale zawsze, żeby go nie było, ze
                          względu na dzieci. Ale tam urzędzie , jest x , który o tym wie...

Jeżeli Jordan nie był Żydem, to moje dobre pisanie o takim Człowieku,
                          choćby nim był, świadczy, że nie jestem przeciwnikiem Żydów jako nacji.
                          Żyd wg mnie jest takim samym człowiekiem , jak inni. Jeśliby zrobił to
                          Jordan , to był wspaniałym człowiekiem. Upada więc pomawianie mnie o
                          antysemityzm. Ja zawsze i wszędzie szukam w innym Bliźniego. Jak moglem
                          , tu w Płocku, to pomagałem.

Jestem i będę przeciwnikiem syjonizmu, ponieważ widzę ogrom zbrodni ,
                          łącznie mordowaniem ludzi w obcych krajach. O mleku, nie wspomnę.

Miły menelu, dopiero , co skasowano za Oczywiste i Haniebne wypowiedzi xa
                          zwanego Anipojąc , dzeka, albo Abszty itd , do wyboru. Oczywiście jest
                          to Dobry człowiek i filo polonus i filo katolik, chrześcijanin. Razem na
                          razie jest was 8 rozszyfrowanych przez policje. Wszystko dzisiaj
                          odesłałem do KGP i Nowego Prokuratora Generalnego , Kurii...
                          Niestety wraz z opanowaniem naszego kraju, nader niemrawo działający
                          system Ochrony Państwa, ba wręcz kajanie się przed zacnymi przyjaciółmi ,
                          chroniąc morderce, po którego ci tak przyjaźni , już mieli posłać swoich
                          morderców , żeby na nas napaść.

A po za tym , nic w ogródkach się nie dzieje.
                          Nie udawaj niewiniątko , .Czas już, żeby waszą robotę ktoś ukrócił. A
                          nie jeszcze sięgać po władze.. Acha ..w Pisie nie jestem.Chociaż
                          glosowałem. Ale wierzę, że przyjdzie czas, kiedy polka będzie wolna.Będzie
                          wolno uczy polaków. Na pewno tak będzie, póki my żyjemy.
                          • Gość: RABIN Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 13:07
                            Zarzekała się żaba błota - jak inna kaczka jeszcze całkiem niedawno.

Na początku niby wielki przyjaciel a już w tym samym wpisie pod
                            koniec wychodzi, co mu naprawdę w duszy gra!
                            A żesz ty ......, na kolana i pokutę odprawiać do końca życia!
                            • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 13:40
                              Czas wraca Tematu a jest nim przyszłość Nowego Rynku.Jestem OPMN.
                              Zawsze jestem gotów pomagać każdemu, jeżeli potrafię. Żyd dla mnie jest
                              człowiekiem , jak każdy. Neofici nie powinni poniżać, . Nie wolno
                              kalać ludzi , Wiary, Kościoła.. Izrael jest wrogiem Palestyńczyków . Ma
                              wolną rękę w Polsce. Finito.
                              • Gość: życzliwa osoba Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 14:30

> przyszłość Nowego Rynku.Jestem OPMN.
                                > Zawsze jestem gotów pomagać każdemu, jeżeli potrafię.

nie potrafisz, nie pomagaj, zwłaszcza odnośnie przyszłości.
                                MPN też się obejdą bez twojej pomocy, może nawet lepiej niż z
                                tą "pomocą".
                                Zmęczony jesteś - odpocznij sobie, czas po temu najwyższy

I to by było na tyle, finito finalmente!!!!
                                • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 14:47
                                  kłamiesz.Co dałeś w zamian opluwania?

Ja wszystko co robie , przekazuję na bieżąco społeczeństwu Płocka i
                                  instytucjom archiwizującym.
                              • Gość: edward Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 20:42
                                > Jestem OPMN.

Drodzy forumowicze podpowiedzcie do kogo sie zwrocic aby niejaki płocczanin
                                zostal odwolany z tej funkcji. Polska to nie korea polnocna i na pewno uda sie
                                odwoalac tego pana z tej funkcji.
                                • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 21:22
                                  łaskawy życzliwy. Przeskoczyliście samych siebie w opluwaniu.

dla ostudzenia i zastępujących lekarzy, Sąd kapturowy, przypomnę, co
                                  dzisiaj mówił polski minister sprawiedliwości

www.tvn24.pl/0,1664805,0,1,dreczyciel-wrocil-troche-mnie-nie-bylo,wiadomosc.html

.......18:15, 13.07.2010 /TVN24
                                  Dręczyciel wrócił. "Trochę mnie nie było"
                                  PROSTO Z POLSKI
                                  .......
                                  Sytuację Beaty Kryńskiej magazyn „Prosto z Polski” opisywał już 17 maja. Od
                                  tamtej pory sprawa nadal jest w toku.

Kobieta od swojego dręczyciela otrzymywała setki telefonów i wulgarnych
                                  esemesów. Zmiana numeru telefonu nie wchodziła w grę ponieważ pani Beata pracuje
                                  w nieruchomościach i telefon, który jest jednym z jej podstawowych narzędzi
                                  pracy, znajduje się na stronie internetowej jej firmy.
                                  Będzie paragraf na stalking
                                  Ministerstwo Sprawiedliwości wzięło pod lupę stalking, czyli uporczywe... czytaj
                                  więcej »

Policjanci sobie nie radzą

Po emisji programu mężczyzna został złapany, tymczasowo aresztowany lecz po
                                  kilku tygodniach zwolniony za kaucją. Policjanci sami przyznają, że nie wiedzą
                                  jak się za to zabrać. Aktualnie gromadzą materiał dowodowy, który otrzymali
                                  głównie od pani Beaty.

Pani Beata jest na skraju załamania. Stalker po włamaniu na jej konto abonenckie
                                  ma też numery do jej znajomych, z czego ochoczo korzysta. Mężczyzna umieścił też
                                  na internetowych seks stronach ogłoszenia ze zdjęciami pani Beaty i jej
                                  koleżanek. - Praktycznie o niczym innym nie myślę tylko jak z tym walczyć, jak
                                  dorwać tego mężczyznę. Nie mam możliwości pracować, klienci nie mają szansy się
                                  do mnie dodzwonić - żali się pani Beata.

Będzie kara?

We Włoszech kilka ofiar stalkingu popełniło samobójstwo, w Niemczech stalkerzy
                                  są karani, w Polsce na dzień dzisiejszy to wykroczenie nie jest określone w
                                  żadnym z kodeksów.

Minister sprawiedliwości – Krzysztof Kwiatkowski zapowiedział we wtorek na
                                  konferencji prasowej, że zjawisko stalkingu w Polsce jest na tyle duże, że
                                  trwają już prace nad wprowadzeniem pojęcia do kodeksu karnego. W nowych
                                  przepisach za uporczywe dręczenie groziłoby do trzech lat więzienia.

ktom,amk/fac,tr koniec cytatu.
                                  • Gość: życzliwa osoba Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 22:43
                                    czy opiekun tego froum nie uważa za stosowne przenieść na oślą ławkę
                                    większość twórczości naszego bohatera, który teraz uczepił się nowej
                                    możliwości a jutro pewnie o wszystko obwini Al kaideę i znajdzie
                                    ślady roboty Bin Ladena
                                    • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 23:08
                                      czy to robisz na zlecenie? Po co judzisz?
                                      Jak sie pisze o gó...e papieża, .zdechł kapłan ..i wszystko inne, to nie
                                      pisałeś o oślej ławce?
              • Gość: xxx Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 17:56
                kiedy ty obleśny dziadygo zamkniesz w końcu pysk?
                rzygać się chce od tych twoich antysemickich rzygów.
                • Gość: płocczanin Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 18:18
                  Sympatyczny forumowiczu. Twój niemiły wpis został już wysłany do ministra
                  sprawiedliwości, własnie przed godziną mówił w TV o prześladowcach. Bierze
                  w tym udział Agora i Moderatorzy. Wpis twój jest dowodem na
                  prześladowania za widzialność na rzecz Polski.
                  • Gość: życzliwa osaoba Re: ReN.R , Park Miejski IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 20:11
                    Ja tylko liczę na to, że chory człowiek zostanie uznany przez sąd na
                    wniosek prokuratury, której głowę notorycznie zawraca, za
                    niepoczytalnego i jeszcze dostanie sądowy zakaz pisania na forum,
                    niezależnie od zakazu lekarskiego w ramach kuracji urojeń
                    paranoidalnych - wydaje się, że to jedyna nadzieja i jakiś sposób na
                    trwałe uwolnienie tego forum od urojeń chorego na umyśle
                    upierdliwego człowieka.
    • radinho77 Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Rynku 12.07.10, 09:52
      Pomysł z parkiem i wodą po środku jest znakomity, choć bardzo mało
      prawdopodobny. Do tego od ul. Jachowicza powinni zbudować miejsce z wystawami
      a na górze kawiarenki, miejsce gdzie będzie można się spotkać, napić kawy albo
      wziąć ją na wynos i napić się w Parku Centralnym w spokoju.
    • wotuf Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Rynku 12.07.10, 12:29
      Nie wiem dlaczego wam nie podoba się koncepcja parku z oczkiem
      wodnym. Jestem często w Wawie i widzę jak ludzie spędzają czas wolny
      w miejscach gdzie jest jakiś staw itp. Np. Pole Mokotowskie
      wypełniane jest setkami ludzi. Wiem że jest mało miejsca na
      zagospodarowanie ale otaczajmy się terenami zielonyni bo niedługo
      będziemy "gnić" w betonowym mieście!!
      • Gość: menel Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 12:56
        wotuf napisał:

> Nie wiem dlaczego wam nie podoba się koncepcja parku z oczkiem
        > wodnym.

a czy ja mam coś przeciwko oczku wodnemu np na Sobótce - wszystko na
        właściwym, odpowiednim po temu miejscu, odpowiednim charakterze, w
        odpowiedniej skali
      • Gość: płocczanin RPak na Nowym Rynku i Pokowa. IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 13:10
        W Małpim Gaju koło Jagiellonki,było takie oczko wodne. Przychodzili tu ludzie
        odpocząć, popatrzeć na złote rybki, ale wnet komuniści Zlikwidowali ten
        zakątek ..i tak niechęć do wody im pozostała.
        • Gość: menel Re: RPak na Nowym Rynku i Pokowa. IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 15:04
          Nadal jest woda.
          Postawili tam basen Jagielonka i teraz się zamiast złotych rybek za
          dnia pluska się tam dziatwa szkolna a wieczorami rusałki oraz
          wieloryby i kaszaloty.
          • Gość: Ice Re: RPak na Nowym Rynku i Pokowa. IP: *.centertel.pl 12.07.10, 23:09
            Proponuję wszystkim zainteresowanym wycieczkę do Grójca - zobaczcie jak można spójnie przeprowadzić rewitalizację centrum miasta.
            Rzucenie w gawiedź tematem zagospodarowania nowego rynku przez GW niczym granat rzucony w wodę wywołał falę odpowiedzi.
            Tylko co konstruktywnego z tego wynika??? Kto z forumowiczów ma uprawnienia (wykształcenie i doświadczenie urbanistyczne)i podstawy (zlecenie lub wygrana w konkursie)by proponować zagospodarowanie nowego rynku???
            Tak na prawdę Piłka jest po stronie instytucji dysponującej terenem - aż się prosi o ogólnopolski konkurs w zakresie Urbanistyki i Architektury tak jak to zrobiono np w Sopocie.
      • Gość: ice Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.centertel.pl 12.07.10, 23:15
        Ale Pole Mokotowskie czy inne parki nie są centrum Stolicy...
        Jak chcesz coś zaproponować to odnieś się przynajmniej do jakiegoś Miasta w Polsce lub za granicą.
        • Gość: płocczanin Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.plock.mm.pl 12.07.10, 23:25
          jeden taki uczony w piśmie , zbudował przebudówkę do pałacu ślubów,
          niezgodną z z architektura pałacu ,pewnie zemsta nacyjna za zabranie
          budynku... A taki był fachowiec urbanista o wieżowcu na osuwisku skarpy ,
          nie wspomnę=e. Jeżeli my jesteśmy gawiedź , to ty kim jesteś
          Nabuchodonozorem z piramid? Czy skarbnikiem z kresów i dawcą chromosomów
          dla gawiedzi?
          • Gość: Andrzej Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 23:44
            Nabuchodonozorem z piramid?
            Tylko pytanie który I, II, III czy IV, a może chodzi ci o 15 litrową butelkę
            wina (to chyba w twoim przypadku jest najpewniejsze). Każdego człowieka
            chromosomy są lepsze niż twoje, a tym skarbnikiem pewnie też chciałbyś zostać?
            • Gość: płocczanin Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: *.plock.mm.pl 13.07.10, 06:20
              Nie, bo to byli Starsi w prześladowaniach kresowiaków. wina mogę sie
              napić, oczywiście ale jedna lampkę. A piramidy... dobry człowieku ,
              jestem uważnym czytelnikiem i wiem , co tu powypisywaliście. Piramidy to
              pono dzieło jednych takich, którzy byli pełni wdzięczności za opiekę, bo
              Egipcjanie , to głupki... zbudowali piramidy, potem się nachapali kasy ,
              ukradli złoto, dali nogę i kiedy taki jeden wkurzył się na Jedynego..to
              rąbnął płytami o ziemie , taki był niebogobojny. Potem już tak im
              poleciało...
        • Gość: gość Re: Błagam o jedno - tylko nie handel na Nowym Ry IP: 109.243.211.* 13.07.10, 13:47
          Piszesz żebym odniósł się do jakiegoś miasta w Polsce, a to pewnie
          Wawa nie leży w naszym kraju. Dobrze że są mądrzy ludzie na tym
          forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka