Dodaj do ulubionych

Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ...

19.07.10, 20:44
Jak to można wyczytać na forach, Straż Miejska jest znienawidzona. Dziwię się prezydentowi Milewskiemu że toleruje wybryki komendanta SM i jego podwładnych. A odbije się to na wynikach jesiennych wyborów, gdzie z powodu właśnie tych wybryków będzie kilka tysięcy głosów na aktualnego prezydenta miej.

Jeżeli pan prezydent miał odwagę że "wybryki" odwołać komendanta Tarkę, tym bardziej powinien mieć odwołać obecnego, mimo że to daleka rodzina.
Obserwuj wątek
    • Gość: plockier Cygan prawde powiedział !!! IP: 78.154.87.* 19.07.10, 21:30
      www.youtube.com/watch?v=Dro6iTg1vng
      • Gość: ORMOwiec nauczka IP: *.plock.mm.pl 19.07.10, 21:55
        czyli nie opłaciła się postawa ORMOwca
        • t154 Re: nauczka 20.07.10, 22:40
          samżeś ormowiec o ile wiesz, co to słowo znaczy. Pajacu. Wybierz się czasem za
          granice. Może Ci zafunduje Twój zakład opieki nad upośledzonymi jakąś wycieczkę.
          Zobaczysz co to postawa obywatelska . aha, proponuję wycieczkę na wyspy
          brytyjskie na ten przykład. Przejdź po drodze nie po pasach. Jak przyjdzie pies
          to zaproponuj mu łapówkę. Myślę, że to będzie najlepsze. Nie zobaczymy twoich
          dziecinnych wpisów na forum przez długi czas. Jak nie lubisz "brytoli " to mogą
          być Niemcy, Szwajcaria, Austria , co sobie wymarzysz dupku w swojej pustej głowie.
          • Gość: Felek Nagrał pędzących policjantów. Będzie za to ukarany IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 10:53
            Dlaczego taki tytuł:
            "Nagrał pędzących policjantów. Będzie za to ukarany?"

Wiadomo, że nikt nie lubi policji, ale dlaczego taki tytuł artykułu na głównej
            stronie GW?

Fakt i SE chyba wam nie dorówna.

• Gość: tr Re: nauczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 11:43
            ORMO czuwa
    • Gość: głos ludu Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.xdsl.centertel.pl 19.07.10, 21:47
      "odbije się na wyborach" - nie odbije się. GW (nie tylko w Płocku) szuka jak
      zwykle taniej sensacji i to jeszcze w dodatku jako etatowy klakier PO. Pierwszy
      artykuł na temat wyczynów na drodze skomentowało ok. 100 osób - to nawet nie
      promil społeczności miasta więc nie można mówić tutaj o jakiejś wielkiej sile
      wyborczej. Na szczęście. Osobiście aktualny prezydent Płocka nie ma dla mnie
      większego znaczenia - dwa lata temu musiałem wyprowadzić się do Łodzi i w
      porównaniu tych miast Płock wypada o niebo lepiej pod każdym względem. To
      właśnie powinno dawać do myślenia wyborcom przy najbliższych wyborach. W kwestii
      tej całej ulicznej afery. Sprawa jest (powinna być) prosta, ale jak się wydaje
      nie dla GW i części społeczeństwa. Strażnik jeżeli złamał przepisy PRD powinien
      zostać ukarany. To jest oczywiste, ale nie rozumiem dlaczego facet który zabawia
      się w filmowca popełniając tym samym DWA wykroczenia ma pozostać całkowicie
      bezkarny? Jeżeli jest takim porządnym i prawowitym obywatelem mógł zgłosić
      sprawę policji i ewentualnie wystąpić w roli świadka w sądzie. Tak stanowi
      prawo. Czy prawo nie jest równe wobec wszystkich? Cała ta dyskusja jak i
      artykuły są jałowe.
      • Gość: do głosu ludu Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.019.c70.petrotel.pl 19.07.10, 21:52
        ludu mój ludu daj sobie spokój.A ty jesteś klakierem kogo?.
      • Gość: bnghjhg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 19.07.10, 22:35
        chyba przeceniasz liczebność tych klakierów. jest ich kilkunastu pod różnymi
        loginami.
        • Gość: ghjghj Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 19.07.10, 22:36
          tak to się kończy jak wysyła się członków partii do czynienia prowokacji.
        • Gość: do hfggdjfjfghg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.019.c70.petrotel.pl 20.07.10, 00:56
          ty jesteś wśród tych klakierów?.
          • Gość: khkjh Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 01:10
            ja staram się być obiektywnym użytkownikiem, choć z powodu odmiennych poglądów
            politycznych od moich adwersarzy pewnie czasami nie do końca się mi udaje, ale
            przynajmniej się staram. o klakierów się nie martw, ciebie akurat zaliczam do
            malkontentów przez duże M.
      • Gość: maruda Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.plock.mm.pl 19.07.10, 23:46
        Czy klakierzysz SM??? Jakie zeznania przed sądem? "Widzałem że jechał z
        prędkością ziuuuuuuu, a powinien z prędkością bzzzzz, bo tak brzmi silnik opla
        przy prędkości 90 , a tak przy prędkości 50 km/h"??? Żaden sąd takiego bredzenia
        pod uwagę nie weźmie. Jako normalni ludzie mamy tylko jedną możliwość: NAGRAĆ
        TAKIE WYKROCZENIE, dokumentując je własnym prędkościomierzem - oni mają radary,
        wideorejestratory - my NIC. Jak to sobie inaczej wyobrażasz??? Wyjmij baniak z
        kibla i popatrz na świat, albo siedź w tej Uci i nie wyj na forum Płocka, bo
        racji w tym przypadku nie masz. Się zdenerwowałem...
        • Gość: fghfg Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 80.48.4.* 20.07.10, 00:26
          masz prawo się denerwować, bo nie masz racji, a próbujesz o czymś przekonywać,
          bo tak ma być według ciebie. otóż drogi wyjcu ten polityczny prowokator nie miał
          żadnych uprawień do mierzenia i rejestrowania prędkości innych użytkowników
          ruchu drogowego. można się pewnie o to spierać, jak to w przypadku interpretacji
          prawa, ale wg mnie i znanych mi przykładów orzecznictwa można by nawet go
          pociągnąć pod kk za ujawnienie innym osobom informacji, do których pozyskania
          nie miał uprawnień, a tym bardziej do rejestrowania ich.
          • Gość: do dfdghfhjfgh Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.019.c70.petrotel.pl 20.07.10, 00:58
            musisz być bardzo stary prowokatorze skoro znasz metody.Cyryl to Cyryl ale te
            Metody.
            • Gość: gjghgh Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 80.48.4.* 20.07.10, 01:13
              oj chyba ci się już w główce miesza o tej godzinie, bo jakiś bez sensu ten wpis
              kompletnie.
          • Gość: bat Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 151.88.22.* 20.07.10, 07:45
            Gość portalu: fghfg napisał(a):
            > (...) bo tak ma być według ciebie.
            > (...) bo nie masz racji,

> (...) ale wg mnie

A niby czemu ty masz mieć rację.
            Ktoś coś pisze, odpisujesz mu "według ciebie" i kwitujesz, że nie ma
            racji, a za chwilę piszesz "według mnie" i coś tam coś tam...

A ja uważam, że właśnie twój adwersarz ma rację, co więcej zrobiłbym
            dokładnie tak samo - nagrał funkcjonariuszy poblicznych łamiących
            prawo, żeby można im było UDOWODNIĆ to łamanie prawa. Inaczej
            niestety nie da się. Oni mają fotoradar i za pomocą tego urządzenia
            udowadniają nam (kierowcom) złamanie prawa. My kierowcy mamy
            telefony komórkowe z fukcją rejestracji obrazu i tak możemy
            udowdonić funkcjonariuszom łamanie prawa.

Też napiszesz, że nie mam racji? Nie mam bo co? Bo ty tak uważasz,
            czy bo prawo inaczej stanowi.
            • Gość: fghfg Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 80.48.4.* 20.07.10, 07:59
              dokładnie. nie masz. ja ci podaję wykładnie prawną, z którą oczywiście można się
              spierać, a ty mówisz, bo tak ma być jak ja chcesz i tyle. strażnik ma
              uprawnienia do rejestrowania np prędkości pojazdów na drodze, ty nie. a że ty w
              celach prowokacji chcesz sobie takie uprawnienia przypisywać to już twoja sprawa.
              • Gość: ja Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.class147.petrotel.pl 20.07.10, 10:21
                nie w celach prowokacji a "sprawiedliwości społecznej". oczywiście ty tego nie
                zrozumiesz policyjny i strażniczy sługusie.
                • Gość: hfghgf Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 80.48.4.* 20.07.10, 10:44
                  a coś inteligentnego potrafisz napisać czy klas brakuje?
                  • Gość: lol Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 23:24
                    na szczęście nad sędziami ziemskimi jest Jeden Sędzia. Jeśli masz
                    rację - nic się nie stanie, jeśli nie masz - On ci to pokaże.
              • Gość: buahaha Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 216.155.153.* 20.07.10, 23:57
                "Wykładnia prawna"? Gdzie, ta twoja wykładnia?
                Ja widzę tylko twoje widzimisię.
              • Gość: bat Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: 151.88.22.* 21.07.10, 07:04
                Gość portalu: fghfg napisał(a):

Miałem nie odpisywać na twoje wpisy, bo uważam cię za tchórza (co
                napisałem niżej, bo nawet nie potrafisz podpisać się jednym nickiem).

> ja ci podaję wykładnie prawną

To podaj mi proszę konkretny przepis i paragraf, który zabrania
                rejestrowania wyczynów służb mundurowych za pomocą, np. telefonu
                komórkowego (lub obojętnie jakiego urządzenia rejestrującego).
            • Gość: Ice Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 23:22
              daj spokój, szkoda słów. Nie widzisz że wpis brzmi jak argumentacja
              sędziego z czasów PRLu. Wtedy prawo też było "dla" szarego obywatela
              ale nie dla szeroko pojętej tzw. władzy
          • Gość: Odpowiedź Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 16:45
            Weź się facet opamiętaj! Co ty wogóle piszesz? Zauważyłem, że jesteś
            na forum etatowcem, ale jeszcze nigdy takich bredni nie wypisywałeś.
            Obrona MM popieprzyła ci mózg dokładnie. Polecam poczytać chociaż
            odrobinę fachowej literatury. Jak już poczytasz, to gwarantuję, że
            sam będziesz się śmiał ze swoich bredni. Miłej lektury.
          • Gość: gosc. Re: Się gościu z choinki urwałeś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 18:16
            o k,u,r,w,a jego mac ludzie co wy macie we lbach gnoje strazniki
            pi,e,r,d,o,l,a w leb kazdego p.o.p.i.e,r,d,o,lic ich wcv leb tez
            p,i,e,r,d,o,l,n,a,c im za 2500 mandat odebrac prawo jazdy na 3 lata.
        • Gość: erni licznik to nie fotoradar z atestem IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 20.07.10, 17:03
          to ,że ktoś ma na liczniku 90 to nie znaczy ,że faktycznie jedzie 90...takie
          urządzenia muszą mieć atesty..bo może ktoś zrobił prowokację za otrzymany
          wcześniej mandat..dziwię się o co cała afera...nie wiem jak Sądy podchodzą do
          takich filmów, ale dobry adwokat i po sprawie...generalnie teraz współczuję
          Policji i Straży Miejskiej...wszędzie ich kamerują i nagrywają...nic dziwnego
          ,że ich nie ma tam , gdzie powinni być;P..maja w d...e takie społeczeństwo
          • Gość: ehehe Re: licznik to nie fotoradar z atestem IP: 216.155.153.* 21.07.10, 00:01
            > to ,że ktoś ma na liczniku 90 to nie znaczy ,że faktycznie jedzie
            > 90...takie urządzenia muszą mieć atesty..

A co to jest taki atest?
            Sprawdza się wskazania.
            Licznik też można sprawdzić.
            Czy widziałeś, żeby sąd opierał się wyłącznei
            na wskazaniach atestowanych przyrządów czy
            jednak przeprowadza jakieś inne postępowania
            dowodowe?

Pomysłowi jesteście w dowodzeniu nieprawdy
            a powinniście być pomysłowi w dowodzeniu prawdy,
            krętacze zawodowi.
            • Gość: andrzej Re: licznik to nie fotoradar z atestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 11:52
              Niedługo tylko do jesieni i wszzystkim wam się za wasze dupska wezmą
              banda pierdzistołków kończy sie wam czas
          • Gość: Ice Re: licznik to nie fotoradar z atestem IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 23:31
            Tak się składa że to społeczeństwo, którym tak pogardzasz, jest
            pracodawcą imć strażnikó Miejskich. I ma prawo wymagać odpowiednich
            standardów zachowania, a wymagania egzekwować, także zwolnić z pracy
            krnąbrnego pracownika.
            Znam człowieka który w Angli pracuje w Policji - nie na ulicach
            tylko papierkowa robota w komisariacie. Raz jechał za szybko do
            pracy - zatrzymali go koledzy prawie przy komisariacie i mandat
            dostał PODWÓJNY bo poza przekroczeniem prędkości dochodzi ogromna
            szkodliwość społeczna łamania prawa przez funkcjonariusza który ma
            stać na jego straży.
            Funkcjonariusz ma być WZOREM dla obywatela - jak nie jest to wypad
            rowy kopać.
      • Gość: jam jest głos ludu Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.class147.petrotel.pl 20.07.10, 10:15
        ale pieprzysz człowieku :) jakby tego nie nagrał na policji by go wyśmiali, a
        jego zgłoszenie przepadłoby bez echa. Masz nasrane we łbie ostro jeśli wierzysz
        w to co piszesz. Albo nigdy nie miałeś "przyjemności" zgłaszania czegokolwiek na
        policji albo jesteś z policji lub straży miejskiej :)pozdrawiam
        • Gość: dfgfd Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 10:43
          no cóż. zobaczymy kto ma rację. ja mówię, że prowokator dostanie mandat, a
          strażnicy nie. a sądząc po twoim słownictwie to ty głos ludu, ale chyba spod
          budki z piwem :) pozdrawiam
        • Gość: Policjant Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 16:50
          Z policji NIE, bo za głupi. Napewno z Ratusza.
      • Gość: fryderyk Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.vbh.pl 20.07.10, 15:36
        No to wyobraź sobie gościu, że ci taki goguś co zasuwa 90 potrąci dziecko. Ty
        wołasz, żeby ktoś go złapał, ale słyszysz tylko, że nie wolno, bo on za szybko
        jedzie. To go dogońcie i sfilmujcie numery wozu, żeby było wiadomo, kto ucieka.
        I słyszysz, że filmować to już w ogóle w czasie jazdy nie można, bo to też jest
        wykroczenie. No i goguś odjeżdża sobie w siną dal i nikt go nie łapie, nikt za
        nim nie rusza. No chyba, że ty - biegiem, ale nie wiem, czy jak przekroczysz 30
        km/h, o ile przekroczysz, to też nie dostaniesz mandatu od SM.Pod rozwagę...
        • Gość: Erroor Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.chello.pl 21.07.10, 00:10
          A co jeśli dziecko potrąci goguś z komórką w ręku goniący i filmujący
          kierowcę łamiącego przepisy?

Przecież gdyby coś takiego się wydarzyło to wszyscy w tej sprawie
          mieliby zupełnie inne zdanie.

Jak dla mnie, pirat drogowy i pirat drogowy z komórką w ręku są
          równorzędnym zagrożeniem. Dlatego uważam, że kierowca powinien zostać
          ukarany.
          Strażnik/cy również powinni zostać ukarani, z uwzględnieniem że
          wymaga się od nich swego rodzaju wzorcowego zachowania. Tam gdzie
          zwykły człowiek stara się przestrzegać prawa, oni powinni przykład
          zachowań np. w ruchu drogowym.

Pozdrawiam

Piotrek
    • sokrates1976 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 19.07.10, 21:58
      Skandal !!! Dlaczego jeszcze strażnicy miejscy nie ponieśli konsekwencji?
      Powinni oni świecić przykładem.
      • Gość: taki Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 22:43
        A gdyby normalny obywatel, gonił swoim samochodem sprawcę, który ucieka z
        miejsca przestępstwa (np. motocyklista goni pijanego kierowcę, który kogoś
        wcześniej potrącił i uciekł, albo jedzie za kimś, kto ucieka skradzionym autem)
        i przekracza przy tym prędkość?
      • Gość: podatnik Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.048.c80.petrotel.pl 20.07.10, 10:44
        Do dnia dzisiejszego tak naprawdę nie poznaliśmy stanowiska w tej
        sprawie zarządu miasta a przede wszystkim komendanta Straży
        Miejskiej. A tak na marginesie to dziwne, że taka mała instytucja
        jak Straż Miejska utrzymywana z naszych podatków, żeby powiedzieć
        parę słów, raz na jakiś czas mediom potrzebuje aż rzecznika
        prasowego, chyba żarty jakieś, to co robi tam i za co bierze
        wynagrodzenie komendant, emerytowany wojskowy po „szkółce” w LWP,
        który oprócz wysokiej „trepowskiej” emerytury otrzymuje bardzo
        wysokie wynagrodzenie z naszych podatków ??? Tym bardziej to
        denerwuje, gdy ludzie młodzi z miasta, wykształceni, po dobrych
        studiach, ze znajomością obcych języków, chodzą bez pracy. I to ma
        być prawo i sprawiedliwość ???
      • artie40 Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal 20.07.10, 11:16
        Tak w ogóle, to o co ta cała dyskusja? Straż wiejska to i tak w
        każdym mieście banda darmozjadów utrzymywana z naszych podatków nie
        wiadomo po co, chyba tylko do zatruwania życia rowerzystom i babciom
        ze stolikiem pietruszki. Niedaleko Płocka, w Sochaczewie mieszkańcy
        po takich (plus jeszcze ciekawszych akcjach SM zrobili raban i SM
        zlikwidowano, nikt po nich nie płacze, a miasto ma więcej kasy na
        sensowne rzeczy - drogi, komunikację miejską etc. Niech w Płocku
        pogoniąte hieny, będzie więcej pożytku.
        • Gość: ICE Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 23:36
          Nie ma takiej opcji, kolego - SM to też pozycja w budżecie miasta.
          Jak chcemy skutecznie ją zlikwidować to trzeba zacisnąc pasa i kilka
          lat przestrzegać sumiennie przepisów - wtedy jest szansa że władze
          miasta uznają finansowanie instytucji niedochodowej za bezzasadne.
    • pijzemna Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 19.07.10, 23:18
      czyli panowie policjanci np. wystepujacy w programie uwaga pirat nagrywajac
      wyczyny polskich kierowcow tez lamia prawo i powinni dostawac mandaty? bo
      koguta uzywaja dopiero po kilkudziesieciu sekundach albo i kilku minutach i w
      ten sposob do tego momentu dzialaja nielegalnie?
      • Gość: mg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.091.c85.petrotel.pl 19.07.10, 23:47
        Czy ktoś zwrócił uwagę na jeden prosty fakt? To strażnicy, jadąc zbyt szybko,
        złamali przepisy prawa. Ich wykroczenie zauważył nie kapuś czy ORMO-wiec, jak
        dowodzą niektórzy na forum, ale OBYWATEL. Zareagował w sposób właściwy - ruszył
        za tymi, którzy prawo łamią, i udokumentował ten fakt. Jest to bardzo zbliżone
        do przewidzianego przez prawo zatrzymania obywatelskiego, choć nie do końca z
        nim jednoznaczne. Fakt, że swoje nagranie przekazał gazecie, wynika zapewne z
        powszechnego braku zaufania (jak widać, słusznego) do SM. Porażające jest, że
        najpierw słyszy się i czyta apele policji i innych służb, żeby nie być obojętnym
        wobec przestępstw i wykroczeń, a tu, jeśli obywatel zareagował w jedyny możliwy
        sposób - bo nie miał przecież możliwości dokonać zatrzymania - to jest
        szykanowany. Czarny mundur strażnika miejskiego nie staje się automatyczną
        legitymacją do robienia, co się żywnie podoba. A zachowanie się w tej sytuacji
        szefa SM dyskwalifikuje go dożywotnio na tym stanowisku. Tak samo jak
        przełożonych. Utrzymywanie takiej SM i niereagowanie na tę konkretną decyzję
        daje się wytłumaczyć wyłącznie zamiłowaniem do tępego zamordyzmu.
        • Gość: fghgf Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 00:30
          fakt, że nagranie przekazał gazecie zamiast udać się do odpowiedniej instytucji
          wskazuje dobitnie, że to był polityczny prowokator, któremu nie zależało na
          ukaraniu winnych tylko na uruchomieniu politycznej hucpy w mediach. cóż ubeckie
          metody wiecznie żywe w niektórych środowiskach.
          • Gość: do fhfjhfghg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.019.c70.petrotel.pl 20.07.10, 01:03
            a skąd znasz ubeckie metody skoro o nich piszesz.Jak nazwać to co robisz na
            forum?.Czy to nie prowokacja.Dawno ciebie rozszyfrowano tylko ty biedaku o tym
            nie wiesz.Jesteś żałosny.
            • Gość: hfghfgh Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 01:17
              to co robię na forum to obrona prawdy przed takimi mącicielami rzeczywistości
              jak ty. rozszyfrowywać mnie możesz ile chcesz. wszystko mi jedno, jak widzisz
              wcale się nie szyfruję. nie zakładam 10 loginów, żeby ip nie było widać itp.
              twój jad i plucie mnie nie wzrusza. wybaczam ci.
              • Gość: hgkhjk Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.plock.mm.pl 20.07.10, 07:54
                obrona prawdy hahahaha
                Głupich nie sieją...
          • Gość: mg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.091.c85.petrotel.pl 20.07.10, 01:24
            Gość portalu: fghgf napisał(a):

> fakt, że nagranie przekazał gazecie zamiast udać się do odpowiedniej instytucji
            > wskazuje dobitnie, że to był polityczny prowokator, któremu nie zależało na
            > ukaraniu winnych tylko na uruchomieniu politycznej hucpy w mediach. cóż ubeckie
            > metody wiecznie żywe w niektórych środowiskach.

Chore wnioski pomijam, nie chcąc wdawać się w tę żałosną polemikę. Ale intryguje
            mnie, kim jesteś. Najprostsze byłoby uznać cię za kogoś z ratuszowych kręgów
            oddelegowanego na to forum. Trudno jednak uwierzyć w tak głupich mocodawców,
            twoja działalność tutaj skutkuje tylko zwiększoną, wręcz agresywną niechęcią do
            MM i jego ekipy. Z całą pewnością jesteś prowokatorem, nieodgadnionej płci. Albo
            więc jesteś jakimś "radosnym" złośliwcem, który przed monitorem tarza się ze
            śmiechu, widząc, jak łatwo wkurzyć ludzi już i tak mocno wkurzonych, albo
            wysłannikiem jakiegoś rywala politycznego MM. Jako taki wspaniale, choć niezbyt
            szlachetnie, wypełniasz zadanie. Udaje ci się zohydzić obecną ekipę ratusza
            bardzo skutecznie. Udając (?) zwolennika działasz według najlepszych wzorów V
            kolumny. Brak ci jednak minimum finezji, w gruncie rzeczy jesteś bardzo
            prymitywny. No chyba że zbierasz materiały do jakiejś pracy o tym, jak łatwo
            manipulować ludźmi w sieci. No cóż, taka z ciebie "ciekawostka".
            • Gość: ghjh Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 06:56
              nie widzę w czym twoje wnioski, notabene po prostu śmieszne (i w tym momencie
              rzeczywiście tarzałem się ze śmiechu), dotyczące np. zaufania powszechnego do
              gazety są "zdrowsze" od moich. resztę twoich bezsilnych domysłów i insynuacji
              pomijam, bo wynikają zapewne z frustracji, że nagle na forum pojawił się ktoś
              kto wyraża inne zdanie i nie można już w spokoju opluwać władz i instytucji
              miejskich, bo ot jest ktoś taki kto psuje dobry nastrój forumowy, bo ma inne
              zdanie i wskazuje wiele fałszerstw lub po prostu zwykłych kłamstw. finezję
              zostawiam tobie. na razie jej nie zauważyłem. osobiście dla mnie nie jesteś
              żadną "ciekawostką", bo jesteś zbyt ograniczony umysłowo.
              • Gość: mg Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.091.c85.petrotel.pl 20.07.10, 09:53
                Gość portalu: ghjh napisał(a):
                osobiście dla mnie nie jesteś
                > żadną "ciekawostką", bo jesteś zbyt ograniczony umysłowo.

Osobiście dla mnie... co za elokwencja :-) Widzę, że idziesz w zaparte :-))))
                Teraz jesteś parasolem ochronnym przed śliną plutą na władzę. Z rosnącą
                ciekawością czekam na kolejne wcielenia :-)))))) Fajne coś z ciebie :-))))
                • Gość: fhfgh Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 10:54
                  świetny przykład trollowania, gdy brak argumentów to przechodzimy do czepiania
                  się słówek :) zresztą słówek jak najbardziej prawidłowych :) zadzwoń do Miodka
                  to ci wyjaśni, bo pewnie znowu nie wiesz o co chodzi
              • Gość: jajko Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.139.c65.petrotel.pl 20.07.10, 13:26
                "nie można już w spokoju opluwać władz i instytucji
                miejskich"
                W tych oto słowach zdradziłeś sie kolego skąd jesteś , chyba
                faktycznie masz pensję za obrone internetowa negatywnych spostrzeżeń
                kieorwanych do jaśnie nam panujących.
                Zastanawiam się tylko ile wynosi twoja pensja i na jakim etacie
                pracujesz, bo chyba w strukturach UM nie ma stanowiska "obrońca
                Jaśnie Pana"
              • Gość: odp. Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 16:58
                Proponuję jeszcze inną lekturkę "zjadaczu wszystkich rozumów".
                Lektura fachowa potrzebna, żeby wiedzieć, że w zdaniu występują
                również kropki, a nie same przecinki.
          • Gość: ICE Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.acn.waw.pl 21.07.10, 23:41
            W jakim ty świecie chopie żyjesz? Gdyby instytucje państwowe
            działały zgodnie z zasadą KPA która mówi że są zobowiązane do
            budowania zaufania społecznego, obwatele nie musieliby się uciekać
            do pośrednictwa mediów. Jak widać z rozwoju wypadków osoba która
            dostarczyła nagranie do redakcji słusznie obawiała się odwetu.
        • Gość: moni Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 91.142.233.* 20.07.10, 18:51
          ot i mądrze prawi
      • Gość: Nielot Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 91.212.223.* 20.07.10, 07:38
        Tak, łamią.
    • jackoplocki Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 06:48
      to kolejny przykład na brak profesjonalizmu w Straży Miejskiej,

dziwię się politykom że trwają w wierze w tę formację, ale jak

napisał któryś z przedmówców, to My jako społeczność płocka

winniśmy dać mocny, negatywny sygnał dla tego niezdrowego "Ciała" -

najlepiej już za kilka miesięcy w wyborach samorządowych
      • Gość: wolny człowiek Nie dziwie się.................................... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 07:46
        Nie dziwie się, że Prezydent nie zagląda na to "forum " od lat.Poziom szokuje a
        ilość piszących i czytających bardzo zmalała.Oddziaływanie forum na
        społeczeństwo jest zerowe a wyobraźnie o sobie macie wielką.
        UB-cko-PZPR-owskie menele skutecznie odstraszają normalnych ludzi od zaglądania
        tu.Zamiast merytorycznej dyskusji ciągle są wycieczki personalne, niezwykle
        chamskie.To brak argumentów.Ostatnio tchórze rzucili sie na internautę który
        pisze jasno wam prawdę w oczy "nie zakładam 10 loginów, żeby IP nie było
        widać".Wstydzicie sie jakim stylem piszecie,a właściwie to wy nie piszecie lecz
        rzygacie.Płock jest tak mały że juz dawno wiem kim jesteście,wiem też ze nie
        tylko ja to wiem.Polskie przysłowie mówi "Naruszyć.........". Dlatego nie wnoszę
        o odtajnienie wam IP.Ale kiedyś będę miał lepszy humor i wniosę, niech się
        płocczanie z was pośmieją.
        • Gość: Jagoda Re: Nie dziwie się............................... IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 17:00
          Zacznij od tego, że Twój p. prezydent, to nawet nie wie jak wejść na
          forum.
        • Gość: ICE Re: Nie dziwie się............................... IP: *.acn.waw.pl 22.07.10, 00:02
          Ja też nie używam wielu loginów i NIE ZGADZAM SIĘ TOBĄ. Jeśli
          uważasz ża Twój poglą na tą sprawę jest ważniejszy od mojego to
          muszę cię ostrzec. Wypadek w Smoleńsku pokazał że dla Ostatecznego
          Sędziego nie ma różnicy pomiędzy Prezydentem a Sprzątaczką, wszyscy
          tak samo umrzemy. Skoro dla Najwyższego życie Prezydenta Polski nie
          było ważniejsze od życia szeregowego pracownika kancelarii to czy
          myśli i poglądy przynależne tobie, który nie jesteśw wszak
          prezydentem są ważniejsze dla niego niż myśli i poglądy człowieka
          spod tzw budki z piwem?
          Jeśli twoje mniemanie o wyższości własnej słuszności nad
          słusznościami innych ludzi wynika z tego że będziesz rozsądzał tą
          sprawę lub też masz jakiś wpływ na sędziego - jeśli tak wzywam Cię
          publicznie do ujawnienia swojego imienia i nazwiska by można było
          złożyć wniosek o wyłączenie Cię z postępowania gdyż z góry
          przesądzasz o winie więc jesteś stronniczy.
    • przyczajony_mason Apeluje do robienia nagrywanych prowokacji!!! 20.07.10, 07:22
      Pokazujmy niekompetencję i arogancję strazników miejskich. Wzywać i
      nagrywać, a potem upubliczniać. Niech nie myślą, że są bezkarni.
    • Gość: bat Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 151.88.22.* 20.07.10, 07:28
      Chcecie wojenkę? To będziecie mieli!
      Jesteście tak znienawidzeni w mieście, że nawet sobie nie zdajecie z
      tego sprawy. ZERO, powtarzam Z E R O jakiegokolwiek szacunku u
      mieszkańców. Przeważająca większość płocczan uważa, że już dawno
      powinno was się zlikwidować (poczytajcie jakikolwiek wątek na którym
      kolwiek forum, który dotyczy SM). A tu jeszcze takie akcje...

Nas (płocczan przeciwnych SM) są tysiące, jeśli nie dziesiątki
      tysięcy, Was (SM) jest gromadka. Zobaczymy jak będzie wyglądała
      wasza praca, gdy płocczanie w końcu się zagotują i wezmą za was.
      Prawie każdy telefon komórkowy ma aparat i możliwość filmowania (to
      tak w ramach ostrzeżenia).
      Zobaczymy, jak te tysiące ludzi zacznie obserwować i utrwalać na
      filmikach i zdjęciach każdy wasz krok.
      Skończy się przesiadywanie na solariach, w barach, kimanie w
      krzakach, parkowanie na zakazach, na trawnikach, stawianie radaru na
      pasach zieleni i wiele, wiele innych waszych zachowań niezgodnie z
      prawem, które was obowiązuje w pracy.
      Zobaczymy kto na tym wygra, jak płocczanie w końcu się za was wezmą.
      Wtedy zaczniecie chodzić jak w zegraku, bo my będziemy was rozliczać
      z każdej minuty spędzonej w pracy!

Czy warto było rozpętywać tą wojenkę?
      Czas pokaże, ale już dzisiaj w ciemno gwarantuję jako mieszkaniec
      tego miasta - przegracie...
      • Gość: fdhfgh Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 07:40
        hahaha... popłakałem się... "większość płocczan, tysiące"... w dodatku dowodem
        na liczebność mają być wątki na tym forum... albo oderwany od rzeczywistości
        albo coś nie teges z głową... hahaha... ogólnie to jest tak: na na SM psy
        wieszają głównie piraci drogowi, którzy by chcieli bezkarnie siać terror na
        drogach... nie wyskakuj z szabelką, bo dostaniesz klapsa
        • Gość: bat Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 151.88.22.* 20.07.10, 08:09
          Gość portalu: fdhfgh napisał(a):

> w dodatku dowodem
          > na liczebność mają być wątki na tym forum...

W którym miejscu w mojej wypowiedzi napisane jest, że dowodem jest
          ilość wypowiedzi na forum.

Albo czytaj ze zrozumieniem albo nie komentuj.

> albo oderwany od rzeczywistości
          > albo coś nie teges z głową...

To akurat mógłym napisać o tobie. Moje życie nie zaczyna się i nie
          kończy tu naforum. Wystaw głowę zza monitora, wyjdź z domu i
          posłuchaj co się mówi o SM w mieście w społeczeństwie, to może w
          końcu coś zauważysz, usłyszysz, dostrzeżesz...

Szerzej nie komentuję, bo takieś twoje rzygi, których zauważyłem
          sporo w wypowiedziach sygnowanych twoim IP i ciągiem przypadkowych
          liter wielonikowcu. (ja się zawsze tak samo podpisuję na forum, więc
          moje wcześniejsze wypowiedzi możesz sprawdzić). Ty jesteś tchórzem,
          który nie ma odwagi podpisać się stałym loginem (nie mówię o
          logowaniu, żebyś zaraz nie odbił piłki, że ja też się nie
          zalogowałem - mam na myśli stały login), więc już ten fakt
          potwierdza żeby z tobą nie dyskutować.

> ogólnie to jest tak: na na SM psy
          > wieszają głównie piraci drogowi, którzy by chcieli bezkarnie siać
          terror na
          > drogach...

Ogólnie to jest tak: płacimy podatki, za nasze pieniądze powołuje
          się służbę w płocku, nadaje jej prawa i obowiązki i jeśli ta słuzba
          nie wywiązuje się ze swoich praw i obowiązków, to ja PRACODAWCA, tej
          słuzby mam prawo wyrażać swoje niezadowolenie i żądać zmian, aby
          słuzba finansowana z moich pieniędzy robiła to co do niej należy -
          również łapała piratów drogowych, bo chcę bezpiecznie i sprawnie
          poruszać się po drogach.
          Zrozumiesz to, czy znowu przeczytasz bez zrozumienia?
          • Gość: dgdfgf Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: 80.48.4.* 20.07.10, 11:06
            "Przeważająca większość płocczan uważa, że już dawno
            powinno was się zlikwidować (poczytajcie jakikolwiek wątek na którym
            kolwiek forum, który dotyczy SM)."

dyskutowanie z osobą, która zaprzecza własnym słowo, które są o wpis wyżej chyba
            nie ma sensu, co? chyba, że nie rozumie biedak co sam pisze, może z kartek tylko
            przepisuje bezmyślnie?...hmm... dziwne, że mnie rozpoznajesz, przecież literki
            zmieniam, ja myślałem, że się dobrze maskuję, a tu taki "specjalista"
            rozpoznaje... heh
          • Gość: Jagoda Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 17:07
            dgdfgf, musiałby wyjść z Ratusza! Do domu to on chyba nie chodzi.
      • aniaaa024 Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal 20.07.10, 07:49
        Popieram. Zgadzam się z powyższą wypowiedzią i przyłączam się do apelu.
        Na pewno jakiś mój filmik znajdzie się w necie z panami w szmacianych
        mundurkach, którzy są NIKOMU niepotrzebni i którzy rzeczywiście
        zabijają sobie czas w MC Donaldzie, solariach albo podrywając panienki.
        Panowie pokazali klasę nie ma co !!!! - ZERO kompletne ZERO.
    • monster_truck Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal 20.07.10, 07:44
      Pan Jasion niech weźmie długi rozbieg i walnie z byka w ścianę to może mu klepki na właściwe miejsca wpadną.
      Straż miejska pracuje na wizerunek swojego pracodawcy więc Miłoszenko niedługo wyląduje na emeryturze :)
      • Gość: straż Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 08:35
        przez przypadek monster ujawniłes sie, hehe
        • monster_truck Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal 20.07.10, 12:50
          O jejku, to teraz pewnie żołnierze Miłoszenki wpadną pod osłoną nocy do mojego domu, wywleką z łóżka, zawiozą do lasu, postawią nad dziurą w ziemii i strzałem w potylicę załatwią wywrotowca raz na zawsze :) Ku chwale miłościwie panującego!
    • bogdan423 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 08:37
      Witam wszystkich
      Poczytałem i chciałbym pogratulować naszym radnym - znawcą prawa.
      Jak tak radzą, to tak mamy w mieście. Trzymać się tatusia za wszelką
      cenę to się wypłynie, a nonszalancja sytaży miejskiej to epizod bez
      znaczenia. Radnych wybierają mieszkańcy, zobaczymy.
      • Gość: moc Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 08:57
        czekam na tych twoich 13 cudownych radnych, obym sie nie musiał co dzień
        obsmiewac z nich
        • jaa_klaudiusz Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal 20.07.10, 09:03
          A może by tak przy okazji wyborów samorządowych zorganizować referendum w
          sprawie likwidacji SM i przekazaniu funduszy na dodatkowe etaty w płockiej Policji ?

co o tym sądzicie, czy będzie poparcie dla takiego referendum ?
          • Gość: pyk Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 09:06
            policje tez zlikwidować?, ona nie nalezy pod Prezydenta to zostawić,
            SM tez nie nalezy pod Prezydenta ale to dla was tajemnica
            • Gość: Obywatel Tak własnie, zlikwidować Straż Miejską IP: *.plock.mm.pl 20.07.10, 10:48
              bo to "siedlisko zła" a jej uprawnienia przekazać społecznikom
              naszych czasów - ORMOwcom Obywatelskim ;)Wyposażyć w nowoczesne
              telefony z aparatami i niechaj strzegą ładu porządku przy okazji
              wyjazdów na zakupy, do pracy. Codziennie taki kilkanaście kilometórw
              po mieście robi, co pomnożone przez setki potencjalnych chętnych da
              niebywałę liczbę czujnych oczu. I tym sposobem bedzie kilka setek
              patroli a nie 4 - 5 wystawianych dziennie przez SM.
            • Gość: ICE Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.acn.waw.pl 22.07.10, 00:28
              Skoro prezydent ma mandat by zmienić komendanta... to siłą rzeczy
              odpowiada za sprawność działania służby podległej człowiekowi
              którego wybrał. SM zgodnie z ustawą jest jednostką administracji
              publicznej, postępowanie reguluje KPA - przypomnę punkt który mówi o
              obowiązku budowania zaufania społecznego do organów Administracji
              Państwowej bo chyba komendant o nim zapomniał a jego podwładni nigdy
              o czymś takim nie słyszeli.
          • Gość: odp. jaa-klaudiusz Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.146.179.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 17:15
            TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kruger42 Przepraszam nie bardzo rozumiem? 20.07.10, 10:45
      Przepraszam wyprowadźcie mnie zbłędu jeśli się mylę. Z tytułu
      artykułu wynika że to niebieskie mkneli radiowozem a z tego co
      zrozumiałem z artykułu to był pojazd SM a Policjanci dostali
      polecenie ukarania obywatela nagrywającego?
      • Gość: M. Re: Przepraszam nie bardzo rozumiem? IP: *.c149.petrotel.pl 20.07.10, 11:28
        tak dobrze zrozumiałeś, przeczytaj poprzednie dwa artykuły tam coś na
        ten temat jest jeszcze napisane

plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8135384,Straznicy_miejscy_gnaja_przez_miasto__WIDEO__90_km.html

plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8147879,Sfilmowal_pedzacych_straznikow__a_teraz_jest_scigany.html
      • Gość: Płocczanin Re: Przepraszam nie bardzo rozumiem? IP: 188.33.213.* 20.07.10, 13:57
        Dokładnie tak, zresztą płocka Straż Miejska od zawsze stawiała się
        ponad prawem. Czas, by ktoś wreszcie ukrócił samowolę i chamstwo
        tych pseudopolicjantów miejskich. A tak w ogóle, to nierobów z SM
        albo zwolnić, albo wcielić do Policji, bo SM jako formacja jest nic
        nie warta, nie tylko w Płocku zresztą. Ganiają innych z mandatami, a
        sami co robią? UKARAĆ I WYWALIĆ Z ROBOTY.
    • quwerty1 w końcu strażników czy policjantów?????? 20.07.10, 10:48
      • Gość: ooo Re: w końcu strażników czy policjantów?????? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 10:52
        SM utworzył słynny minister Widacki jako przechowalnie dla byłych SB-ków
    • Gość: mp Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.class144.petrotel.pl 20.07.10, 10:50
      Witam.

Chciałbym opisać pewną sytuację dotyczącą straży miejskiej.

W Niedzielę byliśmy z żoną na starówce. W pewnym momencie do fontanny
      "Afrodyty" podeszła grupka pijanych młodych ludzi i jeden z nich
      publicznie nasikał do niej.

Wkurzony tą sytuację ( widziałem wcześniej, jak jakaś dziewczynka
      nalewała wody do butelki, żeby pochlapać się z kimś) zadzwoniłem do
      straży miejskiej, opisując to zajście.

W odpowiedzi usłyszałem, że oni nie zajmują się monitoringiem tej
      części że nikt z tych monitorujących ich nie powiadomił. Wtedy
      zareagowaliby.

I tak to się skończyło.

Dzień później, przyjechał patrol straży miejskiej do jakiegoś
      człowieka śpiącego na ławce i kazali mu się wynieść do domu.
      Było ciepło, co komu przeszkadzało, że ktoś spał na ławce, czy to
      jest przestępstwo ?

Tak działa u nas straż miejska. Gnoić bezbronnych i słabszych od
      siebie.

Powiem krótko:

ABS-y i tyle.

Absolutny Brak Karku - i mózgu chyba też ....

Pozdrawiam
    • wo_bi a nie mówiłem! 20.07.10, 11:08
      Pisałem w pierwszej notce, z informacją o tym, że Straż Miejsca została złapana,
      przez kierowcę, że ukarzą go mandatem i punkcikami za przekroczenie prędkości...
      i oto proszę. A mogę się założyć, że nagle i niespodziewanie, okazało się, że SM
      jechała do kota na drzewie, i ich pośpiech był wskazany.

Paranoja!
      • Gość: M. Re: a nie mówiłem! IP: *.c149.petrotel.pl 20.07.10, 11:32
        jeżeli się śpieszyli nawet do kota to czemu nie włączyli sygnału świetlnego lub dźwiękowego. Śpiesząc się do kota mogli potrącić dziecko
        wychodzące ze szkoły, na Chopina jest Gimnazjum nr10 z tego co kojarzę.
        • Gość: fghfg Re: a nie mówiłem! IP: 80.48.4.* 20.07.10, 11:55
          bo są sytuacje w których nie muszą włączać sygnalizacji. swoją drogą
          zainteresowałem się właśnie samochodem jadącym przed strażą, też przekracza
          znacznie prędkość. chyba prowokator pociągnie kilku za sobą.
          • Gość: wariat Re: a nie mówiłem! IP: *.subscribers.sferia.net 20.07.10, 12:28
            Proszę napisz jakie to sytuacje pozwalają SM przekraczać przepisy ruchu drogowego i nie włączać przy tym odpowiednich sygnałów dźwiękowych oraz świetlnych. Oczywiście dobrze byłoby, abyś odniósł się do odpowiednich paragrafów.
        • Gość: Erroor Re: a nie mówiłem! IP: *.chello.pl 21.07.10, 00:26
          Czy ten filmujący kierowca nie był dla nich (dla dzieci z Gimnazjum)
          zagrożeniem? Z tego co napisano filmowany był samochód Straży oraz
          szybkościomierz...90 na liczniku, komórka w ręku, ustawianie filowanych
          elementów w polu widzenia...

Pozdrawiam

Piotrek
      • kontrwladza Pośpiech 21.07.10, 23:23
        Może i wskazany pośpiech, ale art 53 kodeksu drogowego mówi wyraźnie

2. Kierujący pojazdem uprzywilejowanym może, pod warunkiem zachowania
        szczególnej ostrożności, nie stosować się do przepisów o ruchu
        pojazdów, zatrzymaniu i postoju oraz do znaków i sygnałów drogowych
        tylko w razie, gdy:

uczestniczy:
        w akcji związanej z ratowaniem życia, zdrowia ludzkiego lub mienia
        albo koniecznością zapewnienia bezpieczeństwa lub porządku
        publicznego albo
        w przejeździe kolumny pojazdów uprzywilejowanych,
        w wykonywaniu zadań związanych bezpośrednio z zapewnieniem
        bezpieczeństwa osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe,
        którym na mocy odrębnych przepisów przysługuje ochrona;
        pojazd wysyła jednocześnie sygnały świetlny i dźwiękowy; po
        zatrzymaniu pojazdu nie wymaga się używania sygnału dźwiękowego;
        w pojeździe włączone są światła drogowe lub mijania.

Więc kot nie wchodzi w rachubę, zresztą popatrzcie na
        www.youtube.com/watch?v=hzZF-XIJ4Dk
    • ad_2 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 11:54
      Idąc tokiem rozumowania strażników i radnego Jasiona to policjant kierujący radiowozem z wideoradarem też rejestruje swoje wykroczenia i powinien ponosić odpowiedzialność za stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym
      • Gość: Dawid Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 12:25
        dokładnie tak.
        Dopóki radiowóz nieoznakowany nie uruchomi sygnału świetlnego i/lub
        dźwiękowego jest zwykłem uczestnikiem ruchu drogowego i nie może
        stwarzać zagrożenia w żaden sposób.
        Tak więc działanie tej komórki policji jest nielegalne?!
    • misiu-1 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 12:11
      W każdym takim przypadku, jeśli karze się jedną stronę, ukarana powinna być
      także druga. Tak samo w przypadku policji z wideorejestratorami. Jedni i
      drudzy łamią ten sam przepis, a prawo o ruchu drogowym przewiduje taryfę
      ulgową tylko i wyłącznie dla pojazdów uprzywilejowanych - wysyłających
      odpowiednie sygnały dźwiękowe i świetlne.
    • waapi Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 12:48
      był durny
      nie przyjeli go do policji
      a do straży miejskiej tak

ot cała prawda
    • patman Buehehe, straż wiejka 20.07.10, 12:57
      Zamiast płoszyć menelstwo i inne patologie szwędające się po mieście, to straż wiejska atakuje zwykłych obywateli. Ostatni przypadek - wyjazd z miasta, droga przez las, w jego głębi znak kończący teren zabudowany (ciekawy teren zabudowany, bo nie ma tam dosłownie nawet budki z piwem) a straż wiejska na kilka metrów przed znakiem postawiła swój fotoradar. Trudno o bardziej niepotrzebną służbę mundurową, której jedynym celem jest ściąganie mandatów od normalnych obywateli.
    • wieslaw1 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 13:08
      Kiedyś bardzo dawno,zostałem wezwany na interwencję przy
      dyskotece.Kiedy zajechałem widziałem bójkę i faceta,który wskoczył
      do samochodu i zaczął uciekać samochodem.Zatrzymaliśmy uciekającego
      samochodem i kilku,którzy go gonili.Kierujący był pod działaniem
      alkoholu.Facet twierdził,że bał się o swoje zdrowie,więc
      odjechał,jego kolega został przwieziony do szpitala.Dal tych,którzy
      pobili zrobiłem sprawę karną,a dla kierującego wniosek do
      kolegium.Poszedłem na jego sprawę i powiedziałem jak było.Facet
      został uniewiniony.To samo i tutaj,facet nagrał nie tylko straż
      miejską,ale i siebie i od ocenienia tego czynu jest sąd.Inaczej jest
      anarchia
      • Gość: pacan Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 13:59
        koledzy troche luziku www.youtube.com/watch?v=6TPw61kvPLA
    • Gość: vh i straz miejska zlamala prawo IP: 213.46.250.* 20.07.10, 14:09
      bo kierowca popelnil wykroczenie i nie zostal zatrzymany w trakcie popelnainia
      wykroczenia - zas straz meisjka zalamala prawo ujawniajac dane osobowe policji -
      teraz na miejscu kierowcy pozwalbym straz miejska i po klopocie.
      • Gość: M. Re: i straz miejska zlamala prawo IP: *.c149.petrotel.pl 20.07.10, 14:30
        a trochę jaśniej... Przecież SM nic nie ujawniła tylko zgłosiła na
        Policję wniosek o ściganie kierowcy...
    • maruisz1 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 18:18
      Ci wszyscy mędrcy co się niżej podpisują
      np "xjdlkdcmncklehjrfnfjrfjfnb" są tchórzami... po co ich czytać...?
    • Gość: sto tysięcy w Ratu Re: Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdal IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 18:32
      biedne zniewolone ludziki, nie wiecie o tym że można miec wlasne zdanie i nie
      pracować w ratuszu albo pracować i miec zupełnie inne zdanie niz Ratusz ?
      to prymitywne przyklejanie łatki kazdemu kto ma inne zdanie niz was trzech iz sa
      pracownikami Ratusza lub zwolennikami Prezydenta.To z braku argumentów, kultury
      czy naprawde debilizm ?
    • sselrats Ukarani powinni byc wszyscy lamiacy przepisy 20.07.10, 19:12
      i straznicy i obywatel
    • fugi63 Strażnicy miejscy nie mieli wyjścia? Czy wdali ... 20.07.10, 21:38
      Tych chamów na bruk, na zbity pysk, bez jakiejkolwiek odprawy-dyscyplinarnie,
      wraz z tym co poinformował policję o człowieku który zrobił to, co ma w
      obowiązku.. o popełnieniu wykroczenia. Co do przyjmującego zgłoszenie psa(to
      nie policjant i szacunku nie mam)że gość przekroczył prędkość by udowodnić
      zaistnienie wykroczenia też won z policji.. A gościa który miał odwagę pokazać
      jak "władza" szanuje prawo uznać człowiekiem miesiąca i nagrodzić. A tak na
      marginesie: taki morał.. : nie biegnij za szybko za bandytą bo cię oskarżą o
      narażanie życia przechodniów..
    • pa3dlo_z_warszawy a co w przypadku nieoznakowanego radiowozu 20.07.10, 21:49
      nagrywającego przekroczenia szybkości i jadącego również z NIEDOZWOLONA
      szybkością, podkreślam chodzi o NIEOZNAKOWANY samochód policji czy innej służby
      • kontrwladza Re: a co w przypadku nieoznakowanego radiowozu 21.07.10, 18:32
        Moim zdaniem to też wykroczenie które powinno być karane - vide wyrok
        z Bydgoszczy z 2009 roku opisany pod:
        www.spoleczenstwo-obywatelskie.pl

oraz

www.motofakty.pl/artykul/nieoznakowany_radiowoz_nie_pogoni.html

Policjanci bronią się kontratypem braku winy (wyższa konieczność -
        naciągane, mają inne środki!) oraz niskiej szkodliwości (śmieszne,
        taka sama szkodliwość jazdy policjanta jak i nie policjanta, każdy
        może kogoś potrącić)

Nieoznakowany radiowóz nie pogoni
        Przepisy / Mandaty
        02.03.2009 Liczba odwiedzin: 33232

Urzędnicy z resortu spraw wewnętrznych i administracji postanowili,
        że nie dadzą policjantom przywileju, by ci mogli łamać przepisy
        drogowe podczas pościgów. Odrzucili propozycje nowelizacji ustawy o
        policji, o którą zabiegała drogówka.

Obecnie kierowcy nieoznakowanych radiowozów z wideorejestratorami nie
        mogą na przykład przekraczać dozwolonej prędkości, jadąc za piratem
        drogowym. Nie wolno im przekraczać podwójnej ciągłej, przejeżdżać na
        czerwonym świetle itd.

- Wysłaliśmy do MSWiA propozycję nowelizacji ustawy o policji, która
        dawałaby policjantom możliwość łamania przepisów podczas pościgów z
        włączonym wideoreje-stratorem - mówi insp. Jacek Zalewski, dyrektor
        biura ruchu drogowego Komendy Głównej Policji.

Ale policyjny projekt trafił do urzędniczej szuflady. Nie został
        dopisany do nowelizacji, która pod koniec marca ma trafić do
        uzgodnień międzyresortowych. Funkcjonariusze z drogówki usłyszeli na
        pocieszenie, że ich propozycje zostaną rozważone podczas prac nad
        nową ustawą policyjną. Kłopot jednak w tym, że minie przynajmniej
        kilka lat zanim przepisy ujrzą światło dzienne.

Sytuację policjantów pogorszyła jeszcze sprawa sierżanta drogówki,
        która zakończyła się w ubiegły piątek. Sąd odwoławczy, a wcześniej
        sąd grodzki, w Bydgoszczy skazał funkcjonariusza Tomasza L. za
        łamanie przepisów drogowych, m.in. kilkukrotne przekroczenie
        prędkości (raz nawet o prawie 90 km/h). Sędziów nie przekonały
        tłumaczenia policjanta, że ścigał pirata drogowego.

Mundurowi nie kryli rozgoryczenia. - Jesteśmy niezadowoleni, że taki
        wyrok zapadł. Ścigając pirata, który przejechał na czerwonym, nie
        mogę zastanawiać się, czy warto za nim jechać i narażać się na karę -
        denerwuje się mł. asp. Krzysztof Sychowicz z Warszawy.

Sądu broni prof. Piotr Girdwoyń z Katedry Kryminalistyki Uniwersytetu
        Warszawskiego. - Gdyby sąd nie uznał winy policjanta, to nadałby jego
        kolegom przywileje, których nie mają. To byłoby bardziej
        niebezpieczne, bo działania policji nie usprawiedliwiają się same
        przez się - tłumaczy prof. Piotr Girdwoyń.

Sprawa z Bydgoszczy była pierwszą tego typu w Polsce. Dała piratom
        drogowym narzędzie zemsty do ręki. Czy teraz policjanci zaniechają
        pościgów nieoznakowanymi radiowozami? - Łapanie piratów jest dobrem
        wyższego rzędu - ucina insp. Jacek Zalewski z Komendy Głównej.

Poczucie bezpieczeństwa na drodze jest bardzo ważne dla Polaków. Bo,
        jak pokazują najnowsze badania przeprowadzone na zlecenie policji, aż
        36 proc. Społeczeństwa boi się piratów drogowych. Strach przed nimi
        jest silniejszy niż przed wandalami, złodziejami czy pobiciem. Z
        drugiej strony na forach internetowych kierowcy krytykują policjantów
        za to, że stwarzają niebezpieczeństwo na drodze.
        ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka