Dodaj do ulubionych

Strona Płockich Inwestycji 2.0

22.03.11, 18:31
Od dziś pod dotychczasowym adresem dostępna jest nowa Strona Płockich Inwestycji.
Dotychczasowa wersja działała 7 lat i zdążyła się mocno zestarzeć. Mam nadzieję, że zupełnie odświeżony wizerunek SPI przypadnie wam do gustu.

Jeśli wychwycicie na stronie jakieś błędy, pomyłki lub będziecie mieli swoje uwagi czy opinie, bardzo proszę o wpisywanie ich w tym wątku.

Zapraszam do oglądania SPI w nowych szatach :)
Obserwuj wątek
    • dj.rasti Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 23.03.11, 11:43
      Na głównej stronie trzeba jedna datę poprawić obok napisu "STRONA PŁOCKICH INWESTYCJI" dodałeś o jedną cyferkę za dużo.
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 24.03.11, 11:22
        Czy teraz wyświetla się poprawnie?
        • dj.rasti Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 28.03.11, 19:49
          Teraz jest cudnie.
    • fifrak85 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 28.03.11, 14:02
      uuu nowy logotyp :-)
      Ciekawie, że pojawiły się dane o każdej inwestycji tj. koszt, wykonawca, projekt, czas rozpoczęcia (zakończenia)

Brakuje mi tylko w inwestycjach zrealizowanych jeszcze dorzucenie real foto ale może po prostu się czepiam :-)

Teraz tylko mam nadzieję, że często będziesz miał okazję wrzucać info o nowych inwestycjach
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 28.03.11, 14:07
        Real foto będę dorzucał w miarę możliwości - po prostu muszę zrobić ładne zdjęcia :)
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 02.04.11, 17:50
          Moja subiektywna ocena - 5+ . Jak będą zdjęcia zakończonych inwestycji w realu będzie szósteczka :-) Myślę że w tym względzie fajnie byłoby zawiązać współpracę z kolegami z Fotogalerii m. Płocka w kwestii podlinkowania ich zdjęć.
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 03.04.11, 20:44
            Przyznam, że czekałem na twoją opinię. Cieszę się, że jest pozytywna :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.09.11, 18:42
      Dziś na stronie startowej SPI pojawiła się nowość. Chciałbym począwszy od teraz, realizować co miesiąc (prawdopodobnie z przerwą zimową) wideorelację z najciekawszych płockich budów. Bezpośredni link do wrześniowego materiału to:
      www.youtube.com/watch?v=UUBNnF5HSDs

Zapraszam do oglądania.
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.09.11, 20:48
        Należy Ci się zgrzewka najlepszego piwa za ten pomysł i co ważniejsze - realizację. Dla mnie , który od kilkunastu lat mieszka poza Płockiem to świetna sprawa :-) Dziękuję po stokroć.
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.09.11, 22:44
          Pozytywna opinia czasami jest cenniejsza od gratyfikacji :) Cieszę się, że pomysł spodobał się nie tylko mnie, a jak będzie dalej to zobaczymy za miesiąc...
          • dj.rasti Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.09.11, 23:03
            Bardzo dobry pomysł, gratuluje wykonania. Można by tylko dodać jakaś muzyczkę i było by super :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 05.10.11, 10:32
      Najnowsze "Z placu budowy" już na stronie :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 04.11.11, 13:50
      Listopadowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=mYoWu75ppZQ
      • jw.jw Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 04.11.11, 21:27
        Brakuje w wideorelacjach ujęcia z budowy kompleksu MWOMP przy ul Kolegialnej 17 /wjazd od ul. Sienkiewicza/. Inwestycja zbliża się do ukończenia.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.12.11, 16:49
      Grudniowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=W3c5wAyTmcs
    • fifrak85 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 15.01.12, 12:08
      Czemu SPI nie ma podpięcia pod facebook, twiiter, itp ?
      • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 15.01.12, 23:11
        Mówiąc elegancko, nie jestem zwolennikiem tego typu serwisów :)
        • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 19.01.12, 11:28
          Ja też nigdy nie byłem zwolennikiem publicznego uzewnętrzniania się, w jakiejkolwiek formie poza wymianą myśli tak jak na forach. Ale chyba trzeba iść z duchem czasu (niestety) w myśl zasady cel uświęca środki.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 25.01.12, 23:20
      Styczniowo-lutowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=UV5f6WxMCcA
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 14.03.12, 00:05
      Marcowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=B3CL12RlWAE
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 16.03.12, 18:20
        Serdeczne dzięki za relację. Pozytywne wrażenie robi póki co Złoty Róg - ten budynek zapewni kawałek miasta w tej części Starówki , takie pomieszanie stylów sprawia wrażenie że jest to kilka budynków. Fajna sprawa moim zdaniem.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 10.04.12, 23:00
      Kwietniowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=aiIteSym0Uk
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 12.04.12, 20:22
        Złoty Róg jednak trochę na minus za tą część z refleksyjnym szkłem i białymi wstawkami (wygląda jak gigantyczny kontakt elektryczny typu angielskiego) , Królewiecka na duży plus , fajna bryła i wydaje się masywniejsza niż na wizualizacjach. MSM na razie nie ma co oceniać bo to dziura w ziemi, Cotex fajnie że ruszył z kopyta . Największa Zagadka Budowlana Płocka czyli to coś po Zakładach Mięsnych to na razie faktycznie sprawa do Archiwum X.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.05.12, 23:27
      Majowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=knnvlIj8i9k
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 19.06.12, 00:50
      Czerwcowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=ZmQWtQfLSe8
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 30.07.12, 22:33
      Lipcowo-sierpniowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=cZnLPblOUe4
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 05.09.12, 23:46
      Wrześniowa wideorelacja: www.youtube.com/watch?v=ZB52uRu5CGI
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 07:24
        Jak zwykle rewelacyjna robota :-) Dzięki! Bardzo fajnie wygląda kamienica na Starym Rynku, bardzo fajnie uzupełnia i wypełnia pierzeję , takich budynków właśnie na Starówce potrzeba. Liczę na to, że ARS weźmie się też za remont pozostałych kamienic. Budynek w drugiej części filmu też wygląda bardzo fajnie , tworzy ładny miejski narożnik , przyziemie też niczego sobie. Loftów tym razem nie ma, ale jest zdjęcie w GW, też widać że rosną jak na drożdżach. Szkoda tylko placu po mleczarni, była szansa na fajny biurowiec, a powstanie zwykły klocek. Dobrze że chociaż wysoki :-)
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 11:45
          Z blokiem MSM poczekajmy do zakończenia prac - czuję, że to będzie atrakcyjny budynek, na razie nic nie wskazuje na to, żeby miały być jakieś "cięcia" względem prezentowanych wizualizacji. Co więcej - drugi blok, który po zakończeniu budowy wieżowca powstanie przy samym skrzyżowaniu, stworzy całkiem spory i nowoczesny kompleks mieszkalny.
          A lofty? Za miesiąc :)
          • wislak2401 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 15:44
            Klockiem to można nazwać nie tak dawno wybudowany 11-piętrowy bloczek vis-a-vis mleczarni ;) MSM Centrum będzie chyba najbardziej atrakcyjną inwestycją mieszkaniową ostatnich lat. Szkoda tylko że kolejny budynek w centrum miasta skończy się tylko na 11 piętrze...
            • adamekk45 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 16:10
              tak, wideorelacja jest jak zwykle wspaniała. :-)
              może a tydzień inwestycja dom-pik przy ulicy Kazimierza Wielkiego?
              ;-)
            • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 17:57
              Pamiętaj, że w tym miejscu ponoć nie można budować nic wyższego. Ten "klocek" po drugiej stronie ulicy pierwotnie miał mieć przecież 19 pięter a dopiero potem stopniowo "zjeżdżali" z wysokością. Powodem było podobno umiejscowienie w bezpośrednim kanale lądowań samolotów na Kostrogaju. Cóż, ja co prawda nigdy nie widziałem samolotu który schodziłby do lądowania od tej właśnie strony ale być może się nie znam :-)
              • wislak2401 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.09.12, 19:44
                Dokładnie.. Jak już to zazwyczaj podchodzą do lądowania od strony Kostrogaju ponieważ wtedy mają najwięcej miejsca do hamowania. Szkoda że nikt jak dotąd nie wprowadził zmian co do tego korytarza bo przez to nasze Centrum sporo traci a taki 19-piętrowiec naprawdę robiłby wrażenie :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 04.10.12, 23:24
      Październikowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=erUSXUpD-TU
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.10.12, 16:10
        Tradycyjnie - świetna robota!
        Czy zechcesz podzielić się informacją jakiego programu używasz do obróbki filmów?Mam na myśli te wstawki,przejścia itp. Wygląda to naprawdę bardzo dobrze a sam ostatnio złapałem "bakcyla" filmowania :-)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.11.12, 20:29
      Listopadowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=ldgU5STeunk
      • wotuf Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.11.12, 21:44
        Jak zawsze rewelacyjna robota. Z niecierpliwieniem czekam na każdy odcinek :)
        A tak przy okazji budynek MSM wysoko się wspina.
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.11.12, 23:46
          MSM do końca wspinaczki brakuje jeszcze dwóch kondygnacji.
          P.S. Po takim błocie jakie jest na budowie komendy jeszcze nie zdarzyło mi się chadzać :)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.12.12, 00:23
      Grudniowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=9R40Bzx72SM
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 06.12.12, 14:32
        Tradycyjne już podziękowania za materiał :-) Co do samego filmu to zadziwia różne tempo prowadzenia inwestycji - Lofty i Cotex ślimaczą się niemiłosiernie podczas gdy komenda policji rośnie jak na drożdżach.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 28.01.13, 21:56
      Zimowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=RSZ55uJaWLA
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 07.03.13, 23:07
      Marcowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=X4EAQnswUlM
      • jw.jw Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 08.03.13, 07:41
        Wyraźnie zauważam braku wideorelacji z budowy tzw. "Osłony lodowej płockiego mola".
        Ten "szczyt myśli inżynierskiej" powinien być w każdym wydaniu ujęty /dokąd jest taka możliwość/.

fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vc/xi/tads/ope5h15AeVgTX40RFX.jpg
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 08.03.13, 10:37
          W filmach prezentuję rozwój Płocka, a nie jego oszpecanie ;)
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 11.04.13, 21:47
      Kwietniowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=xKNbHg95Tvk
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 12.04.13, 11:28
        Ten Bodzio mi nie leży za bardzo :-) Mam specyficzną awersję do budowania w ścisłym obrębie miasta parterowych , dużych powierzchniowo budynków które wyglądają jak zaadaptowana stodoła. Co prawda widzę że tutaj silą się na nawiązanie do starej zabudowy, te łuki w oknach ale mimo wszystko w tej okolicy widziałbym przede wszystkim budynki wielopiętrowe (3-4).
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 12.04.13, 18:25
          Zgadzam się z tobą w zupełności. Tego salonu nie powinno być w tym miejscu (i najlepiej nie na Podolszycach).
          • igal4 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 12.04.13, 23:14
            Jak dla mnie, tego typu obiekty powinny być zlokalizowane po drugiej stronie Wisły, za Radziwiem po prawej stronie, jadąc w stronę Kutna. Z tego co wiem, nie są to tereny zalewowe, jak te po drugiej stronie DK60. Miejsca ci dostatek i raptem kilka minut drogi od centrum. Jakoś nie wróżę sukcesów na biznes w tym miejscu, może z braku przyzwyczajenia, do tego typu obiektu w tym miejscu. Pozostaje życzyć sukcesów w interesie.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 08.05.13, 21:46
      Majowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=ryVxQZ-tyYg
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.05.13, 20:29
        1. Nie wiedziałem że są już zbrojenia pod wiadukt nad trasą Popiełuszki przy C. Graniczna! Nieźle, widać spory ruch na budowie.
        2. Czemu na budowie osiedla MSM nic się nie dzieje? Kręcone w środku dnia a tam pusto. Budowa ok, mogłaby być o te kilka pieter wyższa
        3. Na Bodzia patrzeć nawet nie mogę. Straszna kaszana w środku miasta.
        • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.05.13, 23:17
          Na budowie MSM coś się jednak dzieje - zamontowanych okien przybywa z każdym dniem. Materiał wbrew pozorom był nagrywany dość późno (około godz. 16:00), tak więc wcześniej pewnie kręciło się tam trochę ludzi. W końcu okna same się nie pozakładały :)
          • wislak2401 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.05.13, 23:34
            A co tam się dzieje w Cotexie? Masz może jakieś info?
            A tak swoją drogą to jakiś spory ruch koparek burzących coś tam zaobserwowałem na terenie pomiędzy zakładami drobiarskimi a hurtowniami na Przemysłowej oraz za ekranami dzwiękochłonnymi przed ul. Bliską
            • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 10.05.13, 20:19
              W Cotexie, przynajmniej z zewnątrz, gdzieś od pół roku nie dzieje się w zasadzie nic. Prace zastopowały przy stanie paska postępu 99%.
              Za ekranami przed ul. Bliską zdaje się że wymieniają rury ciepłownicze - kontynuacja prac z zeszłego roku koło Mazovii i McDonalda.
              • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 10.05.13, 20:26
                Fakt Cotex stoi i milczy. Zero ruchu, byłem w Płocku 3 m-ce temu i tydzień temu i zero postępu. Szkoda bo wydawało się że naprawdę są już na ukończeniu. Wydaje się że kwestia rozbija się o najemców - po prostu inwestor nie ma się dla kogo spieszyć.
                • jederman2478 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 12.05.13, 18:21
                  Niestety musze się zgodzić że Bodzio odwalił kaszane. Aż zadzwonię do nich. bo to irytującę, że w takim miejscu można byłoby zrobić duzy salon meblowy z parkingiem podziemnym + blok mieszkalny połoczony z biurami. ale gdzież tam. Najlepiej niech konserwator będzie człowiek o małomiastoczkowej wizji urabnizacyjnej. Płaczę i ubolewam. Skąd Ci ludzie się biorą? Pytam. Gdzie oni mieszkali? No chyba nie w ziemańce?
            • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 08.06.13, 20:08
              > A co tam się dzieje w Cotexie? Masz może jakieś info?
              Jak wczoraj przejeżdżałem to zauważyłem, że zaczęli wykańczać panelami narożniki na parterze.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 08.06.13, 20:10
      Czerwcowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=USxz8uJOHio
      • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.06.13, 13:28
        Muszę przyznać zupełnie obiektywnie że duże wrażenie robi na mnie modernizacja i rozbudowa infrastruktury drogowej - nie jeżdżę po Płocku codziennie ale przyjeżdżając co jakiś czas widzę różnicę. Ciąg Wyszogrodzka/ Piłsudskiego od "szafy" do Międzytorza , poszerzona Otolińska , sygnalizatory na wysięgnikach (bardzo solidne) , sekundniki - wygląda to momentami już naprawdę bardzo dobrze. Wyszogrodzka przy Galerii Wisła w stronę Centrum będzie miała już chyba z 6 pasów łącznie z lewo i prawo skrętami. Oby tak dalej!

PS. Przejeżdżałem wczoraj obok 3 L.O. , rozbudowa PWSZ powoli już finiszuje i też fajnie im to wyszło.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 26.07.13, 18:36
      Lipcowo-sierpniowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=TQDtKsM5pYk
      • igal4 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 27.07.13, 09:08
        Dobra robota stuntman. Za chwilę Centrum Graniczna zacznie wychodzić ponad ziemię. Mam nadzieję, że kolejna relacja pokaże nam już znacznie więcej, z placu budowy. Przejeżdżam prawie codziennie i spoglądam na plac budowy z zaciekawieniem. Ekspertem nie jestem, ale sam wiadukt dużo ładniej wygląda, niż ten na Ciechomickiej, z zaznaczeniem, że nie patrze na kolor :D
        Szkoda, że na Podolszycach nie powstał taki wiadukt pomiędzy OBI i Mazovią.
        • wislak2401 Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 01.08.13, 14:08
          Jedno mnie zastanawia.. Dlaczego nikt nie pokusił się o budowę takiego samego wiaduktu (z podjazdami i rondami) na krzyżówce obwodnicy i ul. Browarnej? Przecież równie dobrze krzyżówka z Ciechomicką mogłaby wyglądać podobnie..
          • konrad_wp Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 03.08.13, 21:38
            Myślę że przyczyną była sławna na całą Polskę degrengolada pt. most bez dojazdów. Ówczesny prezydent chyba nawet jakąś nagrodę za to dostał za największy obciach - Złoty Kibel czy jakoś tak. Jestem przekonany że ówczesna ekipa chciała jak najszybciej połączyć most z Górami, przecież ta droga miała być w pierwotnym kształcie w postaci 2x2 a jak się skończyło wszyscy wiemy. Wiadukt to dodatkowe koszty, procedury, pozwolenia itp. Poszli po linii najmniejszego oporu żeby jak najszybciej zmyć z siebie plamę "mostu pomnika na Wiśle".
          • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 04.08.13, 19:38
            Jednak powstał wiadukt na samej Ciechomickiej, który w zupełności wystarczy do zapewnienia bezkolizyjności na skrzyżowaniu z Browarną. Trzeba będzie jedynie przerwać ciągłość ul. Browarnej na obecnym skrzyżowaniu i po wschodniej stronie trasy mostowej wybudować odnogę Browarnej do Ciechomickiej. Światła staną się zbędne, a możliwość bezkolizyjnego wjazdu we wszystkich kierunkach zostanie utrzymana.
            Dziś wracałem znad jeziora i specjalnie przyjrzałem się tej konstrukcji. Sądzę, że na jej kształt duży wpływ miała lokalizacja - jest tam dość ciasno i w bezpośredniej bliskości wykopu znajduje się posesja. Poza tym wiadukt został przygotowany na drugą nitkę, a skarpy nie.
    • stuntman Re: Strona Płockich Inwestycji 2.0 09.09.13, 23:25
      Wrześniowa wideorelacja:
      www.youtube.com/watch?v=fam9uSs44Ug

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka