Dodaj do ulubionych

Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka

09.05.11, 21:16
Bardzo dobra decyzja. A właściwie bardzo dobre dwie decyzje. Pierwsza o powołaniu Rady, a druga, jeszcze lepsza, o powołaniu Konrada Jaskóły na jej szefa. Widać, że w przeciwieństwie do swojego poprzednika obecny prezydent nie boi się korzystać z doświadczenia i wiedzy uznanych fachowców i nie wychodzi z założenia, że sam wie wszystko najlepiej. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Polimex i Jaskóła IP: *.127.c69.petrotel.pl 09.05.11, 21:23

Wszystko OK ale Polimex i firmy powiązane nie powinny wziąć grosza z budżetu miasta. Dotychczas z ego co wiem oficjalnie 10 mln na pierwszy etap Grabówki i ponad 10 mln dojazdy do mostu z odsetkami bez wyroku sądowego trafiają do Polimexu gdzie Prezesem jest Jaskóła. Cos mi tu nie pasuje i brzydko pachnie. to na pewno nie fiołki - co najmniej jest to nie smaczne a na pewno nie etyczne. Co więcej sprawa żydowskiej Bożnicy - jak jest tam rola Jaskóły i kto poręczył za to kasą???
      • Gość: ala Re: Polimex i Jaskóła IP: *.016.c77.petrotel.pl 09.05.11, 21:52
        Grabówke robi muniserwis a nie polimex
        dojazdy do mostu chyba zaczeli robić za czasów poprzednika
        a o bożnicy było już słychać ze 2 lata temu
        • Gość: Leo Re: Polimex i Jaskóła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:54
          O bożnicy słychać dłużej, ale dopiero ten prezydent wyręczył Jaskółę i Janiaka z poręczenie na jej odbudowę w wysokości 13 milionów z miejskiej kasy!!! I to jest skandal!!!
        • Gość: aaa Re: Polimex i Jaskóła IP: *.127.c69.petrotel.pl 10.05.11, 00:17
          Sprawdź dobrze:)) czy nie Polimex. Samochody muniserwisu może i stojhą bo zawsze tam stały. Na co te 10 mln o któe zabiegał Prezydenta od zaprzyjaźnionego wojewody? Udało się pozyskac 1 mln???? Nie pamiętam dokładnie. Jak się myle to prosze mnie poprawić.
      • Gość: pcp Re: Polimex i Jaskóła IP: *.plock.mm.pl 09.05.11, 22:18
        Widać, że "aaa" wie niewiele o pracy Pana Jaskóły w tym mieście, jakim jest człowiekiem, Płocczaninem przez duże "P" a także społecznikiem. Wiele by tu wymieniać jeszcze. Ci, którzy mieli (i mają) okazję z Nim pracować wiedzą najlepiej. Oni nie będą z pewnością udowadniać tego na tym forum. BO NIE MUSZĄ. Pan Jaskóła też nic nikomu udowadniać nie musi. Pozdrawiam i życzę owocnej pracy.
        • Gość: Leo Re: Polimex i Jaskóła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:46
          Cóz za autopromocja
      • Gość: olo Re: Polimex i Jaskóła IP: 80.50.4.* 10.05.11, 07:33
        Jak Polimex przejmował spółki zależne, sztucznie zaniżano ich wartość , poprzez zwalnianie ludzi, cięcie inwestycji. Po przejęciu, praca znowu się znalazła, nowe umowy, roboty więcej a ludzi mniej. W efekcie 2 x więcej kasy za tą samą kasę. Ja byłem tym "ciętym" i teraz tez jetem w tym sznurku młodych ludzi w samochodach.
      • Gość: gh Re: IP: *.128.75.234.static.crowley.pl 10.05.11, 13:25
        Julian Tuwim

"Na pewnego endeka": (może być na każdego - SB-eka, czy innego popaprańca )

"Próżnoś repliki się spodziewał

Nie dam ci prztyczka ani klapsa

Nie powiem nawet pies cię jebał

Bo to mezalians byłby dla psa"

• dyrektor.krzakoski Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 09.05.11, 22:02
      "Przyznał, że także jego boli widok kolumny samochodów wypełnionych młodymi płocczanami, którzy jadą do pracy do Warszawy."

Niezły hipokryta z tego byłego prezesa Petrochemii. Niech mi odpowie, jakie jest głównie kryterium otrzymania pracy w najlepszych płockich firmach, zwłaszcza w tej, która szanowny pan, co mu się serca kraje, kierował?

A. wiedza,
      B. umiejętności,
      C. czy może PLECY(po innemu mówiąc - nepotyzm)?

Nie taki już młody płocczanin, były uczestnik wypraw za chlebem do stolicy.
      • Gość: menel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 22:17
        dobrze że prezydent chce korzystać z rad zaplecza intelektualnego - dostrzegałem od dawna wyraźny brak takiego wsparcia u poprzednich ekip rządzących miastem ale i u obecnej i zwracałem kilakrotnie na to uwagę - ostatni raz napisałem to w jakimś wątku wczoraj albo przedwczoraj.
        A Konrad Jaskóła to człowiek włściwego formatu do tej roli.
        Po tej wiadomości i innej mojej dzisiejszej rozmowie jestem trochę spokojniejszy o przyszłośc miasta.
      • lovemirekmilewski Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 09.05.11, 22:17
        Czy to nie jest kolejne bicie piany? Mielewski zwodził nas swoimi chorymi wizjami tyle lat. Czy Nowako idzie w jego ślady....???
      • Gość: Marek Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:18
        Teraz sam sobie odpowiedz na pytanie, które postawiłeś, dodatkowo proponuję podpunkt d, czyli głupota niejakiego krzakoskiego. Jaki wpływ ma Jaskóła na obecne funkcjonowanie Orlenu? Zanim coś się napisze, to trzeba zastanowić się nad tym, a nie wyskakiwać z krzaków.
        • dyrektor.krzakoski Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 09.05.11, 22:28
          Z reguły nie odpowiadam na posty osób, które nie mają nic do powiedzenia, a tylko potrafią insynuować.
          Tym razem zrobię wyjątek.
          Nie wiem ile masz latek, ale chyba nie pamiętasz czasów, kiedy "mazakami" kierował Jaskóła. I zapewne nie pamiętasz też, jaki kryteria obowiązywały wówczas, aby otrzymać tam pracę.
          "Zanim coś się napisze, to trzeba zastanowić się nad tym, a nie wyskakiwać z krzaków."

pzdr
          • Gość: Marek Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 23:31
            Trochę mam latek i pamiętam Jaskółę z Petrochemii, chyba lepiej od ciebie. Kryteria były jasne i przejrzyste, wiedza przede wszystkim i zaangażowanie, a nie opieprzanie się i markowanie roboty. Widocznie należałeś do tych drugich na których się poznał i przegonił cię z roboty i teraz masz oto żal do niego.
    • Gość: ja Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.centertel.pl 09.05.11, 22:20
      Wszystko w porządku.
      Tylko firmy z Grupy, pana Jaskóły nie powinny startować w przetargach do UM Płock.
      Ciekawe, kto wygra, jutrzejszy przetrag, na rozbudowę ul. Otolińskiej w Płocku.
      Może to bedzie inna POtrzebowna firma.
      Ja
      • lovemirekmilewski Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 09.05.11, 22:24
        Kto wygra... hmm.. trudne pytanie.
        Popatrzmy kto tam w kampani sponsorował Andrzejka i kolegów z POOO?
        Podajcie parę propozycji...
        1.
        2.
        3.
        • Gość: konradek Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.087.c89.petrotel.pl 09.05.11, 22:52
          Płocczanie to prawdziwi Polacy... Krytykować wszystko - tak, aferalne i chore domysły - również, dokopać temu, który chce cos zrobić - jak najbardziej, ale samemu coś zrobić - cokolwiek - noo nie, od tego są inni! Sam Sherlock Holmes nie wymyśliłby tego, co pożal się Boże wymyślają płoccy wszechwiedzący krytykanci.
    • henrykkreuz Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 10.05.11, 08:01
      Rozumiem, że automatycznie wszelkie firmy zależne od Pana Jaskóły przestają brać udział w jakichkolwiek pracach na rzecz Gminy Płock lub za pieniądze Gminy Płock, a w sprawach starych sporów Gminy z Polimex do reprezentacji Gminy powołano niezależnego pełnomocnika z nieodwoływalnym pełnomocnictwem.
      Inaczej to granda.
      • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.206.c73.petrotel.pl 10.05.11, 08:16
        Najbardziej podoba mi sie takie eufemistyczne sformulowanie .

"Co prawda zapis był bardzo nieprecyzyjny, właściwie nie zakazywał wprost budowy takich obiektów, ale inwestorzy i tak skutecznie się go wystraszyli."

jezeli chodzi o "wystraszanie sie" to nie byl jakis stan majacy wiele odcieni i odmian . to byl stan zerojedynkowy - inwestujemy albo nie . Decyzja byla czesto na nie .
        to zapewne autor rozumie przez "skutecznie". Nie wiem kto byl autorem tego planu ale ekipa ktora doprowadzila do jego uchwalenia a pozniej mimo wielu wnioskow w tej sprawie nie dokonala korekty ponosi odpowiedzialnosc za utrate wielu milionow zlotych w inwestycjach i setek miejsc pracy .

• Gość: re Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.dynamic.mm.pl 10.05.11, 08:47
          ... w końcu zaistniała normalność i nadzieja, że Płock będzie expresem a nie ciuchcią przyszłości !!!
          • Gość: płocczanin Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.dynamic.mm.pl 10.05.11, 08:57
            Masz nadzieje na co?

..Pewien PONURY tłumaczył wczoraj blondynce, że osierocony Prezes myśli kategoriami XIX wieku , dumając o Polsce pełnej rodowitych właścicieli Polski - POLAKÓW.

Aktualnie panujący władycy mają inne zapotrzebowanie. Polska ma być Zoną, baza na Wschodzie. dojną krową a mieszkańcom się wpiepszy, jak będą wymagać głupot. A to pozorów bezpieczeństwa. A to pozorów bezpieczeństwa socjału a to jakiegoś lecznictwa a do tego jeszcze OSADZILI SIE NA AMEN w miejscu zamieszkiwania, zamiast włóczyć się po Zonie.
            Słyszałem to już od władyki podwójnie rządzącego Zoną. Z tym, że wtedy mówił, że nas nie rozumie bo mieszkańcy NIE chcieli się przemieszczać szukając pracy w B... a ten z B......... wędrowałby do A............ , gdzie ten pierwszy stracił pracę.
            Co za brak posłuszeństwa.

Ten podwójny władyka , wycwanił się teraz i nie mówi o wędrówkach. Jest Idolem ogłady , poprawności i tylko mimochodem nie podpisał ustawy, zabierając dzieciom np alimenty z czasowej kasy Zony.

Minęło o trochę lat i następni wkurzają sie, że to tak długo trwa i tracą nerwy, naśmiewając sie jawnie z Pragnień Polaków , którzy nadal chcą byc Polakami, zamiast sługami kosmopolitów , nazywanych teraz zgodnie z nową modą Euro entuzjastami i Człowiekiem Europy. Ba Całego świata...

Wtedy zaczyna przeszkadzać Krzyż w neosłowie „ PRZESTRZEŃ PUBLICZNA” ..... .
            LIKWIDUJE się POLSKIE MPNARODOWEJ. ITD

I oto pojawia sie jako Ratunek mesjasz, prawie, oczekiwany , doceniany i na Forum pojawiły jakże INNE teraz Głosy.. piękny , wspaniały , zaradny, wódz, Nasz. NA WŁASCIWYM MIEJSCU ZONY.....
            Jednorodna , ziomkowa politura, tych samych , którzy opluwali przez 6 lat wszelkie dążenia do utrzymania polskiej kultury i tradycji.
            STARANIA MĘDRÓW dojrzały w rozkwicie i nie bacząc na Zabór wszelkich niby przywilejów, ogołocą z możliwości życia właścicieli Polski - POLAKÓW

• Gość: bubel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.plock.mm.pl 10.05.11, 09:00
          Zapewniam, że jeżeli znalazłby się chętny inwestor to plan uległ by zmianie lub zakończyłoby się budową obiektu niezgodnie z planem:)
          • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.206.c73.petrotel.pl 10.05.11, 09:05
            tego wlasnie obawiaja sie jak ognia inwestorzy zagraniczni oceniajac ryzyko inwestycyjne. boja sie ze localsom bedzie tak zalezalo ze wydadza jakas decyzje niezgodnie z prawem ( ktore sami ustanowili) i ze sie to zakonczy uniewaznieniem tej decyzji, opoznieniami i w konsekwencji stratami finasowymi . dlatego wazne jest aby zapisy byly jasne i klarowne i aby nie trzeba bylo kombinowac jak łysy koń pod górę.
          • Gość: menel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 09:10
            Gość portalu: bubel napisał(a):

> Zapewniam, że jeżeli znalazłby się chętny inwestor to plan uległ by zmianie lub
            > zakończyłoby się budową obiektu niezgodnie z planem:)

jakbym czytał samego Milewskiego albo któregoś z jego prominentnych przydupasów
            • Gość: orto. czy teraz juz dla wszystkich wszystko jasne ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 09:12
              jak było i jak bedzie ?
              • Gość: bij dziada Re: co będzie IP: *.206.c73.petrotel.pl 10.05.11, 09:24
                Wojciech Młynarski : "Przyjdzie walec i wyrówna"

By rzecz ująć z detalami,
                Temat tak rozwinąć mogę:
                Budowaliśmy z kumplami
                Coś płaskiego – jakby drogę…
                A, że praca była ostra
                I częściowo za darmochę,
                Droga wyszła całkiem prosta,
                Tylko wyboista trochę…

Lecz świeciła nam myśl główna,
                Którą tak bym ujął tu:
                Przyjdzie walec i wyrówna!
                Przyjdzie walec i wyró-!
                Przyjdzie walec i wyró-!

Więc, choć się z początku sporo
                Orłów na niej wywijało,
                Niemniej, rzecz ogólnie biorąc,
                Iść się po tej drodze dało.
                Sprawa była oczywista,
                Siny mróz, czy lipiec duszny:
                Nic, że droga wyboista,
                Ważne, że kierunek słuszny!

Niezależnie zaś myśl główna
                Wciąż nam dodawała tchu:
                Przyjdzie walec i wyró-!
                Przyjdzie walec i wyró-!

Aż ktoś dostrzegł, że wertepy
                Szlak nasz znaczą, jako żywo,
                Nie z nadmiernej, panie, krzepy,
                Nie z romantycznego zrywu!
                Tylko nacią od pietruszki
                Wisi ludziom ta robota,
                Tylko każdy własnej dróżki
                Szuka cichcem po wykrotach…

Pokrzykując, że rzecz główna–
                Dalej, szybciej, naprzód, lu!
                Przyjdzie walec i wyró-!
                Przyjdzie walec i wyró-!

A kto sobie koleinę
                Już wydeptał, bierze szmalec
                I odwala partaninę,
                Powołując się na walec…
                Apel przeto gromkim basem
                Wznoszę ludziom ku przestrodze:
                Przypomnijmy sobie czasem,
                Jak trza iść po równej drodze!

Przyda się ta sztuka trudna,
                Gdy naprawdę w którymś dniu
                (O proszę, nawet już tam zaczął ró-!)
                Przyjdzie walec i wyró-!

Byście zasię me wezwanie,
                Panie i Panowie mili,
                Śmiejąc się z politowaniem,
                Mimo uszu znów puścili,
                Wiedzcie, że ja też, broń Boże,
                I przez chwilę się nie lękam,
                Że się komuś nagle może
                Nie spodobać ta piosenka…

No to co, że forma brudna
                I że błędy tam i tu?
                Przyjdzie walec i wyró-!
                Przyjdzie walec i wyró-
            • Gość: bubel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.plock.mm.pl 10.05.11, 09:23
              Drogi /menelu/ zwyczajnie, znałem realia rządów MM. Fakt, iż nie zmieniano planu i nie wydano takiej decyzji świadczy jednoznacznie, że nie było zainteresowanego inwestora. Zainteresowanego znaczy takiego, który chciał inwestować w naszym mieście, w PPT. Inwestorzy nie są tacy strachliwi jeżeli gmina sama zaręcza, że wyda decyzję i będzie dbała o jej realizację. Ta naciąga się interpretację zapisów by sprostać wymaganiom dobroczyńcy.
              • Gość: menel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 09:56
                ja mu krzyczę aby wyjaśnić, że się telepie i dlatego nie słychać
                a on mnie odpowiada dostojnie krzycząc, że nie słyszy bo się telepie
                sam nie wiem, co tu jeszcze można więcej powiedzieć !
                • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.206.c73.petrotel.pl 10.05.11, 10:03
                  www.youtube.com/watch?v=3b-qJEQQrFQ
              • henrykkreuz Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka 10.05.11, 11:46
                Gmina zaręcza, no w mordę, gmina zaręcza! Dobre. Mnie kiedyś też zaręczyła wydając wskazanie lokalizacyjne (po części te same dupki są po dziś dzień) i..... naciągnęła mnie równo.

Przestrzegam każdego, żadnych zaręczeń, żadnych uśmiechów i uścisków dłoni, tylko konkrety przed wydaniem złotówki - po prawomocnej decyzji.
                Złodziei, naciągaczy i zwykłych głupków raczej nie ubyło.
                • Gość: gyjm Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.128.75.234.static.crowley.pl 10.05.11, 13:02
                  Julian Tuwim: Całujcie mnie wszyscy w dupę!
                  Absztyfikanci grubej Berty
                  I katowickie węglokopy,
                  I borysławskie naftowierty,
                  I lodzermensche, grube chłopy,
                  Warszawskie bubki, żygolaki
                  Z szajką wytwornych pind na kupę,
                  Rębajły, franty, zabijaki,
                  Całujcie mnie wszyscy w dupę.
                  Izraeliccy doktorkowie,
                  Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
                  Co w Bochni, Stryju i Krakowie
                  Szerzycie kulturalną francę!
                  Którzy chlipiecie z „Naje Fraje”
                  Swą intelektualną zupę,
                  Mądrale, oczytane faje,
                  Item aryjskie rzeczoznawcę,
                  Wypierdy germańskiego ducha
                  (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
                  Wierzcie mi, jedna będzie jucha),
                  Karne pętaki i szturmowcy,
                  Zuchy z Makabi czy Owupe
                  I rekordziści i sportowcy,
                  Socjały nudne i ponure,
                  Pedeki, neokatoliki,
                  Podskakiewicze pod kulturę.
                  Czciciele radia i fizyki,
                  Uczone małpy, ścisłowiedy,
                  Co oglądacie świat przez lupę
                  I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
                  Item ów belfer szkoły żeńskiej,
                  Co dużo chciałby, a nie może,
                  Item profesor Cy… wileński
                  (Pan już wie za co, profesorze!)
                  I ty za młodu niedorżnięta
                  Megiero, co masz taki tupet
                  Że szczujesz na mnie swe szczenięta,
                  Item Syjontki palestyńskie,
                  Haluce, co lejecie tkliwe
                  Starozakonne łzy kretyńskie,
                  Że „szumią jodły w Tel-Avivie”.
                  I wszechsłowiańscy marzyciele,
                  Zebrani w malowniczą trupę
                  Z byle mistycznym kpem na czele,
                  I ty, fortuny sku...synu,
                  Gówniarzu uperfumowany,
                  Co splendor oraz spleen Londynu
                  Nosisz na gębie zakazanej,
                  I ty, co mieszkasz dziś w pałacu
                  A sr... chodziłeś pod chałupę,
                  Ty, wypasiony na Ikacu,
                  Item ględziarze i bajdury,
                  Ciągnący z nieba grubą rentę,
                  O, łapiduchy Jasnej Góry,
                  Z Góry Kalwarii parchy święte,
                  I ty, księżuniu, co kutasa
                  Zawiązanego masz na supeł,
                  Żeby ci czasem nie pohasał,
                  I wy, o których zapomniałem
                  Lub pominąłem was przez litość,
                  Albo dlatego, że się bałem,
                  Albo, że taka was obfitość.
                  I ty, cenzorze, co za wiersz ten
                  Zapewne skażesz mnie na ciupę,
                  Iżem się stał świntuchów hersztem,
                  Całujcie mnie wszyscy w dupę!

• Gość: dh Re: Tak doradzą, że puszczą nas z torbami IP: *.128.75.234.static.crowley.pl 10.05.11, 13:06
                  Julian Tuwim: Całujcie mnie wszyscy w dupę!

Absztyfikanci grubej Berty
                  I katowickie węglokopy,
                  I borysławskie naftowierty,
                  I lodzermensche, grube chłopy,
                  Warszawskie bubki, żygolaki
                  Z szajką wytwornych pind na kupę,
                  Rębajły, franty, zabijaki,

Izraeliccy doktorkowie,
                  Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
                  Co w Bochni, Stryju i Krakowie
                  Szerzycie kulturalną francę!
                  Którzy chlipiecie z „Naje Fraje”
                  Swą intelektualną zupę,
                  Mądrale, oczytane faje,
                  Item aryjskie rzeczoznawcę,
                  Wypierdy germańskiego ducha
                  (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
                  Wierzcie mi, jedna będzie jucha),
                  Karne pętaki i szturmowcy,
                  Zuchy z Makabi czy Owupe
                  I rekordziści i sportowcy,

Socjały nudne i ponure,
                  Pedeki, neokatoliki,
                  Podskakiewicze pod kulturę.
                  Czciciele radia i fizyki,
                  Uczone małpy, ścisłowiedy,
                  Co oglądacie świat przez lupę
                  I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
                  Item ów belfer szkoły żeńskiej,
                  Co dużo chciałby, a nie może,
                  Item profesor Cy… wileński
                  (Pan już wie za co, profesorze!)
                  I ty za młodu niedorżnięta
                  Megiero, co masz taki tupet
                  Że szczujesz na mnie swe szczenięta,

Item Syjontki palestyńskie,
                  Haluce, co lejecie tkliwe
                  Starozakonne łzy kretyńskie,
                  Że „szumią jodły w Tel-Avivie”.
                  I wszechsłowiańscy marzyciele,
                  Zebrani w malowniczą trupę
                  Z byle mistycznym kpem na czele,

I ty, fortuny sku...synu,
                  Gówniarzu uperfumowany,
                  Co splendor oraz spleen Londynu
                  Nosisz na gębie zakazanej,
                  I ty, co mieszkasz dziś w pałacu
                  A sr... chodziłeś pod chałupę,
                  Ty, wypasiony na Ikacu,
                  Item ględziarze i bajdury,
                  Ciągnący z nieba grubą rentę,
                  O, łapiduchy Jasnej Góry,
                  Z Góry Kalwarii parchy święte,
                  I ty, księżuniu, co kutasa
                  Zawiązanego masz na supeł,
                  Żeby ci czasem nie pohasał,

I wy, o których zapomniałem
                  Lub pominąłem was przez litość,
                  Albo dlatego, że się bałem,
                  Albo, że taka was obfitość.
                  I ty, cenzorze, co za wiersz ten
                  Zapewne skażesz mnie na ciupę,
                  Iżem się stał świntuchów hersztem,
                  Całujcie mnie wszyscy w dupę!
    • Gość: aaaa Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 15:24
      Roman_j szuka pracy ?! hahaha
      • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 15:57
        podobno prezes jaskola to tygrys biznesu . na nsze warunki powiedzmy ze wilk .polimex moim zdaniem powinien zabiegac o kontrakty w plocku . to rzetelna firma .
        uczynienie z prezesa doradcy to troche tak ja z wilka uczynic stroza stada .
        toc przecie od czasu jakas owieczka zostanie zezarta . a tu pasterz jeszcze poglaszcze wilka po glowie i powie masz tu moj drogi za wzorowe pilnowanie stada owieczkę!
        osobiscie wolalbym aby polimex budowal w plocku niz by jego prezes doradzal prezydentowi .
        • Gość: menel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 16:17
          ja rozumiem, że wilk będzie tak doradzał bacy , że tych owieczek jednak będzie na tyle szybko przybywać w stadzie, że rzucenie od czasu do czasu jednej wilkowi na pożarcie dużego uszerbku w tym stadzie nie przyniesie, - wręcz przeciwnie będzie to uprawniona i pożądana selekcja higieniczna i eliminacja najsłabszych owieczek z ogólnym pożytkiem dla kondycji i higieny stada.

A w ogóle to wyznaję zasadę, którą można przedstawić w postaci takiej oto maksymy:
          " lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

PS . można mimo wszystko wyobrazić sobie zdrowe fukcjonowanie takiego układu współpracy miasta z biznesem - gdyby taka współpraca automatycznie implikowała nieuchronnoścć korupcji i nieczystą grę, to lepiej od razu z góry byłoby zaniechać wsszelkiej współpracy miasta z Izbą Gospodarczą, BCC i wszelkimi innymi stowarzyszeniami przedsiębiorców.
          • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 16:28
            no to musze sie z gazda zgodzic , skoro owieczek bedzie przybywalo to niech żre nawet dziesięc.
          • Gość: hihi Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 07:25
            w ogóle nie rozumiesz menelu co to jest sprzeczność interesów, nie możesz też znać konsekwencji i dlaczego taki układ nigdy nie może wyjść na dobre "doradzanemu".
            Rozwiązanie takiego problemu jest tylko jedno: to lub to. Doradza Gminie i nie bierze udziału w zarobkowaniu na Gminie lub bierze udział i nie doradza.
            To i to - to czysty kryminał.
            • Gość: menel Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 08:07
              w ogóle tego nie mogę pojąć - nobody is perfect
              ale np takie mm&co doskonale to rozumieli i zawsze stosowali bezwzględnie, no nieeeeeeee??

wolę z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć
              • Gość: hihi Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 11:42
                sprawa nie dotyczy mm i sp. z o.o., ani nawet tego czy oni rozumieli to czy nie, chociaż szczerze to wątpię by oni cokolwiek rozumieli
              • Gość: hej Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.200.c74.petrotel.pl 18.05.11, 15:11
                Zobaczymy co z tego wyniknie. Konrad J. zna Płock, biznes i to co Płock ruszyło 50 lat temu - budowa kombinatu.
                • Gość: bij dziada Re: Konrad Jaskóła doradzi prezydentowi Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 15:55
                  nie ma watpliwosci ze to co ruszylo 50 lat temu ruszy rowniez teraz .
                  brawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka