Dodaj do ulubionych

Informacje z sesji RM

29.06.11, 22:28
szukanie informacji co robi RM Płocka

Przyznaje się dotacje na sfinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robót budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków zgodnie z wykazem stanowiącym załącznik nr 1 do uchwały.
dane.plock.eu/bip//dane/uchwaly/vi/123_z.pdf
pkt 22 na sesji z 28 czerwca
zmiany Uchwały Nr 123/IX/2011 Rady Miasta Płocka z dnia 19 kwietnia 2011 roku przyznającej dotacje na sfinansowanie prac konserwatorskich, restauratorskich lub robót budowlanych przy zabytku wpisanym do rejestru zabytków

Kto chce niech szuka co robi RM Płocka - może warto zacząć wydawać gazetę "Sygnały Płocka" z informacjami o czym radzi Rada Miasta. wszyscy mieszkańcy na sesji się nie zmieszczą by wysłuchać, ale duża część pewnie chętnie przeczyta
Obserwuj wątek
    • Gość: pyt dlaczego RM finansuje religianctwo ? IP: *.217.c87.petrotel.pl 29.06.11, 22:50
      dlaczego wyrzucane sa pieniadze na jakies koscioly czy inne budynki o ktore doskonale moga zadbac w zwiazku ze swoja zasobnoscia wlasciciele ?
      • Gość: henio Re: dlaczego RM finansuje religianctwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 08:55

dbanie o nie zasobnych jest malo ze tak powiem oplacalne bo nie maja sie jak odwdzieczyc
        • Gość: menel Re: dlaczego RM finansuje religianctwo ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 09:27
          Nie jestem w tej chwili pewny - trzebaby się przejść na Jerozolimską - ale "zabytki" spod nr 3 i 5 chyba w całości zostały wybudowane gdzieś w latach 50.
          Co prawda inne obiekty z załącznika są niewątpliwie starsze, ale żeby uważać je aż za zabytki warte ochrony - na nie wpadłiby nigdzie na świecie, to się po prostu w głowie nie mieści.
          Wide: "zabytkowy" KIKUT w Złotym Rogu.
    • Gość: man Re: Informacje z sesji RM IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 09:39
      trzeba chodzić na sesje a nie pisać pierd
      • lolekanabolek Re: Informacje z sesji RM 30.06.11, 10:45
        moim zdaniem obrady RM powinny być transmitowane w lokalnej telewizji (multimedia, petrotel). Jeśli nie mogą się dogadać z TV, zawsze mogą sami postawić kamerę, nagrać i sami udostępnić przez internet. To byłoby chyba nawet najlepsze rozwiązanie. Każdy zainteresowany w wygodnym dla siebie czasie by sobie mógł obejrzeć co te mózgi ustaliły na RM.
        • Gość: płocczanin 0 Re: Informacje z sesji RM IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.11, 10:51
          Dziwny jest ten bolek; wszystko jest tak , jak ma być. ....Niestety, raz po raz widać, że rządy uprawiają makiawelizm - dobre są wszystkie drogi i środki, które prowadzą do celu, jaki sobie postawili mający władzę. Pamiętam hasło wyborcze pewnej partii: "Aby żyło się lepiej". Ludzie dali się na to nabrać. A potem jest wykluczanie, dyskryminowanie, bo lepiej ma się żyć tylko wybranym grupom, nie wszystkim obywatelom.
          • Gość: 1234 Re: Informacje z sesji RM IP: *.206.c83.petrotel.pl 30.06.11, 11:28
            A ja kurna znowu czegos tu nie rozumiem.
            Jako to , ja jako podatnik mam dokładac do np. wymiany okien w prywatnej posesji ? Tylko dlatego , że jest to jakis tam zabytek , zabytek w prywatnych rękach?
            Po drugie .
            Z tego co wiem kościół , czy to katolicki , czy prawosławny otrzymuje juz z budżetu państwa wielka kasę na utrzymanie kośiołów , a tu co ? znów z kasy maista kupa szmalu na remonty, a może to ma cos wspólnego z faktem mniejszej frekwencji na mszach i co za tym idzie mniejszych wpływów od naiwnych na tacę.
            Albo , jaki związek z utryzmaniem budynku - zabytku bedącego w prywatnych rękach ma instalowanie w nim centralnego ogrzewania itp. ?
            Kurna , przeciez budżet miasta to nie dojna krowa dla ..., ręce i nogi opadowywują .
            • Gość: płocczanin 0 Re: Informacje z sesji RM IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.11, 11:36
              8 i 15, po co te wywody. Jest ustawa , zgodnie z nią b. dużo domów w Płocku , dostało to samo..bez spowiedzi.

Pomyliłeś utyskiwania jako paliwo do nękania KK.
              • Gość: bez-radny Re: pytanie do ploccz\anina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 14:42
                > Pomyliłeś utyskiwania jako paliwo do nękania KK.
                A co to ten KK.
            • Gość: menel Re: Informacje z sesji RM IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 12:04
              Gość portalu: 1234 napisał(a):

> A ja kurna znowu czegos tu nie rozumiem.
              > Jako to , ja jako podatnik mam dokładac do np. wymiany okien w prywatnej posesji ?

ja też tego nie mogę pojąć!!!!!!

> Tylko dlatego , że jest to jakis tam zabytek , zabytek w prywatnych rękach?

Nigdzie nie jest zapisane, że zabytek nie może być prywatny, w defincji zabytku nie ma żadnych zastrzeżeń czy ograniczeń odnośnie właściciela zabytku, na szczęście. BTW: duża część zabytków na świecie jest w prywatnych rękach i może dlatego się zachowała.

Niepokoi mnie co innego, że polska defincja zabytku zupełnie nie pokrywa się z powszechnie stoswoaną na świecie. U nas każde badziewie sprzed 1945 jest automatycznie zabytkiem, bez względu na swoją kondycję materialno-techniczną, wartość historyczną, artystyczną, użytkową czy materialną i koszt utrzymania, konserwacji, remontu, odtworzenia i wszelkie inne koszty społeczne z tym związane.
              • Gość: bij dziada Re: co bzdurzy radny ? IP: *.084.c82.petrotel.pl 30.06.11, 13:04
                z ostatniej sesji :

zastanowienie budzi to iz z liczbami i symulacjami przedstawionym przez prezesa KM radny opozycji polemizuje na poziomie publicysty - za pomoca jakichs doswiadczen i przykladów wytrzasanych z rekawa bez zadnego poparcia w faktach czy konkretnych wyliczeniach .
                to typowy dogmatyzm i brak kompetencji , znany nam zreszta dobrze .
                wyglada na to ze radny opozycji nie zauwazyl ze juz nie jest prezydentem i nie realizuje tramwaju ktora to inwestycja miala jak rozumiem powazne uzasadnienie merytoryczne i finansowe , podobnie jak "molo" czy kolejka górska i inne jarmarczne atrakcje .

jezeli radny opozycji jest taki merytoryczny i rzeczowy to niech moze przedstawi te symulacje i wyliczenia finansowe ktore uzasadnialy "inwestycje "w amfiteatr, "molo", tramwaj , kolejke gorska - niech rzuci obecna ekipe na kolana pokazujac im wzorzec profesjonalizmu .

tylko niech nie pokazuje "opracowań" które kupił wedle obstalunku na zewnatrz za publiczną kasę, niech pokaze cos co jego ekipa zrobila, chociazby w prostym zakresie z dziedziny zarzadzania projektami - np. karte projektu czy zarys legitymacji projektu "mola".

nie pokaze bo takich dokumentów i wyliczen nie ma , nie bylo i nigdy nie bedzie .

to byla jedynie motywowana checia utrzymania sie przy wladzy i m p r o w i z a c j a !

wystapienia zatem radnego opozycji nalezy postrzegac jedynie w kategoriach pewnego folkloru politycznego i w takich kategoriach oceniac , ich merytoryczna zawartosc jest bowiem zerowa!

radny mowi cos po to jedynie aby o nim wspomniano - aby zaistniec ! tresc ani okazja nie jest istotna .
                • Gość: płocczanin 0 Re: co bzdurzy Fedryna ? IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.11, 13:08
                  I ty dziadu to wszystko wiesz? że zerowa? A kto ci powiedział?
                  • Gość: bij dziada Re: do plocczanina IP: *.084.c82.petrotel.pl 30.06.11, 13:34
                    uwazaj kolego bo jak te twoje niemiaszki cie dorwa to zrobia z ciebie abażur albo mydło !
                    • Gość: płocczanin 0 Re: do fedryny IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.11, 13:54
                      Posłałem twój wpis do Ambasady Niemieckiej z prośbą o zajęcie stanowiska, . Czy Niemcy obecnie robią MYDŁO Z LUDZI.

Jako Źródło , podałem Forum Agora SA.
                      • Gość: znajomy fedryny Re: do fedryny IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 14:04
                        jedyny właściwy adres to: Klewki-Komórka Fosadu
                      • Gość: bij dziada Re: do plocczanina IP: *.084.c82.petrotel.pl 30.06.11, 14:07
                        kapuś i folksdojcz!
                • Gość: menel Re: co bzdurzy radny ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 13:24
                  Już dawno temu postulowałem publicznie (mam świadków), żeby kandydaci na radnych i wyższe urzędy publiczne samorządowe i państwowe musieli przedstawiać zaświadczenia o poczytalności oraz posiadaniu niezbędne minimum kwalifikacji potrzebnych do decydowania o czymkolwiek i zarządzania czymkolwiek - uchroniłoby to nas przed pomysłami i rządami przygłupów.
              • Gość: 1234 Re: Informacje z sesji RM IP: *.206.c83.petrotel.pl 30.06.11, 13:11
                Szanowny Kolego, nie o to sie mnie rozchodziło :)
                Otóz nie mam nic przciwko temu , że te niby zabytki sa w rękach prywatnych, niech tak bedzie , faktycznie gdyby nie to to niektóre z nich były by juz "zrównane z ziemią".
                Ale mysle sobie , ze jak ma cos na własnośc ( niech nawet to bedzie zabytek) to do mnie nalezy utrzymanie go , remontowanie np. w formie wymiany okien.
                Tak jak to jest praktykowane teraz , to ja chetnie kupie za grosze kilkanaście takich zabytków i bedę czekał aż miasto czy panstwo mi je wyremontuje , a potem trach - sprzedaje z zyskiem. Coś to mi nie gra w takiej własnie polityce.
                A co do uznawania ( co podnosisz ) niektórych obiektów za zabytki , to tez myśle ze jest to (powiedzmy) furtka na uzyskanie takichże dotacji. Tak to widzę.
                A do bzdur napisanych przez nierjakiego plocczaniona odnosić sie nie będe - bo nie warto - szkoda czasu i moich paluchów na pisanie na klawiaturze, a klawiatury tez szkoda .
                • Gość: menel Re: Informacje z sesji RM IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 13:19
                  no to się z grubsza we wszystkim zgadzamy - chociaż diabeł tkiwi w szczegółach i coś by się dało dołożyć, jednak tym razem nie będę wdawał się w roztrząsanie detaliczne
                  • Gość: m.żagiew- żagwiąca Re: Informacje z sesji RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 10:35
                    Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a):

> Posłałem twój wpis do Ambasady Niemieckiej z prośbą o zajęcie stan
                    > owiska, . Czy Niemcy obecnie robią MYDŁO Z LUDZI.
                    >
                    > Jako Źródło , podałem Forum Agora SA.

A propo de fakto na forum pokazał się kolaborant z obcym państwem co to donosi na Polaków. W czasie okupacji o ile to była kurew to golono ją na łyso a jeśli to był szpicel i donosiciel płci męskiej rozwalano go strzałem w łeb. Widać wszystkich szpiclów i kapusiów nie wybito a szkoda. Może być i tak , że to pomysły ciężko chorego na umyśle. Co lepsze kapuś i szpicel czy wariat
                    • Gość: atache Re:odpowiedź z ambasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 12:00
                      Ambasador RFN ma przyznać Order Zasługi >plocczaninowi< za szczególną troskę o naród niemiecki. Takiego przyjaciela niemców jak Fenon z Fintera nie ma nigdzie na świecie.
                      • Gość: hihi Re:odpowiedź z ambasady IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 12:20
                        jest gorzej. 8+1 już wywleczono z domów i kibitkami wywieziono w nieznane, a masowe aresztowania reszty forumowiczów mają się zacząć lada dzień i nie będzie więcej prześladowania , nie będzie niczego, tylko forum pozostanie a na nim jeden z Fintera z górą piachu
                        • Gość: płocczanin0 Re:odpowiedź z ambasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 12:45
                          Przekazano do Poznania. Oprawcy obrażają Polskę, Polaków i OMPN już 7 lAT. Są pod nadzorem napływowych z góry piasku i policji płockiej
                          • Gość: 1234 Re:odpowiedź z ambasady IP: *.030.c94.petrotel.pl 01.07.11, 15:49
                            Szanowny Fenonie ty naprawdę wymagasz pomocy
                          • Gość: płocczanin 0 Re:odpowiedź z ambasady IP: *.dynamic.mm.pl 01.07.11, 15:58
                            Oprawca użył mojego nicka .Ja mam Multi media. Co na to dziennikarka od wybielania SM i sąsiadki?
                            Chora stacja telefoniczna nawet nie zna znaczenia wypisanych nazw. Adresat wie b. dobrze.
                            To jest szczucie , bo temat wysłużony , odgrzewany.
                            • Gość: jagna borynowa Re:oprawca użył mojego nicka polocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 18:39
                              Nie kłam obwiesiu. Nikt by takich głupot nie napisał jak ty. Kiedyś pisałeś na kompie z Wrocławia o rzekomym uzdrowieniu przez ciebie człowieka. Poprzez czakramy mozesz wzbudzać energię w kompach innych ludzi, a donosicielstwo na Polaków do Niemców zwane było szmalcownictwem i myślałem, że juz wszyscy pogrobowcy tego procederu wyzdychali ale jeden okazało się przeżył i z braku ss i wehrmachtu tudziez abwehry pisze do niemieckiej ambasady szuja donosy na Polaka
                          • Gość: tu Poznań Re:odpowiedź z ambasady IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 17:12
                            > Przekazano do Poznania. Oprawcy obrażają Polskę, Polaków i OMPN już 7 lAT. Są p
                            > od nadzorem napływowych z góry piasku i policji płockiej

W traktacie waszyngtońskim nie ma nic o obrażaniu członków sojuszu - więc nie wiadomo co z tym zrobić. W przypadku ataku na któregoś z czlonków sojuszu art 4 p5 traktatu zobowiązuje wszystkich członków do solidarnego udziału we wspólnych działaniach obronnych lub inne krokach odwetowych. Gdy kilka dni temu miał miejsce taki atak i zostało to zgłoszone do Poznania, to my to natychmiast pchnęliśmy do kwatery głownej sojuszu w Brukseli a oni sie tak tym przejęli, że jeszcze tego samego dnia podjęli dzialania odwetowe po uprzednim nadaniu sprawie najwyższej klauzuli poufności, do stopnia, że aż zdjęto informację o ataku z z forum.
                            Ale nie z nami takie numery - fosad wszystko wie i wszystko może - my są pod dobrym nadzorem i opieką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka