plocek-is-one 11.07.11, 20:58 Impreza udana, nawet dla tych, co zgwałcili jakiegoś kolesia :) Takie chodzą słuchy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkls Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:13 a ja słyszałem,że to byłeś ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 21:24 to bardzo mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eef Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.plock.mm.pl 11.07.11, 22:51 Tak, tak...ponoć to Redaktora zgwałcili i to na samym początku imprezy więc nie widzał tych tłumów. Ale odchodził zadowolony (...) ONE LOVE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do asd Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.234.c73.petrotel.pl 12.07.11, 00:14 poetka gdgdgdddddhdhddhh ponownie aktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
santia Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko niech... 11.07.11, 22:53 bez sensu artykuł, nic nie wnosi; jestem zaskoczona takim tekstem; najpierw wspiera się ludzi a potem podsumowanie : "cieszycie się ? i z czego się cieszycie?"; ps. nawet nie wiadomo jak takie dziennikarstwo komentować ............?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss2 Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.147.c91.petrotel.pl 12.07.11, 06:34 racja. Gazeta się łatwo obraża za komentarze. Zarzuca internautom niesprawiedliwą krytykę, a sama produkuje takie artykuły. Jak można porównywać społeczną inicjatywę do imprez organizowanych przez zawodowe agencje. Każda ilość osób choćby ich było 500 to jest sukces i pokazuje jak niewydolny jest system. Gazeta powinna poszukać raczej odpowiedzi na pytanie, dlaczego na imprezy wymyślone przez ich autorów, a takie były nasze festiwale trzeba organizować przetarg. Czy takie podejście jest lepsze ? Czy zapewnia wydajniejsze wydatkowanie naszych pieniędzy. Dlaczego na spontanicznie zorganizowaną imprezę można było przekazać pieniądze, a dobrze organizowane festiwale i rozreklamowane w polsce trzeba było zabić? Co się w takim razie nam podatnikom bardziej opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Cytacki Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.085.c88.petrotel.pl 11.07.11, 23:35 Ogólnie powiem tak Impreza jak najbardziej udana to ze coś komus zgineło i cos komus zrobili??? Powiedzcie na jakiej imprezie która odbyła się w Płocku czy w jakimkolwiek innym mieście w którym odbyły sie większe imprezy nic się działo. Dla całej "ekipy" organizatorów z których znam kliku osobiscie wielki szacunek za determinację w dążeniu do celu. Potrafili w kilka tygodni zrobic to czego Urząd Miejski nie dokonał nigdy wcześniej w kilka miesiecy. A nie zapominajmy, żę nie mają chłopaki dużo doświadczenia w organizowaniu takich imprez ale to co wykonali jest Wielkie prze BARDZO DUŻE W i zasługuje na jak najwieksze brawa które należ im się tak samo jak wszystkim wykonawcom, którzy znalezli tak " nagle " czas na to by odwiedzic fanów. od mnie wielki szacun Pozdrawiam MC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: 194.181.237.* 12.07.11, 06:26 Gazeta od początku sprzyjała Nowakowskiemu i była przeciwna wszystkiemu co robił Milewski. A hasło festiwalowy Płock miało szansę zaistnieć. Tylko trzeba to było pociągnąć, nie wszystko było złe za Milewskiego, rzeczy fajne trzeba było rozwijać a nie niszczyć. Kiedy okazało się że festiwal chce odbudować grupka zapaleńców, fantastycznych ludzi, dołączyła do tego i gazeta i Nowakowski. Jeszcze trochę i Nowakowski przypisze sobie ten sukces. A gazeta to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 07:04 UMP - obojętnie pod czyim kierownictwem, Milewskiego czy Nowakowskiego - nie jest od organizowania dyskotek, jarmarków, festynów, festiwali. To jest sprawa zapaleńców i biznesu - miasto ma tylko ograniczyć się do wydania zezwoleń i ustalenia warunków oraz wyegzekwoanian ich przestrzegania. Milewski tego nie rozumiał i trwonił na taką działalnośc kupę miejskich pieniędzy, na czym miasto nic nie zarobiło a najmniej na rzekomej "promocji", której nie było. Zarobili jedynie szemrani macherzy i przyzwyczaili się do myśli, że tak będzie zawsze. Przyzwyczaiła się też gawiedź, że latem jest darmowa balanaga i stąd takie parcie, żeby darmowe igrzyska trwały wiecznie. Ale nie ma skąd na to brać a kredyt jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 17:20 >Ale nie ma skąd na to brać a kredyt jest drogi. I tu po raz kolejny dochodzimy do słynnego już mojego pytania, które przez ostatnie pół roku nie może doczekać się odpowiedzi: - Skąd wiesz, że kasa miasta jest pusta, a festiwal był na kredyt - udowodnij. Odpowiedz Link Zgłoś
warto_miec Pani Aniu polecam... 12.07.11, 08:20 ...wylać sobie na głowę kubeł zimnej wody i zająć się tym, za co Pani płacą, wtedy żaden nie-w-pełni sprawny intelektualnie forumowicz nie zrobi Pani (ani Pani koledze) więcej krzywdy. A my będziemy wględnie spokojni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do warto_miec Re: Pani Aniu polecam... IP: 178.73.49.* 12.07.11, 12:11 zgadzam się. koszmarny mentorski ton starszej pani, ktorej sie wydaje ze wie. a moge sie założyć ze pani redaktor swiezo po szkole jesli nie w trakcie. trzeba wziac powaznie pod uwage przyszloroczny festiwal i zglosic organizatorow do pani redektor po wskazowki i rady jak uniknac radosci i satysfakcji z dobrze wykonanej roboty.domyslam sie ze pani po swoim artykule obce sa oba te uczucia i szczerze przyznam, ze sie nie dziwie. Kurcze co z ta wyborcza?! Odpowiedz Link Zgłoś
997marcelona Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko niech... 12.07.11, 08:27 o tym pisalem juz wczoraj... powinno byc płatne wejscie. nie 100pln. ale np 20... to by juz zmniejszyło liczbę obecnych do osob, ktore faktycznie chca posluchac reggae i sie pobawic. nie byłoby (przynajmniej tylu) kradzieży o których pisaliście, nie ginełoby aż tyle telefonów. przyszłoby mniej ZŁODZIEJI, mniej menelstwa z całego miasta i z samej starówki a raczej jej okolic. widzieliście może biegające grupki w koszulkach chwdp czy tam jp czy co innego debilnego sobie wymyslili? mi się w oczy pare rzuciło... na pewno nie biegli, żeby się z kimś przywitać. a jeśli chodzi o wnoszenie alkoholu - bylem mocno zdziwiony, ze była taka samowolka. sam wnosiłem. bo w sklepie kupiłem za 3 złote, a na dole zapłaciłbym 5 złotych. myslałem, że wzorem innych festiwali - będą bramki, sprawdzanie (z prawdziwego zdażenia, przez panów, którym byle koszulkowiec JP nie powie SPADAJ i ten odpuści) i ogrodzone, teren zamkniety a wiec kupujemy piwko na plaży. mogłoby być tańsze. daliby cene 3,50 albo 4 złote i mysle ze mieliby wiecej osob chetnych na piwko. tak czy tak bylo fajnie i zbyteczne są artykuły wyborczej w obronie kolegi, i zbyteczne są komentarze na forum na temat pupnego artykułu z wczoraj czy z dzisiaj. REGGAE JEDNOCZY, ŻEŚTA ZAPOMNIELI? że się tak wyrażę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobijdziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 10:11 Żeby w spokoju pobawić się na festiwalu trzeba grubym murem odgrodzić się od mieszkańców Płocka, żeby nie zostać pobitym, okradzionym czy oplutym. Pięękne miasto. Za młodu tłuką innych na festiwalach, później w starszym wieku zostaje tylko siedzenie w na forum, prawda - bijdziadu i spółka? Nie te lata już żeby zejść na dół i komuś w pysk dać z czystej nienawiści. Teraz zostaje tylko bezsilna złość na forum. Współczuję. A organizatorom gratuluje pomysłu i realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.084.c82.petrotel.pl 12.07.11, 11:00 formuła potwierdza ze mozna urzadzic taka impreze przy minimalnym udziale publicznej kasy . sadze ze mozna zrobic jeszcze bardziej udaną w ogóle bez niej . i to by było w zasadzie n o r m a l n e. moznaby sie zastanowic nad lokalizacją gdzies poza miastem np. na lotnisku ale nie sadze zeby ktos byl na tyle glupi i sie zgodzil bo przeciez musialby sprzątać śmieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 11:06 "moznaby sie zastanowic nad lokalizacją gdzies poza miastem np" A wziąłeś pod uwagę, że tam w jednym z domków może mieszkać "Bijdziada2". A jeśli Bijdziada2 nie spodoba się muzyka, ludzie, oświetlenie czy cokolwiek innego i będzie zalewał forum chamskimi inwektywami o "skaczących troglodytach, won z mojego miasta, jak chcecie się bawić to won z miasta" I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do helki ...... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.234.c73.petrotel.pl 13.07.11, 22:40 dynamicznej.Pamiętaj droga Helenko,że tam kończą się twoje prawa i uprawianie swawoli gdzie zaczyna się moja prywatność i moje prawa.Prawo to prawo a sprawiedliwość to sprawiedliwość.Chyba to pojmujesz o szanowna Helenko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 23:54 >że tam kończą się twoje prawa i uprawianie swawoli gdzie zaczyna się moja prywatność i moje prawa. I vice versa dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 11:07 Oczywiście, więc korzystając z twojego pomysłu następna wystawa Biegasa będzie organizowana bez udziału wspólnej kasy, najlepiej z Twojej kieszeni. Radziłbym też objąć tą zasadą bilbioteki, muzea i inne obiekty. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.084.c82.petrotel.pl 12.07.11, 11:15 strzeliliscie sobie w kolano pokazujac ze mozna zrobic udaną imprezę przy minimalnym udziale kasy publicznej albo w ogóle bez niej . dotychczas obowiązywał mit głoszący ze potrzeba 2 milionów . nie potrzeba , co zostało udowodnione . ciezko teraz bedzie przekonac rzadzacych ze nastepnym razem jednak trzeba bedzie dołożyć milion albo dwa bo niby po co . zarżnęliście kure znoszącą złote jaja na rosół ! smakowało ? to gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 12:15 Znów manipulujesz, kto z nas (publiczności) mówił, że potrzeba akurat 2 mln zł? Bawi cie znajdowanie "na siłe" jakichkolwiek powodów żeby tylko oczernić festiwal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.084.c82.petrotel.pl 12.07.11, 12:28 chyba ze sie chce na imprezie zarobić i to dużo , wtedy kasa publiczna jest wręcz niezbędna. wtedy jednak porownywanie takiego biznesu do upowszechniania kultury ( wystaw i bibliotek ) nie ma sensu . wyceniliscie sie na 45 tysiaków . popsuliscie rynek . taniocha chociaz uwazam ze wlasciwa suma to zero . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan reggae Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 12:33 W końcu znaleziono właściwą formułę organizacyjną i prawie dobrą finansową!!!! I okazuje się, że można coś zrobić i nie nabić kasy cwaniaczkom (oraz sobie) praktycznie za nic. Po lekkim dopracowaniu i drobnych korektach powinno być optymalnie: --zero dotacji z UMP, wpływy z biletów na opłacenie artystów i wszelkich innych kosztów jak służby porządkowe i medyczne oraz wynajęcie i posprzątanie terenu, wynajem urządzeń i sprzętu, energia elekytryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.084.c82.petrotel.pl 12.07.11, 12:39 tylko czy ktos te bilety kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan reggae Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 12:59 rynek jest najlepszym i praktycznie jedynym miejscem do sprawdzenia trafności i wartości oferty oraz istnienia, wielkości i głębokości popytu albo jest rynek i popyt albo ..... no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.084.c82.petrotel.pl 12.07.11, 13:14 pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 14:36 za stary jesteś i z abardzo odrealniony aby stwierdzić czy jest na to popyt czy nie. pół roku temu nawet nie wiedziałeś co to reggae. p.s. menel - nowa ksywa "fan reggae" czy to bij dizad ze soba gada ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO BOCOBO Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.234.c73.petrotel.pl 13.07.11, 22:37 jednak jesteś poetko apologetko.Czasami gdy czytam twoje wypowiedzi dgfhgfhfjgjgkghkhgkh to myślę,że jesteś odrealniona i to całkiem mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 17:07 > takiego biznesu do upowszechniania kultury ( wystaw i bibliotek ) nie ma sensu Moja kultura jest lepsza niż twoja - i wszystko jasne! . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 14:33 sam sobie strzelasz w kolano głośno wyrażając takie opinie które dobitnie świadczą o twojej głupocie i nieznajomości tematu. w tym przypadku twoja ignorancja sięgnęła zenitu a twoja wiedza na tematy festiwlaowe i ich organizacji jest równa zeru. tegoroczny festiwal został zorganizowany nie z potrzeby zysku ale z powodu tego że wszystkim szkoda było zwykłego likwidowania takiej pozytywnej imprezy przez nieudolność włodarzy i ich braku zdolności organizacyjnych w odpowiednim momencie. Całe szczęście że w tym mieście mieszka jeszcze garstka pozytywnych i zaangazowanych ludzi których tego typu tłumaczenia nie satysfakcjonują i z uporem maniaka dążą do celu. frekwencja była chyba nagrodą dla wszystkich, swoista manifestacją i pogrożeniem palcem w strone UM. Na szczęście miasto zachowało się z honorem, przyznało do błędu i współorganizowało imprezę. za to wielki szacunek - nie każdego na takie zachowanie stać (PR-owe pobudki i rozgrywki polityczne mnie nie interesują). Impreza była za darmo więc niestety z bezpieczeństwem bywało różnie (tutaj pretensje do policji która z uporem maniaka nie widzi co się dzieje na okolicznym terenie festiwlaowym i nie dostrzega zagrożenia ze strony naszych lokalnych debili w dresach). i w końcu to czym mówiłem od dawna juz na tym forum: miasto (a ścislej mówiąc pokis) ma duże doświadczenie w organizowaniu tego typu festiwali i zupełnie niepotrzebnie "sprzedało" festiwal organizatorowi zewnętrznemu. taka imrpeza może na siebie zarobić a conajmniej wyjść na przysłowiowe zero - skoro może zarabiać na nich jakiś pośrednik to dlaczego nie miałoby zarabiać na tym miasto a zarobione pieniądze inwestować (tak, to jest słowo INWESTOWAĆ) w kolejne edycje i inne działania dla młodzieży ? Objasnienie dla bij dziada: Inwestować czyli wykładać pewną sumę pieniędzy. czy ten pomysł może być tak prosty i genialny zarazem ? dlaczego marki festiwalowego płocka nie wykorzystać do ZARABIANIA a nie do wykładania ? wszystko jest do zrobienia. trzeba się tylko wziąć do roboty a nei narzekać i chrzanić takie głupoty. temat został przewałkowany przy udziale waszej (bij dziada + menel) nieobliczalnej głupoty w innym ponad tysięczno-postowym wątku - zainteresowanych odsyłam tam a na pewno znajdziecie inspiracje i pomysły jak można organizować festiwal. brak partycypacji ze strony lokalnych władz jest nie tylko głupotą ale i w znacznym stopniu utrudnia powstawanie takich eventów. przy tegorocznej edycji wiekszość pracowała za darmo, artyści również za przysłowiową złotówkę lub za darmo a przecież ciężko żeby wszyscy pracowali za darmo! twierdzenie że można zrobić to za darmo to czysta głupota. tak jak ktoś tutaj wspominał bez analogicznego wsparcia finansowego z UM nie miałbyś ani biegasa ani bibliotek. cała idea w tym żeby robiąc je lokalnymi siłami jesteśmy w stanie dużo zaoszczędzić, pobudzić i rozwinąć współpracę róznych środowisk z UM. Wydawajmy pieniądze bo takie wydarzenie to też inwestycja ale wydawajmy je rozsądnie. doceniajmy organizatorów, płaćmy im, wspierajmy w innych możliwych polach ale wszystko na rozsądnym poziomie a nei za jakieś kosmiczne stawki. jeżeli ktoś ma na tym zarobić to niech zarobi miasto i ludzie stąd. Uważam jednocześnie że ludzie z POKISu i inni współogranizatorzy powinni być wynagradzani dodatkowo za realizację takich projektów jak festiwal. dlaczego uczciwie nie zapłacić tym którzy się anagżują w rozwój naszego miasta ? czemu mamy okradać swoich a płacić ludziom z zewnątrz ? jestem przeciwny aby wszystko było robione za darmo i bez współfinansowania miejskiego. festiwal był skromny jeżeli chodzi o line up ale mega przyjemny. im wczesniej zaczniemy myślec o przyszłorocznej edycji tym efektywniej będizemy mogli wydawać nasze pieniądze a może i zdołamy w tym czasie znaleść jakiegoś pomocnego sponsora (choć do kwestii sponsorowania na pewno wczesniej czy póxniej dojdziemy - wolałbym później bo do tego czasu może festiwla już zacznie zarabiać na siebie). wstępnei zostało pokazane że można zrobić festiwal za mniejsze pieniądze. potem dopiero szukać sponsorów, patronatów itd aby koszty partycypacji miasta zminimalizować (całkowitemu ich braku równiez jestem przeciwny i jestem przekonany że nikt w UM nie myśli inaczej). wydatki na tegorocznym poziomie są conajmnej niezbędne aby zapewnić kontynuację tego eventu i budowac silne zaplecze organizacyjne. kura znosząca złote jaja nie jest tutaj priorytetem ale nie możemy zapominać aby tego typu działania były skierowane w taki sposób aby całe przedsęwzięcie się conajmniej zwróciło. jaja od złotej kury może się dopiero pojawią i mam nadzieję że skorzystamy na tym wszyscy. bij dziadzie po raz kolejny pokazałeś że jesteś totalnym patafianem i debilem. nie rób ludziom wody z mózgu a kolejnym razem jak będziesz sobie strzelał w stopę to nie zapomnij też o innych częściach ciała! p.s. imprezę, formę i sposób współpracy miasta z ludźmi przy okazji tego wydarzenia radzę nałośnić jako wydarzenie roku w Płocku i w ten sposób promować rozsądne wydawanie pieniędzy i szerszą współpracę z obywatelami miasta. Niech ludzie w końcu uwierzą że do złotych jaj nei potrzebujemy nawet kury bo na wzajemnej dobrej współpracy na lokalnym poziomie nauczymy się go robić na bazie piasku. Płock to Twój dom więc go szanuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 15:06 co za matoł, ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 18:07 >co za matoł, ręce opadają tak zachowuje się bijdziada, gdy nie wie co powiedzieć przybity argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 bij dziadostwo IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.07.11, 15:07 A ten znowu jatrzy. Cyt. strzeliliscie sobie w kolano pokazujac ze mozna zrobic udaną imprezę przy minimalnym udziale kasy publicznej albo w ogóle bez niej . Teraz kolej na Ciebie mecenasie. Jaka wystawe za swoja kase i menela sciagniesz do Plocka? Czas na Twoj dziadowski gest. A teskt Pani Ani dziwny. Wpierw na lamach GW czuc bylo obawe co do ilosci osob, ktore mogly sie pojawic na feswalu. Organizowanym, co podkreslam, na ostatnia chwile przez amatorow. A jak pojawilo sie te 5 tys. osob. Co jak na "dzika" impreze jest wynikiem swietnym. To zaczyna sie typowe polskie narzekanie. Ze alkohol, ze toi toie i itp. Impreza udowodnila, ze potencjal na taki event jest w Plocku. Co daje do myslenia wladza miasta. Pozdrawiam uczestnikow i brawo dla organizatorow. Niech panowie z POKiSU u z Urzedu Miasta dowiedza sie co znaczy zapal i pasja, bo chyba tego im zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.class144.petrotel.pl 12.07.11, 15:33 bonobo - nie wiem ile masz lat, nie wiem czy jesteś z Płocka ale imponujesz mi swoja postawą. Lokalne działania to klucz to sukcesu tego typu imprez, było to doskonale widać przy okazji pierwszych edycji. Nie należy przejmować sie głosami na które starzasz sie jakoś zareagować. Tacy ludzie byli, są i będą niestety. Trzeba to zaakceptować i z uśmiechem politowania ignorować, robić swoje!!! Twoje spostrzeżenia co do udziału UM w tego typu imprezach są bardzo trafne. Osobiście nie przepadam za muzyką serwowaną na Reggaland, jednak wybrałam sie w ostatnią sobotę ze znajomymi na płocką plaże i musze powiedzieć że nie żałuje. Było naprawde pozytywnie. Jedyne co psuło troche klimat to nasi płoccy kochani sfrustrowani "dresiarze". Może lepiej by było w tej materii gdyby policja zwracała uwagę na ich agresywne zachowanie niż węszyła tylko kto tu konopie popala. Cuż może gdy już nadejdzie ten dzień w którym priorytetem działań policji będzie zapewnienie bezpieczeństwa a nie nabijanie statystyk to sie zmieni. Z mojej strony to prawie wszystko. Chciałam jeszcze tylko podziękować ludziom którym nadal się chce. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:25 tak jestem z Plocka a lat mam więcej niż wskazywałaby na to ta pozorna "naiwność" moich wypowiedzi. niestety w dzisiejszych czasach chęć i poparcie dla uczciwej pracy i serowanie pomysłów na których nei może zarobić żaden podmiot polityczny jest postrzegane jako objaw naiwności a wręcz głupoty. zapędzilismy się w takim mysleniu wszyscy potwornie a ten festiwal obalił kilka narosłych mitów w tej materii. cieszę się że tak to wszystko wyszło i mam nadzieję że wnioski z tego co się w naszym mieście wydarzyło będą nie tylko dorbze odczytane ale i przekute na nową jakość. Anna - dzięki za miłe słowa ale to podejście wydaje mi się po prostu normalne. Mam dosyc marudzenia, politycznych gierek, forumowych troli i innych tego typu debili którzy tylko przeszkadzają. Mamy naprawde fajne miasto a dzięki dobrej współpracy może być jeszcze fajniejsze i z tego co widać po pierwszych owocach takiej współpracy aż tak dużo do tego nie potrzeba! ludzie po prostu zapomnieli - a politycy im w tym pomogli - że to miasto jest ich i nie warto bać się działać na rzecz jego rozwoju. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 do bonobo IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.07.11, 16:30 masz u mnie piatke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: do bonobo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:32 wolę browar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: do bonobo IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.07.11, 16:43 bedzie browar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.class144.petrotel.pl 12.07.11, 16:47 Ja rozumiem Twoje rozgoryczenie jednak uwarzam że najlepszym rozwiązaniem na tego typu komentarze jest po prostu braz reakcji. Ci ludzie to krzykacze, frustraci. Niech krzyczą, taki folklor. Swoja postawą i poziomem wypowiedzi sami wystawiają sobie opinie na którą doskonale zasługują. Odnosząc sie jeszcze do Twojej wypowiedzi. Nie uwarzam że postawa "antypolityczna" czy może raczej postawa " obok polityki " jest postrzegana jako przejaw głupoty. Przeciwnie, pośród ludzi z którymi mam kontakt( zawodowo czy prywatnie) to własnie takie podejscie jest godne naśladowania. Także życze nam wszystkim więcej takich postaw i incjatyw. Nam - ludzi kochających to miasto, bo przyczynia sie to do rozwoju Płocka ale także ludziom pokroju forumowych krzykaczy - będą przynajmniej mieli czym ręce zająć żaląc się na forum. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: 80.48.4.* 12.07.11, 22:04 co racja to racja. trzeba się pilnować i nie tracić czasu na głupie dyskusje z takimi stworami. niestety czasem złość na poziom głupoty, pesymizmu i fałszu wypowiedzi tych krzykaczy wytrąca z równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabs Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: 80.48.4.* 12.07.11, 15:24 Słuchy? Nie pij mleka, bo chodzą słuchy, że powoduje raka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Płock Re: bij dziadostwo i menelstwo WON ze sceny! IP: *.c152.petrotel.pl 12.07.11, 15:27 Bij dziadku i menelku jesteście tak żałośni w swoich marnych utyskiwaniach, że aż szkoda tracić czasu na jakąkolwiek dyskusje z wami. Jesteście internetowym folklorem, do którego nigdy nic nie dotrze, zawsze będziecie twierdzić, że to wy wiecie najlepiej a reszta wg was nie ma nic do powiedzenia....ALE to własnie ta reszta coś robi, organizuje się, stara się coś robić dla tego marnego miasta a wy, a wy jesteście tylko anonimowymi internetowymi pieniaczami-nic nie robiącymi, którzy swoje frustracje leczą nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Żal takich ludzi jak wy - macie takie ciężkie życie-musicie zajmować się { a raczej wypisywać bzdury } pod każdym artykułem a i tak nic konkretnego nie osiągnęliście i nie osiągniecie, bo wasz styl, chamstwo, nadęta inteligencja i naciągana wiedza na każdy temat dyskwalifikują was w oczach prawie wszystkich dyskutantów. Dlatego nikt was nie będzie traktował poważnie ale to i lepiej dla Nas i dla was. Teraz oczywiście będziecie szczekać na tym forum przez następne kilka miesięcy ale i tak nic wam to nie da, bo już za chwile Audioriver - dla Nas kilka dni dobrej zabawy a dla was kilka miesięcy marudzenia i pisania bzdur - marny wasz los - frustratów i nienawistników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.se 12.07.11, 16:05 Czy prawdą jest, że miasto dołożyło jedynie SZEŚCIOCYFROWĄ sumkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:19 1.kolesie nie dostali oczekiwanej kasy 2.skrzykneli sie w necie ze niby zrobia spolecznie aby pokazac tzw "zapał" i postraszyć ratusz 3.w ratuszu sie przerazili na 45 tysięcy i impreza sie odbyła 4.nikt oczywiście nie pracował za darmo ale w nadziei na przyszłoroczne zyski o ile w przyszłym roku ratusz się przelęknie bardziej to zysk będzie niewatpliwy . dla tych co zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:31 1. jacy kolesie? możesz konkretniej ? 2. z tego co wiem to tegoroczni inicjatorzy festiwalu nie mieli nic wpsólnego z jego organizowaniem w latach ubiegłych. 3. i bardzo dobrze że ratusz wyłożył bo zrobił jedną słuszną rzecz jaka mógł w tej sytuacji zrobić. 4. neistety ale większośc pracowała za darmo albo w ramach swoich dotychczasowych pensji i obowiązków. 5. gdybys czytał ze zrozumieniem to może zrozumiałbyś o czym pisąłem i jak ma to wyglądać w kolejnych latach. ale ty przeciez nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić mentalny-tetryku... naprawde twoje poglądy sa zadziwiające. zadziwiające poziomem głupoty i niechęcią do wszystkiego. sądzę że wizyta u psychologa może pomogłaby poradzić sobie z dotychczasowym kwaśnym smakiem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 proste pytanie IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.07.11, 16:32 A Ty kiedy sie skrzykniesz z menelem i sciagniecie jakos fajna wystawe do Plocka za swoja kase? No kiedy "mecenasie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: proste jak reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:50 chrzan i hipokryzja , udało sie z ratusza troche wycisnac szantazujac "skrzykiwaniem na facebooku" , troche chrzanu ze "pogramy sobie na bebnach i wypijemy piwo " no ale wcisneli wam na siłe te kilkadziesiat tysiecy i wzieliscie rozumiem ze po duzych oporach. zadnego spolecznikostwa tu nie bylo i nie ma a jedynie zainwestowanie swojej pracy w przyszłe zyski . skoro bylo tak fajnie za paredziesiat tysia to moze byc fajnie i bez tego . ale przeciez nie chodzi o to zeby bylo tak czy srak ale o zarabianie ciezkiej kasy dojonej od samorzadu . no coz, rozne sa sposoby zarabiania na zycie . ten ktory polega na dojeniu miast i wsi na imprezki najbardziej przypomina naklanianie do niekorzystnego rozporządzenia majątkiem ale o to niech sie martwi kto inny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: proste jak reggae IP: *.class144.petrotel.pl 12.07.11, 16:53 ah te bębny.............. cudowny instrument w rękach mistrza Gorąco całuje;) Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: proste jak reggae IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 17:04 Zrozum deklu, że gdyby nawet ratusz nie dał złamanego grosza to by zrobili sami tą impreze! I takie były założenia na początku. Jeden obiecał pożyczyć generator prądu, ktoś inny nagłośnienie, pewne zespoły mogły by przyjechać za darmo i zagrać dla fanów, lub tylko muzyka z płyt. Na początku były nawet pomysły, żeby postawić obok siebie kilka samochodów i otworzyć drzwi nagłaśniając festiwal samochodowymi głośnikami (!).... tak umawiali się przez Facebook'a. ...a że ratusz dał trochę kasy, to miły gest ale nie było takiego warunku na początku. Miał być nieoficjalny zlot fanów więc tak czy inaczej odbyłby się niezależnie od tego czy dostaliby jakiekolwiek pieniądze. Piękna inicjatywa. Fani zawiedzeni postawą organizatorów postanowili zrobić nieoficjalny zlot - i udało im sie! To cie boli, że niektórzy potrafią budować, nie niszczyć. Zrobić coś pozytywnego, nie szczekać i obrażać na forum. Niesamowite bijdziada i menel, prawda? Co wy zrobiliście dla ludzi i miasta poza obrażaniem i ujadaniem na wszystko dwaj frustraci? Wymien jedną rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik psik Re: proste jak reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 17:37 do And - dekielka. Ja może i dekielku bym cię rozumiał gdyby nie fakt, że nasze miasto nie jest i nigdy nie było "Stolycą Reggae" a tylko jest jednym z miast "na trasie" nibymuzyków z bębnami. W każdym mieście na trasie słychać jakie to tam jedyne miejsce i jedyny klimat. Ma rację "bijdziada" i ma rację "menel". To zwyczajne wyciąganie pieniędzy z kasy miasta. Grupa wędrowna żyje z tego i zorganizowane przez tą grupę "grupki lokalne". Zawsze trochę okruchów przecież dla klubu "fanów" zostaje. Jeśli coś jest nibywyjątkowe, a po przyjrzeniu się bliżej okazuje się, że "wybitnie pasujące nad Wisłą" wybitnie pasuje nad Wartą, tyle że w innym trochę terminie, to ja myślę, że wy myślicie, że ja myślę, że to jest wspaniałe. Tymczasem ja myślę, że jest zupełnie inaczej. W dodatku za moje/nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: proste jak reggae IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.07.11, 17:50 jak za moje pieniadze, jak piszesz. to ja chce wydac je na festiwale. zas nie widze twoich protestow jak miasto topi je garsciami w kopana. bij dziadostwo jak zawsze unika odpowiedzi na proste pytanie. kiedy o mecenasie sciagniesz za swoja kase jakas wystawe lub zorganizujesz koncert, festiwal, godny twoich wyobrazen? ide na plaze wypic piffko i powalic w bebny:) czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: proste jak reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 18:09 co do pilki kopanej to uwazam ze wisla powinna wystartowac w turnieju dzikich druzyn, trzeba bylo nie brac kasy od miasta , wtedy dopiero pokazalibyscie klase i szczere intencje oraz wolontariat . a tak to wiadomo o co chodzi, jak zawsze o kase , dzis mniej ale jest nadzieja ze jutro wiecej . naciagactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: proste jak reggae IP: 80.48.4.* 12.07.11, 21:44 człowieku jesteś beznadziejny a pojęcie końca narzekania dla ciebie nie istnieje. dla ciebie nie ma sytuacji w której nie możnaby ponarzekać. chwila bez narzekania i malkontenctwa to dla ciebie chwila w życiu stracona! nie umiesz docenić czegokolwiek innego poza swoją racją i wiecznymi pretensjami. nie dziwne że siedzisz przed komputerem całe dnie i krew ludziom psujesz. w realu wytrzymać z tobą musi być cholernie ciężko. w sumie to bardzo smutne i nie mam żalu. taka choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: proste jak reggae IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 17:54 Ładnie to tak nicki zmieniac? Twój specyficzny język czuć z daleka. Zastanów się nad jednym. Co osiągniesz tworząc dyskusje na kolejne dwa tysiące postów? Odpowiem - to samo co rok temu - NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: proste jak reggae IP: 80.48.4.* 12.07.11, 21:56 dziadu nie trudź sie z tymi nowymi ksywami, twój poziom głupoty jest tak charakterystyczny że widoczny z daleka. a kto powidział że miał być stolycą reggae? jakie wyciąganie pieniędzy? umiesz czytać ze zrozumieniem? nie widzisz żadnych korzyści dla miasta i jego mieszkańców z tego że takie przedsięwzięcia się odbywają w takiej formie i z taką organizacją? nie widzisz żadnych sposobów poza totalnym mówieniem na wszystko NIE aby stare mechanizmy poprawiać skoro uważasz że są złe ? jeżeli chcesz coś równie fajnego jak ten festiwal zaproponować to słucham. jakoś nigdy się nie doprosiliśmy... żygać mi się chce jak czytam te twoje pretensje, te teorie spiskowe o żydach i cyklistach, te narzekania że wszyscy chcą go okraść, że to nikt racji nie ma oprócz niego. xero kononowicza. jesteś chory psychicznie, poczytaj o tym i idź się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik psik Re: proste jak reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 22:56 Niestety,niestety. Do stylu "bij dziada" czy "menela" daleko mi.Ale się staram! Za 45 tyś. zamiast "coś fajnego", można spróbować zrobić coś pożytecznego. Obok jest dyskusja o policji. Za te pieniądze można było uruchomić przynajmniej część samochodów wymagających naprawy. Co? Nie pasi? A to szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: proste jak reggae IP: 80.48.4.* 13.07.11, 01:10 nie rób z nas idiotów skoro sam jesteś największym z nich! to nie jest "coś fajnego" ale bardzo konkretne wydarzenie. a znaleźć kontrargument aby nie robić czegokolwiek można znaleźć bardzo łatwo choćby zestawiając takie koszty z kwestią przekazania pieniędzy na głodne dzieci w afryce. komu nie pasi ? czysta demagogia a ty niestety do zbyt inteligentnych osób chyba nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: proste jak reggae IP: *.084.c82.petrotel.pl 13.07.11, 10:33 rzyganie przez "Ż" może być bolesne byla sobie kiedys ekipa ktora ciagnela ciezka kase na reggaeland, wladze sie pokapowaly ze nie tedy droga i ze to sa niezbyt przejrzyste sprawy i obciely kase pojawila sie nowa ekipka w skorze baranka -wolontariuszka, niby ze sami , biedni młodzi obrażeni na złą władzę ktora nie daje kasy muszą sobie sami zrobić imprezkę , skromniutką i biedniutką i popłakali się na facebooku i skrzyknęli . żal się zrobiło władzy tych biedaków i wysupłała z miejskiej kasy trochę grosiwa żeby jej te biedulki d..y nie obsmarowały . Biedulki pokiwały głowkami nad tym grosiwem bo mało go było a przecie wokół jest na co wydać a nawet zakąsić. Radzi nie radzi forsę wzięli . w przyszłym roczku bowiem skóra baranka -biedulka moze już nie być potrzebna i nowa ekipka wilczkow zastapi stara ekipke i bedzie ssać kasę grubą rurą. trzeba jednak władzuchnę trzymać za ryj grozba obsmarowania na facebooku a z drugiej dorobić trochę ideologii promocyjnej żeby władzuchna miała jakiś pozór legitymizacji . i gra bębenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: proste jak reggae IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:43 bębenek to gra ale tobie w głowie, zakłóca zdrowe myślenie, wyobraźnię i blokuje przyjmowanie informacji z zewnątrz. o abstrakcyjnej analizie kolejnych działań nie wspomnę. wszędzie tylko spiski, żydy, złodzieje, cykliści... i dobra rada: zanim przystąpisz do dyskusji, dowiedz się na co zostały wydane pieniądze przeznaczone na festiwal a potem dopiero przystępuj do dyskusji. w rpzeciwnym wypadku szkoda na ciebie czasu mały skorumpowany i ograniczony człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: do bonobo IP: *.084.c82.petrotel.pl 13.07.11, 14:04 do plocka przyjezdza cyrk , ma swoich fanów czy cyrk domaga sie dofinansowania od ratusza ? nie , nie domaga sie . a przeciez sa tacy dla ktorych to królowa sztuk i kultury wszelakiej i prosze mi tu nie wyjezdzac z argumentacja o "misji krzewienia kultury", "wolontariacie", "fajności i niefajności" i innych bzdetach które są jedynie narzedziem do zarabiania kasy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: do bonobo IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 14:52 Ja przypominam o istnieniu licznych zwolenniów rozrywki w lunaparku oraz w lupanarze - wszak każdy ma prawo do wyboru takiej formy kultury i rozrywki jaka mu najbardziej odpowiada. Jak już wspieramy i dotujemy, to dotujmy wszystko bez dzielenia "kultury" i rozrywki na sluszne i zasługujące oraz niesłuszne i niegodne. Już klasyk powiedział: " godziwa jest rozywka, gdy rozrywa go dziwka" Ja mógłbym w tym miejscu nawet pomieścić wykład "O dobroczynnym wpływie lupanaru na trwałość rodziny katolickiej i umacnianie Kościoła Powszechnego na przestrzeni wieków" i uzyskać silne poprarcie hierarchi dla naszego wniosku o dotowanie z budżetu miasta rozrywki w cyrku, lunaparku i lupanarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: do bonobo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:46 spieprzaj debilu bo już sto razy pokazywąłem ci w jakiej dupie jestes i ciągle nic nei rozumiesz i ciągle próbujesz ludzi skierować na jakiś abstrakcyjny tor myslowy ktróry nie tylko nie ma nic wpsólnego z rzeczywistościa ale i jest destrukcyjny. przedstawiłem ci conajmniej kilkanaście arguemntów przed festiwalem i kilka po festiwalu ale ty nawet nei umiesz na nie odpowiedzieć! nic nie widzisz, nic nei rozumiesz, to co mówiłeś pół roku temu mówisz i dziś, nie zauważając i nei doceniając jak wiele się w tej materii zmieniło i jak wiele udało się zrobić. choćby wszyscy przyjechali za darmo, narobili się za darmo to taki jak ty i tak znajdzie coś do ponarzekania np. że mu za głośno przez jedno popołudnie. jestes frajerem jakich mało, najgorszym sortem człowieka który nie dość że nie daje nic od siebie, nie ma nic wspólnego z lokalnym patriotyzmem (nie mówiąc o zyciu kulturalnym miasta), jesteś pierdołą mentalną i aspołecznym gniotem. zwykła szuja któa jeszcze śmieje się z ideii wolontariatu. przysięgam takich jak ty to nic tylko liściem po mordzie żeby przetrzeźwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: do bonobo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:56 i debili nie zauważyłeś propozycji kiedy piosałem o tym że te festiwale moga służyc do zarabiania kasy przez miasto ? skoro pośrednik może to czemu nie miasto, czemu nie marka festiwalowy Płock ? nie zauważyłeś tej propozycji ? boś debil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sio sio Re: do bonobo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 17:54 "...te festiwale mogą słuzyć do zarabiania kasy przez miasto" Podnoszenie do rangi festiwalu tego "wydarzenia" przez ciebie" bonobo",Tak mnie osłabiło, że jeszcze nie doszedłem do siebie. Ty koleżko bawisz się niebezpiecznie z tymi sterydami może i robisz się od tego brania nadagresywny a jajeczka ci maleją. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: do bonobo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 09:46 do agresywności to mnie doprowadza ludzka głupota. twoja jest już na poziomie pozaziemskim. bij dziadzie podpisuj się z łąski swojej pod wszystkimi swoimi wpisami bo jak masz problem z określeneim włąsnej tożsamości intelektualnej i mentalnej i sam nie wiesz jakie masz zdanie na ten temat to szybko polecam wizytę u specjalisty. tak, owszem uważam że na marce festiwlaowy płock miasto może zarobić a conajmneij wyjść na zero. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Po Reggaelandzie. Sukces uskrzydla. Tylko nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:31 Tak naprawdę, to co się z tego artykułu dowiedzieliśmy, nic, z Waszej dyskusji też. Czy padło słowo o muzyce, a przecież to o nią w tym wszystkim, zdaje się, chodziło. W takim tłumie trafia się cały przekrój społeczeństwa, złodziei też. Trzeba się pilnować i mieć ograniczone zaufanie do innych. Nie byłam, ale brawa dla tych, co nie siedzą z założonymi rękami i nie biadolą. Niech Wam wszystkim w życiu się uda, a Wy reszta patrzcie i uczcie się, nie tylko na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kru Płock Re: BRAWO babciu ! IP: *.065.c89.petrotel.pl 13.07.11, 14:42 Brawo Babciu - dokładnie ! żeby wszystkie babcie miały takie podejście do życia i ludzi, którzy coś chcą robić dla lokalnej społeczności a nie tylko narzekać i robić z siebie chama i prostaka(czytaj bij dziada). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: BRAWO babciu ! IP: *.084.c82.petrotel.pl 13.07.11, 14:56 a kasa na cyrk od miasta ? musi być ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tradycja i kultura Re: BRAWO babciu ! IP: *.c152.petrotel.pl 13.07.11, 15:04 ...masz tu żałosny malkontencie link i poczytaj sobie i odpuść już sobie te bzdurne dywagacje, bo w końcu twoi liczni już internetowi przeciwnicy mogą przenieść się ze świata wirtualnego do realnego.... www.facebook.com/event.php?eid=174860215904595 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: BRAWO babciu ! IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 15:14 Gość portalu: Babcia napisał(a): > Tak naprawdę, to co się z tego artykułu dowiedzieliśmy, nic, z Waszej dyskusji też. > Czy padło słowo o muzyce, a przecież to o nią w tym wszystkim, zdaje się, chodziło Właśnie , tylko się WYDAJE, że chodzi o muzyczkę. Naprawdę chodzi o PIENIĄDZE, tego ja sama słysznie zauwżasz dotyczy i dowodzi zarówno artykuł jak i dyskusja. Mnie ta muzyczka specjalnie nie kręci ale i nie przeszkadza mi tak długo, dokąd nie jestem zmudszony jej słuchac ani PŁACIĆ za nią. Za SWOJĄ muzykę płacę sam, nie oczekuję tego od innych ani nie zmuszam nikogo do jej słuchania. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfk Re: BRAWO babciu ! IP: *.065.c89.petrotel.pl 13.07.11, 15:21 Bij dziadku i menelku jesteście tak żałośni w swoich marnych utyskiwaniach, że aż szkoda tracić czasu na jakąkolwiek dyskusje z wami. Jesteście internetowym folklorem, do którego nigdy nic nie dotrze, zawsze będziecie twierdzić, że to wy wiecie najlepiej a reszta wg was nie ma nic do powiedzenia....ALE to własnie ta reszta coś robi, organizuje się, stara się coś robić dla tego marnego miasta a wy, a wy jesteście tylko anonimowymi internetowymi pieniaczami-nic nie robiącymi, którzy swoje frustracje leczą nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Żal takich ludzi jak wy - macie takie ciężkie życie-musicie zajmować się { a raczej wypisywać bzdury } pod każdym artykułem a i tak nic konkretnego nie osiągnęliście i nie osiągniecie, bo wasz styl, chamstwo, nadęta inteligencja i naciągana wiedza na każdy temat dyskwalifikują was w oczach prawie wszystkich dyskutantów. Dlatego nikt was nie będzie traktował poważnie ale to i lepiej dla Nas i dla was. Teraz oczywiście będziecie szczekać na tym forum przez następne kilka miesięcy ale i tak nic wam to nie da, bo już za chwile Audioriver - dla Nas kilka dni dobrej zabawy a dla was kilka miesięcy marudzenia i pisania bzdur - marny wasz los - frustratów i nienawistników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: BRAWO babciu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:32 menel & bij dziad: Debile, debile i jeszcze raz debile. O czym wy w ogóle mówicie? ciągle nie wiecie o czym mówicie.... MAcie ignora a przydałby sie ban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: BRAWO babciu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 16:20 czy tak trudno ludziom uwierzyć że chodzi o kasę i że to jest biznes ? muzycy musza zyc z grania , organizatorzy z organizowania etc. normalka . reszta to chrzan , pic i propaganda . nalezy jednak pamietac iz najwieksza porazka propagandzisty jest uwierzyc we wlasna propagande co jak widac juz kilku sie przytrafilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: BRAWO babciu ! IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 17:44 To musi być jakaś choroba... ...bo robić tak specjalnie... można parę dni dla zabawy podroczyć się.... ale całymi miesiącami/latami siedzieć przed komputerem od rana do wieczora i przez 2000 postów tłuc cały czas w kółko te same teksty? Wiedząc, że to NICZEGO nie zmieni. Bezsens. Jak te babcie, które siedzą cały dzień w oknach i "pilnując porządku obywatelskiego" naście razy dziennie dzwonią na policje, bo ktoś papierek rzucił, ktoś na ławce źle usiadł, pies narobił w ogródku, dziecko płacze, a to to, a to tamto. Dyżurni mają dość, ale muszą odbierać. Albo idiota albo chory psychicznie... bo co innego? W obu przypadkach może powinniśmy mu odpuścić... ... nie wypada nabijać się z chorego człowieka. Tak już ma, tak został wychowany, tak został ukształtowany, tego nie da się zmienić. Choroba, zwłaszcza psychiczna nie jest jego winą, pojawia się w pewnym momencie życia człowieka i koniec. Albo sobie ją uświadamiasz i próbujesz coś z tym zrobić albo jak w tym przypadku "to wszyscy dookoła są chorzy". Może to demencja, nerwica, depresja albo poprostu głupota. Dajmy sobie spokój, zrobi się znów 2000 wątków o niczym i tak co roku. A festiwale były i będą na całym świecie jak i w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: BRAWO babciu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 18:04 Ty! Festiwalowy! tabletki brałeś? Boś tak się za nas wszystkich rozpisał jak jakiś poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: BRAWO babciu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 09:59 gdybyś umial trochę czytac, rozumieć to co czytasz i mysleć to nei pisałbyś takich głupot. nikt nie przeczy i nie udaje że to nie jest biznes! bo oczywiście że jest to normalne że wszyscy na tym zarabiają jak w każdej normalnej innej pracy. sęk w tym aby nie wydawać pieniędzy niepotrzebnie i w nadmiarze tylko przy tej okazji spróbować zorganizować wszystko w ten sposób który nie tylko zaktywizowałby i zaangażował lokalną społeczność i aby na tym biznesie festiwal zarobił na siebie tyle aby wyszedł na zero. co w tym dziwnego? czego dalej nie rozumeisz stary debilu ? a co do opisanego problemu propagandzisty to właśnei jesteś najbardziej patologicznym przypadkiem tego zjawiska bo uwierzyłeś zupełnie nie myśląc o tym o czym mówisz. zresztą ty w ogóle nie myślisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droga bonocobo Re: BRAWO babciu ! IP: *.234.c73.petrotel.pl 13.07.11, 22:45 podobno debil pozna debila na odległość.Czy to prawda droga conobolko. Odpowiedz Link Zgłoś
aksum78 do d..... 13.07.11, 18:23 Festiwale do dupy, idea wolontariatu do dupy, aktywnosc obywatelska do dupy, muzyka do dupy. Caly ten Plock jest do dupy. Co ja tutaj robie? To ja bij dziada tez do dupy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: do d..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 18:40 a ty znowu nie na temat tutaj mówimy o biznesie .idea wolontariatu pewnie ma jakis sens o ile nie jest wypaczana przez wykorzystywanie jej do robienia kasy . aktywnosc obywatelska powinna m.in. przejawiac sie w trosce o wydawanie publicznej kasy i nie jest to postawa do d..y. do d...y sa natomiast kolesie ktorzy te rzeczy wykorzystuja do napychania sobie kabzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do d..... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 20:03 >do d...y sa natomiast kolesie ktorzy te rzeczy wykorzystuja do napychania sobie kabzy . Nazwiska, dowody, ile nakradli, kto nakradł, kiedy, okoliczności, Konkrety dziadu, KONKRETY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: do d..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 20:15 dzisiaj wolontariat i całe to bleblanie a jutro duża bańka dzisiaj biedni artysci za zwrot za dojazd a jutro honorarium dzisiaj browarek jutro szampan dzisiaj namiocik jutro apartament warto było czekać na te piękne czasy . ps . to ty mowisz ze nakradli , widac wiesz lepiej . ja sadzilem jedynie ze zarobili , w nedzny sposob ale jednak zarobili . jestem zdruzgotany informacja kolegi ze jednak ktos nakradł . czy to nie wstyd? przy tak małej kasie ? to juz nie mozna bylo inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do d..... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 20:37 <ciach bzdury> Nie prosiłem o pisanie bzdur tylko o konkrety, żebym mógł z twoimi dowodami iść do prokuratury i raz na zawsze rozgonić festiwalowe towarzystwo. Nazwiska, dowody, kto, kiedy, za ile, okoliczności, KONKRETY! nie domysły! >to ty mowisz ze nakradli Zacytuj mnie kiedy tak napisałem - data, godzina, cytat wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sio Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 20:22 pojade cytatem - dobre! doskonałe! usmiałem sie! Czy twój Tata cyta cytaty tacyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: IP: *.range86-181.btcentralplus.com 14.07.11, 00:51 szkoda rozmawiac z kolejnym klonem dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfk Żałosny bij dziada IP: *.065.c89.petrotel.pl 14.07.11, 09:09 dziadu ale ty jesteś żałosnym manipulatorem i biednym intelektualnie człowiekiem. Szkoda,że są ludzie, którzy się tak męczą. Ty sam marny człowieku nie wiesz o co ci chodzi. Narzekasz,że na festiwale są wydawane "ogromne" pieniądze a jak społecznikom udaje się zrobić festiwal za minimalne koszta to i tak jest źle, niedobrze i tandetnie. Wszyscy to złodzieje i aferzyści,tylko ty i menel jesteście wzorami, z których wszyscy powinniśmy brać przykład.....;) ale prawda jest taka, że jesteś tylko pieniaczem internetowym-marnym puchem wirtualnej rzeczywistości, który już się powoli w tym wszystkim gubi. Na ciebie i menela jest jedyna rada-ignorowanie waszych chamskich i bezpodstawnych wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Płock Re: Żałosny bij dziada IP: *.065.c89.petrotel.pl 14.07.11, 09:27 i tak dla przypomnienia cytat z bij dziada zostawiony na innym forum pod wcześniejszym artykułem o Reggaelandzie "kto slucha reggae ten ..... kolegę . " Cytat ten doskonale ukazuje z kim mamy do czynienia-z człekiem marnym, chamskim, intelektualnie zaburzonym i dziecinnym. Nie warto marnować czasu na internetowy folklor.Nie odpowiadajcie na jego i menela wpisy-to chyba jedyny sposób na tych osobników-nie karmić ich swoimi odpowiedziami-wpisami, bo oni tylko na to czekają, żyją tym, od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Żałosny bij dziada IP: *.084.c82.petrotel.pl 14.07.11, 09:39 w miejscu wielokropka mialo być "szanuje" ale skoro uwazacie ze powinno byc inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Żałosny bij dziada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:13 wiesz co gościu - pi...ol się! szkoda na ciebie czasu i dyskusji z tobą. jak cie znam to za chwilę pod innym nikiem zaczniesz gadać rozsądniej i znowu będziesz nakręcał makaron ludziom na uszy aby mieć gdzie się wypisywać jak już skończysz się onaniozować i potem powrócić znowu do dyskusji w swoim starym stylu. ważna aby ciągnąć wątek. stoimy na zupełnie przeciwnych i odległych krańcach ideowych i sądzę że dosyć czasu zmarnowaliśmy wszysy na próby rozmów z tobą i próby dyskusji. nigdy się nei dogadamy z powodu twoich braków w merytoryce, logicznym myśleniu i wiedzy ekonomicznej. szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Żałosny bij dziada IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 11:06 Gość portalu: bonobo napisał(a): > nigdy się nei dogadamy z powodu twoich braków w merytoryce, logicznym myśleniu > i wiedzy ekonomicznej. gdybys trzymał się mertium, myślał logicznie z poszanowaniem wiedzy ekonomicznej juz dawno byśmy się dogadali - wbrew pozorom nie jest to wykluczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosny bij dziada IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 10:45 Nieudana próba "błyśnięcia" na forum. Gdybyś był kulturalnym człowiekiem, w miejscu wielokropka można by mieć pozytywne skojarzenia. Niestety setki postów inwektywów, bluzgów i wyzwisk sprawa, że patrząc na podpis "Bijdziada" człowiek już odruchowo czeka na *****. Próbowałeś nieudolnie prostą manipulacją upokorzyć rozmówce. Bardzo w twoim stylu. Znów nie wyszło. Postaraj się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Żałosny bij dziada IP: *.084.c82.petrotel.pl 14.07.11, 11:14 liczba mnoga poprawna to "inwektyw" a nie " inwektywów " ! do szkółki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Żałosny bij dziada IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.11, 11:21 W oczekiwaniu na odrzut gojów od 15 lipca, Forum zatrzymała ściana nienawiści i wrogości, jaką Forum czyniło przez te wszystkie lata. XX głupieją , starając się prowokować z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosny bij dziada IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 11:52 >W oczekiwaniu na odrzut gojów od 15 lipca Co to za zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosny bij dziada IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 11:47 Zabrakło argumentów, czepiamy się pisowni. Znów bardzo w twoim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bij dziada Re: Żałosne osły IP: *.084.c82.petrotel.pl 14.07.11, 11:59 zabrakło argumentów - rzucamy obelgi . pogadajcie sobie z plocczaninem0 to wasz poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 12:07 Jeśli od 15 lipca będzie sposób żebyś odpowiedział za publiczne obrażanie i bluzgi na ludzi, z przyjemnością wyciągnę z archiwum wszystkie zapisy, które gromadzę od lat i zadziałam w odpowiedni sposób. I myślę, że znajdę wielu cyt: "pier** troglodytów", którzy do mnie dołączą. Dlatego jestem zainteresowany tymi zmianami, bo bardzo bym chciał zobaczyć twarz człowieka, który pluje na tym forum od paru lat. Jeśli będzie taka możliwość, bardzo chętnie z niej skorzystam. Może uda się opublikować tutaj twoje zdjęcie i dane żeby reszta zobaczyła z kim ma do czynienia. Nie mogę się doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.11, 12:15 Forumowiczu Żałosny itd. Rozumieniem , że to twój cytat? zdolnyś , prawie. Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.chello.pl Gość: ... 14.07.11, 12:07 Odpowiedz I myślę, że znajdę wielu cyt: "pier > ** troglodytów", którzy do mnie dołączą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do...... Re: Żałosne osły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 12:37 Przestrzegam przed ogladaniem tej buźki oraz generalnie całej fizjonomi i postury. Jeżeli jestes wrażliwy na piękno możesz miec problemy ze snem. Odpuść sobie w dodatku prawo polskie wykazuje szczególna tolerancję i słusznie dla osób o specjalnych predyspozycjach he he psychiocznych traktując ich wpisy na forum jako nie szkodzacą nikomu twórczość starszego już wiekiem i bez specjalnego zajecia hobbysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.11, 12:49 Rozumiem , że jesteś cała w jednym kawałku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 12:53 >> Rozumiem , że jesteś cała w jednym kawałku? Że co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin 0 Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.11, 13:15 Buźka , gdybyś była cała, mniej byś ziała na ludzi na Forum. To ubytki człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Reggaeland 2011-foto IP: *.c152.petrotel.pl 14.07.11, 13:36 Oficjalne zdjęcia z Reggaeland Underground 2011 na profilu POKiS : www.myspace.com/wwwpokispl/photos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żałosne osły IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 12:47 To cytat sprzed paru lat, jeden z pierwszych wpisów bijdziada, który znalazł się pod publikacją gazety o Audioriver. Dalej było "won z mojego miasta!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osioł Re: Żałosne osły IP: *.084.c82.petrotel.pl 14.07.11, 13:10 to straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Reggaeland 2011-foto IP: *.c152.petrotel.pl 14.07.11, 13:38 www.myspace.com/wwwpokispl/photos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Reggaeland 2011-foto IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 09:37 Maruda Bijdziada jedzie do Zakopanego: www.youtube.com/watch?v=sfOdVsNtOBU "dworzec - opłakany stan, zaniedbany" "brak ruchomych schodów i tłumy na krupówkach" "zła pogoda - albo jest za zimno i pada deszcz albo słońce jest zbyt mocne" "zbyt wysokie ceny" "góry są zbyt wysokie i zasłonięte chmurami" "tatrzańskie niedźwiedzie nie chcą podjeść bliżej do zdjęcia" "nie można samochodem dojechać na giewont" "spacery po górach są bardzo męczące" "nogi bolą, bo trzeba dużo kilometrów przejść" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfk płock Re: Reggaeland 2011-foto IP: *.171.c94.petrotel.pl 21.07.11, 14:42 www.youtube.com/wwwictuspl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 proznia IP: *.range86-179.btcentralplus.com 30.07.11, 11:17 Zycie nie znosi prozni. Miasto na zyczenie pozbawia sie fajnego festiwalu, a w Wroclawiu, ktore zdobylo tytul Europejskiej Stolicy Kultury 2016 takie oto wydarzenie: 25 sierpnia startuje pierwsza edycja WrocLove Reggae Station, pozytywnych i słonecznych rytmów Mam nadzieje, ze tegoroczna dzika edycja i jej sukces, jakby nie patrzec. Unaocznia miastu potrzebe kontynuacji tej imprezy. Bo tak jak z muralami. Bylismy pierwsi, a na wlasne zyczenie bedziemy ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś