Dodaj do ulubionych

cena taksówek w płocku

07.10.11, 21:16
niebawem będę służbowo w Płocku, będę musiała dotrzeć z dworca PKP do hotelu Starzyński (ul. Piekarska), ponieważ zupełnie nie znam płockich realiów chciałam się zapytać, o orientacyjny koszt za kurs z dworca do hotelu :)))

Jeśli bylibyście tak mili, powiedzcie mi proszę, czy w okolicy są jakieś restauracje, gdzie można dobrze zjeść, oraz jak dotrzeć do centrum, co zobaczyć, itd.

Byłabym wdzięczna!

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: cicerone Re: cena taksówek w płocku IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 23:44
      z dworca PKP dojedziesz za max 15 zl
      zakładając że przyjedziesz autobusem doradzam wysiąść na przystanku przy ul. Jachowicza i wtedy przejscie do hotelu zajmie do 10 min a za dojazd zapłacisz ponizej ok 10 zł.
      restauracje są, jedna jest w tym hotelu , druga w hotelu tuż obok, kilka innych w zasięgu 3-5 minut piechotą od hotelu na St. Rynku i 2 sąsiednich uliczkach
      czy można dobrze zjeść? - to kwestia czego oczekujesz albo co to według Ciebie znaczy; nie są to niestety 3, ani 2, ani nawet 1 gwiazdka przewodnika Michelin
      • Gość: cicerone Re: cena taksówek w płocku IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 23:50
        suplement
        idąc od autobusu do hotelu przejdziesz całe centrum i zobaczysz prawie wszystko a jak staniesz w hotelu to szybko się zorientujesz co jeszcze zobaczyć , zwłaszcza gdy wczesniej przeczytasz coś w internecie
        • rimtia Re: cena taksówek w płocku 08.10.11, 12:39
          bardzo dziękuję za odpowiedź :) a jeśli chodzi o dojazd do Płocka, to przyjadę pociągiem, nie autobusem. Znalazłam też w internecie informację, że w okolice hotelu dojeżdża autobus nr 7, więc może nim spróbuję dotrzeć na miejsce! :)
          • mika_p Re: cena taksówek w płocku 08.10.11, 13:26
            Ale 7 nie jeździ koło dworca PKP.
            Jak już, to 20 (kierunek: Przemysłowa, Kostrogaj). Przystanek do wsiadania jest przed samym dworcem (Chopina Dworzec PKP), wysiąść trzeba by chyba na "Sienkiewicza, Bielska", albo wcześniej, "Sienkiewicza, Tumska". 3 lub 4 przystanki www.kmplock.eu/rozklady/linia-20.html
            Bilet jednorazowy: 2,5 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka