Dodaj do ulubionych

Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentleman

12.01.12, 20:11
Ten artysta z najwyższej półki był w Polsce z 10 razy co najmniej . W mniejszych miasteczkach np/ w Bielawie. Zatem to żadne halo. Marley to on nie jest
Obserwuj wątek
    • Gość: ukulele Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.205.c85.petrotel.pl 12.01.12, 20:31
      Amen
    • Gość: redeye Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 20:55
      no z marleyem to będzie cięzko by wpadł kolego... a jego synowie, czy tam pseudo synowie myśle, że są na poziomie gentlemana albo nieco niższym
    • Gość: boor Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:09
      Ta z 10, z czego 5 koncertów w Plocku i na pewno byłeś na którymś z nich.
    • Gość: h. Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.01.12, 21:35
      > Ten artysta z najwyższej półki był w Polsce z 10 razy co najmniej . W mniejszy
      > ch miasteczkach np/ w Bielawie. Zatem to żadne halo. Marley to on nie jest

I za każdym razem (może poza Openeremi Woodstockiem, bo tam jednak inna publiczność) to właśnie on jest motorem frekwencyjnym. Dobry ruch, aby jedną edycją odbudować prestiż imprezy.
    • wiktorynka12-1 Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentleman 12.01.12, 22:06
      SUPERRRRRRRRRRR mam nadzieje że to nie ściema już nie mogę się doczekać
      • Gość: zdzislaw Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.068.c91.petrotel.pl 12.01.12, 22:27
        Calkiem niezle, ale jesli jeszcze nie ma podpisow to nie powinno sie tego oglaszac bo swiadczy o lekkim niedoborze profesjonalizmu. Jesli teraz zostaloby to odwolane to wtedy co?
    • Gość: zaqqaz Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.073.c86.petrotel.pl 12.01.12, 22:59
      Jeszcze tylko:
      -Tokyo Ska Paradise Orchestra
      -Aggrolites
      -Rico Rodriguez
      -Upsessions
      -Dr. Ring Ding
      -Bluekilla
      -Zoe
      -Bad Manners

i będę zadowolony :)
      • Gość: RASBAZYL Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: 31.96.111.* 13.01.12, 01:52
        A mi się marzy taki spokojny tradycyjny rootsowy dzień:
        Stage Of Unity
        RAS
        Michael RAS
        i...
        na koniec
        na deser
        ALPHA BLONDY lub Misty in Roots
    • Gość: fun Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 23:48
      Panie Reaktorze, wielka bomba to nie jest. Nie ma co sztucznie bić piany, bo jeszcze ktoś uwierzy... Taka egzaltacja skończy się tym, że jak w końcu przyjedzie do Płocka ktoś naprawdę wybitny, to skończą się Panu słowa. Nie strzelaj Pan amunicją dużego kalibru do wróbla...
      • Gość: do funa Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.171.c94.petrotel.pl 12.01.12, 23:58
        pan redaktor lubi takie wielkie bomby.Pan redaktor jest fanem tego typu rozrywki.Pan redaktor i jego koledzy z GW Płock w ten sposób ożywiają Starówkę i ukulturalniają społeczeństwo.Kiepskie pomysły macie państwo dziennikarze i diabelnie drogie.I pytanko najważniejsze drodzy państwo ile to będzie kosztowało.Mamy wszak kryzys a Pan Prezydent wzorem swego poprzednika wywala kasę na zabawę.Widać,że kamaryla od rozrywki ma się dobrze a władza boi się dziennikarzków i tzw opinii.Kasa mocium Panie .Kasa.
        • Gość: do 'do funa' Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 08:28
          Wywala kasę na zabawę...
          Ktoś to napisał już - ogłoszone przed podpisami, może być kiepsko, a może być też super. Jeśli sprowadzą tego gościa, zapowiadaną gwiazdę dancehallu to w płocku może zabraknąć plaży. I przyjadą ludzie nie tyle co z polszy ale z różnych krajów zapewne :). I wiesz ile oni kasy zostawią? Tyle, że starczyłoby pewnie na kolejne 2 takie zabawy. Ponadto obstawiam duży wałek z biletami po 30złociszy, pewnie jak zwykle przekroczą stówkę...
          • Gość: mr Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 15:36
            a czemu mają przekroczyć stówkę? przecież wcześniejsze edycje były darmowe, później kosztowały 30zł... te ponad stówkę były za panowania innego organizatora, który teraz się tym nie zajmuje, więc o co chodzi? :)
            • Gość: sceptyk Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 15:58
              jak autora nazwa wskazuje - sceptykiem jestem...
              na tym co jeszcze był za 30zł nie mogłem być, tak wypadało, co poradzić. jak już była możliwość to na tym "za ponad stówkę" więc chęci odpadły (aż takim fanem tejże imprezy nie jestem). z darmowego festiwalu stał się płatny, potem płatny droższy, teraz wszystko idzie w górę, do tego chcą zaprosić (tak mi się subiektywnie wydaje) większe gwiazdy niż dotąd, więc obawiam się, że cena znów będzie około 100. nie pamiętam (nie zainteresowałem się) co to się działo z organizatorami RL. jeśli teraz nie będzie tego "innego organizatora" o którym wspominasz, to okej, mam nadzieje, że będzie w porzadku jak kiedyś :)
            • Gość: lelelelele Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.01.12, 22:05
              he, he- ty tak często sam do siebie:)
        • kolos01 Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema 13.01.12, 10:08
          no pewnie według ciebie najlepszym pomysłem na dobrą rozrywkę w czasie wakacji to stworzenie kółka różańcowego na międzynarodową skalę ale uwierz że stworzenie audioriver i reggaelandu to były strzały w dziesiątkę , te koncerty przyciągają tłumy nie tylko z płocka i nie tylko z polski
          • Gość: z jamajki Re: echte deutsche musiker Otto Tilmann IP: *.219.c73.petrotel.pl 13.01.12, 10:23

Gentleman wurde in Osnabrück geboren und ist in Köln-Neubrück aufgewachsen. Er nennt Jamaika, wohin er seit seinem 18. Lebensjahr regelmäßig reist, seine zweite Heimat. Er ist der Sohn eines evangelisch-lutherischen Pastors, welcher auch in der Comedysendung R-Team zu sehen ist.

reggae made in germany
            • Gość: zsrr Re: echte deutsche musiker Otto Tilmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 15:53
              a może u ruskich też mają jakichś reggaemanów , było by reggae szwabskie i ruskie

a debil jackson sie wybielał, niezłe jaja
          • Gość: hdhhhhhhhhhh Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.01.12, 22:07
            No zgłupieli ...Zbuntowany i kolko różańc...
        • Gość: a kto to Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.165.c69.petrotel.pl 16.01.12, 18:33
          who the fuc...g is dyrektor artystyczny? czego to dyrektor? ma jakas firme czy co? czym toto sie zajmuje? lansem w rozglosie czy rozglosem w lansie? who the fuc....g is kowalski? bajkopisarzem czy łapowkarzem? wypracowania to raczej kiepskie ma...
    • Gość: ubawiony Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.041.c81.petrotel.pl 13.01.12, 16:11
      Za wikipedią:
      "21 sierpnia 2006 artysta wystąpił w Polsce na reggae dub festival w Bielawie w 2006 r. a także na festiwalu muzycznym Coke Live Music Festival oraz 30 kwietnia 2010 r. w Warszawie i 1 maja 2010 r. w Poznaniu. 20 listopada 2010 r. wystąpił we Wrocławiu na One Love Sound Fest. W 2011 r. gościł na 'Kortowiadzie' (olsztyńskich juwenaliach 20 maja 2011 r.) i w finałowy dzień XVII Przystanku Woodstock."

Jean-Michel Jarre nie wystąpił w żadnych z tych miejsc, więc wygląda na to, że nie "jest artystą tak dużego formatu" jak Gentelman!.
      • Gość: wielka bomba Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 16:19
        szkop przebrany za jamajczyka ! to cos jak białoruskie techno ( patrz na jołtubie)
        • Gość: kaziulek Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.class100.petrotel.pl 13.01.12, 17:06
          Kto to jest Jearre wie kilka pokolen , wielu Polaków. Kto to jest ten Jentelmans wie grupa ( nie wiem jak liczna) fanów tej muzyki.
          Tak więc porównywać jednego z drugim to tak jakby porównywać Prezydenta Polski z Wójtem Gminy Wąchock.
          Na zasadzie , że Prezydenta znają wszyscy a wójta tylko mieszkańcy gminy.

I nie chodzi mi absolutnie o ujmowanie jego talentowi , umiejętnościom itd, nie znam ( gdyby nie ten artykuł to chyba do konca życia nie wiedział bym o jego istnieniu) więc nie mogę się wypowiadać, jest on zapewne popularny wśród miłośników tej muzyki ale jest ona naprawdę dość "wąska" .
          Tak więc cały ten szum medialny wywołany tu przez GW jest dla mnie kolejnym dowodem na "świadczenie usług propagandowych" przez GW na rzecz UM , a głownie AN.
          • Gość: deutsche reggae Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 18:51
            moze zróbcie festiwal czeskiego country and western albo zaprosić mongołów do wykonywania polskiej muzyki ludowej
            a tak nawiasem biorąc to czemy szkop nie speiwa reggae w swoim języku ojczystym ?
            to dopiero byłoby piekne !

przesłanie ducha reggae po niemiecku !
            • Gość: fruzia Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 22:34
              on nie śpiewa po niemiecku, jest niemcem. amen
              • Gość: jeje wielki bąk, będzie smrodu IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 07:30
                ojoj
                • Gość: wunderbar! Re: immer wieder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 11:23
                  ale mogłby spiewac reggae po niemiecku , byłoby zabawnie !
                  na przykłąd taki kawalek z Marley'a: Weil Ich liebe dich
                  Könnte nicht besser sein... Cudowne !
                  mógłby jeszcze jodłować jak prawdziwy jamajczyk !

to taki sam efekt jak gdyby jamajska kapela wykowywała parademarsch !
                  • Gość: he2 Re: immer wieder IP: *.class99.petrotel.pl 16.01.12, 10:52
                    wielka kupa a nie wielka bomba!
                    • Gość: immer wieder Re: immer wieder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 19:01
                      kiedys niemcy mieli inne upodobania , muzyczne też:
                      www.youtube.com/watch?v=PqucAGvy0iU
                      ale teraz są najbardziej miłującym pokój narodem europy :
                      www.youtube.com/watch?v=MYSdAqpIKyc&feature=related
    • Gość: rahh Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: 91.228.34.* 02.02.12, 11:41
      "Zatem to żadne halo."
      Zależy dla kogo. Może i był nawet więcej niż 10 razy ale zauważ, że za każdym razem przyciąga na swoje koncerty tysiące ludzi. Z tego co pamiętam to w Bielawie w 2006 r. padł rekord sprzedanych biletów na RDF i to właśnie Gentleman był gwiazdą wieczoru. Ja osobiście byłam na koncercie Gentlemana 2 razy i nie mogę się doczekać 3 :) Czekamy na następne gwiazdy Reggaelandu!
      • Gość: do rahh228.34 Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.c154.petrotel.pl 02.02.12, 13:49
        też mi wydarzenie.Plaży nie będzie więc gdzie to niby wydarzonko się odbędzie?.Na koniec pytanko do piejących z zachwytu.Ile to nas będzie kosztowało?.Ile kasy na niepotrzebne rzeczy jeszcze wyparuje z budżetu miasta?.Klątwa trójcy od muzyczki gibano deptanej dzieje się na naszych oczach.Nie rządzą a nadal kasa idzie w piasek nad Wisłą.To jest sztuka co się zowie.W tym byli super.Tylko dlaczego wydawali z naszych kieszeni.
        • Gość: vytautas Re: Wielka bomba. Na Reggaelandzie zagra Gentlema IP: *.class96.petrotel.pl 03.02.12, 14:22
          bob marley zmartwychwstanie i będzie śpiewał po niemiecku !
          niemiecki reggaeman to tak jak jamajska drużyna hokejowa !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka