Dodaj do ulubionych

linux w Płocku??

IP: *.pt-2.petrotel.pl 07.06.04, 14:07
kto z szanownych forumowiczów używa linuksa?
i jakiego?

ps.
a może używacie jeszcze czegoś? FreeBSD, BeOS?????
Obserwuj wątek
    • Gość: długopisem Re: linux w Płocku?? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 20:13
      Ja mam na kompie Auroxa 9.1 ale modem nie chce działać, więc olewam. Ale jak będę miał lepsze łącze/modem to wtedy. Office jest taki że go nie moge zrozumieć, a system działa wolno. Jedyne zalety, tani, oryginalny, indywitualny.
      Pozdro
    • Gość: frytol Re: linux w Płocku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:39
      Linux na desktopie od ~6-7lat. Oprocz tego narzedzie pracy.
      Jedna maszyna uczelniania na Openie, kilka w pracy na Free.
      Ostatnio zauroczony MacOSX w wersji 10.3.4 przez ostatnie pol roku na laptopie.

Co do tego jaki Linux to najpierw 2.2.x, wciaz 2.4.x, ostatnio na laptopie firmowym w ramach
      eksperymentu 2.6.x . A jesli chodzi o dystrybucje to prywatnie wciaz wierny Slackware'owi. Na
      desktopie wciaz zainstalowany dobre kilka lat temu Slackware 8.0. Na maszynach uczelnianych ktorymi
      sie zajmuje smiga Gentoo (calkiem udany eksperyment) i w pracy glownie Debian (Mission Critical).

pozdrawiam
      frytol
    • Gość: mziel Re: linux w Płocku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 23:02
      Debian GNU/Linux na laptopie, na desktopie, na kilku neostradach. Jakos
      najbardziej mi pasuje. Dodatki w stylu animowane lilo i bootsplash (oczywiscie
      nie na serwerach)- przyciaga ciekwaskich bo "inne niz w windowsie" i "nie
      wiedzialem, ze w linuksie tak mozna". A jak sie KDE odpali to kolejny zachwyt -
      "masz fajne ikony!!!" - Noia na pulpicie. W tle kolorowa tapeta z Kubusiem
      Puchatem i przyjacielami. Calosc sie nie gryzie,jest wesola i pokazuje druga
      strone linuksa.
    • Gość: emvi Re: linux w Płocku?? IP: *.eu.org 11.06.04, 21:53
      A i owszem, też używam od paru ładnych lat. Obecnie Linux 2.6.x (Debian sarge)
      na workstacji i laptopie oraz Linux 2.4.x (Debian woody) na serwerach. Inne
      również: FreeBSD, MacOSX.
      Polecam counter.li.org/reports/place.php?place=PL%3A%3APlock Może
      znajdziesz tam kogoś znajomego.

PS. Pozdrowienia dla frytola i mziela ;)
    • Gość: w Re: linux w Płocku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 10:32
      e
    • Gość: polo Re: linux w Płocku?? IP: *.class144.petrotel.pl 13.06.04, 10:56
      jest kicha
    • Gość: długopisem linux w Płocku?? IP: 81.190.172.* 09.07.04, 22:28
      jak się ustawia te KDE w Linux bo ja mam tylko 8 sytli, żadnego puchatka nie mam :(
    • Gość: Artur Re: linux w Płocku?? IP: *.c148.petrotel.pl 11.07.04, 16:35
      Mam RH9 z nowym kernelem 2,6 (musiałem zainstalowac)doadtkowo pracuje pod KDE
      3, jak dla mnei to idealna zamiana z Łyndołsa ;-) wszystko chodzi i nie wiesza
      sie, a dodatkowo brak jakichkolwiek problemów z licencjami. Jeśli ktoś mi powie
      ze pod Linuxem nie działają filby z DIVXem i napisami to poleca mu grupy
      dyskusyjne i HowTo, wszystko działa, jestt wspaniały GMPayer, nawet Shrek pod
      DIVXem 5 chodzi bez problemów.

Z całą stanowczościa polecam Linuxa, dodatkowo jeen problem, jak zainstalujesz
      Windowsa to działa od razu, natomiast nad Linuxem trzeba troche posiedzieć i
      skonfigurowac go pod stwje potrzeby. Ale potem działa az milo. No i system nei
      jest dla debili lub pseudointeligentów. Należy wiedzieć co sie robi i co chce
      się osiągnąc.

Dodatkowo w pracy mamy serwerka na Sambie i juz większość koncówek na RH9, i
      niech mikt nei mówi ze OpenOffice jest zły, pracują na nim wszyscy i działa bez
      problemu. No ale to wymagało troche pracy. Działa u mas proxy, serwerm mailowy
      i file serwer, wszystko pod linuxem ;-) i działa i za nic nie trzeba płacić ;-).
    • Gość: długopisem Re: linux w Płocku?? IP: 81.190.173.* 17.07.04, 16:17
      Już wina nie używam, :-)

portal.plocman.pl/index.php?news=4147&group=2&display=true
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka