lolekanabolek 02.05.12, 10:15 u mnie stoją 4 pojemniki: na plastiki, jasne szkło, ciemne szkło i papier a najlepsze w tym wszystkim jest to, że i tak podjadą jednym samochodem, i wszystko razem z 4 pojemników wrzucą na jego przyczepę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winoigronko selekcja 02.05.12, 11:11 mieszkańcy osiedla Wyszogrodzka (Studzienna, Chabrowa, Filtrowa) chętnie włączą się do akcji segregowania odpadów. niestety w pobliżu nie ma takich pojemników. prosimy o gest ze strony właściwych władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Plastikowy bałagan zapanował na płockich osie IP: *.class98.petrotel.pl 02.05.12, 11:41 Aby artykuł był w pełni rzetelny, należałoby podać jeszcze jedną przyczynę, dlaczego tak szybko zapełniają się pojemniki. Dzieje się tak dzięki biednym mieszkańcom podpłockich miejscowości, przeważnie w wypasionych samochodach, których nie stać na opłaty za wywóz śmieci, więc podrzucają je do pojemników na osiedlach. Następnym razem, gdy zobaczę takiego lub taką to dam im 5 złotych jałmużny. Mam dobre serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WPL Re: Plastikowy bałagan zapanował na płockich osie IP: *.077.c82.petrotel.pl 03.05.12, 10:19 ale my, ludzie ze wsi również segregujemy, "podrzucamy" śmieci w postaci plastików i tylko te. U nas na wsi nie ma pojemników do segregacji odpadów. Pozwólcie nam również segregować. Nie gniewajcie się i nie obrażajcie się na to, że mamy wypasione fury. Musimy takie mieć, żeby wyjechać ze swoich chat w podmokłe dni. U nas na wsi nie ma takich utwardzonych dróg. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
monster_truck Plastikowy bałagan zapanował na płockich osiedlach 02.05.12, 13:23 Też zauważyłem że te pojemniki są opróżniane zbyt rzadko. Jak gmina Płock ma zamiar sobie poradzić z nowymi przepisami unijnymi skoro nie potrafi sobie poradzić z wywozem śmieci do segregacji. Druga patologia została poruszona w jednym z komentarzy. Ja też nie raz widziałem właścicieli wypasionych aut, którzy wyciągali z bagażnika worki ze śmieciami i podrzucają do osiedlowych śmietników, śmietników pod firmami albo po prostu do lasu. Kiedy w końcu zapłata za wywóz śmieci będzie obowiązkowa dla każdego domku bez względu na ilość śmieci. Kiedy w końcu ustawodawca a może tylko samorząd zajmie się tą sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
ekoobywatel Rewolucja śmieciowa w Płocku 03.05.12, 08:35 A niedawno Kurier Mazowiecki informował, że w Płocku dzieje się "rewolucja śmieciowa" System EKO AB (Andrzej Bartoszkiewicz) - Wydarzenia Mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Oś.Gierzynskiego Re: Rewolucja śmieciowa w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 09:07 Panie Prezesie od śmieci. Pańskie pomysły są od dawna akceptowane przez mieszkańców osiedla ale muszę Pana rozczarować. My swoje śmieci segregujemy w domu i korzystamy z odpowiednich pojemników ale to wszystko potem zostaje zmieszane i wyrusza do pańskiej firmy razem. Z segregacji robi się "ściema". Potwierdzam to, co ktoś tu już napisał. Śmieci wywożone są z osiedla zmieszane choć były przez nas posegregowane. Potwierdzam również, że właściciele domków jednorodzinnych wywożą swoimi autami swoje śmieci do naszych - osiedlowych pojemników. Nie mam zamiaru z tymi ludźmi się tłuc ale widzę ich. Takich pewnych siebie, z tymi worami śmieci w bagażnikach wypasionych samochodów. Nalezą - sądząc po minach - do naszej elity albo cóś. Odpowiedz Link Zgłoś