roman_j 11.09.12, 19:15 Szkoda, że projektu Studium nie ma w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olaf Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 11.09.12, 20:16 Szkoda, że projekt Studium jest taki merytorycznie marny. Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw MOJE Studium dla Płocka 12.09.12, 07:00 Wkrótce zapoznam się z tym co ma UM. Podaję własne Studium, które uwzględnia wszyskie uwarunkowania funkcjonowania Płocka, a najważniejsze optymalnie przystosowuje Płock i aglomerację płocką do funkcjonowania ze strategicznym i bardzo niebezpiecznym kompleksem rafineryjno petrochemicznym. Rownież: - zabezpiecza osuwające się skarpy i podwyższa zalewane nabrzeże wiślane - tworzy warunki do wykreowania na lewym nabrzeżu intermodalnego centrum logistycznego, które jednocześnie pozwoli na usuwanie rumoszu ze zbiornika Włocławskiego - tworzy dla miasta obwodnicę drogową i kolejową - eliminuje ze Starego Miasta transport samochodowy poprzez zbudowanie obwodnicy Starego Miasta - wynosi na zewnątrz miasta cały transport tranzytowy i dużą część transportu lokalnego - scala urbanistycznie miasto i daje mu nowe impulsy do rozwoju - itd PREZENTACJA: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3159030,2,1,Koncepcja-obwodnic-dla-Plocka-i-droga-Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088451,2,14,PLOCK--Koncepcja-uksztaltowania-miasta-i-zintegrowania-jego.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088454,2,13,PLOCK--Koncepcja-zbudowania-obwodnicy-Starego-Miasta-i.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088454,2,13,PLOCK--Koncepcja-zbudowania-obwodnicy-Starego-Miasta-i.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.30.73.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.12, 09:23 Jeszcze nie zapoznałem sie ze Studium Uwarunkowań, ale po lekturze artykułu wiem że czeka mnie zawód skoro w artykule nawet brak wzmianki o tak waznych elementach miejskich : - zintegrowany system transprtu miejskiego: tramwaj, autobusy, metro, SKM, tramwaj wodny - zintegrowane dworce transportu dalekobieżnego: lotniczy krajowy, HUB miedzynarodowy, KDP, kolejowy, autobusowy, - intermodalny port przeładunkowy ( kolej - woda - droga) - system obwodnic autostradowych i połaczen z układem autostrad krajowych i dróg ekspresowych - wielkomiejska zabudowa wysokościowa z wiezowacami o wysokości powyżej 20-25 kondygnacji - pożądana wysokośc zabudowy 60-80 m. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 09:59 do "zawiedzionego" W tych swoich szalonych ale i ciekawych pomysłach zapędziłeś się. Jak ma się ambitna zabudowa wysokościowa do intensywnego ruchu lotniczego w niewielkim Płocku? Nie będa te wysokościowce przeszkadzać? Tramwaj wodny to nawet dobry pomysł. Winiary - Morka - ZOO - Borowiczki Intermodalny port przeładunkowy ( kolej - woda - droga) już mamy w Radziwiu. Tylko nie działa a przeciwnie, zarasta zielskiem i krzakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia mostostalowi Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 10:07 Panie Wyrębkowski na jakiej podstawie pan twierdzi, że to co pan robi jest lepsze od tego co robią wysokokwalifikowani specjaliści z różnych dziedzin, których suma wykształcenia, wiedzy i doswiadczenia dopiero może przesądzić o dobrym rozwiazaniu tak skomplikowanego i szerokotematycznego projektu. Może pan cos blizej na temat swoich wykształcenia, wiedzy i doswiadczeń zawodowych przy tego typu pracach. Może przykłady kilku projektów przez pana opracowanych i zrealizowanych. To ułatwiło by dyskusję. Szczytem wszystkiego jest to że jeszcze pan nie zapoznał sie z dokumentem, a już wie pan że pana jest lepszy. A może twórcy tego planu zreżnęli z tego co pan od miesiecy z uporem maniaka nam tutaj sączy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia mostostalowi Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 10:09 ...bo jakoś z pracy w naszej firmie nie znamy pana jako takiego kompetentnego fachowca a jako dyrektora to znamy pana całkiem inaczej nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.plock.mm.pl 13.09.12, 09:06 Wymień tych specjalistów i ich doświadczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 11:06 Miasto żąda opinii ludności. Czy cała ta ludność to wysoko kwalifikowani, lepiej od Wyrębkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borg Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.anonymize.me.uk 02.05.15, 09:43 To jest jedna z form asekuracji ta niby "konsultacja z ludnością" nie czaisz? Przecież to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.30.73.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.12, 10:43 nie wiem dlaczego pomijasz obsługę przez tramwaj wodny takich miejsc jak: Soczewka, Brwilno, Popłacin, Radziwie Port, Radziwie Ogródki, Grabówka, Tokary, Ośnica, Dobrzyków BTW: nie zapędziłem się, ja tylko domyślam się na co liczy tzw "przypadkowe społeczństwo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.032.c72.petrotel.pl 12.09.12, 14:27 Przyjmijmy ten standard www.youtube.com/watch?v=yU4YNvRferQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.032.c72.petrotel.pl 12.09.12, 14:33 Tak lepiej www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=83wZoezqvdk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.158.217.221.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 08:10 jestem juz po lekturze Studium Uwarunkowań wielu się zawiedzie, a najbardziej zainteresowani i zwolennicy posiadnia w Płocku portu lotniczego i wieżowców - autorzy opracowania, olsztyńscy architekci nie widzą potrzeby ani uzasadnienia posiadania przez Plock takich rzeczy i ich po prostu nie przewiduja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 15:50 Kto zyskuje na utracie statku. Morka. Wisła ma nie tętnić życiem aby tylko oni zajmowali teren a pozwolili zasypać Port. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.31.62.172.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 17:33 Gość portalu: wodnik napisał(a): > Kto zyskuje na utracie statku. na tym wątku nie zajmujemy się ani statkiem, ani deskami, ani tartakiem, ani sękiem, ani psem obojetnie jajnik czy łyżew, a w Studium Uwarunkowań nie ma ani słowa o tartakach i sękach -mogę cię o tym zapwenic mimo bardzo szybkiej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.plock.mm.pl 13.09.12, 09:05 masz 100% racji. Nie widzę tu "pomysłów" (wg. Osieckiego) a bezwzględną konieczność takich analiz (pewnie jeszcze sporo innych) i w efekcie zapisów w Studium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 09:24 Jak zapoznaliście sie z tym Studium to powiedzcie gdzie jest ono dostępne i jak można uzyskać do niego dostęp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.31.2.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 09:35 W Biurze Obsługi Klienta UMP, stanowisko Architektura, Urbanistyka Pozwolenia - maja jeden egzemplarz do zapoznania się na miejscu przy stoliku obok. Na tym stanowisku twierdzą, że Studuim jest dostępne na stronie www i jest ona podana w obwieszczeniu, którego kopie mogę dostac - poprosiłem o tę kopię, głownie dla tej strony. Oddając egzemplarza dostałem kopię, ale nie zjarzałem do niej od razu. Zrobiłem to dopiero w domu i nie znalazłem żadnej wzmianaki o stronie www. Gapią się w to obwieszczenie również w tej chwili i też nie widzę, mimo że jestem jeszcze trzeźwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: MOJE Studium dla Płocka IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 11:01 Widzimy, ze to ściema. Pytają się, bo muszą, widać również, że projekty J.Wyrębkowskiego są ignorowane . A szary mieszkaniec ma być specjalistą projektantem? Kto powraca do planów z 1961r? Stary komuch dorwał się do wpływów. Utopia. 30 tysięcy mieszkańców. Po co ? Co będą jeść? Kiedy tylu ludzi wyjeżdża z biedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 09:33 co to za brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka znalazłem Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.31.2.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 09:55 rzeczywiscie jest podana, ale drobnym drukiem, niewytłuszczona, trzeba czytać wszystko i powoli że nie przegapić. wszedłem na strone BIP, dalej na Ogłoszczenia i Obwieszczenia, Wydz Urbanistyki...., odnalazłem obwieszczenie i znalazlem tam link do pobrania ale się nie otwiera, mimo że mam zainstalowany najnowszy system operacyjny Windows i czytam pliki PDF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 13.09.12, 10:26 My dostaliśmy w ramach opiniowania. A na BIP nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdxmd Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 12:02 "My" to znaczy kto jeżeli wolno zapytać?. Wrzućcie na forum to poczytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.30.68.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 19:22 Nie bądź taki ciekawy. Sam się wrzuć na forum to pooglądamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.165.c94.petrotel.pl 13.09.12, 15:38 No to daj waszą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feel nie zdążycie POmyje zniszczyć Płocka IP: 69.163.40.* 13.09.12, 19:32 wybory za pasem Odpowiedz Link Zgłoś
waldo11 Dla zaineresowanych: 13.09.12, 23:12 W istocie trzeba się naszukać aby znaleźć, ale studium da się sciągnąć z linka do BIP: STUDIUM ZIP Pierwsze impresje: + nareszcie "znaleziono" w Płocku tereny budowlane, atrakcyjnie położone blisko centrum, znakomite do lokowania zabudowy wielorodzinnej, łatwe do skomunikowania - żeby nie było za dobrze, natychmiast obniżono ich atrakcyjność przez przeprowadzenie przez nie linii kolejowej (mówią że historia - jeśli się powtarza to tylko jako farsa, coś w tym jest) + "dostrzeżono" potencjał budowlany terenów Borowiczek, Ośnicy, Imielnicy dla zabudowy jednorodzinnej (rzecz niezbędna aby częściowo choćby powstrzymać odpływ najlepszych podatników do gmin sąsiednich, i tym samym powstrzymać degrengoladę budżetu miasta) - dla zrównoważenia ww pomysłu, zaprojektowano drogi do Gminy Słupno i Gminy Stara Biała w standardzie 2x2. itp. itd. W ogóle rozwiązania komunikacyjne są mocno dyskusyjne, w szczególności rezygnacja z obwodnicy Północnej i całkowite przeniesienie jej funkcji na obwodnicę miejską. Ruch zewnętrzny jest w sposób niebezpieczny zbliżany do obszarów zurbanizowanych, co może rodzić nowe problemy za zaledwie 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dla zaineresowanych: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.12, 08:00 Krótko: to wszystko jest do d..y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Dla zaineresowanych: IP: *.205.116.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.09.12, 08:30 Gość portalu: gość napisał(a): > Krótko: to wszystko jest do d..y. Z opinii Waldo 11 bynajmniej nie wynika że wszystko, zresztą to na co zwraca uwagę, to są własnie uwarunkowania i realia Żeby się wypowiadać o zawartości Studium Uwarunkowań należałoby: 1.mieć jakieś pojęcie o obiektywnych uwarunkowaniach i realiach 2.wiedziec czego można oczekiwac od Studium Uwarunkowań 3.być w stanie przeczytać je ze zrozumieniem 4. znaleźć trochę czas, uzbroic się w cierpliwość i wytwałość, przeczytać je ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Dla zaineresowanych: IP: *.plock.mm.pl 14.09.12, 12:30 Rozwiniesz pojęcie "obiektywne uwarunkowania i realia"? Czy o tym nie powinno mówić "studium" w części pt. uwarunkowania zagospodarowania przestrzennego? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Umnyj 14.09.12, 18:29 Oby nie było do tego potrzebne zrozumienie "specjalistów" planujących leśne metropolie w Zielonej Górze czy S10 via Sierpc bo boję się że do takiego zrozumienia nie wystarczyłby nawet połączone siły najwybitniejszych uczonych z USA, Rosji, Japonii, UE i ChRL. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Copernicus 14.09.12, 18:40 Tam gdzie są tereny zdolne do zagospodarowania widać choćby w Googlach. Kluczową kwestią dla rozwoju miasta są jego połączenia drogowe i kolejowe z siecią krajową. Kwestie gdzie postawimy domki jest rzeczą drugorzędną. I jeszcze taka dygresja o czym pisał waldo11 że panowie planiści doszli jednak do wniosku iż obwodnica nieotaczająca miasta obwodnicą de facto nie jest, eureka! A jednak się kręci...! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Copernicus 14.09.12, 19:32 Byłem, przejrzałem plansze i po 5 minutach już wiem, że tak Płocka nie możemy budować. TO STUDIUM JEST NIE DO PRZYJĘCIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium vel prowizoricum 14.09.12, 19:53 Ratuszowi planiści dajcie spokój z prowizorkami! Już parę dni wcześniej zapodaliście "wsaniałą" nowinę o konserwacjh MEGAPROWIZORKI z wiaduktem na czele w ciągu kolei śmirci via Międzytorze i Wyszogrodzką. Porozmawiajcie z tamtejszymi mieszkańcami o swoim pomyśle lepiej... Czekajcie na wytyczne z UE i kombinujcie tam nic, z tymi zagospodarowami także. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium vel prowizoricum 14.09.12, 19:58 Wiem że krawiec kraje jak mu materii staje i ekipa Tuska daje... Ale jak macie kroić tn na razie dajcie sobie na luz. Sp.,yć łatwo, ale odkręcić trudno i drogo a miasto to jednak nie kalesony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Copernicus IP: *.play-internet.pl 14.09.12, 20:09 Nie docenia pan Miasta. Tak właśnie ma być i rozkazy wykonają w 100 %. Rozwój ma być powstrzymany i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Copernicus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.12, 11:55 Trzeba przyjąć dobre kierunki, ale widzą, że Studium nie zachwyca. Trzeba głębszych analiz, albo zdania w tym temacie fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratusznik Re: Copernicus IP: *.opera-mini.net 15.09.12, 18:36 tym "fachowcom" z ratusza nie dałbym psa szcz... wyprowadzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Konsultacje społeczne 15.09.12, 20:07 Czy w ramach konsultacji społecznych przewidziano możliwość składania własnych uwag drogą elektroniczną (e-mail, formularz on-line na stronie www itp.) faksem, bądź korespondencyjnie? Czy może odwiedzający ratusz raczej mają zgłaszać swoje uwagi w postaci skryptów lub przekazywać je panu Henioniowi na portrierni, a on dalej je przekaże w formie ustnej, rzecz jasna to co z nich zapamięta. Ludzie przecież to jest niepoważne. Apeluję do Państwa Radnych Rady Miasta Płocka o nie przyjmowanie tego dokumentu w jego obecnym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Konsultacje społeczne IP: *.026.c76.petrotel.pl 15.09.12, 21:08 nawet nie pomyśleli o starszych ludziach którzy nie mogą chodzić i o inwalidach, gdzie przychodnie czy park pobudować, nowaczenko&company robi wszystko na kolanie i przepycha babole. czas by jego przepchnąć w niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Konsultacje społeczne 15.09.12, 21:23 Najwyżej trzeba będzie aktualizować ten dokument tyle razy, aż przyjmie on sensowną postać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: Konsultacje społeczne IP: *.247.c85.petrotel.pl 16.09.12, 09:33 Mieli okazję zabłysnąć, a wypuścili gniota. I znowu okazuje się, że Płock nie ma szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dajmy sobie spokój z tym pseudostudium (!) 16.09.12, 10:03 To "studium" nic nie wnosi a jedynie utwierdza prowizorki w najważniejszych aspektach czyli komunikacji. Oddziela miasto (po zachosniej stronie) od Podolszyc Borowiczek i Imielnicy torami mającymi przebiegać gdzieś wzduż nowej trasy mostowej. Dziś tak nie kształtuje się miasta żeby przez środek przebiegały tory w dodatku z substancjami niebezpiecznymi (!) Pseudoobwodnica od ul. Wyszogrodzkiej do ul. Bielskiej nie jest żadną obwodnicą (!) utrudni to jedynie rozwój miasta w jego naturalnym północno-wschodnim kierunku (!) Brak jakichkolwiek propozycji o połączeniu Płocka z głównymi drogami kraju za pomocą dróg szybkiego ruchu tworzących bezpieczną obwodnic zewnętrzną wokół strategicznego ośrodka z ogromną ilością niebezpiecznych substancji i dalsze próby z uporem połączenia Płocka jakimiś sięgaczami chyba z S10, od której chyba już nawet rząd odstąpił (!) Ludzie wyrzućcie tę makulaturę do kosza i nie róbciesobie jaj (!) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dajmy sobie spokój z tym pseudostudium (!) 16.09.12, 10:51 Z Płocka do portu lotniczego w Modlinie jest 72 km a nie 85 km... więcej baboli nawet nie chce mi się wyłapywać w tym "studium" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proust Re: Dajmy sobie spokój z tym pseudostudium (!) IP: *.plock.mm.pl 16.09.12, 11:20 przepchną nawet jak będzie ogromnym babolem bo za tym stoi kasa. Koś kto umie czytać takie dokumenty już kupuje abo nawet dawno kupił działki. potem tylko plan miejscowy i jest się bogatym człowiekiem. można sprzedawać albo budować to czego innym w mieście nie wolno. to tylko kasa, tylko kasa - naiwni, którzy myślicie, że komuś tu zależy na mieście lub mieszkańcach. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Kto tak kształtuje misto ???!!! 16.09.12, 12:05 Wycinek mapy ze studium Na wycinku mapy z tegoż "studium" zaznaczyłem liniamii pogrubionymi propozycje ratuszowe którędy miałaby przebiegać kolej kolorem fioletowym, tzw obwodnica od Wyszogrodzkiej do Bielksiej kolorem niebieskim, i osiedla powstające w tym miejscu kolorem rudym. Ciemniejszą linią przerywaną obejście podolszyc z kierunku Wa-wy do centrum (obwodnicę północno-zachodnią wcięło !) Pytanie jest następujące kto tak kształtuje miasto i da kogo że przez sam środek zabudowy mieszkalnej wielorodzinnej przebiegją centralnie tory kolejowe i droga tranzytowa ??? Planiści przyszłym mieszkańcom tych terenów a take Podolszyc Borowiczek i Imielnicy serwują ostry hardcore !!! Nie wspomnę już o braku zewnętrznych obwodnic i dwujezdniowych dróg szybkiego ruchu, które w mieście z takim przemysłem jak tu powinny być PRIORYTETEM ! Czy planiści otrzymali od kogoś jakies instrukcje że mają tak "tworzyć' iasto metodą maksymalnych cięć ??? KRÓTKO I NA TEMAT Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Kto tak kształtuje misto - mapa ???!!! 16.09.12, 12:07 Wycinek mapy ze studium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z cyrku Re: prośba do tow Nowaczenki o abdykację IP: *.opera-mini.net 16.09.12, 17:20 weź ty chłopie abdykuj dla dobra miasta i wracaj uczyć dzieciaki do szkoły, zabierz też z ratusza ze swoją dzieciarnią prominentów i znajomków po studiach co biorą się za planowanie miasta a nie powinni jeszcze planować rodziny, nawet wątpię czy ta zatrudniona gównarzeria dałaby sobie radę w biedronce. już średnio kumaty jak popatrzy na te wypociny z koleją przez osiedle może dostać ataku serca ze śmiechu, chyba że to taka rekompensata za niedoszły tramwaj poprzedniej ekipy, w końcu i to jadzie po torach to tyż jadzie. w każdym razie tej ekipie wróżę duży sukces w cyrku. zwijaj klaunie manatki, chyba że czekasz aż ci ktoś pomoże ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: prośba do tow Nowaczenki o abdykację IP: *.plock.mm.pl 16.09.12, 18:50 Dyrektor wydziału architektury, który dopuścił do publikacji tego gniota i wydawał na jego opracowanie publiczne pieniądze powinien ustąpić ze stanowiska. Tego wymaga honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.x Re: prośba do tow Nowaczenki o abdykację IP: *.162.c74.petrotel.pl 16.09.12, 19:07 Szok i konsternacja. Ciekawy jestem w jaki sposób będą nam dalej to "Studium" próbować wcisnąć do realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leming Re: prośba do tow Nowaczenki o abdykację IP: *.31.10.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.12, 11:57 Właśnie czytam projekt studium i widzę, że likwiduje się ogrody działkowe. Racja, tyle hektarów ziemi na nowe galerie, markety i salony samochodowe. Słuszną linie obrała nasza władza. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dobrze że mamy Struzika 17.09.12, 16:36 Szkoda tylko że planiści zapomnieli o kolei do Włocławka, a co tam... pomyśleli opłaci się... pewni im tak... ale reszcie ?? W tym momencie wielkie ukłony w stroną Marszałka P. Adama Struzika, który robi znacznie więcej niż pewna część naszych lokalnych decydentów równoważąc jej "działania" dla Płocka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peesel Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... IP: *.plock.mm.pl 17.09.12, 16:41 Czy Ty jesteś jakimś oszołomem? Oni mają nas głęboko w doopie i platwormersi, i struziki. Wiją się ze swoimi układzikami. Myślisz, że w projekcie studium nie ma ich chorych pomysłów. Oni jedynie mogą Ci pomóc zejść, na serce, z tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... 17.09.12, 18:34 Nie wrzucam wszystkich do jednego wora wg przynalżności partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosy(l)fka Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 20:09 Gdyś Sy(l)fku miał chociaz mature mógłbyś podjąć paracę w Urzędzie zamiast Pana Henia na portierni i tworzyć nowe oblicze Płocka. A tak ...kapota. Możesz jedynie pyszczyć farmazony na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... 17.09.12, 20:27 Są dwie możliwości - neoplus znowu zapomniał wziąć leków albo jest współautorem tego "dzieła" co w sumie i tak na jedno wychodzi. :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 21:02 Jest tylko jedna możliwość sy(l)fek tryska all-round-the clock perlistym dowcipem bo tak juz ma i poza genami nikt na to nie ma wpływu. I nic tego nie zmieni, a że niedouczony tępak to już jego wina nygusa jednego. KONIEC_AMEN_KROPA! Bez odbioru! BTW Nawijaj sobie dalej co ci jeszcze ślina na język przyniesie. Bawisz się przy tym świetnie i o to chodzi, a mnie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dobrze że mamy Struzika - Ha, ha, ha, ... 17.09.12, 22:51 Nie każdy może posiąść ekskluzywną wiedzę neoplusa jak zrobić z Polski Amerykę. :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 18.09.12, 10:01 Zaczęłam od próby porównania "naszego" Studium z podobnymi dokumentami z innych miast. Przyznam, że już na wstępie jestem mocno zdegustowana poziomem tego gniota. Kto to opracował i kto za to odpowiada w UMP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastkowy Re: dlaczego płocczanie nie biorą udziału w projek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 10:44 Dziwię się, że osoby wykazujące się na forum wielką znajomością problematyki planowania przestrzennego oraz planowania strategicznego nie biorą udziału w konkursach i przetargach organizowanych przez UMP. Dotyczy to Mapro gdzie prezesem jest Inż. Wyrębkowski i Pana Fieta. Dobrze by było gdyby pokazali oni jak się to robi nie tylko na mało przez kogo czytanym Forum Płock. Jeżeli wzięli udział to przepraszam, ale z kolei dobrze by było jakby powiedzieli dlaczego ich oferty zostały odrzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-mik Re: dlaczego płocczanie nie biorą udziału w proje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 11:43 ...no właśnie dlaczego ? Są to przetargi otwarte w rozumieniu przepisów ustawy o zamówieniach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: dlatego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 18:49 Co innego pieprzyć kocołopy na forum co innego odpowiedzialnie cos zrobić. Dlatego właśnie MAPRO nigdzie w Płocku nie startuje, a SF obija ch...m gruchy zamiast wziąć się za jakąś robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UMPek Re: dlatego.... IP: *.plock.mm.pl 18.09.12, 19:39 Możecie sami sobie odpowiedzieć na te pytania. Pan prezydent wie, że podbijacie wątek na forum? Może to mu się nie spodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: dlatego.... 18.09.12, 19:40 Nie wprowadzaj dezinformacji - otwarcie MWOMP 14.09.2012r. www.youtube.com/watch?v=XYTyt3YiSAg&feature=channel&list=UL Przedtem wiele innych /cała Zagroda i duża część Zielonego Jaru/, a też ostatnio przedszkole na Podolszycach PŁD. Na półce w ratuszu czekają następne projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maproszczanka dlaczego panie prezesie pan bredzi nie na temat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 19:55 Cała Zagroda i duża część Zielonego Jaru...ho ho ho . To było tak dawno, że nawet najstarsi górale z trudem to już pamiętają. Jeszcze w ubiegłym wieku. WOMP tez tak z 4- 5 lata temu... Jest rzeczywiście czym się Panie Prezesie chwalić. Nawet Pan wtedy z nami nie pracował. A to co na półce to po prostu wstyd. Widać się nawet do realizacji widocznie nie nadają, a i tak udział Pana w ich realizacji był zerowy zarówno jako projektanta jak i menadżera. Pytanie zresztą jak zrozumiałam dotyczy czegoś innego. Dlaczego przy Pana pasji i podobno wysokich kwalifikacjach planisto-architektoniczno-urbanistycznych nie wziął Pan udziału ze swoim zespołem w kilku ostatnich przetargach na plany zagospodarowania, koncepcje itp. Załoga Pana nie słucha? Nie chce się Panu? Czy umiejętności nie starcza? A może wszystko naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: dlaczego panie prezesie pan bredzi nie na tem 18.09.12, 20:18 Możesz mieć w tym temacie zdanie jakie chcesz. www.mapro-plock.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Live Re: dlaczego płocczanie nie biorą udziału w proje IP: *.204.10.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.12, 21:55 Winę ponoszą przygotowujący przetargi. Określają je tak by skutecznie eliminować "konkutencję" i nielubiane firmy. Przez nieuwagę odcinają mapro -więc jeszcze bardziej szkodzą miastu:) Odrębna sprawa to zamówienia z "wolnej ręki". Ciekawe ile rocznie miasto zawiera takich umów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maproszczanka Re: dlaczego płocczanie nie biorą udziału w proje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 08:38 O firmie mam jak najlepsze bo ją sama tworzyłam, ale o panu jako o projektancie i menadżerze nie tylko w tej branży, proszę wybaczyć, jakie mam zdanie przemilczę. Dlaczego? Proszę się domyslić. A pisanie o Zielonym Jarze i Zagrodzie w 2012 roku to już błazeństwo nawet większe niż pana pomysł na drogę ewakuacyjną u podnóża Tumskiego Wzgórza po zasypaniu części wiślanego nurtu. Miłego udawania, że kieruje pan MAPRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: dlaczego płocczanie nie biorą udziału w proje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.12, 08:45 Trole, trolują ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.024.c89.petrotel.pl 19.09.12, 13:25 Po tylu latach myślenia i analiz. Ech! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine... 19.09.12, 16:06 Czy w ramach konsultacji społecznych zaproponowano jakiś sensowny współudział mieszkańcom w projektowaniu miasta? Ja z Panem Janem wysyłaliśmy już kilkakrotnie e-maile w tych kwestiach ze swoimi propozycjami. Oczywiście wyłaliśmy je dobrowolnie bo konsultacji społecznych nigdy nie było i nie ma do dnia dzisiejszego, a przygotowanie w sensie wykształcenia zgłaszających takie propozycje nie stanowi żadnego kryterium (!) Apropos przygotowania studium, jakim doświadczeniem i tytułami naukowymi dysponują twórcy studium? Ile wśród nich posiada tytuły doktorskie, ilu profesorskie, jakim stażem i dorobkiem naukowym oraz pracami naukowymi mogą się pochwalić? W końcu UM zatrudnił tych ludzi do opdpowiedzialnej pracy jaką jest planowanie strategicznego ośrodka o wysokim ryzyku zagrożenia dla życia i zdrowia jego mieszkańców (!) Bo jeśli są to ludzie pokroju pewnego groteskowego wesołka... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine 19.09.12, 16:25 ...bo jeśli są to ludzie pokroju pewnego groteskowegn wesołka z tego forum stojącego w ich obronie i piszącego coś o bujaniu ch...m o gruchy, a co gorsza prezentujący zbliżony do niego poziom intelektualny i takież samo przygotowanie merytorczne w zakresie wykonywanej przez siebie pracy na co wskazywać może chociażby już pobieżna analiza tego dokumentu to mieszkańcy naszego miasta mogą mieć jak najbardziej uzasadnione obawy co do wartości tegoż studium i o duże podejrzenia że ktoś w UMP naprawdę zamiast sumiennie przykładać się do swoich obowiązków niestety właśnie buja owym ch...m o gruchy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do SF Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 20:07 Panie Sylwestrze czy można coś bliżej się dowiedzieć na temat pana wykształcenia, dorobku zawodowego, doświadczeń nie tylko w zakresie pisania na forum? Myślę, że ułatwiłoby to znacznie dalszą dyskusję. Na razie pana pomysły przypominają groteskę fantasmagorie i s-f total & general, bo jak inaczej można nazwać kompleks kilku lotnisk na obszarze zbliżonym do średniej wielkości powiatu. O innych pana sugestiach nie wspomnę. Geniusz pan jesteś albo full oschołom Poważnie pytam oczekując odpowiedzi. Dyskutując z kimś na temat głoszonych przez kogoś publicznie tez dobrze jest wiedzieć kto on zacz, czyli who is who, a poparcie swojej pozycji garścią informacji na temat wykształcenia i dorobku zawodowego ułatwia kontakty i czyni człowieka wiarygodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do SF Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 20:10 Ode mnie proszę panie Sylwestrze nie oczekiwać autoprezentacji bo ja zwykły szary żuczek co nic od siebie nie głosi ale ma prawo ocenić kwalifikacje tego który coś prezentuje i oczekuje jak sadzę pisząc coś na forum poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine 19.09.12, 20:51 Zwykły żuczek, który pouczał jak z Polski zrobić imperium na wzór USA ??? hahahaahh dowcip dnia!! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do SF Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 20:59 Zadałem panu grzecznie pytanie,a pan z jakimś USA wyjeżdża. Powtórzę - trochę danych na temat wykształcenia, dorobku zawodowego, stażu i doświadczeń. Pozwoli to przynajmniej mnie wyrobic sobie zdanie kto ma racje- ci krytykowani czy ten krytykujący przeżyliśmy juz bowiem w niechlubnej części historii Polski erę "nie matura lecz chęć szczera". Jest szansa, że pan odpowie? Nadal nie wiem czytając pana analizy i projekty geniusz to czy full oschołom? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine 19.09.12, 21:45 Przecież dawno ustaliłeś że jestem oszołomem. Twoje pytania monologi, tyrady itp. nie mają znaczenia, podobnie jak moje wykształcenie. Ja zadałem pytanie na temat doświadcze tych którzy wzięli/wezmą pieniędze za swoje "dzieło". To po pierwsze. Po drugie dobrze że chociaż zadeklarowałeś chcęć ycia grzecznym, choć szczerze wątpię w twoje obietnice, wszak często dawałeś dowód temu że są one nie warte funta kłaków... i kończyło się to lewatywą po której miałeś wielkie pretensje, choć wyraźnie ci one pomagały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ignoranta Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine IP: *.31.29.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.12, 22:07 citymen napisał: >Czy w ramach konsultacji społecznych zaproponowano jakiś sensowny współudział >mieszkańcom w projektowaniu miasta? zaproponowano udział w trybie przewidzianym w ustawie - można o tym w obwieszczeniu prezydenta Płocka z dnia 24.12.2012 > a przygotowanie w sensie wykształcenia zgłaszających takie propozycje nie stanowi żadnego kryterium (!) wbrew przeciwnie, przygotowanie czyli kawlifikacje, na które składa się wykształcenie, wiedza i doświadczenie, ma tutaj fundamentalne znaczenie; coż może wnieść mertorycznego i wartościowego do studium urbanistycznego nawiedzony fantasta, półanalfabeta bez matury. > Apropos przygotowania studium, jakim doświadczeniem i tytułami naukowymi dysponują > twórcy studium? Ile wśród nich posiada tytuły doktorskie, ilu profesorskie, jakim stażem i dorobkiem naukowym oraz pracami naukowymi mogą się pochwalić? wystarczy że są mgr inż arch o specjalności urbanistyka i zajmują się tym zawodowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek psych. Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine IP: *.opera-mini.net 19.09.12, 22:19 wystarczyć to może tylko dla takiego psychola jak neoplus co kaźde g...o łyknie i nie dostrzega albo nie chce elementarnych byków w tym badziewiu, zresztą jak psychol miałby coś dostrzec ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Płockie małe projektowanie czyli maine klaine 19.09.12, 22:33 Zadałem wyraźne pytanie, które nie dotyczyło kwestii jakie należy spełniać kryteria być znaleźć się w takim zespole bo jak widać niewielkie być może półroczny kurs lub przyuczenie na mgr arch skoro wg tycg "speców" z Płocka do Modlina jest 85 km itp. Ja pytam jaki poziom merytoryczny prezentują ci specjaliści w trosce o efekt końcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: projekt godny gimnazjalistów IP: *.opera-mini.net 19.09.12, 22:14 Stary kiep lewy lub inny "fachowiec" kazał gównarzerii poprzepisywać tabelki inne pierdoły na tematy geolgiczne z zasobów ump albo innych źródeł na kilkadziesiąt stron makulatury a kwestie merytoryczne mają po kilka linijek w dodatku poprzepisywane z błędami i myśli że ktoś jest głupi jak on sam że i to g...o łyknie. AN a właściwie ropuch powinien wyjechać z tego przybytku na starym rynku 1 na takczkach jak prezydent bytomia DNO I SIEDEM METRÓW MUŁU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do budowniczego Re: projekt godny gimnazjalistów IP: *.31.29.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.12, 22:37 > AN a właściwie ropuch powinien wyjechać z tego przybytku na starym rynku 1 n > a takczkach jak prezydent bytomia DNO I SIEDEM METRÓW MUŁU ! zgoda po drobnej korekcie: obaj w pełni zasługują na przejażdżkę na taczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do SF Re: projekt godny gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 06:19 Sylwek "przyucz się" na tego mgr. inż architekta to może coś zrozumiesz, w tym w szczególności pojmiesz metodologię tworzenia takiego typu opracowań , ich sens praktyczny, zastosowanie oraz uwarunkowania /nie rozwinę co się pod tym kryje bo i tak nie zrozumiesz/ . Wcześniej jednak postaraj się na jakimś "przyśpieszonym kursie" zrobić maturę. Poczujesz wtedy nawet bez ordynowanej przez ciebie komu się da lewatywy wyraźną ulgę w pojmowaniu świata realnego nieskażonego absurdem i oparami s-f kłębiącymi się w twojej głowie. Pogarda dla wiedzy ludzi z odrobiną chociaż wykształcenia to niestety domena zakompleksionych frustratów, którzy albo mieli pod górkę do szkoły / co można usprawiedliwić/, albo zwyczajnie im się nygusom uczyć nie chciało prowadząc /zresztą w twoim wypadku do dzisiaj / tryb życia pasożyta bo nawet na miano saprofita nie zasługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz neoplusa Re: projekt godny gimnazjalistów IP: *.opera-mini.net 20.09.12, 07:51 ty lepiej nic nie rozwijaj tylko trzymaj swoją wiedzę dla lekarzy, ten obłąkaniec neoplus dalej pieprzy swoje ech, na czym polegają to wszyscy wiemy, na tym że kasa idzie bokami i do prywatnych kieszeni a nie na miasto w wielkim skrócie i na megapasożytów pomiotów polityków oraz na takich obłąkańców jak neoplus trollujących po forach broniących tą pijaną sworę darmozjadów z ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: projekt godny gimnazjalistów 20.09.12, 08:53 neoplus piszący o edukacji i frustracji to zaiste majsterszczyk, który można porównać do hipotetycznej publikacji Adolfa H. na temat tolerancji rasowej. :O) Odnośnie rozwijania tematu to nasz kolega powinien sobie odpuścić bo i bez tego nikt go nie rozumie, a przy okazji owego rozwinięcia istnieje uzusadniona obawa że wraz z nim Modlin mógłby oddalić się jeszcze bardziej lądując gdzieś w okolicach Terespolu pod granicą z Białorusią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Sprawa dla Prokuratury i CBA IP: *.opera-mini.net 20.09.12, 09:29 Radni niech dobrze przyjrzą się przez jakie grunty miałyby przechodzić te cuda na kiju w planach, a potem odpowiednie organy. Cosik sie zdaje że MTBS może być w to umoczony i kilku innych prezesików. Pora dobrać się do d...y tym przekrętom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: projekt godny gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 12:48 Sy(l)fek nieuku i pasożycie daj sobie siana. Rozejrzyj się za jakąś szkołą i robotą. Przestań wreszcie stary ośle żerować na biednej mamuśce. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: projekt godny gimnazjalistów 20.09.12, 15:43 "dyskusja" z neoplusem zawsze kończy się tak samo z jego strony, podobnie jak z omawianym dokumentem: żenadą i paranoidalnym rozstrojem nerwowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwas Do wszystkich - merytorycznie proszę IP: *.plock.mm.pl 20.09.12, 13:23 Zmieńcie wątek i tam spierajcie się, który z was potrzebuje korepetycji. Proszę wypowiadajmy się na temat. Przypomnę tematem jest projekt studium - dokument określający kierunki rozwoju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kwasa Re: Do wszystkich - merytorycznie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 14:08 OK Słucham twojej opinii, ale oczywiscie po przeczytaniu opracowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikus Re: Do wszystkich - merytorycznie proszę IP: *.204.59.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.12, 15:00 pl.wikipedia.org/wiki/Studium_uwarunkowań_i_kierunków_zagospodarowania_przestrzennego To ja proponuję zacząć od podstaw. Link wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debatowy Re: Do wszystkich - merytorycznie proszę IP: *.opera-mini.net 20.09.12, 17:16 a nad czym tu deliberować ? już wszystko zostało podsumowane, brak obwodnic, kolei z włocławka do płocka o których mówił strózik, pociąg przez osiedle i jeszcze większy bajzel niż obecnie, tylko głupkowi neoplusowi zawsze wszystko odpowiada to co wybździ nowaczenko bo ma w tym biznes albo reprezuntuje interesy pewnej grupy na forum co ma w tym interes, ale to już wszyscy zauważyli. szkoda tylko kasy na tego gniota, który i tak nigdy nie wejdzie w życie, ale biznes się kręci i oto mendom żerującym na publicznej kasie chodzi. im wcześniej pozbędziemy się tych wrzodów z ratusza tym lepiej dla miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Obszar problemowy 20.09.12, 18:16 Studium uwarunkowań dla Płocka powinno szybko doprowadzić do wniosku, że należy tu szybko myśleć o zagospodarowaniu przestrzennym całego obszaru problemowego, a ten obszar to teren narażony na skutki poważnej awarii przemysłowej w całym, znajdującym się tu, kompleksie rafineryjno-petrochemicznym oraz obszar związany ze zbiornikiem włocławskim, który ulega zamuleniu. To wszystko wymaga spójnych i kompleksowych rozwiązań. Sytuacja aktualna, gdzie każda gmina robi swoje studium i wyznacza dla siebie kierunki, nie prowadzi do wytworzenia odpowiednich rozwiązań. Celem nadrzędnym powinno tu być zapewnienie maksymalnego bezpieczeństwa. Tu więcej: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3152463,2,2,Artykul-Bezpieczny-Plock-bezpieczna-Polska.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,10,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html Przygotowane przez UM Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Płocka jest nieodpowiednie dla uwarunkowań funkcjonowania Płocka i wyznacza wiele złych rozwiązań /niewłaściwe kierunki/ w zagospodarowaniu przestrzennym Płocka. Nie powinno zostać przyjęte przez Radę Miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: a gdzie jest PPPT ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 19:34 jak widzę nikt nie zwrócił uwagi że w całym studium nie zauważono istnienia PPPT ani wybudowanej przez tę spółkę infrastruktury . Na Ż A D N Y M rysunku nie ma tej firmy , podkłady są sprzed powstania PPPT czyli dość stare . W żadnym pliku tekstowym o tej firmie się nie wspomina ani nie uwzględnia . Tam gdzie dopuszcza się inwestycje nergetyczne limit wysokości wynosi 20 metrów , dla przykładu chłodnia kominowa ma 120 m . chyba że chodzi o wytwarzanie prądu przez pocieranie pałeczki ( ale to chyba w innym wydziale w ratuszu praktykują, Obciach - dokument do kosza , autor do miotły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: a gdzie jest PPPT ? IP: *.plock.mm.pl 20.09.12, 20:04 Bycie urzędnikiem w wydziale urbanistyki to niezła fucha. Bujają się całe lata z jednym opracowaniem, wypuszczają gniota i pewnie dostaną za to premie miesięczną i roczną. Ile zarabia dyrektor wydziału? Za dużo jak za taką partaninę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narko na odwyk Re: a gdzie jest PPPT ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 21:10 podkłady na których wykonano prezentacje są sprzed 2003 roku na pewno , za pajaca mm tez projektowano obwodnicę na podkładach sprzed wydania pozwolenia na budowę ul długiej , widać że kolega narkowicz i jego zwierzchnik tez mają w d...e! to "studium " jest w istocie studium indolencji ekipy od urbanistyki w UMP , pseudotechniczna terminologia i zwykły bełkot , trzeba nie mieć wstydu , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba klozetowa Re: a gdzie jest PPPT ? IP: *.opera-mini.net 20.09.12, 21:37 podejrzewam że to łopracowanie ma znacznie niższą wartość od papieru toaletowego bo na bieliźnie i odbycie zostałby spory ślad farby drukarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 21.09.12, 12:33 Czytam i oczy przecieram ze zdumienia . Jak może publicznie prezentować takiego bubla . Można składać uwagi więc, podzielę się swoimi przemyśleniami z panem nowakowskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studyjniak Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.opera-mini.net 21.09.12, 13:33 dobrze kolega zauważył że wstyd to publicznie pokazywać a utorzy tego g...a pewnie doskonale zdają sobie z tego sprawę. dlatego to nie oni upublicznili tego gniota bo by ze wstydu zapadli się pod ziemię, upubliczniła to redakcja gw, a tak naprawdę wykopał go kolega waldo11 z BIP-u i to podobno z nie małym trudem. tak głęboko był schowany ten syf aby tylko nikt przypadkiem go nie odkrył i poruszył panujący wokół niego okrutny smród ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: planistyczny obciach dla płocka ! Kolejny! IP: *.008.c83.petrotel.pl 21.09.12, 13:42 tyle chrzanu o uwarunkowaniach , inwestycjach , infrastrukturze a nie zauważono infrastruktury istniejącej już od 2006 roku ! Nie zauważono też spółki z udziałem miasta zajmującej się par excellence inwestycjami zewn. czyli PPPT , zapewne tez z tą spółka uwarunkowań nie omówiono i dlatego śladem dawnego mpzp dającego limit 6 m na hale przemysłowe wprowadzono limit 20 m na inwestycje energetyczne - dla przykładu chłodnia kominowa 120 m wentylatorownia 25 m blok energetyczny 50-70 m , komin 120-220 m. mnóstwo bełkotu o reurbanizacji , suburbanizacji i hiperurbanizacji - czytajcie to dzieło ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hacyk bis Re: planistyczny obciach dla płocka ! Kolejny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 16:31 na rysunku U-2 infrastruktura nie uwzględniono dość pokaznej ilości zakładowej infrastruktury zlokalizowanej w rejonie długa -kobiałka ani starej ani nowej, nie zauważono w ogóle gazociągów średniego ciśnienia a także napowietrznych linii 15 kv w całym mieście , nie uwzględniono sporej ilości istniejących w mieście dróg . Jezeli ktoś na takim nieaktualnym podkładzie nanosi cokolwiek i w oparciu o to planuje i tworzy jest po prostu niepoważny. za przesławnej ekipy mm&co był taki spec w ratuszu od strategicznych inwestycji drogowych który zamówił koncepcje przebiegu obwodnicy która też była robiona na starych podkładach w związku z czym spoczywa teraz w jakiejś szafie i porasta kurzem . ale kasa na to poszła i to niemała . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Nowe jeziora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 18:12 Mnie zainteresował niniejszy fragment artykułu: Tereny na lewym brzegu też można zabudowywać, ale - jak podkreśla dyrektor wydziału strategii rozwoju miasta, urbanistyki i architektury Leszek Narkowicz - powinniśmy robić to bardzo ostrożnie. Powodem jest trudny teren. Na Tokarach czy w Pradolinie Wisły woda gruntowa zaczyna się czasem na głębokości mniejszej niż metr. - Teren trudny, ale dlaczego na przykład nie wybrać gruntu na odcinku ponad dwóch kilometrów i zrobić drugiego w kraju toru wyścigowego jak Malta w Poznaniu? A skarpę obok wykorzystać na audytorium? - pyta Leszek Narkowicz. - Do tego w okolicy mogłyby powstać jeszcze dwa zalewy - takie jak Sobótka - i kilometry ścieżek do biegania. Śmiała, powiedziałbym wizjonerska myśl. Dziś zaniedbane łąki a w przyszłości piękny tor regatowy z widownią na skarpie. Ale. Jezioro Malta jest sztucznym jeziorem zaporowym jak Jezioro Soczewka. Woda w jeziorze wymaga wymiany lub zaistnienia mechanizmów samooczyszczania. Jak to miałoby się dziać u nas? Czy poza śmiałą myślą, była analiza stosunków wodnych jakie pojawiłyby się po wykopaniu nowej niecki? Jakiej szerokości miałby być ten tor? Może do drugiej skarpy? Co z infrastrukturą? Czemu nie na Wiśle? Takie plany były. Tu gdzie jest przystań dla jachtów w Radziwiu woda praktycznie stoi. Tu miał być. Czy zalew Sobótka się sprawdził? Jakie są koszty jego utrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeziorny Re: Nowe jeziora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 19:00 to jest śmiała bezmyślność a nie śmiała myśl . kolejne pie.......e głupot podczas gdy sprawy ważniejsze leżą odłogiem . już trzecią kadencję samorządu władze miasta mają jego rozwój w d...e ! i nie potrafią skonstruować założeń dla obszarów pod inwestycje . w dalszym ciągu uważają że wszystko wiedzą i nikogo nie pytaja o zdanie . czy ktoś z tfurców wiekopomnego studium zasięgał jakichś opinii - lokalnie - w biznesie , wsrod architektów, urbanistów . Stawiam flaszkę że konsultacji było - zero! Ktoś się wypuczył i postanowił zarzucić publikę pseudofachowym żargonem . Przygotowujemy analizę tego tekstu i pokażemy państwu iż poza bełkotem niewiele w nim treści a i te po wydobyciu są banalne , śmieszne a czasem nieprawdziwe . Trzeba mieć tupecik nie lada aby prezentując soba tak niewiele we własnej branży uważać innych za jeszcze głupszych . Wniosek jednak dla miasta ponury - w dalszym ciągu w ratuszu za planistykę odpowiadają dyletanci - dla miasta i dla nas to smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nowe jeziora a na nich punktowce IP: *.plock.mm.pl 21.09.12, 21:17 Ach prawdę powiadasz i trafiasz w sedno. Forumowicze , bez obrazy, wiedzą więcej i lepiej od " specjalistów", kierowników i dyrektorów z UMP. Wniosek nasuwa się prosty - na mordę wywalić cały wydział. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 22.09.12, 10:19 Czy została przeprowadzona inwentaryzacja urbanistyczna na potrzeby opracowania studium ? A może urzędnicy zamierzali " zlecić " to po wszystkim . Byłaby okazja wydać kolejną górę kasy . A na koniec uaktualnią mapy. Na koniec - czy ktoś ma wiedzę ile kusztuje nas ta marna wizja papierowego miasta ( studium ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumacz Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 10:41 cytat:" Dodatkowym – niezbędnym – kryterium prawidłowego określenia obszarów rozwoju (nowych inwestycji), jest uwzględnienie ich dostępności i atrakcyjności inwestycyjnej, bowiem ze względu na specyficzne uwarunkowania Płocka, wytypowanie obszarów o niskiej atrakcyjności (np. odległych od centrum, na terenach zagrożenia powodzią po drugiej stronie Wisły), może poskutkować niepożądaną ekspansją aktywności inwestycyjnej poza granice Płocka." Bardzo odkrywcze stwierdzenie ! Skoro jest niezbedne określenie tych obszarów to dlaczego w tymże studium nie dostrzega się specjalnego obszaru posiadającego już nie tylko infrstarukturę ale i pewne inwestycje czyli PPPT ? A co do ekspansji inwestycji poza płock to wystarczy zapytać tych co się "ekspandowali" dlaczego to uczynili . Odpowiedzą prosto : załatwienie działki i innych procedur w gminie stara biała to kwestia dni , załawtwienie tego samego w płocku to miesiące albo lata . Do tego dochodzi cena i podatki . Jednak autorzy studium są ponad takie zasięganie opinii. ibidem str 10 autorzy piszą tak :"takie jak zmiana struktury gałęziowej gospodarki i wywołany tym ogromny wzrost znaczenia śródmieścia – owa spójna wizja rozwojowa całego miasta, której w dużym stopniu podporządkowany będzie układ wyznaczanych obszarów przekształceń (reurbanizacji) i rozwoju (nowej zabudowy), winna koncentrować się na powiązaniu, integracji i wzmocnieniu obszarów koncentracji funkcji ogólnomiejskich (śródmieścia i lokalnych centrów)." nie wiadomo o co chodzi z tą zmianą " struktury gałęziowej" i gdzie to wyczytali bo jako żywo nic takiego nie zachodzi i zachodzić nie będzie , dalej "spójna wizja" - gdzie jest ta spójna wizja - jak można się domyślać z lektury ta wizja dopiero ma powstać m.in. wskutek stworzenia studium - skoro tak ma byc to o żadnej "spójności wizji " mowy być nie może bo z mętnych i niezbyt spójnych elukubracji nic nie wynika . Cudowne jest też sformułowanie o "integracji obszarów koncentracji funkcji" prosto , jasno i do rymu . Równie dobrze można było napisać :" integracji oraz dywersyfikacji obszarów koncentracji reurbanizacji oraz suburbanizacji " czy nie lepiej brzmi ? c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.152.c90.petrotel.pl 22.09.12, 10:54 To "studium" powstało w Olsztynie metodą "kopiuj - wklej" i dlatego wiele kwestii trudno dopasować do płockich realiów. Miejskego /płockiego/ nadzoru lub ukierunkowania do prawidłowych rozwiązań zabrakło. I będziemy dalej narzekać. Dwa lata mija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primo Re: Po pierwsze PRIMO ! IP: *.opera-mini.net 22.09.12, 11:41 Należy zacząć od tego że Płock "skazany" jest na ekspansję choćby ze względu na zachowanie odpowiednich bezpiecznych odległości uwzględniających zlokalizowanie w nim niebezpiecznego przemysłu chemicznego zajmującego wielkie powierzchnie terenu. Zachowanie odpowiednich odległości musi jednak iść w parze z dobrym skomunikowaniem wszystkich rejonów miasta. Przemysł tu zlokalizowany po nie jest produkcja cukierków czy za przeproszeniem gaci tylko strategiczny sektor dla całej gospodarki kraju gdzie trzeba zachować szczególne środki bezpieczeństwa m in w urbanistyce i sensownym planowaniu. Aby takie studium naprawdę miało sens muszą go sporządzić doświadczeni fachowcy wielu branż, a nie jakaś domorosła grupka ratuszowych przypadkowych ludzi kopiujących różnego rodzaju w tym stare i nieaktualne rzeczy nieprzystające do obecnych realiów z licznymi "bykami" bo to jest JAWNA KPINA ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze starówki Re: żenada kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 14:49 jak wynika zreszta z inkryminowanego tekstu jest forsowana tendencja raczej zbliżania zabudowy do orlenu , powiada sie mianowicie ze jest bariera rozwoju miasta na północ i nalezy tę barierę zlikwidować . To nie jest zbyt rozsądne . Trochę się tam pisze o terenach poprzemysłowych od tysicaclecia do kostrogaju - tu raczej miejscy planisci mają g...o do powiedzenia bo te tereny są już w większosci prywatne i realizuje sie tam pewien typ zabudowy ( za galerią mosty ) w kierunku starostwa nie najszczęścliwszy i z pewnością nie "miastotwórczy " by użyć ulubionego sformułowania autorów tego gniota . zakłady drobiarskie i pks są ostatnią barierą ale i ona padnie tak jak miesne . Grunty tam przed kryzysem "chodziły po 600 /1m2 . a chętni są ! jest jeszcze jeden konik naszych domorosłych urbanistów - ogródki działkowe a w zasadzie ich likwidacja pod zabudowę. trudno nie zauważyć iż jest to na rękę wszelakiej maści deweloperom . Przydałoby się aby ci wybitni niewątpliwie planiści i architekci nie dopuszczali zabudowy typu 10 kondygnacji na 3-go maja w sąsiedztwie niskich budynków prywatnych po stronie płn ulicy ! to byłaby minimalna troska o nie pogłębianie burdelu jaki panuje w płockiej urbanistyce . za wydanie pozwolenia na budowę koszmarów pseudoarchitektury odpowiedzialni za zniszczenie przestrzeni publicznej powinni być rozrywani końmi na rynku starego miasta ku przestrodze. opracowanie napchane jest jak placek rodzynkami materiałem faktograficznym , danymi, tabelami, jakąś historiografią nie wiadomo po co w większości nieaktualnymi i zawierającymi liczne błędy . co do planów i prognoz jest niewiele a jeżeli już to treści w tym jest jeszcze mniej . szczerze mówiąc jak się odciśnie z tego wodę to nie zostaje w zasadzie nic . do tego sa rysunki na niektualnych podkładach . Lektura tego tekstu budzi zażenowanie z powodu jego kompromitującego poziomu merytorycznego ale też z powodu bezczelności autorów polegającej na tym że coś takiego przedstawiono opinii publicznej i władzom miasta. znalazłem w tekscie taki kwiatuszek ( str 17) :"Mając na uwadze, iż może zachodzić bieżąca potrzeba regulacji aktywności inwestycyjnej na tych obszarach, dopuszcza się przy tworzeniu miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego dla terenów oznaczonych jako tereny przekształceń przeznaczanie terenów zgodnie z ich obecnym sposobem użytkowania, nie zaś z funkcją docelową wskazaną w niniejszym Studium" tu widać autorzy doszli do ściany skoro rekomendują sami aby ustaenia tego studium olać i zostawić tak jak jest . To po cośmy tę żabę jedli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: żenada kompletna IP: *.plock.mm.pl 22.09.12, 15:42 Kolejne słuszne spostrzeżenia. Dodam tylko jedno zdanie dotyczące upublicznienia. Aby ten gniot mógł ujrześ światło dzienne ktoś z ump musiał go przyjąć. Może pan Narkowicz, może ktoś z jego kadry, i może nawet to czytali. Jaki wynika z tego wniosek? Albo zrobili to z premedytacją licząc, że ich niekompetencją przejdzie niezauważona, albo jest w tym ukryty konkretny cel. Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. I myślę, że to "nowe" studium komuś pomoże w interesach. Komu i gdzie dowiemy się pewnie za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lumpa Re: żenada kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 18:51 na stronie 49 możemy wyczytać : "Konieczna jest modernizacja drogi wodnej E40 łączącej Morze Bałtyckie z Morzem Czarnym oraz budowa stopnia wodnego w Nieszawie, który pozwoli na zwiększenie żeglowności Wisły poniżej Włocławka. Należy utrzymać dotychczasową infrastrukturę i zachować funkcjonalność portu rzecznego oraz stoczni, gdyż w chwili rozwoju transportu śródlądowego będzie to ważnym atutem Płocka. Kolejnym etapem powinna być budowa portów jachtowych." Jak widać w ratuszu widzą pilna konieczność dostania się z płocka łódką do morza czarnego i dbają przy okazji aby Nieszawa miała stopień wodny . Płock będzie więc gotów na przyjęcie na klatę "rozwoju transportu wodnego" jak już ten rozwój nastąpi co zapewne jest pewne jak dwa a dwa cztery . Płoccy planiści wiedzą już nawet jaki powinien być ten następny etap : budowa portów jachtowych . Trzeba być naprawdę niezłym matołem żeby takie coś napisać . Jeżeli nawet nastapi jakiś rozwój transportu drogami wodnymi to Płocka może to dotyczyć za 50 lat i z pewnościa będzie to transport towarów bo coż innego ?! Autorzy studium natomiast widzą potrzebę budowania "portów jachtowych " . ILu portów ? Dwu , dwudziestu czy dwustu i po cholerę ja się pytam ? Skąd ta potrzeba wynika , skąd wiadomo - tego nie mówią ale potrzeba jest na wyrost i dlatego znajduje się w studium uwarunkowań . Bzdet , obciach i poruta straszna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: żenada kompletna IP: *.plock.mm.pl 22.09.12, 20:11 Dziękuję koledze za wniklwą analizę i przybliżenie treści szajsu uwarunkowań przestrzennych. Podziwiam, że możesz to jeszcze czytać. Tym bardziej dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: Zagadka rozwiązana ! IP: *.opera-mini.net 22.09.12, 21:04 Owszem to jest ważna sprawa ale nie z tym portem i nie w tym miejscu. Inna sprawa co ma z tym m. czarne i jak zamierzają planiści dotrzeć dalej Wisłą poza Płock ? Stopień wodny w Nieszawie to chyba trochę za mało, nie wspominając o ograniczeniach żeglugi po obszarze Natura 2000, a biorąc pod uwagę obecne stany wód w wawie pływanie po Wiśle w tamtym rejonie może nasunąć tylko jedną refleksję, a przy okazji stanowić rozwiązanie pewnej zagadki promocyjnej jak wydaje się ściśle mającą ścisły związek z żeglugą po omawianym odcinku Wisły, mianowicie znane skąd inąd hasło o dotychczasowo tajemniczym brzmieniu "ZERO DRYFU !" Zdaje się że właśnie rozwiązaliśmy tą nurtującą od dawna wszystkich płocczan zagadkę, to był właśnie ten tajny, misterny plan ekipy AN&Company który mozolnie powstawał wieczorami w czeluściach ratuszowych gabinetów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozganiacz Re: Zagadka rozwiązana ! IP: *.opera-mini.net 22.09.12, 21:33 Krótko, sprawa wygląda tak: autorzy odpacykowali swoje (chyba nawet wiedząc o tym) nie wychylając się za nadto (być może takie instrukcje partyjne, cięcia kosztów na czym się nawet na bezpieczeństwie) plus ewentualne lokalne wałki z gruntami w tle remedium: rozpier...ć całe towarzycho na cztery wiatry ! Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Zagadka rozwiązana - czy na pewno ? 22.09.12, 22:33 Kolejny raz przecieram oczy ze zdumienia . Na mapie tego bubla nie ma nawet zarysu Podolszyc ! Czy to jest aby nowe studium ? Może ktoś się pomylił i zaraz to poprawią . Czy na mapach starego studium jest to osiedle ? Czy można podejrzeć obowiązujące studium w internecie ? Może krytykujemy obowiązujący dokument ? Co jest grane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łot plana Re: Zagadka rozwiązana - czy na pewno ? IP: *.119.c82.petrotel.pl 23.09.12, 08:58 kolego, oglądanie tego paradokumentu na trzeźwo nie jest zalecane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic nie ma Re: Zagadka rozwiązana - czy na pewno ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 09:50 na rys k3 nie ma nie tylko podolszyc ale wielu innych osiedli budynków i ulic ale nie ma też drugiego mostu . Na rys Infrastruktura most jest dorysowany flamastrem ale podolszyc dalej nie ma jest za to żółty owal .nie ma mola , amfiteatru , orlen areny -szpital na winiarach zdaje się w budowie . zastanawiam się w zasadzie dlaczego jako podkładu nie użyto jakichś map przedwojennych albo z czasów carskich albo w ogóle pustej kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Zagadka rozwiązana - czy na pewno ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 11:28 do ??? Gratuluję. Jak będziesz kandydował do rady miasta lub na prezydenta lub jak ja zostanę prezydentem, to proszę daj znać. Please!!! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Jest też jeden pozytyw 23.09.12, 11:59 Dzięki publikacji tego dokumentu mogłem uaktualnic mapę swojego autorstwa odnośnie dokładniejszego przebiegu pewnych rurociągów produktowych (mapa w linku poniżej). Mapa wraz z zagrożeniami przemysłowymi w Płocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Jest też jeden pozytyw IP: *.class100.petrotel.pl 23.09.12, 12:12 Nie ma co - Studium do generalnej przebudowy, ale dwa lata w plecy /a w zasadzie więcej/. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Jest też jeden pozytyw 23.09.12, 12:16 Studium to jest chyba za mocno powiedziane. To jest raczej kserokopia starych (często już nieaktualnych) dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia mostostalowi Re: Jest też jeden pozytyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 12:43 ...ale jednak z tej publikacji osiągnąłeś korzyść uaktualniając "swoją" mapę rurociągów...he he he . Jak widać jednak nie zjadłeś jeszcze wszystkich rozumów i z wiedzy tych niedouczonych po przyśpieszonych kursach mgr inż arch. coś niecoś skorzystałeś. BTW "twoja" mapa rurociągów to epokowe odkrycie. Rozumiem, że osobiście je lokalizowałeś w terenie i nanosiłeś na mapy. Brawo! To gigantyczna robota, której nikt, nigdy przezd tobą nie dokonał. Wielkie gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Jest też jeden pozytyw 23.09.12, 12:48 luz neo, w końcu wiemy że to ty stworzyłeś świat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jest też jeden pozytyw IP: *.c155.petrotel.pl 23.09.12, 13:00 Neo jak zwykle "po grze w tenisa". Nie kumka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cofka siemki trolle IP: *.dualrack.com 23.09.12, 13:14 musicie tak mendzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: po co komu studium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 13:48 poniewaz ustalono juz ponad wszelką wątpliwość że to studium jest do d..y to teraz warto sobie powiedziec bez ogródek czemu tak jest . otoz mianowice koniecznosc sporzadzenia studium wynika z ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym którą jak wiesc gminna niesie wylobbowała ta grupa zawodowa która z niej żyje i to niezle. Dzieki komisji rywina dowiedzielismy sie przynajmniej ile mozna wziąć za ustawę a ile wziąć jest za dużo ergo usługa została wyceniona i wychodzi że ok 4 bańki . jak wiemy studium nie jest co prawda aktem prawa miejscowego ale jest uchwalane przez radę opiniowane przez tuzin różnych organów ( po sporządzeniu ) etc . zgodnie z kierunkami studium opracowywane są miejscowe plany zagospodarowania a od zgodnosci m.in. z tymi planami zależy konkret - pozwolenia na budowę . I tu jest pies pogrzebany ! mpzp nawet jeśli jest głupi i bez sensu nie mozna zmienic bez zmiany studium , procedura tworzenia i opiniowania studium a potem zmiana planów miejscowych to są lata . w tak zwanym "pomiedzyczasie" planiści którzy są beneficjentem ustawy dzielą i rządzą , temu zaopiniują tamtemu nie , jeden dostanie pozwolenie a inny nie czyli dzieki ustawie jest akurat taki burdel jaki jest potrzebny aby móc na tym żerować. Studium jak łatwo się przekonać z lektury musi zostawiać pewną dowolność w pewnych miejscach twardo obstaje przy budowie portów jachtowych , ustala limity wysokości 20 m dla elektrowni a w innych wręcz przeciwnie zaleca aby ustalenia studium nie były brane pod uwagę. za tym pozornym bajzlem i amatorszczyzną kryje się właściwy partykularny cel tego dokumentu którego próżno szukać w jego treści a raczej w mechanizmie jego funkcjonowania . nie będąc ani aktem prawa miejscowego ani decyzją administracyjną ma jednak zasadniczy wpływ na tworzenie i jakość tego prawa a także na wydawanie decyzji administracyjnych . w sposób doskonały niemal eliminuje możliwośc korygowania miejscowych planów i równie doskonale tworzy zamęt interpretacyjny którego rozwikłanie jak zwykle należy do tych którzy ten zamęt stworzyli czyli do planistów wszelakiej maści którzy żerują na gminach jak huba na drzewie .z drugiej zas strony żerują na przedsiebiorcach i społeczności lokalnej . powstał nawet nowy fach i biznes czyli "załatwianie pozwoleń" , nie wystarczy bowiem mieć działkę i projekt aby pozwolenie dostać . znany jest przykład pewnego przedsiębiorcy który udał sie do planisty celem skorygowania oczywistego błędu drukarskiego w miejscowym planie przewidującym na terenie pod hale produkcyjne limit wysokości 6m . przedsębiorca zapytał czy przed tą 6 mogłaby się pojawić jedynka a planista odparł iż owszem o ile najpierw po tej jedynce pojawi się pięć zer !Oczywiscie mialo to miejsce w Meksyku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: po co komu studium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 14:35 do "mexa" znany jest przykład pewnego przedsiębiorcy który udał sie do planisty celem skorygowania oczywistego błędu drukarskiego w miejscowym planie przewidującym na terenie pod hale produkcyjne limit wysokości 6m . przedsębiorca zapytał czy przed tą 6 mogłaby się pojawić jedynka a planista odparł iż owszem o ile najpierw po tej jedynce pojawi się pięć zer !Oczywiscie mialo to miejsce w Meksyku ! A jaką oni w tym Meksyku mają walutę i ile to będzie w złotych polskich? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Sprawa dla KE 23.09.12, 14:39 I dlatego w ten miejscowy burdel konieczna jest ingerencja kogoś z zewnątrz, im bardziej z zewnątzr tym lepiej, a najlepiej KE ! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Sprawa dla KE 23.09.12, 14:51 I żeby znowu ktoś tam nie myślał że KE formalnie może czy nie może ingerować w sprawy państw członkowskich... KE jeśli chce ma nadzwyczaj skuteczne metody... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do city Re: Sprawa dla KE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 15:06 ke co prawda bardzo przypomina czeka ( "czeka z decyzją nigdy nie zwleka" -jak pisał Klasyk) ale w kwestiach planistycznych ke nie jest w stanie niczego ruszyć , nie ma bowiem jakichkolwiek problemów z implementacją prawa . jest nawet nadimplementacja . to jest w ogóle nie ten adres . koledze polecałbym zdobycie papierów planisty i żerowanie wraz z innymi na tym burdelu . Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Sprawa dla KE 23.09.12, 15:38 Niby taki szczwany, a jednak naiwny. Teoretycznie masz rację, ale nie zawsze ważne jest kto ma rację, ważne kto ją ma /nie/finansować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: po co komu studium ? IP: *.plock.mm.pl 23.09.12, 15:03 Oczywiście, ale nie do końca się z tobą zgadzam . Studium powstaje po to by co kadencję nikt nie zmieniał planów miejscowych wprowadzając burdel w przestrzeni . Chodzi o zachowanie ciągłości i kierunku rozwoju miasta. W jaki sposób urbaniści są beneficjentami ? Chyba, że masz na myśli urzędników . Jeszcze jedno . Jeżeli plany są prawem to nie podlegają interpretacji . Kto się tego dopuszcza łamie prawo . Twoja historia z Meksyku jest wyssana z palca . Uważasz , że można dopisać " jedynkę " do uchwały rady miasta, która podlega sprawdzeniu przez wojewodę ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: po co komu studium ? 23.09.12, 15:45 Chyba jednak zupełnie o innych cyferkach, a właściwie o innych miejscach tych cyferek koledzy myślą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cite'egomana Re: po co komu studium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 19:35 CITY do roboty. Mam nadzieję, że wkrótce uruchomisz własną pracownię projektową i w try miga uwiniesz się z takim planem. Jest już prawie gotowy. Masz już zewidencjonowane rurociągi, nakreśloną sieć dróg wodnych i lądowych, zaprojektowane lokalizacje lotnisk i zlokalizowane granice Podolszycoraz dokładnie pomierzoną odległość pomiędzy Płockiem i Modlinem. Teraz wystarczy to zebrać w jedną całość, fotoszop sobie świetnie z tym poradzi. Powstanie wspaniałe Studium, a ty przytulisz parę złotych i kupisz sobie bez obciążania budżetu mamusi nową kurtkę na zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: po co komu studium ? 24.09.12, 08:44 ok, ale wpierw jeszcze trzeba zmierzyć jedną rzecz.... temp. twojego ciała, a z pewnością nie wynosi 36,6 st. C i zaaplikować.... ty już wiesz dobrze co..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Do citymena i innych IP: *.plock.mm.pl 23.09.12, 20:13 Myślę, że obecnie powinieneś skupiać uwagę na problemie studium a nie na sobie . Ciekawi mnie czy złożysz merytoryczną uwagę do przedmiotowego dokumentu . Czy wiesz , że prezydent będzie musiał ją rozpatrzyć ? I będzie musiał uzasadnić dlaczego się z tobą nie zgadza . Czego chcieć więcej ? Więc daj sobie spokój z walką na forum . Możesz być skuteczniejszy korzystając ze swoich praw , które daje ci ustawa . Papier , kartka i pisz , a potem dostarcz w terminie do ump . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Do citymena i innych IP: *.117.c89.petrotel.pl 24.09.12, 06:04 A tu AN opowiada: plock.eu/pl/aktualnosci/details/article,2160,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Do citymena i innych 24.09.12, 07:34 Oni nas mają totalnie w doopie. Nawet nie czytają tego forum. Wiedzą, że i tak ubiją swoje lody. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Do tych tamtych i jeszcze innych... 24.09.12, 09:03 cyt. z przytoczonej strony UMP W środę 26 września odbędzie się w auli płockiego ratusza Seminarium „Dobre praktyki przy budowie dróg”. Eksperci z Polski nie przypadkowo interesują się działaniami płockiego samorządu w dziedzinie rozwoju infrastruktury. Płock, obok Warszawy, jest obecnie miejscem realizowania najbardziej intensywnych inwestycji drogowych i infrastrukturalnych na Mazowszu. Dobra socjotechnika nie jest zła.... A jakie mamy największe miasta na Mazowszu oprócz Płocka, Radomia i Warszawy... ?? A skoro już mamyje ustalone to gdzie powinno być najwięcej prowadzonych tych inwestycji jak właśnie nie w tych miastach...?? Problem leży w tym że polityka budowy infrstruktury powinna (zwłaszcza w przypadku Płocka) brać pod uwagę realne zgrożenia (nie tylko dla samego Płocka) i potrzeby danego ośrodka, a nie odwoływać się do prostych związków przyczynowo-skutkowych: większe miasto --> większe nakłady inwestycyjne tworząc z w/w związków zabiegi sochotechniczne na dość miernym poziumie na doraźny użytek polityczno-propagandowy. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Do młodego 24.09.12, 08:49 Twoja uwaga jest całkiem słuszna, aczkolwiek nieco spóźniona. List polecony do Prezydenta Miasta Płocka wysłałem już dn. 21.09.2012 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 08:57 Szanowni forumowicze, ktoś już poruszał ten temat. Ale może mi to przetłumaczy. Czy mam rozumieć, że kolej blokuje zmianę Dzielnicy Kostrogaj na mieszkaniową część miasta? I czy nie będzie już ogodów działkowych? To zlikwidują tory i będzie można budować się? Dziękuję. Pozdrawiam Jadwiga Blina Cytat ze studium str. 10 "Za strategiczny postulat przy formułowaniu kierunków zagospodarowania przestrzennego miasta Płocka uznać należy zainicjowanie i wzmocnienie procesów reurbanizacji. Efekt ten osiągnąć można w szczególności poprzez wzmocnienie funkcji i rozwój obszaru śródmiejskiego oraz – realizując kolejny postulat z rozdziału I – poprzez wzmocnienie powiazań śródmieścia (strefa funkcjonalna A) ze wspomnianą wyżej strefą lokalnego centrum (strefa C – Podolszyce), jak i – w drugiej kolejności – ze zlokalizowaną na zachód od śródmieścia strefą E. Wzmocnienie powiązań nastąpi z jednej strony poprzez wprowadzenie nowej zabudowy wypełniającej luki między wspomnianymi obszarami (w szczególności zabudowy wielorodzinnej o wyższym standardzie – stanowiącej alternatywę dla zabudowy jednorodzinnej na obszarach śródmiejskich), z drugiej strony natomiast będzie efektem planowego rozwoju systemu zieleni publicznej (w szczególności zieleni urządzonej, wraz z infrastrukturą rekreacyjną oraz ścieżkami rowerowymi) oraz systemu przestrzeni publicznych, co umożliwi mieszkańcom wzmiankowanych terenów łatwiejszy dostęp do centrum miasta. Wzmocnienie i stopniowy rozwój śródmieścia w założeniach skutkować będzie również ekspansją terytorialną obecnej struktury w kierunku północnym, co winno doprowadzić w szczególności do przekształceń przyległych obszarów należących obecnie do przemysłowej dzielnicy Kostrogaj. Jest to obszar posiadający wyraźne predyspozycje rozwojowe (łatwy dostęp do infrastruktury technicznej, bezpośrednie sąsiedztwo obszaru centralnego). Barierę rozwojową tej dzielnicy stanowią jednak tereny zamknięte (tereny torowiska i dworcaolejowego), które w sposób spotykany w wielu polskich miastach oddzielają obszary przemysłowe od śródmieścia i blokują proces ich transformacji. Poza częścią dzielnicy przemysłowej Kostrogaj, do reurbanizacji wskazuje się również tereny ogródków działkowych, ograniczające rozwój miasta w kierunku zachodnim. Proponuje się przeniesienie ogródków z obszaru strefy funkcjonalnej E na drugą stronę Wisły, w sąsiedztwo istniejących tam już ogródków działkowych. Wyeliminowanie ogródków z zachodniej części miasta umożliwi lepsze powiązanie terenów nowej zabudowy planowanych w strefie E z terenami śródmieścia, oraz zwiększenie podaży terenów mieszkaniowych." Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 24.09.12, 09:12 Jeśli tory kolejowe zostaną wyrzucone z miasta (co chociażby ze względów bezpieczeństwa powinno nastąpić już dawno) to nie będzie żadych barier komunikacyjnych. Obecnie przecież kolej już odziela dzielnice miasta od dobrych dwudzuestu kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.181.171.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 09:17 Chciałbym kobiecie pomóc. Może tak: tory zostają, na kostrogaju będzie nadal syf, ogrody zostają bo N nie jest samobójcą. Czyli będzie tak jak jest jeszcze wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinaida Re: prosimy i kompleksowa analizę studium przez ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 09:25 Bardzo prosimy pana citymena o zamieszczenie na forum profesjonalnej oceny studium z własnymi propozycjami co dalej robić z Płockiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cite'egomana Re: prosimy i kompleksowa analizę studium przez c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 10:37 Gość portalu: do cite'egomana napisał(a): > CITY do roboty. Mam nadzieję, że wkrótce uruchomisz własną pracownię pro > jektową i w try miga uwiniesz się z takim planem. citymen odpisał: > ok, ale wpierw jeszcze trzeba zmierzyć jedną rzecz.... temp. twojego ciała, a z > pewnością nie wynosi 36,6 st. C Rzeczywiście jestem przeziębiony. Dobrze, że mi doradziłeś zmierzenie gorączki bo sam pomysł żeby zaproponować tobie w dobrej wierze utworzenie pracowni przy twoich "kwalifikacjach" i "doświadczeniu" oraz "dorobku zawodowym" i zrobienie czegoś konkretnego, i sensownego po raz pierwszy w twoim życiu jak widać nie był wystarczającym sygnałem, że dopadło mnie jakieś sezonowe choróbsko. Co do kurtki na zimę faktycznie po co masz się wysilać jak mamusia ją synkowi nierobowi kupi. Jakie zresztą kobiecina ma wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: podsumowanie 24.09.12, 12:24 Owe "studium" podsumowałem dużo wcześniej w tym samym wątku. co do diagnozy twojego stanu muszą wypowiedzieć się inni specjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 11:17 Jeżeli nic się nie zmieni to po co robią nowe studium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apel Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 11:25 Drodzy Radni, jeżeli interes naszego miasta nie jest wam obcy, jeżeli potraficie czytać i myśleć samodzielnie to nie możecie dopuścić do uchwalenia projektu studium. Ten bubel wystawi wam świadectwo bezmyślności waszego urzędu i pogardy dla mieszkańców. Zapamiętamy przy urnie. Wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 24.09.12, 12:26 to 'studium" nadaje się na makulaturę... szkoda drzew tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEBATA na necie Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 12:39 www.se.pl/wydarzenia/kraj/debata-ekonomiczna-pis-na-zywo-w-internecie-stream-online-z-debaty-ekonomicznej-pis_281002.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 12:59 Bardzo dobry pomysł. Popieram publiczną debatę nad uchwaleniem studium online. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 24.09.12, 14:32 Kolego (koleżanko) bardzo dziękuje za przypomnienie tym linkiem o debacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z biura m. Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 16:13 to studium faktycznie nadaje się na makulaturę głównie przez to że jest na poziomie forumowych wygłupów citymena i jemu podobnych , jakby ta sama ręka - stara mapa , flamaster, kredki , trochę statystyki i jazda po bandzie bez trzymanki . jeszcze na forum to się da zrozumieć - zawiedzione ambicje, frustracja , za dużo czasu wolnego i się we łbie miesza ale żeby dokumenty o takim znaczeniu dawać jakimś dzieciakom do zrobienia to jest obciach niewątpliwy dla miasta . taki city jest nawet o niebo lepszy bo nie usiłuje nawet udawać że to co proponuje jest na poważnie ale żeby miasto ?! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 24.09.12, 17:13 Nasz neoplus fiksuje (jak zawsze). Raz tych samych ludzi nazxwa fachowcami, żeby później nazwać ich dziciakami... Zgadza się moja diagnoza postawiona kiedyś co do tego przypadku: rozdwojenie osobowości i totalne rozkojarzenie. Nie zdziwiłbym się nawet gdyby neoplus okazał się jednym z tych krytykowanych przez siebie samego twórców studium. W końcu byłaby to w jego przypadku całkiem naturalna sytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 16:23 jak wynika z zeznań podatkowych mistrzowie ump od urbanistki przytulają niezłą kasę. dyrektor udałow i narkowicz (biedaczyska z kredytami) tak są zajęci robotą, że nawet nie mają pewnie czasu czytać co podpisują. Więc fundują nam obciach w postaci studium. potem idą na debatę rozwiązywać problem komunikacyjny na starym mieście. halo, proszę państwa takie problemy to powinno rozwiązać właśnie studium poprzez szereg materiałów analitycznych opracowanych przed przystąpieniem do tego wiekopomnego dzieła. gdzie są te opracowania??? to jest bicie piany za naszą kasę!!! gdzie masz oczy nowakowski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 16:37 warszawa.sarp.org.pl/pliki/Konsultant_naukowy_Studium_uwarunkowan.pdf i takie coś znalazłem. no widać, że szukali pomocy już 3 lata temu. hahahah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 18:47 całe to studium z punktu widzenia zawartości treściowej to jest ściema i bełkot . z punktu widzenia instrumentalnego natomiast jest to majstersztyk ! Konia z rzędem temu kto potrafi tyle napisać w tak przemyślany sposób aby nie miało to żadnego sensu i pozostawiało tak szerokie pole do interpretacji zupełnie dowolnych . Ktoś wyżej napisał że miejscowe plany służą temu żeby nie było burdelu urbanistycznego - to dosc naiwna konstatacja zwazywszy iz mpzp mamy od lat a burdel jak był tak jest a nawet się pogłębia . proszę spojrzeć jeszcze raz na to nasze nieszczęśliwe miasto ! proszę zobaczyć jakie koszmary architektoniczne , knoty budowlane , projektowe nas otaczają i jak demolują przestrzeń miasta .amfiteatr, molo, orlen arena , złoty róg , synagogalna , budynek mtbs na jasnej ,osiedle srebrna - przecież jak się na toto patrzy to trudno nie rzucić pawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.130.c83.petrotel.pl 24.09.12, 19:01 A kto to był przedtem przewodniczącym komisji urbanistyczno-architektonicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię 24.09.12, 19:57 tak szerokie pole do interpretacji zupełnie dowolnych Widocznie planiści przewidzieli ocenę swoich zamierzeń zdając sobie sprawę z realnych własnych możliwości i związanych z nimi późniejszych nieuniknionych planów z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: mgr inżynierzy do łopat fachowcy do projektowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 20:46 Dlatego słusznie tu ktoś napisał. Przestań citymenie narzekać i biadolic na forum. Stwórz strukturę typu biuro projektowe, pracownia architektoniczna, przedsiębiorstwo konsultingowe i wykorzystaj swój niezwykły potencjał intelektualny, wielka wiedzę, pomysłowość i doświadczenie w tego typu opracowaniach. Kilka korzyści osiągniemy. Pierwsza ogólna. Płock, inne miasta oraz aglomeracje i województwa oraz cała Polska wraz z pokaźną częścią Europy doczekają się solidnych, kompetentnych, nowoczesnych strategii, planów zagospodarowania itp. Po drugie, tak już prywatnie.Staniesz się człowiekiem spełnionym, z dobrze zagospodarowanym czasem i spełnionymi ambicjami pozostawiającym po sobie trwały ślad nie tylko w forumowej epistolografii. Po trzecie staniesz się człowiekiem hiperbogatym a z pewnością wystarczy ci na nową kurtkę oraz na nowe dżinsy w miejsce tych już z trochę zniszczonych, ale to juz napisał ktoś wcześniej. Szkoda czasu bezpowrotnie traconego na opracowania przez nieudaczników i przyuczonych na kursach mgr inż. co to nawet prawidłowo odległości z Płocka do Modlina pomierzyć nie umieją. Czas na ludzi kompetentnych, dobrze wyedukowanych z fantazją, a jednocześnie z logiku w myśleniu. Citymenie nie trać czasu. Doi roboty . W tobie nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po_piwie Re: mgr inżynierzy do łopat fachowcy do projektow IP: *.plock.mm.pl 24.09.12, 21:04 od nas city dostajesz pełne poparcie. a nawet lepszy pomysł. ty zapisz się do urzędu. inspektor city to brzmi dumnie. tak jak oni będziesz mielił stosy papierów, przekładał mapy, latał po korytarzach, udawał zajętego i bardzo ważnego. dostaniesz służbowy mazak i miejsce przy biurku, tabliczkę przy drzwiach i identyfikator na pierś. na forum już nie będziesz zaglądał bo zajmiesz się ciekawymi programami i projektami, przetargami i analizami. a takich jak my będziesz miał za ścierwo. pogonisz łacha jak petent trzaśnie drzwiami boś już panisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumobser Re: mgr inżynierzy do łopat fachowcy do projektow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 21:12 Nie roztaczaj przed nim chorych i w jego przypadku nierealnych wizji. Może i w UMP pracują głąby ale żeby dostać służbowy mazak i miejsce przy biurku trzeba mieć chociaż maturę. Goniec niestety musi zapier...ać pieszkom co pozwoliło by citemu pogłębić znajomość topografii Płocka i nie siedziałby przy służbowym kompie. Byłoby to złe z punktu widzenia dalszych losów CAN w połączeniu z obszrami woj.woj Warm_Maz, Pom.Zach., Górnego Śląska i Dolnego z którym city ma nas zintegrować ku uciesze tamtejszej forumowej gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dr Jekyll&Ms Hyde in Polish version 25.09.12, 09:36 Moja pomysłowość w porównaniu do niejakiego geniusza neoplusa chcącego dokonać transformacji z RP na USA to jednak małe miki. Wielka szkoda że ten geniusz znalazł dawno już dla siebie czasochłonną pasję m in w postaci prowadzonych dialogów ze samym sobą na forum, a potencjał, który posiada bezpowrotnie poszedł na marne. Tymbardziej szkoda że ten wielki geniusz prawie cały swój czas (niemal całą dobę) poświęca w/w dialogowi. Żeby tego było mało nasz Dr Jekyll&Ms Hyde ostatnio zafiksowany jest na punkcie zimowej kurtki i matury (ludzie mają różne hobby i należy to uszanować). Ciekawe jest jednak to że tak szybko zmienia te dodatkowe hobby na miejsce niedawnego roweru typu damka i "gry w tenisa"). I w tym upatrywałbym wielkiej szansy dla Polski. Być może właśnie pewnego dnia w ramach dodatkowego hobby poświęci swój jakże cenny czas ojczyźnie i dzięki temu będziemy mieli w Polsce wreszcie Amerykę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierdzioplus Re: tfurczosc IP: *.008.c83.petrotel.pl 25.09.12, 11:04 i zeby było jasne : to nie jest tak że city wzniósł się na poziom profesjonalnych opracowań tylko profesjonalne opracowania spadły do poziomu forumowego wariata ! I to jest dramat bo patrząc na te bzdety i czytając te elukubracje nie sposób ich odróżnić od tego co kredkami i flamastrem potrafi spłodzić city. Jednak do niego nie można przecież mieć pretensji bo przecież miejsce w którym toto prezentuje i sposób w jaki to robi nie pozostawia żadnych wątpliwości iż nie traktuje tego poważnie. Ratuszowi natomiast się napinają że to jest serio ! Jak się toto uchwali to dopiero będzie problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: czas zaciera ślady IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 11:30 Urząd się napnie i puści tę kaszanę, radni klepną bo nic nie kumają, biznesy ruszą, kasa popłynie, szczęście zapanuje. Bo każdy urzędnik wie, że zadowolony dyrektor nie przypier...la się i jest spokój. Z czasem wszyscy zapomną a temat przykryją inne bzdury. Toczy się kołem debilizm co kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus+1 Re: czas zaciera ślady ale pamięć zostaje IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 11:42 To jest studium na miarę naszych możliwości. My tym studium otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasze studium, przez nas zrobione, i to nie jest nasze ostatnie słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: czas zaciera ślady ale pamięć zostaje 25.09.12, 12:18 Ostatnie słowo będzie należeć do neoplusa który uczyni z Polski United States.... a z Mazowsza Texas... Obawiam się tylko że utworzone na tej podwalinie standardy będą jak w Mexico.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: czas zaciera ślady ale pamięć zostaje IP: *.215.c86.petrotel.pl 25.09.12, 12:30 neoplus napisał na kompie kumpla żeby nie posądzali go o gadkę z samym sobą, potem pójdze z nim "grać w tenisa" tylko muszą wcześniej podebatować i zrobić plana jak go "rozegrać" Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien do citymen - kolego, forumowiczu 25.09.12, 12:55 Uczyń mi tą łaskę i nie pisz więcej w temacie (nie na temat). Widzę, że wyczerpał Ci się repertuar. Chcesz się z kimś kłócić o "skafander" to załóżcie sobie nowy wątek. Miło i grzecznie proszę. Fakt paskudnego studium denerwuje wielu. Pozwól nam wymieniać się poglądami, spostrzeżeniami, wiedzą i pomysłami, kpiną i szyderstwem. Jesteś posiadaczem 25% wpisów w tym wątku i myślę, że rozcieńczasz temat. "Przechodź" obojętnie obok zaczepek. Szanuję Twoje poglądy i zainteresowania. Proszę, uszanuj moją prośbę. Pozdrawiam Wku...eń Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien i jeszcze ogólnie 25.09.12, 13:04 nie jesteśmy wyjątkowi: forum.gazeta.pl/forum/w,67,73957129.html ...ale takich jak my jest wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: do wku...onego IP: *.opera-mini.net 25.09.12, 14:48 gdyby nie city to ten wątek byłby chyba rozcieńczony w 99 procentach goownem pochodzenia neoplusowego bełkocącego coś o fachowości twórców studium (patrz początek wątku) i zdychałby do tej pory gdzieś na 3 stonie nim ty zgłosiłbyś w nim swoje uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z gminu Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 13:22 "Mamy nadzieję, że do końca roku będziemy mieli uchwalone nowe studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania Płocka - dodaje Leszek Narkowicz." Mam nadzieję, że NIE (przynajmniej nie w takiej formie)! Czy jest dostępna opinia miejskiej komisji urbanistycznej (jeżeli takowa zapoznała się z tematem) lub innego ciał doradczego? Spotkamy się 11 października na auli UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełen tytuł Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.008.c83.petrotel.pl 25.09.12, 14:06 leszek jedzie po bandzie ! ja bym się wstydził taki dokument przedstawiać . bo jest to : "suburbanizacyjna koncentracja czynników miastotwórczych w aspekcie dywersyfikacji reurbanizacji obszarów degradacji zmierzająca do intensyfikacji i rewitalizacji substancji ruderalnej w jej funkcji przestrzennej szczególnie na lekko falistej równinie młodoglacjalnej z uwzględnieniem dzięciołka zamieszkuującego krzaki za ZOO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięciołek Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.opera-mini.net 25.09.12, 14:43 co się dziwsz ? leszek jest współlokatorem dzięciołka w krzakach za ZOO to chłop wie co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studium Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 15:35 Drogie dzieci Dawno dawno temu na młodoglacjalnej równinie w niezurbanizowanych krzakach mieszkał sobie niesynantropijny dzięciołek .Jego żerowisko cechowało się brakiem integracji w aspekcie degradacji. I przyszedł raz do niego pan z ratusza i mówi : Zrobie ci dzięciołku opracowanie ekofizjograficzne bo widzę iż zamieszkujesz w zieleni niskiej a dzięki zmianie definicji w studium uwarunkowań będziesz zamieszkiwał w zieleni ogólnomiejskiej przez co staniesz się dzięciołku miastotwórczy . A dzięciołek drogie dzieci się tak zdziwił że się zes... i zdechł ! Z tego taka jest nauka żeby nie pi......ć bez sensu ! Miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: takie są "dzieła" POwskie ! 25.09.12, 15:32 studium bez studium wzrost gosp bez wzrostu gosp praca bez pracy, aby żyło się lepiej komu trzeba..... reszta to bajer ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 15:45 [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ua/sa/4tej/KGz6BUADEBFBA2tTRB.jpg[/img] Podsumowano nas bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 15:51 link nie działa (trzeba wybierać bez [img]) ale chciałem jak w studium "kopiuj-wklej" i nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax nie mamy niczego IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 15:59 fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ua/sa/4tej/KGz6BUADEBFBA2tTRB.jpg fragment pochodzie z dokumentu studium - kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krzaków Re: nie mamy niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 16:13 Studium , uwarunkowania str 23 : "Szata roślinna w warunkach miejskich pełni istotną rolę klimatyczną oraz higieniczną" No i jak tu się dziwić że w krzakach jest nas...e !? W studium dostrzeżono ten ważny aspekt ! Odpowiedz Link Zgłoś
yxyx Re: nie mamy niczego 25.09.12, 16:14 dobra współczesnej kultury w Polsce to będzie gdzieś tak z okresu prl-u chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: nie mamy niczego IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 16:37 dane.plock.eu/bip//dane/interpelacje/v/int_425_z.pdf dlaczego tak się dziej, że nie słucha się mieszkańców ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: nie mamy niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 16:54 Pytanie za 1 browar dlaczego dla usług jest 20 m a dla produkcji i usług tylko 15 ? Odpowiedz : zeby za dużo nie naprodukowali ! Ten punkt studium był niewątpliwie konsultowany z lokalna izbą produkcji nieuciążliwej . strona 32 ( Kierunki ) U – obszary o dominującej funkcji usługowej, Funkcja: usługowa, przestrzenie publiczne, inne funkcje towarzyszące. Dopuszcza się lokalizację obiektów i urządzeń infrastruktury technicznej i komunikacyjnej. Wysokość zabudowy: do 15 metrów Maksymalny wskaźnik powierzchni zabudowy w stosunku do powierzchni działki – 90%. PU – obszary o dominującej funkcji produkcyjno-usługowej Funkcja: produkcyjna nieuciążliwa, usługowa, handlowa, składowa, przestrzenie publiczne, inne funkcje towarzyszące. Dopuszcza się lokalizację obiektów i urządzeń infrastruktury technicznej i komunikacyjnej. Wysokość zabudowy: do 10 metrów Maksymalny wskaźnik powierzchni zabudowy w stosunku do powierzchni działki – 90%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: nie mamy niczego IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 17:48 Uffff, to odetchnąłem z ulgą bo myślałem, że wszędzie dali 6m. Niech prezydent zachowa się jak mężczyzna i schowa to studium głęboko do szuflady, przeprosi i zabierze flamaster Narkowiczowi. Wstydu nie macie panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: nie mamy niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 19:10 prognoza str 24 : "Głównymi źródłami hałasu przemysłowego, występującymi na terenie miasta Płocka, posiadającymi decyzję o dopuszczalnym poziomie hałasu przenikającym do środowiska i kontrolowanymi przez WIOŚ są między innymi: Zakład Produkcyjny PKN „ORLEN” S.A., Kutnowskie Zakłady Drobiarskie „EXDROB” S.A., Pol-Svec (Family Frost) , CNH Polska Sp. z o.o., Stacja Pomp Nr 3 w Górach – PERN „Przyjaźń”, SILOPOL Sp. z o.o., centra handlowe, Centromost, ORLEN Transport, Centomost, Mostostal i inne." Pragnę poinformować że firma Pol svec nie istnieje od dość dawna a firmy Centomost nawet nigdy nie było . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: nie mamy niczego IP: *.plock.mm.pl 25.09.12, 22:53 Kierunki str. 14 : "wzmocnienie powiązań pomiędzy śródmieściem a osiedlem Podolszyce, w celu połączenia ośrodków koncentracji usług ogólnomiejskich i wykreowania „szerokiego śródmieścia”," Wszędzie szukałem co może znaczyć określenię ""szerokie śródmieście"" i nie znalazłem. Doszedłem do wniosku, że wąskie śródmieście powinno być lepsze, zgrabniejsze, oszczędniejsze i prostsze. I niech ktoś powie, że nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajki Re: nie mamy niczego IP: *.008.c83.petrotel.pl 26.09.12, 10:34 na str 65 prognozy rozdział zatytulowany :"15 STRESZCZENIE W JĘZYKU NIESPEJALISTYCZNYM" - widać juz sie nawet autokorekty tekstu nie chciało włączyć! na tej samej stronie czytamy : "Na przestrzeni czasu mogą się pojawić rozwiązania techniczne oraz technologie, których potencjalnych oddziaływań nie wzięto pod uwagę." bardzo odkrywcze ! no i to sformułowanie :" na przestrzeni czasu "! - co to jest przestrzeń czasu ? czy ktoś mógłby mi wyjaśnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: nie mamy niczego 26.09.12, 12:16 Podejrzewam, że autorom chodziło o czasoprzestrzeń, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: nie mamy niczego 26.09.12, 12:26 Byż może też stąd ten dysonans odległości dzielącej Płock od Modlina. Nie od dziś wiadomo, że grawitacja zakrzywia czasoprzestrzeń. Możliwe, że nasi planiści odkryli jakieś zakłócenia grawitacyjne na opisywanym odcinku na ogromną skalę zakrzywiające w/w czasoprzestrzeń do tego stopnia że między Płockiem, a Modlinem owa grawitacja "połyka" te 13 km. To tłumaczyłoby różnicę między odległością obliczeniową wartości długości obwodu Ziemi na tej szerokości geograficznej wynikającej ze wzoru: l = 2п r, a wartością rzeczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakwas Re: nie mamy niczego IP: *.008.c83.petrotel.pl 26.09.12, 12:31 mi się wydaje że nasi planiści po prostu chcieli sobie zastrzec że może się na przykład pojawić jakaś cudowna technologia która sprawi że będziemy mogli sobie tym studium podetrzeć. w tym jednak względzie nie musimy czekać na skok technologiczny - możemy sobie podetrzeć już dzisiaj ! na przyszłość proponuję oprócz wersji elektronicznej wersję drukowana udostepniać w rollkach - tak będzie bardziej humanitarnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: nie mamy niczego IP: *.008.c83.petrotel.pl 26.09.12, 12:34 a co do czasoprzestrzeni to mi sie przypomniało - jaka czasoprzestrzeń ? klasyczna czy z czasem zespolonym ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: dodatkowy pstulat do studium 26.09.12, 12:39 Postuluję o dołączenie poniższych grafik do studium: teoria: teoria tyle teorii, a w praktyce może to wyglądać mniej więcej tak: w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Nowe technologie to nie żande śmichy chichy... 26.09.12, 12:46 mi się wydaje że nasi planiści po prostu chcieli sobie zastrzec że może się na przykład pojawić jakaś cudowna technologia która sprawi że będziemy mogli sobie tym studium podetrzeć nasi planiści widzą co piszą, całkiem niedaleko nas już zaobserwowano możliwe źródło nowych, zaawansowanych technologii: UFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ne Re: Nowe technologie to nie żande śmichy chichy.. IP: *.008.c83.petrotel.pl 26.09.12, 13:02 tu jest technologia która sprawi iz studium ... www.youtube.com/watch?v=2zKbJWl9nW4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: Nowe technologie to nie żande śmichy chichy.. IP: *.plock.mm.pl 26.09.12, 14:44 Obstawiam, że nowe studium zapcha ten super kibel w pierwszym podejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: Nowe technologie to nie żande śmichy chichy.. IP: *.plock.mm.pl 26.09.12, 15:33 Szkoda, że brakuje odwagi (zainteresowania i wiedzy) dziennikarzom. Ciekawe czy zadadzą sobie odrobinę trudu i przepytają odpowiedzialnego dyrektora na okoliczność przekazanego mieszkańcom gniota. Czytamy tylko jakie to wspaniałe wizje roztacza. Mam pytanie czy kiedykolwiek pan Narkowicz brał udział w opracowaniu planu miejscowego lub studium uwarunkowań. I czy jego doświadczenie w tym zakresie brano pod uwagę przy rekrutacji na stanowisko szefa wydziału urbanistyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loft Architekty - dyrektory IP: *.204.37.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 15:42 To jest przedstawiciel starej szkoły. Tam dominowała kalka. I tak już im zostało, że przykładają kalkę i kopiują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzorzec z metra Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 16:12 to jest szkoła współpracy urzędników miejskich z architektami : www.youtube.com/watch?v=e2PyeXRwhCE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpzp Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 17:14 raider55.blox.pl/html polecam szczególnie pałac we włocławku dopuszczony zarówno przez założenia tamtejszego studium jak i plan miejscowy ! coś pięknego ! trzeba zgłosić nasze płockie cudactwa :"molo" , orlen arenę , amfiteatr no i oczywiście Złoty Róg - będący kiłą architektury . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: Architekty - dyrektory IP: *.plock.mm.pl 26.09.12, 17:50 Ale ładne to jest... . I myślisz, że dzięki nowemu studium możemy też to mieć u siebie. To cofam wszystko co napisałem. Studium mi się podoba, jest super, odwalcie się i do przodu urząd do przodu! Ale do wymienionych perełek z naszego miasta można dodać jeszcze sporo: błękitny budynek MTBS przy Galerii Mazovia (sama galeria bez podjazdów dla niepełnosprawnych), wszystkie kolorowe wymiociny na budynkach - Osiedle Łukasiewicza i okolice, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Architekty - dyrektory 26.09.12, 18:27 "Miasto dla Leszka Narkowicza jest takim domem, który trzeba adaptować na własne potrzeby, poddając je ewolucji." Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35681,9526780,Leszek_Narkowicz__architekt_Plocka_mowi_o_molo_i_o.html#ixzz27arLlt76 No to chyba właśnie adaptowaliśmy "czyjeś" studium na "własne potrzeby". A miało być tak pięknie. O co mu wtedy chodziło? adaptacja na przestrzeni ewolucji? Ewolucja adaptacji? Aaaa, to te potrzeby (niby nasze) podawane są ewolucji. Nie, no teraz to wszystko jasne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 19:17 ewolucja adaptacji i adaptacja ewolucji na równinie młodoglacjalnej a szczególnie substancji ruderalnej obsranej przez niesynantropijnego dzięciołka i rozwinięta w sposób zrównoważony w aspekcie miastotwórczej suburbanizacji z uwzględnieniem rewitalizacji i agregacji synergii szerokiego śródmieścia w jego pełnej integracji z funkcjonalną strukturą ekofizjografii oraz zgodnie z dyrektywą siedliskową EU Proceedings VolXXVII, sub 23/2/2011/ Brussels acta 23p./df "a cierpliwa publika łyka i łyka " ( Kisiel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loft Re: Architekty - dyrektory IP: *.30.148.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 21:20 Czy to prawda, że księżna BU (pupilka poprzedniego prezia) idzie do odstrzału za ten temat? Lata opie.d.l.nia zrobiły swoje, zmarnowany czas i pieniądze podatników. Więcej takich czystek urzędniczego betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelec Re: Architekty - dyrektory IP: *.opera-mini.net 26.09.12, 22:14 a co komu przyjdzie po odstrzałach jakiś kozłów ofiarnych, lepiej niech ci dyrektorzy i pseudoplaniści odstrzelą sobie jaja żeby nie mogli płodzić podobnych do siebie następców ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Architekty - dyrektory IP: *.181.c92.petrotel.pl 27.09.12, 06:25 Obnoażyli swoją niekompetencję do samego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: Architekty - dyrektory IP: *.plock.mm.pl 27.09.12, 08:42 I tu bym z Tobą polemizował. Pracownik, który od początku projektu jest odpowiedzialny za jego przygotowanie, tworzenie i wdrożenie ponosi pełną odpowiedzialność za jego klęskę. Może dyrektor nie potrafił dobrać sobie kompetentnych fachowców i polegał na czyjejś opinii nie do końca sprawdzonej. Wystarczy spojrzeć w BIP. Ta osoba została kierownikiem długo przed przystąpieniem do studium. Co robiła? Jakie zleciła opracowania? Czy czytała projekt ( tu akurat odpowiedź znamy)? Prawdziwy menadżer lub właściciel biznesu nigdy by sobie na coś takiego nie mógł pozwolić. Taki pracownik został by przez niego usunięty. Ale urząd rządzi się innymi priorytetami. Jego działanie w tym temacie obnaży poziom profesjonalizmu prezydentów. Strzelanie w jaja nic nie da. Zawsze można spudłować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezczel Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 08:53 praca tego wydziału za mm to było dno i wydawało się że może być tylko lepiej . Studium pokazało że jednak może być gorzej . Trudno w to uwierzyć ale jednak tak jest . Powstał dokument z którego wyziera lekceważenie własnej pracy , brak kompetencji i odpowiedzialności , brak nadzoru i w końcu lekceważenie miasta i jego mieszkańców . to jest trochę tak że aby coś poprawić trzeba mierzyć wyżej a nie zachowywać status quo a to jak się zdaje jest główna zasadą polityki obecnej ekipy . Trzeba mieć chęć pokazania nowej jakości a nie tylko trwania . Studium należy do dokumentów strategicznych dla miasta jeżeli więc poziom tej strategii jest denny to widać nie jakiś pracownik spieprzył ale zawiódł nadzór i sposób wykonywania swoich obowiązków wyżej . Obciach i bezczelność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: Architekty - dyrektory IP: *.plock.mm.pl 27.09.12, 09:18 Zgadzam się. Postawili na takich pracowników jak mm więc mają efekty. Wina spoczywa również na dyrektorze (brak doświadczenia przedmiotowego i praktyki w kierowaniu zespołem) , na prezydęcie ( brak nadzoru i jak wyżej) i nas samych, że zaufaliśmy (wiara i naiwność). Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Architekty - dyrektory 27.09.12, 09:45 Ja położyłem na to lachę. Będzie ja zawsze. Studium klepne rada i będzie git. Czas się pakować z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:53 Nie rób tego i nie wku...j nas.. Bez twojej aktywności na forum nastąpi całkowity upadek "tego "kraju i "tego" miasta. Chyba, że obiecasz, że w wolnych chwilach po zmywaku będziesz nadal pisał na forum. Wtedy zgoda. Wyjeżdżaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurwien Re: Architekty - dyrektory 27.09.12, 10:03 Obiecuję. Pewnie już bez żalu ale napiszę. Jak będę szorował toalety po wyspiarzach to patrząc na zasrany kibel wspomnę nasze studium i miasto. Spuszczę wodę i emocje opadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 10:25 Great! I zabierz jeszcze ze sobą citymena chociaż to lewus i nygus, ale jak go bieda przycisnie z dala od mamusi to może do jakiejś roboty uczciwej sie weźmie. Może do noszenia mopów za tobą sie nada. Tylko powiedz jemu, że kibel to obszar intermodalny, a spuszczając wodę włącza sie w europejski korytarz żeglowny London-Płock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnioski Re: Architekty - dyrektory IP: *.008.c83.petrotel.pl 27.09.12, 10:51 reakcja żeby stad spier.... nie jest wcale dziwna , takie rzeczy zniechęcają i demotywują , osiem lat rządów pajaców a teraz to samo ... te dyrektory nawet wyjechac nie mogą bo ze względu na znajomosc jezyka mogłyby pomylic szczotkę do kibla ze szczotka do zebow i dopiero by było a tutaj rządzą i dzielą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 10:59 Dlatego koniecznie musisz Sylwku z nimi wyjechać. Codziennie rano organoleptycznie ustalisz która to szczotka do kibli przy wykorzystaniu swojego zmysłu powonienia a dla pewności też zmysłu smaku i koledzy dyrektorzy i inne magistry nieomylnie/mam nadzieje, że nie zrobisz przy tym jakiegoś babola/ sięgną po szczoteczki do zębów. Przy okazji zrobisz coś pozytywnego dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: Architekty - dyrektory IP: *.plock.mm.pl 27.09.12, 11:08 Jak zwykle pieprzenie o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch-dyr Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 12:37 Nooooooo! Nie licząc twojego merytorycznego i ciekawego oraz wiele wnoszącego do tematu wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Architekty - dyrektory 27.09.12, 13:39 Jak zwykle pieprzenie o niczym Czy spodziewałeś się po jego wpisie czegoś innego... ? Sądząc po jego nastawieu do życia to nawet w toalecie w Londynie mógłby zarazić swoją "konstruktywną" postawą nieożywioną materię, a ta zmanierowana jego postawą postanoiłaby w ramach buntu cofnąć Tamizę w górę rzeki, aż by woda trysnęła z kibla niczym fontanna, że nie zdążył by biedak szczoty złapać nie mówiąc o jej odróżnianiu. I w ten podobny sposób nawet całe UK wraz ze swoją gospodarkę padło by na pysk w 2 tyg, (góra) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 14:05 Dlatego JA jestem zwolennikiem tego żebyś nie jechał bo jeszcze im w Hyde Parku zaprojektujesz HUB-a zintegrowanego z czterema mniejszymi lotniskami z lokalizacjami na; a/ gazonie przed Buckingham Palace b/ Trafalgar Square c/centralnym korcie w Wimbledonie d/Tower Bridge Zostań z nami i skoncentruj się nad dywagacjami w sprawie CAN wspomaganymi lewatywą z buraka pastewnego co przy sprawnej oczyszczalni ścieków nie będzie stanowić większej uciążliwości dla Płocka i jego mieszkańców. W domu i tak z niedogodnościami twojej egzystencji dawno się już pogodzono zatem i z tym nie będziesz miał większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Architekty - dyrektory 27.09.12, 15:16 O niedogodnościach związanych z twoją obecnością i twórczością na forum zaiste się chyba pogodzono. Nie pogodzą i nie wybaczą ci chyba jednak rodacy olania projektu własnego autorstwa mającego stworzyć z Polski supermocarstwo na wzór USA. Uczynienie z miasta nawet wielką metropolię to doprawdy żaden wyczyn w porównaniu uczynienia z Polski supermocarstwa! Ave neoplus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: Architekty - dyrektory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 15:30 Naprawdę i Amerykę chcesz u nas zrobić? Przestań! Nie cofajmy się! Tyle lotnisk co zaprognozowałeś wokół Płocka to nawet Nju Jork nie ma. Na wuj nam Ameryka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: ad rem - proste wnioski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 15:40 dokument kierunki zaczyna się a jakże od : "METODOLOGIA STRUKTURA OPRACOWANIA Niniejsze opracowanie jest drugą częścią Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego miasta Płocka. W Części A - „UWARUNKOWANIA ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO”, przeanalizowano uwarunkowania rozwoju, mające potencjalny wpływ na kierunki polityki przestrzennej." W Części B – „KIERUNKI ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO” (niniejsze opracowanie), wyznaczono strategiczne i szczegółowe kierunki rozwoju, z uwzględnieniem wniosków wynikających z Części A. Celem precyzyjnego zidentyfikowania kierunków rozwoju dla poszczególnych obszarów, miasto podzielono na strefy funkcjonalne. Podział na strefy został uwzględniony w dalszej części Studium, w szczególności dla zróżnicowania parametrów i wskaźników zabudowy." i to tyle na temat tej "metodologii" . Autorom polecałbym dokształt aby się dowiedzili co to takiego jest metodologia i dlaczego to co tak zatytułowali w swoim bzdetnym opracowaniu metodologią nie jest . Jeżeli jednak autorzy nie wiedzą co to jest i to co jest powyżej opisane metodologią nie jest to znaczy iż dokument ten opracowano BEZ (sic!) metodologii . Z czego już płynie prosty wniosek iż dokument tej rangi opracowany bez metodologii jest wyssany z brudnego palucha czyli mówiąc inaczej bezwartościowy z punktu widzenia celu któremu ma służyć. c.b.d.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oserver Re: zainteresowanie strona program dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 15:38 Jeżeli chodzi o liczbę osób odwiedzających wzmiankowana stronę to delikatnie i jednym zdaniem mówiąc szału nie ma, ale van Gogha tez docenili pośmiertnie. Jakby nie jego brat Theo to by z głodu umarł. Autor ma na szczęście zacną i troskliwą mamę. Też bidakowi nie da zemrzeć, bo nawet nie ma uprawnień do regularnych świadczeń z MOPS-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabalarz Re: A może studium jest kabałą ? IP: *.opera-mini.net 27.09.12, 20:51 a my zagłupie są na nią żeby ją rozszyfrować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Architekty - dyrektory IP: *.class97.petrotel.pl 27.09.12, 22:03 Tak czytałem o tym bublu Studium goracą dyskusję na forum więc przeczytałem i materiał z podanego linka. I co? Czytałem to gó..no "Drogi dla Płocka". ciągle tylko drogi ekspresowe, dwutorowa kolej, trzeci most i drogi ekspresowe, dwutorowa kolej, trzeci most i ciągle to samo. jak Panowie Wam się to nie znudzi. A te wymyślne rysunki z prawie autostradą wdłuż Wisły (CZEMU NIE ŚRODKIEM) i wszędzie drogiami (prawie pajęczyna) i węzłami. Matko Boska. Pytanie: skąd, jaki macie towar i jak często wciągacie. Też chcę mieć takie wizje. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Architekty - dyrektory 27.09.12, 22:23 Taki Marcin nam podrzucił i powiedział że jak trochę już pomelanżujemy to dojdziemy do wprawy nad metodologią a studium stanie dla nas otworem, a zaraz po nim... monary na terenie całego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: Architekty - dyrektory IP: *.053.c68.petrotel.pl 28.09.12, 05:53 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Tak czytałem o tym bublu Studium goracą dyskusję na forum więc przeczytałem i m > ateriał z podanego linka. I co? Czytałem to gó..no "Drogi dla Płocka". ciągle > tylko drogi ekspresowe, dwutorowa kolej, trzeci most i drogi ekspresowe, dwutor > owa kolej, trzeci most i ciągle to samo. jak Panowie Wam się to nie znudzi. A t > e wymyślne rysunki z prawie autostradą wdłuż Wisły (CZEMU NIE ŚRODKIEM) i wszęd > zie drogiami (prawie pajęczyna) i węzłami. Matko Boska. > Pytanie: skąd, jaki macie towar i jak często wciągacie. Też chcę mieć takie wiz > je. A ty CO WYMYŚLIŁEŚ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Architekty - dyrektory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 07:52 Mamy sporo materiału do przeanalizowania. Oby wyciągnąć dobre wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek med Re: to nie jest studium tylko ostatnie stAdium IP: *.062.c88.petrotel.pl 28.09.12, 10:00 deliryczne ratuszowych bazgrołokletów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięciołek Re: to nie jest studium tylko ostatnie stAdium IP: *.008.c83.petrotel.pl 28.09.12, 10:09 oczywiście że bez metodologii to nie może być studium ale najwyżej bezładna pisanina sobie a muzom ewentualnie bazgroły małego kazia na przerwie . to co opisanow tekscie jako metodologię ewidentnie żadną metodologia nie jest a jedynie jakąś gadanina nie na temat . skoro zatem wykazano ponad wszelką wątpliwość iż tekst powstał bez metodologii to jako studium NIC nie jest wart i nadaje się do kosza . Fragmenty o dzięciołku można wyciąć i używać jako materiału do dręczenia dzieci na lekcjach biologii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dionizy Re: to nie jest studium tylko ostatnie stAdium IP: *.008.c83.petrotel.pl 28.09.12, 12:27 a czy czasem w aspekcie ruderalnego charakteru substancji nie dałoby się zsyntetyzować metaurbanistycznych związków czasoprzestrzennych integracji synergicznej przestrzeni miejskiej zintensyfikowanej suburbanistycznie , ślicznie i ekofizjograficznie w swym immanentnym charakterze szeroko śródmiejskim oraz strukturze innowacyjno postindustrialnej zrewitalizowanej relatywnie w sposób sprawiający że niesynantropijny dzięciołek nie może się wysr... ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Warchołom mówimy stanowcze NIE! 28.09.12, 16:50 To są pytania tendencyjne i prowokacyjne mające w swych zamierzeniach na celu doprowadzenie w konsekwencji do zdezawoulowania i zdyskredytowania wielkiego dzieła, mającego wdrożyć w życie wielkie sprawy, noszące jawne znamiona warcholstwa i dywersji w jednym. A w ogóle to jest tajemnica państwowa! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Warchołom mówimy stanowcze NIE! 28.09.12, 16:58 I w ogóle nie chodzić tam za ZOO, nie poglądać i nie rozglądać się i nie fotografować. To jest teren chroniony, tajny i strategiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.plock.mm.pl 30.09.12, 08:52 Pana prezydenta nie interesuje zdanie mieszkańców. On nawet nie czyta tych wpisów. Inaczej już dawno zająłby stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięciołek Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 09:30 ważne jest że płock się rozwijał , rozwija i dalej będzie dynamicznie i jeszcze bardziej intensywnie się rozwijał dzięki wiekopomnym ustaleniom studium uwarunkowań! dzieki światłej polityce ratuszowych urbanistów którzy ręka w rękę z ludem pracującym niezmordowanie walczą lepszą przyszłość dla mieszkancow płocka a także dzięciołków ! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium poza granicami Płocka 30.09.12, 15:26 Studium musi uwzględniać tereny poza granicami Płocka z wielu względów! Dlatego musi być opracowywane w uzgodnieniu z gminami ościennymi. W razie awarii niebezpieczne substancje przedostaną się poza granice miasta i nie będą uwzględniać założeń studitm. Inna sprawa że kpz już została skopana na poziomie krajowym, ale nasze władze powinny zgłaszać takie uwagi rządowi. W ogóle te koncepcje na wszystkich szczeblach to jawna kpina z obywateli z ich bezpieczeństwa i niedbalstwo ekip przygotowujących te wszelkie plany w megaprawizoryczny i prymitwny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Studium poza granicami Płocka 30.09.12, 15:59 Pan redaktor Jan B. Nycek dobrze napisał w sierpniowym wydaniu "Nasz Płock" - nr 5(82) /na pierwszej stronie artykuł: Moje za i przeciw/, że Prezydent Płocka powinien odgrywać rolę Primus inter pares /pierwszy wśród równych/. www.naszplock.eu/page31.php Inaczej mówiąc powinien przyjąć na siebie rolę lidera wśród osób kierujących gminami aglomeracji płockiej i powinien być inicjatorem działań do opracowania kompleksowego studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania aglomeracji płockiej, które nastąpnie byłoby podstawą do opracowani planu zagospodarowania przestrzennego aglomeracji płockiej jako obszaru problemowego z dużym ryzykiem awarii przemysłowej i z problemami zbiornika włocławskiego. Ten temat poruszam wszędzie i daję propozycję rozwiązań: mbpr.pl/plock20072012r.html www.youtube.com/watch?v=XYTyt3YiSAg&feature=relmfu fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3159030,2,1,Koncepcja-obwodnic-dla-Plocka-i-droga-Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3152463,2,2,Artykul-Bezpieczny-Plock-bezpieczna-Polska.html Cieszy mnie to, ze problem zaczyna być zauważany i będzie on poruszony na debacie publicznej nad SUiKZP miasta Płocka w dniu 11 października 2012 roku. Płock wymaga innych rozwiązań niż zaproponowane w studium !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Studium poza granicami Płocka IP: *.141.c89.petrotel.pl 30.09.12, 16:11 niestety nasze władze myślą o bezpieczeństwie własnych kont bankowych i na tym ich wyobraźnia oraz troska się kończy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: Studium poza granicami Płocka IP: *.plock.mm.pl 30.09.12, 18:39 Czytasz czasem jakieś przepisy: ustawy, rozporządzenia? To nie ośmieszaj się takimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Studium poza granicami Płocka IP: *.c157.petrotel.pl 30.09.12, 20:02 Aktualnie ośmieszyli się autorzy i współatorzy upublicznionego studium. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium poza granicami Płocka 30.09.12, 21:05 Rozporządzenia i ustawy są domeną sejmu i rządu (czyt. koalicji). W dobrze pojętym interesie publicznym jest troska o m. in. wspólne dobro i bezpieczeństwo jako jedne z kwestii nadrzędnych wynikających z ustawy zasadniczej, no chyba że w/w organy zaniedbują swoje obowiązki wynikające z tejże ustawy zasadniczej czyli konstytucji, będącego najwyższym aktem prawnym w kraju i zaleceń KE, której Polska jest członkiem mającym z tego tytułu liczne zobowiązania i powołują się na.... obowiązujące i nieprzystosowane przepisy do rzeczywistości co jest notabene wynikiem ich zaniedbań.... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium poza granicami Płocka 30.09.12, 21:10 Inna sprawa że niektórzy Polacy są mistrzami świata w argumentowaniu swojego niedbalstwa i ignorancji obowiązującymi przepisami, rozporządzeniami, ustawami... itd itd, często koniec końców niesłusznie... jak wiadomo ustawę lub rozporządzenie można zmienić i wprowadzić szybko, gorzej z mentalnością.... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dyrektywa Rady 96/82/WE 30.09.12, 21:20 Dyrektywa Rady 96/82/WE z dnia 9 grudnia 1996 r. dotycząca zarządzania zagrożeniami poważnymi awariami z udziałem substancji niebezpiecznych (Dyrektywa Seveso II) tekst jednolity uwzględniający zmiany wprowadzone przez Dyrektywę Parlamentu Europejskiego i Rady 2003/105/WE z dnia 16 grudnia 2003 r. cyt. Artykuł 12 Plany zagospodarowania terenu Państwa członkowskie zapewnią, by cele związane z zapobieganiem poważnym awariom oraz ograniczaniem ich skutków były uwzględniane w polityce zagospodarowania terenu i/lub innej z tym związanej. Powinny one dążyć do wypełnienia tych zadań przez kontrolę: lokalizacji nowych zakładów, modyfikacji istniejących zakładów, których dotyczy artykuł 10, nowych obiektów, takich jak połączenia transportowe, miejsca często odwiedzane przez ludność oraz tereny mieszkalne w pobliżu istniejących zakładów, jeżeli lokalizacja ta lub te obiekty mogą prowadzić do zwiększenia ryzyka lub skutków poważnej awarii. Państwa członkowskie zapewnią, że ich polityki zagospodarowania terenów oraz/lub inne istotne polityki oraz procedury służące ich wprowadzeniu będą uwzględniać potrzebę długoterminowego zachowania odpowiednich odległości między zakładami podlegającymi przepisom niniejszej dyrektywy a obszarami zamieszkałymi, budynkami i obszarami użyteczności publicznej, głównymi trasami transportowymi na ile to możliwe, terenami rekreacyjnymi oraz terenami o szczególnej wrażliwości przyrodniczej lub szczególnego zainteresowania oraz – w przypadku istniejących zakładów – potrzebę stosowania dodatkowych środków technicznych zgodnie z art. 5, tak, aby nie powiększać ryzyka w odniesieniu do ludności. Komisja jest proszona o opracowanie w terminie do 31 grudnia 2006 r., w ścisłej współpracy z państwami członkowskimi, wytycznych określających bazę danych technicznych, łącznie z danymi dotyczącymi ryzyka i scenariuszy awarii, w celu ich stosowania do oceny wzajemnego przystosowania zakładów objętych niniejszą dyrektywą oraz obszarów opisanych w paragrafie 1. Zawartość tej bazy danych powinna, na ile to możliwe, uwzględniać oceny wykonane przez kompetentne władze, informacje otrzymane od operatorów oraz wszystkie inne istotne informacje, takie jak korzyści społeczno-ekonomiczne wynikające z opracowania planów awaryjnych [operacyjno-ratowniczych] oraz ich efektów w zakresie łagodzenia skutków [poważnych awarii]. Państwa członkowskie zapewnią ustanowienie przez kompetentne władze oraz władze zajmujące się planowaniem, odpowiedzialne za podejmowanie decyzji w tych sprawach, odpowiednich procedur konsultacyjnych, ułatwiających wprowadzanie polityki określonej w paragrafie 1. Procedury te powinny być opracowane tak, aby zapewnić doradztwo techniczne przy podejmowaniu decyzji w kwestii oceny ryzyka związanego z zakładem, zarówno w konkretnych przypadkach jak i ogólnie. Dyrektywa Rady 96/82/WE etc etc etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Dyrektywa Rady 96/82/WE 30.09.12, 21:30 Przed chwilą o tym też odpisałem jednemu z anonimowych forumowiczów. W życiu jest tak: jedni widzą szanse, drudzy widzą przeszkody. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: A tu antyprzykład... 30.09.12, 21:33 funkcjonowania miasta z wielkimi zagrożeniami przemysłowymi: Transport substancji niebezpiecznych koleją w Płocku Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Studium poza granicami Płocka 30.09.12, 21:26 Gość portalu: minus napisał(a): > Czytasz czasem jakieś przepisy: ustawy, rozporządzenia? To nie ośmieszaj się ta > kimi wpisami. Jeżeli o mnie chodzi, to odpowiadam że ja je czytam. Jest ich mnóstwo, więc wybieram te które są potrzebne. Ustawy i rozporządzenia nakazują rozwiązywać problemy, zapewniać bezpieczeństwo ludności, zapewniać zrównoważony rozwój, działać w interesie wyborców, dbać o środowisko, .... Nie wiem z czego wynikła taka wielka niemoc w tym naszym /płockim/ przypadku? Nie ma problemu przyjać w studium i w planach przestrzennych takie rozwiązania, które tu pogodzą wszystko: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3159030,2,1,Koncepcja-obwodnic-dla-Plocka-i-droga-Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3152463,2,2,Artykul-Bezpieczny-Plock-bezpieczna-Polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Studium poza granicami Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 23:26 Janku i Sylwku jesteście zaj...ści. Czy jednak nie byłoby lepiej jak byście usiedli w kawiarni NOVUM wypili po kielichu i uzgodnili co dalej z Płockiem? Pisanie na forum to rzucanie pereł przed wieprze. Szkoda was dla takiej dyskusji. Każdy z was zrobi z Płocka metropolię. Tylko żeby głosujące bydło się na was poznało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to cyk Re: Studium poza granicami Płocka IP: *.opera-mini.net 01.10.12, 08:19 neoplus jeszcze ci mało po weekendzie, opanuj sie chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: polski mental w pigułce 01.10.12, 09:44 ...fajnie tak i spokojnie, najwyżej czasem coś pier...nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: polski mental w pigułce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 10:34 Toś ty Sylwku jak widać prawdziwy człowiek renesansu. Nawet i poeta...ho,ho kto by pomyślał, a byle jakiej szkoły nie umiało to to skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: polski mental w pigułce 01.10.12, 13:37 Czyli ty potrafisz tylko byle jaką szkołę skończyć.... nie przesadzaj specjalista do podorywek ci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Debata IP: *.plock.mm.pl 01.10.12, 14:12 Zobaczymy czy będziecie tacy wygadni jedenastgo? He he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Gadki najlepszą są przy piwku albo kawie 01.10.12, 14:38 Gadki szmatki średnio mnie interesują bo nic z nich nie wynika. Wolę konkrety i to na najwyższych szczeblach, a te leżą poza granicani naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: Gadki najlepszą są przy piwku albo kawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 15:31 Zatem trz cie zrobić Ambasadorem Nadzwyczajnym i Pełnomocnym w Brukseli. Tam będzxiesz mógł dużo mówić o konkretach na najwyższym z możliwych szczebli. Na tą wiadomość szefowie i Unii i PE i przywódcy wiekszości państw już uczą się polskiego bo mała szansa, że ty się jakiegoś języka nauczysz, a bardzo chcą z tobą sobie pogadać o ciekawych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Gadki - jak z kim IP: *.plock.mm.pl 01.10.12, 17:22 Właśnie definitywnie ośmieszyłeś się citymen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studianka Re: Gadki - jak z kim IP: *.plock.mm.pl 01.10.12, 18:26 Nie doceniacie znaczenia tego dokumentu. Uchwalenie gniota oznacza powolny upadek miasta. Studium w obecnej formie jest świadectwem niekompetencji i ignorancji urzędniczej kasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: Gadki - jak z kim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 23:06 ...i nadzwyczajnych kompetencji SY(L)FKA, który jako znany i wykształcony urbanista, planista, ekonomista i strateg natychmiast wszystkie składniki gniota wychwycił i zarejestrował na forum często przyznając samemu sobie rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Gadki - jak z kim IP: *.056.c90.petrotel.pl 02.10.12, 07:10 Jak jest koń, każdy widzi, - jaki jest neoplus, każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elema Re: Gadki - jak z kim IP: 78.154.76.* 02.10.12, 10:31 neo lewatywy może potrzebuje, ci planiści chyba też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerryzbrukseli Re: Gadki - jak z kim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 11:17 ...szczególnie, że buraki pastewne latoś obrodziły. Jest jeden jednak problem. City zajęty jest na razie analizą Studium oraz co u niego nowe pisaniem wierszyków przy tej okazji, a lepszego pasjonata i specjalisty podawania lewatyw takich właśnie na razie nikt nie wymyślił. Musimy chwilę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Gadki - jak z kim 02.10.12, 11:35 szczególnie, że buraki pastewne latoś obrodziły zapewne z tego powodu jesteś cały w skowronkach... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: masturbationem super studium 02.10.12, 11:32 Monia napisała: Właśnie definitywnie ośmieszyłeś się citymen. Do prawdy? Dopiero teraz? Neoplus tak twierdził z dobry rok temu, a uzależnił się od czytania moich wpisów na dobre, że do dziś nie może się od nich odkleić.... Miłej "masturbacji" 11.10.2012 polegjącej na bełkocie podobnym z 18.04.2012, gdzie to różnej maści pracownicy, dyrektorzy lub ich za-cy instytucji typu GDDKiA itp "specjaliści" w wysoce "fachowy" sposób "argumentowali" dlaczego nie mogą powstać drogi i inna infrastruktura.... Ktoś kto ma minimum szacunku dla włąsnego IQ udpuści sobie takie jasełka bo zwyczajnie szkoda mu będzie na nie swojego czasu. Współczuje jedynie Radnym, którzy z pełnienia swoich obowiązków muszą wysłuchiwać tego bełkotu, pirdół i "argumentacji" na podobnym poziomie oraz ludzi o mocnych nerwach (widocznie nie mam ich aż tak mocnych), którzy z czystej pasji do miasta tam się pojawią. Swoje uwagi/materiały Radnym mogę zawsze przesłać korespondencyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Via Modlin 02.10.12, 11:43 Kiedyś wyszło takie opracowanie "W poszukiwaniu brakującej masy" chodziło o wszechświat... kto wie być może podczas tej twórczej debaty odbędą się poszukiwaniu nad nadmiarem odległości z Płocka do Modlina, a przy okazji PPP-T.... wzorem poszukiwaczy zaginionej arki. Obawiam si że to nie na moją głowę takie dywagacje, tu potrzeba tęgich umysłów o wielkiej zdolności abstrakcyjnego myślenia np neoplusa.... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: o metodologii słów kilka 02.10.12, 11:54 Na debatę należałoby raczej zaprosić kogoś z firm produkujących kserokopiarki: Canon, Utax, Ricoh... itp, zwłaszcza biorąc pod uwagę użytą metodologię przy opracowywaniu omawianego studium, w końcu jakieś 99,99 % tegoż dzieła wykonały w/w urządzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.opera-mini.net 02.10.12, 12:51 przy opracowywaniu tego gniota pseudoplaniści posunęli się bezczelnie tak daleko iż w ferworze kserowania staroci zapomnieli że w międzyczasie powstał PPP-T ! :D myśle że nawet radni takiego g. nie połkną, totalne jaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.008.c83.petrotel.pl 02.10.12, 13:24 jezeli radni przyjma i uchwala ten dokument to będzie to działanie na szkodę miasta i jego mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.12, 15:20 Szykujemy kubeł zimnej wody na głowy, żeby w niektórych przywrócić prawidłowe funkcjonowanie aby zrobić z tym gniotem to na co zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik z domu Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 15:54 Możecie nam skoczyć!!! Śmiejemy się z waszych wypocin na forum. Zobaczymy na sesji kogo będzie na wierzchu? I wara od urzędu i urzędników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planowy Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.opera-mini.net 02.10.12, 16:48 myślę że nie tylko trzeźwy, ale nawet pijany w 3 doopy radny nie przyjąłby tego czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 18:57 Studium Uwarunkowań pod tytułem "Płock zmarnowanych szans" przedstawia: ...OPRACOWANIE SŁABE ZA TO DROGIE... w roli: - niekompetentnego dyrektora - dyrektor wydziału strategii - niemrawych urzędników - urzędnicy wydziału - leniwych urbanistów - projektanci Akt I Prezentacja wypocin i wycinanek dowolnie rozrzuconych na starej mapie miasta. Nawet mi się nie chce dalej pisać tak bardzo jestem zawiedziony tym spektaklem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka cityme Re: planiści mają radnych za idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 19:53 Powiedz o której godzinie zacznie się debata. Przyjdę specjalnie żeby zobaczyć ktoś zacz. Rozumiem, że zabierzesz głos długi i kompetentny. 11 października? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Lekcja nr 1 02.10.12, 21:32 Powiedz o której godzinie zacznie się debata. Przyjdę specjalnie żeby zobaczyć ktoś zacz. Rozumiem, że zabierzesz głos długi i kompetentny. 11 października? Lekcja nr 1 Lesson no 1 Lektion Nummer 1 Урoк нoмер 1 課數1 Po 1. primo citymen sam decyduje co i kiedy ma robić Po 2. Tymbardzie nie prystaje na głupawe propozycje, a już na pewno nie neoplusa. Wyżej w wątku napisałem ci w jakich okolicznościach dobre są bezproduktywne i groteskowe gadki jak nad w/w "studium" Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Lekcja nr 2 02.10.12, 21:36 Podczas debaty na w/w studium np posprzątaj kurze u siebie w domu, wyprowadź psa, pojedź na grzyby, ryby do lasu, na.... a gwarantuję ci z tego miejsca że zrobisz o wiele więcej dla świata i całej ludzkośc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: Lekcja nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 10:06 Jasne! Już teraz wiem, że z pewnością z powodów, które wyszczególniłeś w ostatnim poście, uczestnikom debaty ratuszowej nie będzie dane poznać twojego głosu oraz zapoznać się z wiekopomnymi twoimi odkryciami w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Lekcja nr 2 03.10.12, 10:17 Przecież jeśli będziesz tam ty to tak jakby było tam ze 3 Einsteinów, więc o poziom debaty będzie można być spokojnym. Przy okazji wsłuchanej w twój autorytatywny głos gawiedzi wytłumaczysz na czym polegają lokalne zakłócenia w czasoprzestrzeni i wynikające z nich różnice pomiaru odległości na odcinku Płock--Modlin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Lekcja nr 2 03.10.12, 10:23 Przy okazji możesz zahaczyć też o kwestie związane z teleportacją PPP-T. Zapowiada się twórcza, a być może nawet odkrywcza debata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: Lekcja nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 10:47 To wiem dlatego z niecierpliwością oczekiwać należy twojego konstruktywnego i merytorycznego głosu kładącego kres jałowym dysputom pseudofachowców co to niby magistry inzyniery architekty i dyrektory ale nawet w googlach nie potrafia znaleźć prawidłowych odległośći. Gdyby zastosowali twoją metodykę wtedy niechybnie zwiekszyli swoje zainteresowanie obszrem intermodalnym z siecią lotnisk w okolicach Myśliborzyc a nie pieprzyli by durności o jakimś tanim lotisku w Modlinie lub Okeciu. Już czekając na twój speach mam wypieki na twarzy. CXzy będzie Błękitny z TVN 24? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam-czyk Re: Lekcja nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 11:08 O której ta debata? Kto wie/ Czy będą jakieś zaproszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Lekcja nr 2 04.10.12, 12:48 Jeśli spodziewasz się rzucaniem dogmatami z mojej strony to źle trafiłeś, na forum są w tym lepsi ode mnie (włączając ciebie). Co do samego studium to nie ma nad czym wiele debatować, wszystko jest na mapie i to tak proste jak konstrukcja cepa, no może poza pewnymi kwestiami dotyczącymi odmierzania odległości itp. Ale Polak potrafi... wymyśli zagadnienie nawet tam gdzie go nie ma a nawet jeszcze wesprze go "dogmatem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: city się przegrzewa IP: *.008.c83.petrotel.pl 04.10.12, 13:39 gorąco na zewnątrz ze 23 w słońcu a ty koleś w grubej kurtce, czapce i zimowych portkach , łeb ci się przegrzeje ! Schudłbys trochę bo tłuszcz się przelewa z boku na bo - to chyba nie ułatwia życia ?! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: do urba(ona)nisty 04.10.12, 14:36 wystarczy zapoznać się z tzw "studium', a już nie mamy wątpliwości co i komu się przegrzało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: do urba(ona)nisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 14:56 ...ale faktycznie poproś mamę żeby ci jakiś lepszy przyodziewek kupiła. Wyglądasz jak z opieki społecznej co to już teraz wydaje nowe-:) ubranka No może poza tuszą. Tu wyglądasz jak bonzo- bogaty sybaryta co to na zarciu nie oszczędza. Już na śniadanko jakiś konkretny kawiorek, dzwonko węgorzyka, bekonik i jajko po wiedeńsku z szampanikiem oczywiście. Na obiadek golona z grochem i kapusta oraz oczywiście z dużym kuflem piwa. O podwieczorku, drobnych przekąskach i sutej kolacyjce nie wspomnę Jak pojedziesz na negocjacje do Brukseli to ciebie nie wpuszczą na bankiet bo pomyślą, żeś obdartus co to przyjechał nażreć się. Boją się że im wszystko zeżresz grubasku, a wykwintnym przyodziewkiem dobre samopoczucie popsujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: do urba(ona)nisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:09 Ty neoplus. Zobacz na jaki temat jest wątek. Zupełnie nie kumasz i tylko robisz z siebie durnia, podejmując takie dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for.obser Re: do ubawionego- stop spamerom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:40 Ty >ubawiony<. Zobacz na jaki temat jest wątek. Zupełnie nie kumasz i tylko robisz z siebie durnia, podejmując takie dyskusje. W dodatku nie znasz regulaminu bo jak sie tobie wpis nie podoba i uznajesz go za np. spam to wystarczy kliknąć taką czerwoną ikonkę przy słowie odpowiedz, a nie ciągnąć bzdurny temat. Chyba, że podzielasz zdanie internautów z wyłączeniem oczywiście samego zainteresowanego na temat jego walorów intelektualno-wizualnych to śmiało podbijaj watek. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: jaja na boczku neo :O) 04.10.12, 16:15 Jaja bekon itd.... na co ci to ?? przecież ciebie lakami żywią... z kiepskim skutkiem, ale to już inna sprawa..... :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Inny kształt Płocka. Wyraź swoją opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.15, 09:33 LLLLLLLLLLLLudzie uważajcie przy zakup lub sprzedaz mieszkania w Hom-Broker bo ja zostałam oszukana w taki sposón,że nie sprzedałam swojego domu a zmuszona byłam zapłacić w Hob-Broker 2050 zł, moja wina bo nie doczytałam umowy,lecz zaufałam pośrednikowi,że jeśli nie otrzymam zadatku nic nie płacę,zadatku nie otrzymałam i tak zostałam postepnie zachęcona do umowy przedstepnej bez zadatku,pani ich znajoma jak się póżniej okazało miała zadatek przywieść za 2 dni,a umowa wstępna była jej potrzebna do dewelopera jak twierdziła p.Dorota z HOM-BROKER i stało się umowę podpisałam ,nie otrzymałam zadatku ,dla mnie oczywistym było ,ze jeśli nie otrzymałam zadatku nie ponoszę żadnych kosztów. Ludzie uważajcie bo ja do dnia dzisiejszego nie sprzedałam a 2050 zł musiałam zapłacić ,bo komornik zastraszał mnie codzięnnie.....Pozdrawiam wszystkich i ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 04.10.12, 19:00 Poniżej w linku zaprezentowana jest mapa z opisem wniosków z najistotniejszych propozycji komunikacyjnych studium. Nieprodukując się napiszę krótko: Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Studium dla Płocka 04.10.12, 19:30 STUDIUM DLA PŁOCKA - od ogółu do szczegółu: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3143636,2,4,Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3143645,2,3,Integracja-Kraju-i-Unii-Europejskiej-przez-droge-Via.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3140774,2,7,Znr-1--Plock-i-droga-Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3159030,2,2,Koncepcja-obwodnic-dla-Plocka-i-droga-Via-Europe.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088451,2,14,PLOCK--Koncepcja-uksztaltowania-miasta-i-zintegrowania-jego.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088454,2,13,PLOCK--Koncepcja-zbudowania-obwodnicy-Starego-Miasta-i.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3006304,2,19,Koncepcja-rozwiazania-problemow-plockiego-molo.html Resztę można sobie dośpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Studium dla Płocka 04.10.12, 19:32 Trzeba wreszcie przyjąć takie rozwiązania, które przystosują Płock do uwarunkowań funkcjonowania miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobij Re: Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 20:22 citymen napisal: >Sczegóły opisane zostały w odpowiednich pismach i leżą już na właściwym miejscu czyli na >biurku w Brukseli. Citymenie jesteś niedoinformowany. Te pisma leżą nie na jednym ale na dwóch biurkach. Pierwsze to biurko pomocnika asystenta młodszego referenta w Biurze Komisarza ds zdrowia i ochrony konsumenta gdzie myślą czy jest szansa na wyleczenie projektanta lotniska w randze HUB na terenie Mysliborzyc z towarzyszącymi średnio w odległości 50 km czterema lotniskami o charakterze ponad lokalnym. Kserokopia leży na biurku stażysty bedącego młodszym asystentem młodszego referenta w Biurze Komisarza d/s ztrudnienia i spraw społecznych, który zastanawia się czy są szansę na jakąś społeczną rehabilitację płockiego specjalisty od wzmiankowanych lotnisk i obszarów intermodalnych jeżeli terapia się powiedzie. Rozważa możliwość dofinansowania zakupu kompletu nowych kredek, modelu statku pełnomorskiego i samolotu boeing dreamliner oraz małej koleki elektrycznej z kompletem torów i rozjazdów w skali 1:50. Do tego oryginał munduru ratownika chemicznego z gaśnicą i syreną alarmową. Obaj liczą, że przepchną to przez PE już wkrótce. Najbardziej ma skorzystać na tym szpitak Św. Trójcy w Płocku, który na ich wniosek ma przyśpieszyc przygotowanie izolatki na oddziale psychiatrycznym gdzie pod patronatem KE ma być leczony nasz odkrywca i projektant. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium dla Płocka 04.10.12, 20:53 Jeśli trzeba coś u kogoś leczyć to ZNUISU (Zespół Nabytego Upośledzenia Intelektualnego Systemem Ustrojowym). I tu cię zmartwię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: Studium dla Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 21:04 Dlatego ze względu na zapóźnienia polskiej medycyny jak łatwo doczytać się w poście zenobija chcą ci pomóc fachowcy z Unii. Dobrzy ludzie nie przechodzą obojętnie nad losem jedynego w swoim rodzaju projektanta, ekonomisty, logistyka, urbanisty, architekta, stratega gospodarczego i paru innych jeszcze specjalności w jednym, a ostatnio nawet poety, który swoją aktywnością, protestami, petycjami i projektami od rana do nocy absorbuje unijnych urzędasów budząc ich z letargu. Pod presją podejmują niezwykle szybkie jak na nich decyzje. Wyjrzyj przez okno. Jak jedzie coś na sygnale to może być po ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium dla Płocka 04.10.12, 21:20 Bardzo możliwe że specjaliści chcą pomóc jednemu biedakowi, a właściwie dwóm Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium dla Płocka 04.10.12, 21:49 I nie główkuj za dużo bo "Ms" to nie pomyłka, prawda Anno Bullock, Marzenko ? etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 04.10.12, 22:06 Nie wspominałem już o takich truizmach jak NIEZBĘDNE dwujezdniowe drogi szybkiego ruchu dla Płocka bo po 1. temat wałkowany był milion razy, a po 2. to co jest w studium w tej kwestii jest implikacją KPZK 2030, która to strategija już tylko w samej osławionej i jakże elastycznej S10 wyginała się na wszystkie dowolne strony w zależności od nastrojów społecznych względnie pogody lub widzimisię towarzystwa w ministerstwie itp ważkich kryteriów, że o innych, oryginalnych jej założeniach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alez! Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 10:20 Sylwek po co tracisz czas na dyskusje z idotami. Usiądź i po prostu wykonaj kompletne studium zgodnie z jego wszystkimi prawidłami. Chyba potrafisz. Zamkniesz mordy malkontentom Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 05.10.12, 10:28 Czekam na takiego jednego fachowca z forum co zna uwarunkowania USA i chciałbym, niektóre z nich zastosować w polskich realiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:14 Zastosowanie rozwiązań amerykańskich w warunkach Płocka ma taki sens jak to, że ty Sylwku startujesz w wyborach Mister Universum albo zabiegasz o wpisanie ciebie do MENSY. Oczywiście możesz tylko po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 05.10.12, 14:58 Faktycznie do Mister Universum możesz startować bo masz pewne skłonności/preferencje charakteryzujące to środowisko. Do MENSY pewnie też należysz i to na SPECJALNYCH warunkach jako wzorzec osobnika o najniższym IQ znany obecnej nauce. Zapewne na obu polach doskonale się realizujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 05.10.12, 15:11 Poza tym znasz biegle 2 języki, w tym 1 obcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nepluz Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 15:51 City sprawdź czy masz wszystkich w domu. BTW Gdybyś matołku cokolwiek czytał to byś wiedział, że kryteria przynależności do MENSY sa jasne i nie ma tam myków pozwalających wejść tam komuś bokiem. Poza tym jak ty możesz określić czy ktoś zna jakieś języki jak ty nawet po polsku nie potrafisz poprawnie pisać sadząc byki w każdym wpisie. Lepiej weź się za lotniska. W tym jesteś naprawdę dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 16:01 citymen napisał: > Faktycznie do Mister Universum możesz startować bo masz pewne skłonności/prefer > encje charakteryzujące to środowisko. Niestety Sylwku mam trochę oleju w głowie i nie będę się porywał z motyką na słońce i z twojej namowy nie skorzystam, ale ty z preferencjami / skłonnościami powielania rozwiązań amerykańskich w warunkach płockich powinieneś zaryzykować. Tylko powtórzę jest tak samo rozsądne - twój udział w tamże, jak rozwiązania amerykańskie w Płocku. Staraj się chłopaku. Na twoje preferencje / bezrozumne obżarstwo/ z pewnością przymkną oko tylko popracuj trochę nad brzuszkiem i bicepsikiem. Stan obecny może ciebie już na starcie narazić na duże brechty i jeszcze Płockowi przed amerykańska gawiedzią narobisz obciachu Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 05.10.12, 19:54 W dawaniu pnwodu do owych brechtów nie ma lepszego od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmiar56/176 Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.class100.petrotel.pl 07.10.12, 14:29 Nie musisz zapewniać, że masz trochę oleju. To widac od dawna jak i to że z tego powodu źle funkcjonujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 07.10.12, 15:10 Zapłon to ci faktycznie nieźle funkcjonuje... z 48 godzinnym zapłonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopluz Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 18:37 Powrót z uroczego weekendu. Pierwszy rzut oka na forum na zasadzie "Co tam panie w polityce? Chińczyki trzymają się mocno?" A tu jednak niezawodny i pracowity citymen ciągle w gotowości wytrwale monitorując Forum Gazety. Światek, piątek. Bez jego analizy i celnego komentarza nic przez Forum się nie prześliźnie. Wytrwałość godna Syzyfa. Tak trzymaj i nie dawaj się baranom. Może przestaną na ciebie wreszcie zwracać uwagę, chociaż nic na to nie wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: KPZK 2030 - inkubator bubli 07.10.12, 18:49 ...i dlatego w ten świątek piątek, niedzielę i wszystkie urocze weekendy w każdym wątku za neoplusa pisze automatyczna sekretarka ew. Chińczycy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do citymena Re: KPZK 2030 - inkubator bubli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 09:47 Noooo! A ty biedaku musisz sam za....ać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oceniający Wnioski końcowe i uwagi IP: *.243.c84.petrotel.pl 08.10.12, 14:00 studium do doopy "planiści" na odwyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oceniacz Re: do oceniającego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 14:18 Citymen do Skoków. Wątek na Oślą Ławkę. I mamy komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: do oceniającego IP: *.c157.petrotel.pl 08.10.12, 19:01 No i teraz wiemy wreszcie gdzie neoplus przebywa. Szuka biedaczysko uzupełnienia do kompletu. Jest mu trudno znaleźć i stąd ta frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sy(l)fka Re: do oceniającego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 20:42 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > No i teraz wiemy wreszcie gdzie neoplus przebywa. Tyle wiesz co zjesz zidiociały niedołęgo, a że wygladasz jak opas tuż przed ubojem to wydaje ci się że zjadłeś wszystkie rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: do oceniającego IP: *.253.c94.petrotel.pl 08.10.12, 21:22 Przecież wyraźnie napisałeś, że brakuje ci jednego do kompletu w Skokach i że będziecie pisali o tym co tylko nadaje się na oślą ławkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław 13 listopada mija termin zgłaszania uwag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 23:12 Przypominam 13 listopada mija termin zgłaszania uwag co do Studium. bip.ump.pl/dane/komunikaty/studium.zip Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 10:02 To studium trzeba odrzucić jako bardzo szkodliwe dla Płocka i jego przyszłego rozwoju ! Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 10:18 Gdy się obierze złe metody działań, to ma się złe rozwiązania. Wyznaczone przez SUiKZP miasta Płocka kierunki i rozwiazania, źle kształtują miasto, nie rozwiązują problemów miasta i utrudniają /uniemożliwiają/ ich problemów w przyszłości. Trzeba dązyć do przyjęcia rozwiązań bardziej ambitnych i prawidłowych; fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3159030,2,1,Koncepcja-obwodnic-dla-Plocka-i-droga-Via-Europe.html drogaviaeurope.blogspot.com/ NIE ZMARNUJMY SZANSY PŁOCKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 10:34 Sytuacja w Płocku ale i ine tylko robi się coraz trudniejsza, jeśli decydenci nie chcą mieć ambitnych demonstracji i protestów na dużą skalę wynikających z coraz większego niezadowolenia społecznego i frustracji tysięcy młodych ludzi oraz katastrof na ambitną skalę w ośrodku nie tylko o ambitnym już w tej chwili znaczeniuto ale o strategicznym to zostaje im tylko jedno: ambitne plany, które są notabene jedynymi rozsądnymi w tych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 10:36 1000 razy lepiej jest mieć ambitny plan niż ambitne kłopoty, które swoją problemów skalą mogą przerosnąć wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do citymena Re: Studium jest do odrzucenia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 11:45 citymen napisał: > Sytuacja w Płocku ale i ine tylko robi się coraz trudniejsza, jeśli decydenci n > ie chcą mieć ambitnych demonstracji i protestów na dużą skalę wynikających z co > raz większego niezadowolenia społecznego Powiało grozą szczególnie, że powiedział to organizator i animator ambitnej i na dużą skalę manifestacji i protestu pod Orlen Areną.Udało się to wtedy znakomicie co jest dowodem i stanowi memento na przyszłość coraz większego niezadowolenia społecznego i frustracji tysięcy młodych ludzi oraz katastrof na na ambitną skalę w ośrodku Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 12:30 Żeby doszło do katastrofy nie trzeba nic robić, tak też się dzieje. Do protestów też wiele nie potrzeba, tym bardziej że również nic się nie robi by poprawić sytuację Płocka. Zatem wszystko jest na "dobrej' drodze do tego do czego chciałbyś aby doszło. Wtedy będziesz miał wreszcie swoję wytęsknioną szansę by rzucić się w wir wydarzeń niczym Zawisza Czarny, lecz obawiam się że tradycyjnie pozostaniesz anonimowym zorro, z tą różnicą że twoim koniem Tornado zostanie... myszka komputerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do citymena Re: Studium jest do odrzucenia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 12:40 Wiem dlatego wszyscy czekają na kolejną manifestację pod twoim przewodnictwem. W tobie i porwanych przez ciebie do czynu tłumach jedyna nadzieja. Oby tylko nie eksplodował w tobie syndrom bezrobotnego strażaka. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium jest do odrzucenia ! 11.11.12, 12:44 Martwmy się lepiej o to by nie eksplodował w tobie syndrom sfrustrowanego i wk...ego Breivika. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 11:39 Poniżej w linku zaprezentowana jest mapa z opisem wniosków z najistotniejszych propozycji komunikacyjnych studium. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 12:38 Oczywiście należy jeszcze dodać o konieczności połaczenia Płocka z głównymi szlakami komunikacyjnymi do A1, A2 i S7 oraz o kolei Włocławek--Płocka--Warszawa (przez Modlin), a także modernizacjilinii nr 33 do dwutorowej i poączeniu CMK z w/w linią. Także o wykorzystaniu drogi wodnej na rz. Wisle i centrach intermodalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.plock.mm.pl 02.05.15, 09:59 No i po jaką cholerę ta cała gadanina, to paplanie, pisanie i cały ten szum. I tak zrobią swoje i jak zwykle żle, bez rozmachu. Wystarczy pojechać do Torunia , do którego tak chętnie sie porównujemy (sic), lub do nielubianego i pogardzanego przez płocczan Włocławka, ba nawet do tego "dziadowskiego i nędznego" Kutna by natychmiast robaczyc zmiany i ich trend. Tam miasta się rozbudowuje a tu mamy jedyną ulicę przez miasto i śmierdzące zadupie, małomiasteczkowe myślenie. Dopóki w ratuszu nie znajdą sie ludzie znający problemy miasta i co z nimi zrobic Płock zawsze będzie niedorobiony o "gminny" bo tacy sa urzędasy decydenci. Obecnie Płock dorobił sie opinii gnuśnego, ciasnego i niewygodnego miasta. Miasta bez przyszłości i nieprzyjaznego swoim mieszkańcom z wielu względów (zatrute powietrze, bezrobocie, marazm itd.) A więc twierdzę, że należy zakończyć jałową , bezowocna dyskusję, a dobrać sie w wyborach do skóry obecnym "elitom" by wybrać ludzi wiedzących co chca i mających wizję miasta godnego XXI wieku. No choćby by dorównać wyżej wymienionym grodom. To pobożne życzenie kieruje do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 12:40 do "citymena" Nie bardzo rozumiem. Tramwaju, w najbliższym czasie nie będzie. Kolej chcesz z miasta usunąć. To samo chcesz zrobić z TiR-ami i cysternami. Samochody osobowe to główni truciciele powietrza w mieście, czynią hałas i zajmują sporo miejsca, więc i na nie przyjdzie czas. Ścieżki rowerowe się budują. Żegluga pasażerska nie istnieje. Lotnisko obsługuje tylko śmigłowce sanitarne i członków aeroklubu. To JAK ewakuować mieszkańców w razie katastrofy w Kombinacie? Pieszo niech uciekają. Nawet kiedyś wytyczałem piesze szlaki turystyczne, więc wiem, że na tę okoliczność infrastruktura jest. Pozostaje przenieść Kombinat i będzie w mieście bezpiecznie, sielsko i anielsko. Ja tylko przypomniałem o terminie formalnego zgłoszenia uwag do Studium. Do Urzędu Miasta a nie na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 12:47 To samo chcesz zrobić z TiR-ami i cysternami. Tak, w cywilizowanych krajach nie jeżdżą one stadami w centrum miasta. Fajnie byłoby gdyby jeszcze planiści o tym wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.027.c91.petrotel.pl 11.11.12, 12:52 Płock - miasto daleko od dróg ... ssc.siskom.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 12:53 Jest jeszcze kwestia przyszłej KDP, którą trzeba brać pod uwagę. Proponowany przebieg trasy ma raczej zbyt małe chyba łuki do niej technicznych wymogów i zbyt blisko miasta by przebiegała jeśli miała by przebiegać po jednymśldzi9e z proponowaną koleją. Tolejna trasa i bariera komunikacyjna i wykupy gruntów itd. Generalnie to studium jest kompletnie nie przemyślane i nie przystające do warunków, zagrożeń i potrzeb. należy je odrzucić i zacząć prace nad nowym dokumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 13:07 Jeszcze raz powtórzę swój ostatni wpis (w tamtym było zbyt dużo literówek). Jest jeszcze kwestia przyszłej KDP, którą trzeba brać pod uwagę. Proponowany przebieg trasy ma raczej zbyt małe łuki do technicznych wymogów KDP i przebiega zbyt blisko miasta (jeśli KDP miała by przebiegać po jednym śldzie z proponowaną koleją. To kolejna trasa i bariera komunikacyjna i wykupy gruntów itd. Generalnie to studium jest kompletnie nie przemyślane i nie przystające do warunków, zagrożeń i potrzeb. należy je odrzucić i zacząć prace nad nowym dokumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekapepiak Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 13:43 citymen napisał: Proponowany pr > zebieg trasy ma raczej zbyt małe łuki do technicznych wymogów KDP A to ty inżynierem od kolejnictwa jesteś. Fachowy bardzo głos. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 14:00 Tak, to są zapewne skomplikowane kwestie do zrozumienia. conajmniej jak zrozumienie funkcjonowania systemu zdalnie sterowanego manipulatora promu kosmicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 14:02 Jak odkurzasz mieszkanie też dzwonisz do inżyniera jak odkurzacz "odpalić" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekapepiak Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 15:09 Widzisz u mnie w domu w ramach podziału obowiązków odkurzaniem zajmuje się żona. Robi to po prostu lepiej ode mnie. Po zakupie nowego odkurzacza zawsze sobie przeczyta instrukcję obsługi, ot tak , żeby w pełni wykorzystać jego możliwości. Ty zapewne odkurzasz sam, bo nie sadzę żeby ktoś taki jak ty znalazł sobie partnerkę życiową. Do okurzania żeby pozostać przy tym przykładzie z pewnością taka wiedza wystarczy. Bardziej skomplikowane jest już jednak projektowanie odkurzacza i tutaj wiedza mojej żony jest niewystarczająca. Wolałbym jednak że ten odkurzacz projektował wykształcony i doświadczony inżynier lub nawet ich zespół. Podobnie jest z koleją. Nie potrzeba zbyt dużej wiedzy czy wykształcenia żeby w kasie kupić bilet na pociąg, ale żeby zaprojektować tory trzeba być jednak specjalistą ze specjalistycznym wykształceniem, doświadczeniem i właściwymi dla tego typu działań kompetencjami. Zatem podobnie jak przy posługiwaniu się odkurzaczem osobiście wolałbym żeby jednak tory projektował ktoś odpowiedni, a nie gawędziarz chłopek-roztropek w szczególności jeżeli podobnie jak ty zna się po prostu na wszystkim najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 15:17 Twoją partnerką życiową jest jedynie paranoja. Towarzyszy ci bezustannie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 15:40 Co zaś tyczy odkurzacza to zapewniam ciebie że to wbrew twoim pozorom dość proste urządzenie wyposażone właściwie w silnik elektryczny i turbina zaciągająca powietrze zamocowana na osi wirnika + worek, obudowa i akcesoria. Domyślam się jednak iż wszystko co już posiada obudowę i do tego jeszcze buczy staje się poza zasięgiem twojego zrozumienia. Nawet jak dla fachowca od klozeta do bizeta, a nawet musicalu. :O) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 11.11.12, 21:50 Tak jak napisałem potrzebny wy dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neoplus Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.15, 10:53 No, dla takiego wykształconego fachowca odkurzanie to pryszcz. Zresztą jak ciebie mama poduczyła to jest to jedyna czynność poza waleniem w kompa która samodzielnie wykonujesz, ale jednak pod delikatnym nadzorem żebyś rury w wylot nie włożył. BTW Jak tam twoje inicjatywy z DB? zarzuciłeś widzę już i to. Weź się do roboty, bo może okazać się, że to koniec twojej kolejnej obsesji. Odpowiedz Link Zgłoś
pytlasiniak Re: Studium: wnioski + mapa z opisem 01.05.15, 11:32 Gość portalu: neoplus napisał(a): >Zresztą jak cieb > ie mama poduczyła to jest to jedyna czynność poza waleniem w kompa która samodz > ielnie wykonujesz Nie jest to jedyna samodzielna czynnośc. Zapomniałes dodac też o waleniu konia. Przez ścianę słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: Studium: wnioski + mapa z opisem IP: 185.9.126.* 02.05.15, 13:37 To rób to ciszej! Odpowiedz Link Zgłoś