Dodaj do ulubionych

Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło

11.11.12, 19:36
Znaleziono winnego - brak termomodernizacji. Śmiechu warte. Po dociepleniu, bez zmiany świadomości najemców dużo się nie zmieni. Poza tym, że winnym będzie np. Tusk.
Obserwuj wątek
    • Gość: poinformowany Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.205.c83.petrotel.pl 11.11.12, 19:47
      Przepraszam, a czy to z tego budynku pracownicy pewnej firmy kradli olej opałowy ?

Ciekawe dlaczego sprawa "przyschła", czy dlatego ze siostra jednego z tych "zaradnych" jest pracownicą cywilną policji ?
    • Gość: Freud Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.opera-mini.net 11.11.12, 19:51
      Dewiacja kojarzy ci się z Tuskiem, ciekawe.
    • czytelnikfilip Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło 11.11.12, 19:54
      to pan wiceprezydent buczkowski jest w urzedzie czy nie? bo rozne sluchy "chodzą" po miescie?
      • Gość: elemelek Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.centertel.pl 11.11.12, 20:10
        Już od dawna wiadomo że zarząd MZGM nie panuje nad tym co się dzieje w firmie. Dziwię się że prezydent i radni to tolerują !!!!!!!!
        • Gość: skarpiak po odejściu K. w końcu zaczęli w mzgm myśleć IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.12, 20:21
          coś jednak drgnęło w mzgm na lepsze
          • Gość: elemelek Re: po odejściu K. w końcu zaczęli w mzgm myśleć IP: *.centertel.pl 11.11.12, 20:28
            A kto według ciebie tam myśli, według mnie jest jeszcze gorszy bajzel niż był. Najbardziej mi się podoba "laska" 26 lat która jest przewodniczącą Rady Nadzorczej. Pewnie to "przypadek" że jest z Łodzi.
        • epoeta Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło 11.11.12, 20:23
          Zawsze jest wyjście z trudnej sytuacji. Miasto niedorajdom życiowym znalazło lokum, a tu okazuje się, że jeszcze muszą płacić za ogrzewanie. Przecież można wyprowadzić się do własnego domku, mieszkania, tylko po co zrywać z udawaną biedą? Dlaczego lokatorzy własnego M nie protestują?
          • Gość: krysti Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.122.c76.petrotel.pl 11.11.12, 20:45
            kogo uznajesz za niedorajdę życiowego? masz jakąś definicje? może to ktoś, kto nie umie cwaniakować i okradać ludzi, skarbu państwa? dobrze, że ty potrafisz być "udacznikiem" i masz swój domek, albo m. biznesmenie od siedmiu boleści!!! a do mopsu nie poleciałeś jeszcze? bo dla takich jak ty zawsze mało
            • epoeta Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło 11.11.12, 21:04
              Zawsze liczę na siebie, a do MOPSu się nie wybieram, bo tam trzeba mieć talent plastyczny i malować po murach, a mnie to się nie podoba.
              Swoją drogą w imię czego mają nie płacić, skoro zużyli. Mieszkanie też miasto im znalazło i płacą za nie grosze. Większość na czarno pracuje i ma się nieźle, patrząc po furach przed blokiem, ale do Opieki biegają jak popażeni. Mamy to tolerować? Miasto napewno jakoś ich wesprze bo to nieoceniony przyszły elektorat, który właśnie w taki sposób można kupić.
              • Gość: edziu Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.146.77.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 11:04
                a czemu wszystkich wrzucasz do jednego wora, nie wszyscy co tam mieszkają siedzą codziennie w opiece. większość ludzi pracuje uczciwie. i płacą dużą kasę za mieszkanie w tej ruderze np.48m ma mieszkanie a czynsz 600 zł plus dopłata za olej 1200 zł to nie jest żaden luksus tam mieszkać!!!!!!!
              • Gość: krysti Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.122.c76.petrotel.pl 12.11.12, 17:37
                może bardziej merytorycznie? nie każdu umie "kombinować", bo tylko tak można zrobić jakiekolwiek pieniadze (powyżej 20 tys. miesięcznie). ja np. płace prawie 700 zł miesięcznie samego czynszu i opłat tzw. okołoczynszowych za 100 letnią ruderę o pwo 61 m kw. ruderę bo ściany pękaja, nadzór budowlany pisze wprost, że pilnie nadaje sie jedynie do generalnego remontu, bez ciepłej wody, bez łazienki, bez piwnicy..... takie opłaty naliczją odkąd założyli tzw. centralne ogrzewanie z pieca gazowego. do tej pory było 212 zł. na pytanie dlaczego jest tak drogo nikt z właścicieli i odpowiedzialnych urzedników nie uzyskałem odpowiedzi. i jeszcze w całej tej wsi opłaty za wywóz śmieci naliczane są w/g stawki 8-9 zł/osobę. u mnie 16,20!!!
        • Gość: xx Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 23:40
          Co robiła pani radna W. Kulpa jak jej ugrupowanie rządziło miastem przez 8 lat. ??
          • Gość: też pytam Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 07:26
            Dobre pytanie. A może zadałby je niejaki "kazionet", który tak ją chcwali
        • Gość: !!! Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.plock.mm.pl 12.11.12, 09:07
          „Nasi rozmówcy chcieliby zobaczyć liczniki i przekonać się, ile faktycznie zużyto oleju na ogrzanie mieszkań. - Ale w MZGM tłumaczą, że tylko pracownicy mogą do tej kotłowni wejść.”

„Co z możliwością wejścia mieszkańców do kotłowni w celu sprawdzenia liczników? Spółka nie widzi żadnego problemu. Tylko niech lokatorzy wytypują jedną czy dwie osoby.”

Danuta Górecka, 09-402 Płock, ul. Żwirki i Wigury 14 – zarządca nieruchomości licencja nr 17110 jest zobowiązana do wykonywania czynności zgodnie z zasadami wynikającymi z przepisów prawa:

Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 18 grudnia 2006 r. w sprawie zasadniczych wymagań dla przyrządów pomiarowych (Dz.U. z 2007 nr 3 poz. 27 z zm.)
          § 21. 1. Wodomierze, ciepłomierze, gazomierze i liczniki energii elektrycznej powinny być wyposażone w urządzenia wskazujące, dostępne dla konsumenta bez konieczności użycia dodatkowych narzędzi, których wskazanie jest podstawą do ustalenia wysokości opłaty, niezależnie od tego, czy wynik pomiaru wykonany za ich pomocą może być odczytany zdalnie czy też nie.
          2. Urządzenia wskazujące przyrządów pomiarowych, o których mowa w ust. 1, pokazujące całkowitą ilość dostarczonej wody, ciepła, gazu albo energii elektrycznej lub wartości, z których taka ilość może być wyznaczona, stanowiącą w całości lub częściowo podstawę do obliczania wysokości opłat, powinny być skonstruowane w sposób uniemożliwiający skasowanie ich wskazań podczas użytkowania tych urządzeń.
    • Gość: Kochot Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.12, 21:11
      Mam do dopłaty 1500 za zeszły rok. Proszę zmodernizować moje mieszkanie, nie mam na to kasy aktualnie.
      • epoeta Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło 11.11.12, 21:28
        to kup sobie domek na wsi, zbieraj chrust i problem z głowy, albo poszukaj lepszej pracy
        • Gość: mieszkaniec Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 07:19
          JA mieszkam w domku niedocieplonym ze starą technologią ogrzewania, co prawda nie komunalnym, ale też jestem obywatelem tego miasta. Strasznie dużo płacę za ogrzewanie. Żądam aby Miasto przeprowadziło mi termomodernizację, bo mnie na to nie stać i dodatkowo dopłaciło do faktury za olej. Który radny i prezydent tym się niezwłocznie zajmie?
          • Gość: gość Re: Każą im dopłacić po tysiąc zł za ciepło IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 08:19
            Twój domek nie jest własnością miasta, tylko Twoją. Modernizację zrób sobie sam za własne pieniądze.
    • biust75d Do Falkiewicza - bazradnego 12.11.12, 08:18
      Panie Falkiewicz - to, żeś z PO, nie oznacza, że masz monopol na wiedzę. A wygadujesz glupoty i chcesz wykończyć mieszkańców z tego bloku. Ogrzewanie gazem ze zbiorników (a nie ziemnym z sieci) oparte jest na gazie LPG. Ten typ ogrzewania jest najdroższy, droższy niz olejem opalowym. Najpierw doucz sie, a potem zabieraj głos. Ale lemingi są zarozumiałe, fe....
      • Gość: obserwator Re: Do Falkiewicza - bazradnego IP: *.class96.petrotel.pl 12.11.12, 21:14
        Co za roszczeniowy naród. Mieszkają w gminnych zasobach i narzekają. Kija i do roboty .Potrafią tylko wymagać a nic od siebie. Znaczna część korzysta z dopłat i tak miasto z naszych podatków dołoży im do czynszu. Komu źle niech robi wypad.
        • epoeta Re: Do Falkiewicza - bazradnego 12.11.12, 22:14
          z tego co się dowiedziałem czynsz w mieszkaniach z zasobu miasta najniższy nie przekracza 10 zł na miesiąc. Kilkakrotnie więcej wydają na satelitę, by 24 na dobę seriale oglądać. To jest sprawiedliwość? Niech płacą jak uczciwi ludzie
          • Gość: 206 Re: Do Falkiewicza - bazradnego IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 07:03
            co masz na myśli pisząc "10 zł na miesiąc"? chyba za metr mieszkania? co przy np. 40 metrach daje 400 zł do tego ogrzewanie i śmieci, które są również obowiązkowe.
            a jak wynika z artykułu ludzie mają tam czynszu po około 650 zł...
            • epoeta Re: Do Falkiewicza - bazradnego 13.11.12, 07:13
              Najniższy to 7 zł za całe mieszkanie, jeżeli miasto pokryje większą kwotę, jest i 17 zł za mieszkanie, jeżeli rodzina jest w trudnej sytuacji. 650 zł to przekłamanie, albo kwota podana w starych złotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka