Dodaj do ulubionych

260 osób i instytucji dostanie laptopy z dostęp...

13.11.12, 19:53
Oj! MOPS wyprowadził ostatnio 1,6mln na rzekomą rewitalizację starówki zakończoną wylaniem kilku wiader farby na obsikane mury, teraz dajemy im 4,6 mln zł na trochę ponad 200 laptopów. Wychodzi na to, że jeden laptop będzie kosztował więcej niż mieszkanie w Synagogalnej Office Center. Moja głowa tego nie wytrzyma, zbankrutuję na zakupie APAPu
Obserwuj wątek
    • Gość: liczykrupa Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.189.c70.petrotel.pl 13.11.12, 21:47
      200 laptopów to łakomy kąsek więc firmy zjadą ostro z marży. Przypuszczalnie zaproponuję 2000-2500 za średniej klasy sprzęt z oprogramowaniem startowym. Przyzwoite łącze internetowe to koszt 40zł miesięcznie, 480 rocznie. Załóżmy, że urząd zapłaci za roczny dostęp. to daje kwotę circa 3000 zł na beneficjenta. 3000 x 200 = 600 000,- zł
      4 000 000 podzielone przez 200 daje okrągłe 20 000. Co to za szkolenie za 20 tysięcy. Za taką kwotę można nauczyć słonia pisać.

Chyba też będę musiał zgłosić swoje wykluczenie cyfrowe?! O reszcie rodziny też wspomnę.
      • epoeta Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost 13.11.12, 22:41
        Pani Beatka z MOPSu udziela korepetycji z właściwego liczenia wydatków dla tych, którym rachunki się nie zgadzają. Biedaczka ma teraz sesję i jakieś egzaminy, ale zapewnia, że wszyscy zrozumieją jej tok myślenia. Tylko, że na forum nie chce tego robić, ale indywidualnie, w cztery oczy. Podała nawet numer telefonu
        605 044 419
        Ja się boję takich spotkań, ale może tobie wyjaśni. Przyznam się szczerze, że nie ogarniam tej płockiej matematyki. Może dlatego, że studia kończyłem 30 lat temu i dopada mnie demencja starcza
        • Gość: minnie Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 16:10
          no to pomoc społeczna jak cholera , ktoś zrobi biznes życia ! jednorazowo tyle komputrów które za dwa lata będą już rzęchami plus szkolonko za ciężki szmal !
          ta pani beatka to ma serce jak wieloryb !
          • Gość: MisiaPysia Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.centertel.pl 14.11.12, 18:06
            Pofatygowałam się i od znajomych wiem, że żadna Beatka tam nie prowdzi projektu rewitalizacji.
            O kim wy mówicie? Mąż mój podejrzewa, że macie chorobę, której nazwy nie przytoczę i wymyślacie jakieś beatki, jakieś komputerki z grubą kasę bo wam nie sta... jak nad kimś się nie poznęcacie.
            Chyba, że stary się myli i faktem jest, że oprócz głupoty jeszcze na oczy wam padło i czytać nie umiecie. A może nie lubicie kobiet i dzieci? A wszystko co macie to swoje zbiorniki na głupotę zamiast mózgów ?
            Ps. Dlaczego do tej kobiety nie zadzwonicie skoro podała wan nr tel. ?
            Ja to zrobię bo wiedza nie boli. Uahahaha!!!
            • epoeta do Misi Pysi 14.11.12, 20:19
              Chyba rzadko gościsz na forum. Mowa o osobie o nicku beatka, kim ona jest nikogo nie obchodzi. Wiadomo jedynie, że jest oszołomiona walorami artystycznymi naściennych gryzmołków wykonanych przez płocki MOPS za 1,6 mln nowych złotych. Aż mi palce drętwieją jak wpisuję tę kwotę. Za te pieniądze mogłaby owa beatka grafikę Picassa kupić na aukcji w Nowym Jorku. Przyciągnęłoby to z pewnością niejednego ciekawskiego do Płocka. W tej cenie widziałem niedawno zbiór 5 rysunków mistrza. Przypominały nieco te na murach, tylko, że przyciągały ciekawskich
              • Gość: do e-trola Re: do Misi Pysi IP: *.185.c75.petrotel.pl 14.11.12, 20:39
                a owa beatka zainwestowała w artystę uwaga.inwazja, który pomalował podwórka za koszt farb... może kiedyś będziemy lizać po nim ściany, jak po Picasso:) i odnawiać te mury, żeby się dogrzebać dzieła artysty...
                wystarczy poczytać w necie kim jest Uwaga.Inwazja...
                a te komputery mózg Ci przesłoniły... ludzie się z nich na pewno ucieszą jak dostaną i będzie długa kolejka chętnych, a Ty malutki człowieczku weź te prochy, żeby Cię głowa nie bolała, bo może to jest przyczyną Twoich problemów...
                swoją drogą jesteś tchórzem, dostajesz telefon, a Ty się wyśmiewasz.... nic prostszego umówić się na spotkanie z dziennikarzami... pokaż swoją twarz poeto... chętnie stoczymy z Tobą merytoryczną dyskusję...

• epoeta Re: do Misi Pysi 14.11.12, 21:02
                  Na razie to mam niezły ubaw. Chcesz zobaczyć moją twarz, a sama występujesz pod kilkoma nickami. Czy to nie jest tchórzostwo? Na forum również można toczyć merytoryczną dyskusję, a ty ograniczasz się jedynie do zachwytów nad przedszkolnymi gryzmołami na murach i obrażania tych, którzy mają odwagę mieć inne zdanie. Chyba cierpisz na jakąś manię wyższości i jakieś niespełnione, chore ambicje.
                  Zacznij już lizać te ściany bo wasze malunki schodzą, nie były zagruntowane. He, he Mam inną wrażliwość na sztukę, nie kręcą mnie takie prostactwa
                  A komputery? Nie jeden ludek ucieszy się, sprzeda go za 20 zł, będzie miał kilka win za to i będzie chwalił MOPS. Ale najbardziej ucieszą się ci co majątki zbiją na programie. I to jest przykre.
                  A może na forum powiesz co chcesz mi powiedzieć przez telefon? Będzie to rodzaj merytorycznej dyskusji. Bo kim ty jesteś, że zmuszasz mnie do wykonania głupiego telefonu???????
                • Gość: do e-poety Re: do Misi Pysi IP: *.185.c75.petrotel.pl 14.11.12, 21:04
                  i jeszcze jedno... owy artysta przyjechał tylko dlatego, że chciał pomóc innym, a zwłaszcza pewnemu Kamilowi z Kwiatka... który go urzekł swoją autentycznością i problemami życia codziennego... historia jest długa i zagmatwana i prawdziwa... i smutna...
                  ale dawaj e-poeto, uderzaj, może poczęstujesz mnie/nas tymi szczurami z grilla, ja chętnie spróbuję... nie wiedziałam, że w Płocku jest 1000 osób bezdomnych, nikt o tym nie pisał do wczoraj... trzeba się zebrać i im pomóc... a może Ty w innym mieście działasz...
                  a jak w Płocku to chętnie Ci pomogę, bo informacja mnie zaskoczyła... szczerze to nie wierzę, ale może tak jest... damy radę... wesprzemy bezdomnych...
                  • epoeta Re: do Misi Pysi 14.11.12, 21:25
                    Na początek trochę złośliwości - ile z tych 1,6 mln trafiło do chłopca? Nie odpowiadaj!
                    Jestem z Płocka i jak mówiłem dzisiaj byłem w jednym szybie ciepłowniczym u bezdomnych. Kali (czyli mój przewodnik) ich liczbę w tym miejscu określił na ponad 200. Szczurami można poczęstować się w Parowie , tam są koczowiska w starych bunkrach i piwnicach.
                    Z mojego rozpoznania miejsc zgromadzenia jest około 20. Na razie ze znajomymi tylko odwiedzamy te miejsca. Jeżeli jest konieczność wzywana jest pomoc pogotowia. Kilku z nich otrzymało telefony, by w razie konieczności dzwonić do nas, albo na pogotowie. Są bardzo nieufni i szczelni. Nam cudem udało się zyskać ich zaufanie. Nie wiem czy jest realna szansa na przekonanie ich do zmiany trybu życia. To rodzaj filozofii. Inny świat...
                    • Gość: avatar 1 - beata Re: do Misi Pysi IP: *.185.c75.petrotel.pl 14.11.12, 21:41
                      Aj otwierasz się... było 1000 jest 20... ja zjem te szczury, chciałabym pomóc ludziom... tak jak Ty... są nieufni i szczelni... ale my jesteśmy otwarci i łatwo nawiązujemy kontakty... a na inną filozofię życia nic nie można poradzić... czasami tylko można wyczaić duszę i jej pomóc wyjść z tego, resztę trzeba tylko wspierać... bo im w tym dobrze... sam piszesz, że sprzedają komputery za 20 zeta... i czy warto pomagać? pewnie nie... ale dla tej jednej duszy pewnie warto...
                      tak myślę ja...
                    • Gość: jebaken Re: do Misi Pysi IP: *.c156.petrotel.pl 14.11.12, 21:48
                      Ty epoeto żałosny, lepiej najpierw pomóż sobie uporządkować ten balagan w głowie, bo chyba od tego należało by zacząć działania na rzecz innych lubi-myśl o bliskich , bo chyba to też ludzię...czy postacie w komputerze ekscentryku od siedmiu boleści . Śledzę twoją internetową karierę i przyznaje , że CV-ka pierwsza liga w obrażaniu masz II fakultety , szyderstwie DR. i niczym więcej!!! Masz dobry kontakt z bezdomnymi to bierz sie do roboty, zakasuj rękawy i działaj, dałeś tel z numerem i myślisz , że to już .... zbawiłeś swiat :) odwiedzaj ich , rozmawiaj, poznaj problemy , dotrzyj do świata, poświęć się temu , walcz o nich , oddaj się dla nich , pokaż na co stać tą przemądrzałą i tajemniczą postać ....
                      • epoeta Re: do Misi Pysi 14.11.12, 23:33
                        Jak narazie nikogo nie obraziłem Poeci przyzwyczajeni są do tego, że się ich opluwa. Od działania na tym polu jest MOPS. Biorą kasę, to niech wydają ją rozsądnie. A niestety ostatnie artykuły pokazują, że kogoś w tej instytucji poniosła ułańska fantazja. Ja robię co mi serce podpowiada. Obiecuję, że po ukończeniu filmu zadzwonię do Beatki, by jako przedstawiciel MOPSU ustosunkowała się do moich pytań. Obawiam się, że odpowiedzi będą takie jak na tym forum, czyli - spadaj dziadu!
                        I jaka może być pomoc osoby, która słysząc o problemach ludzi bezdomnych ironizuje? Jaka może być pomoc MOPSU, dla którego problem bezdomności nie istnieje? Jaka wreszcie może być pomoc od osoby, która ma obowiązek pomagać, a bezustannie unika odpowiedzi. Przypominam, to Beatka powinna czuć się w obowiązku wytłumaczyć wątpiącym w jej szczere intencje, a nie inni mają się usprawiedliwiać, że bezinteresownie nadrabiają zaniedbania MOPSU. Puknijcie się w czoła!
                        • Gość: jebaken Re: do Misi Pysi IP: *.c156.petrotel.pl 14.11.12, 23:54

oj facet strasznie sie w tym wszytskim pogubiles , mylisz postacie i dopisujesz do nich niestworzone historie , chyba czas zjesc pigulke , albo strzelic sobie w banie, moze to pomoze .... krec ten film i chwal sie dokonaniami , ale czy nakrecenie filmu to faktycznie pomoc? Piszesz: co ma malowanie farbami wspolnego z pomaganiem ludziom , a widocznie twoj film i komoreczka ma :) kup im tv bo mysle , ze inaczej nawet tej pomocy nie zobacza, ale przeciez co to dla ciebie - taki gosc jak ty ....
      • daniel.jed Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost 15.11.12, 00:28
        Gość portalu: liczykrupa napisał(a):
        Przypuszczalnie za
        > proponuję 2000-2500 za średniej klasy sprzęt z oprogramowaniem startowym
        podziel to na na pół. Resztę kasy lepiej zainwestować w Hot Spoty dla mieszkańców niż w abonament w sieciach komercyjnych. Jeszcze im wczasy (jak co niektórym z Urzędu) w Chinach z roamingiem wykupta.
        • epoeta Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost 15.11.12, 07:02
          Tylko, że do wydania będzie prawie 5 mln zł! a z założenia wynika,że ma starczyć najwyżej na 260 laptopów. Po laptopy to trzeba będzie chyba na księżyc kilku wysłać nie do Chin, żeby się w kosztach zamknąć. Ale MOPS pokazał, że jest mistrzem świata w generowaniu niepotrzebnych kosztów. Tylko pani Beatka wie na czym polega ta mopsowska matematyka, ale wstydzi się na forum to objaśnić, robi to tylko osobiście przez telefon
          • Gość: Marek do EPOETY Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.plock.mm.pl 15.11.12, 11:13
            Te, poeta. Naucz się czytać:
            "To właśnie spośród podopiecznych MOPS-u zostaną przede wszystkim zrekrutowani beneficjenci programu." co jedynie oznacza, że autor projektu poprosił MOPS o listę osób, a nie zajmuje się rozdawaniem laptopów.
            Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem ( program nauczania klasy IV szkoły podstawowej) to zacznij analizować ( program nauczania klasy V szkoły podstawowej). Potem spróbuj napisać coś merytorycznie, a to już jak widzę za trudne dla ciebie.
            Jacku - epoeto - daj sobie spokój. Nie znasz się, chcesz bić pianę to znajdź sobie robotę w cukierni.
            To nie dyskusja tylko "pierniczenie głupot", rozsiewanie nieprawdy oraz nadużywanie NICKa z forum dla próby zatarcia śladów przed pociągnięciem do odpowiedzialności. Taka dyskusja powoduje wypaczanie dobrego imienia instytucji oraz osób. Kto publicznie ubliża, wprowadza w błąd może za to odpowiedzieć przed sądem. Zatem radzę abyś zwrócił uwagę na poziom wiedzy na tematy, o których piszesz. Co innego jak odsyłam cię do lektur wytykając brak wiedzy a co innego naruszanie dóbr osobistych osób nawet jeśli schowane są pod NICKami. Pamiętaj, że w internecie nie ma osób anonimowych. Tobie się tak wydaje.
            Proszę o merytorykę jeśli już. Jeśli chcesz pomogę ci zdobyć fundusze na twoje pomysły choć wydaje mi się, że ty wolisz pogadać głupoty niż wziąć się do roboty.
            Przykre. Ani to obywatelskie, ani odważne, a tym bardziej prospołeczne. Jesteś destruktorem a nie kreatorem - to najgorszy typ postawy społecznej.
            Jak piszą do ciebie to nawet nie odpowiadasz bo brak ci argumentów, tylko zmieniasz zaraz temat albo idziesz na inny post ...
            Wstyd......
            • Gość: szmelc Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.224.c88.petrotel.pl 15.11.12, 11:55
              ciekawe dlaczego akurat wybrano laptopy a nie komputery stacjonarne , tańsze o lepszych parametrach w odniesieniu do ceny i pozwalające na modernizację w przyszłości . laptopy bardzo szybko się starzeją co każdy przecież wie a upgrade sprzętowy jest drogi i trudny.
              do tego jest nadużyciem wspominanie o rozdawaniu laptopów bo jednak ktoś będzie musiał ten sprzęt KUPIĆ .
              do tego sam problem tzw "cyfrowego wykluczenia" nie jest tak ważny w całym spektrum opieki społecznej jak np. bieda , niedożywienie, bezdomność etc.
              stąd przeznaczenie tak potężnej kwoty na marginalny problem musi słusznie wzbudzać oburzenie .
              jest to kwota za którą można kupić robota chirurgicznego i ratować ludzkie życie ! można za to wybudować ponad 20 mieszkań albo wydać ponad 200 tysięcy obiadów.
              to jest marnotrawstwo publicznej kasy i tyle i to jest tak jaskrawe że aż wali po oczach .

• Gość: m Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.12, 12:10
                260 laptopów - 260x1500zł = 390 000
                260 -4 lata dostępu do sieci 48miesięcy x 20 zł x 260 = 250 000
                260 szkoleń i materiałów szkoleniowych 260x150zł = 39 000
                (laptop z podstawowym oprogramowaniem,parametry wystarczające do pracy (www, mail, Oficce itp. możliwość zakupu u dystrybutora)
                (dostęp do internetu 1 lub 2 Mb przy umowie na 4 lata i 260 lini)
                (krótkie szkolenie z obsługi sprzętu, materiały instrukcję do samodzielnej nauki)
                679 000 zł
                4 321 000 zł - obsługa projektu

ciekawe jeszcze do kogo trafią te laptopy pół biedy jakby je dostały dzieciaki z domu dziecka, znając Płockie realia pewnie nie
              • Gość: Dlaczego ? Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.plock.mm.pl 15.11.12, 12:20
                Każe pytanie może mieć swoją odpowiedź
                Każda materia równoważy się antymaterii ...
                Ty mówisz, że stacjonarny łatwiej rozbudować - ja mówię, że nie stać ich będzie na rozbudowę
                Ty mówisz, ze stacjonarny ma mieć lepsze parametry - aspekt użytkowy jak wiesz :)
                Ja twierdzę, że laptop: jest mobilny ( między dziećmi, domownikami ), mniej pobiera prądu, nie kusi rozbudowa ( kwestia umowy z obdarowanym ) i tak możemy sobie gadać do nocy.
                Kas pochodzi z Funduszy Unijnych a nie z budżetu miasta. Unia nie daje na budowę mieszkań nawet dla ubogich przynajmniej nie z POKL :)
                Projekt na tanie obiady też właśnie w płocku rusza w przyszłym tygodniu. To kwestia projektu i jego akceptacji przez asesorów.
                Dwa, jadłodajnia jest u Św. Alberta i Caritasie.
                Trzy, właściwsze jest dawanie wędki a nie ryby.
                Dużo osób ma swoje zdanie i ma do tego prawo ale nie oceniajmy każdej inicjatywy negatywnie na zasadzie ale raczej na zasadzie nauki. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby każdy z forumowiczów jako wolontariusz dał kawałek siebie, albo jako działacz organizacji wystąpił o środki unijne. Podpowiadam w Płocku jest około 350 organizacji pozarządowych działających społecznie ( w różnych dziedzinach życia )
                • Gość: w buty Re: 260 osób i instytucji dostanie laptopy z dost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 18:23
                  A niby do czego wędką ma być komputer ? Ci biedacy będą świadczyć pracę przez internet ?
                  Ciekawe jaką ?
                  pomijając kwestie zalet laptopów faktem jest że te same parametry w stacjonarnym można mieć za niższą cenę .

dziekuję serdecznie za przyznanie mi prawa do posiadania własnego zdania bo to dobro moze stac sie reglamentowane ale oceniając wydawanie kasy na pozorny problem "wykluczenia cyfrowego " nie uważam że mi się tylko tak wydaje ze to jest głupie ( do czego mam prawo raz jeszcze dziękuję ) ale że tak jest po prostu .

do wydawania takich sądów wbrew temu co kolega twierdzi mam prawo bez względu na to czy sam się zajmuję pisaniem wniosków na takie bzdety czy nie oraz czy mam ochotę to robić w przyszłości .
                  podobnie fakt iż ktoś tam jakieś dofinansowanie dostał nie przesądza iż środki te są dobrze zaplanowane i wydane .
                  jak sam wiem z pisania projektów z nieco innej dziedziny delikatnie mówiąc "unia daje" ( gratuluję zrozumienia terminu - daje ) na różne głupoty w tym i na wykluczenie cyfrowe .
                  tak więc podpowiedzi żebym sobie pisał wnioski w jakiejś organizacji trzeciorzędowej możesz sobie wsadzić w buty . bo do tego aby oceniać inne projekty jako głupie nie jest mi to niezbędne.
            • epoeta do Marka 15.11.12, 22:22
              Chyba bardziej taktowne jest zadawanie pytań, nie zaś zabranianie komuś myślenia i dopytywania się. Taka postawa budzi podejrzenia i prowokuje do dyskusji. Używanie słów typu - bydlaku, uznawanych powszechnie za obraźliwe kwalifikuje się na zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Tylko, że słowa obraźliwe padały zawsze pod moim adresem, wypowiadane były przez ciebie i tajemniczą beatkę. Merytorycznej dyskusji baliście się Wy, zwolennicy programów Mopsowskich, bo przypominam ci do teraz nie wyjaśniliście na forum konkretnych pytań dotyczących waszego programu rewitalizacji społecznej. Unikanie odpowiedzi i nieustanne obrażanie tych, którzy pytają jest nieprzyzwoite delikatnie mówiąc.
              A nagabywanie bym się skontaktował osobiście, zapraszanie na spotkania w 4 oczy, obiecywanie pieniędzy na moje programy, próby zdemaskowania mojej osoby odbieram jako próbę przekupienia mojej osoby i zamknięcie mi ust.
              Grożenie sądem w sytuacji, kiedy samemu nadużywa się prawa jest zabawne. Zauważ człowieku, że ja tylko pytam. Możesz zarzucić mi jedynie, że zmuszam cię do wysiłku, do udzielenia odpowiedzi i możesz mieć żal i do siebie i do tych, którzy ci doradzają, że czasami pytania są dla was za trudne.
              I jakie masz prawo, by zabronić komuś zdania, że gryzmolenie kamienic to głupota, rozdawnictwo laptopów to kretyństwo. Polska konstytucja nie zabrania posiadania własnego zdania
              Za kilka lat przyznasz mi rację, że malowanie kamienic, rozdawanie laptopów i inne głupoty zrobione dla ratowania życia na Starówce były niepotrzebne, bo robione były bez myślenia
              • Gość: Odpowiedz Re: do Marka IP: *.102.c75.petrotel.pl 15.11.12, 22:57
                Znowu odwracasz kota....
                Szkoda czasu na dyskusję bo to nie ma sensu.
                Nadal twierdzę że przerasta cię temat. Nie rozumiesz co do ciebie mówię
                Gadasz głupoty. Tekst wcześniejszy: lepiej nic nie zrobic żeby kogoś nie urazić znaczy tyle co lepiej nic nie robić bo jakiś epoeta nierozumiejacy istoty rzeczy bedzie kłamał, oczerniał itp.
                Forum nie jest miejscem na rozliczanie z działań.
                Raczej "nie chcę mi się z tobą gadać"
                Trochę odwagi obywatelskiej ....
                Gnij w swojej niewiedzy.
                • epoeta Re: do Marka 15.11.12, 23:26
                  Czyli mam się zamknąć, nic więcej, mam zakaz myślenia. W twojej ocenie odwaga obywatelska to podlizywanie się tobie? Jak zrobisz coś ważnego dla miasta pochwalę. Zapewniam się. Staram się być zawsze obiektywny. Podjąłeś się ryzyka działania to powinieneś znosić i krytykę.
                  Jeszcze raz powtórzę: W mojej ocenie projekt za 1,6 mln to niepotrzebnie wydane pieniądze. Miasto nic na tym nie zyskało, a malunki na murach nie są żadnym arcydziełem. Również laptopy nie zmienią mentalnie ludzi obdarowanych. Nadal będzie źle. Jeżeli sądzisz inaczej to ci serdecznie współczuję. Teraz oceniam pomysły , nie instytucje
                  Ta twoja nerwowość nasuwa mi przypuszczenia, że czegoś się boisz. Człowiek nie mający nic na sumieniu słowa krytyki znosi spokojnie, a tu coraz częściej pojawia się u ciebie grubiaństwo, brak kultury, wulgaryzmy...
                  I wracając do programu z zakresu szkoły podstawowej, kl.V. W Starożytnym Rzymie właśnie forum było miejscem wygłaszania swoich poglądów.
                  • Gość: do epoety Re: do Marka IP: *.plock.mm.pl 16.11.12, 08:55
                    Epoeto
                    Po raz ostatni myślę wytłumaczę ci o co chodzi i mam nadzieję, że zrozumiesz.
                    1. Nie wzywam cię do podlizywania się sobie
                    2. Zrobiłem i to bardzo dużo - zapewniam cię i nie będę się chwalił bo to moje życie
                    3. Nie jesteś obiektywny bo skorzystałeś jedynie ze źle napisanych artykułów prasowych
                    4. Nie działałem w projekcie dlatego nie muszę znosić krytyki - oburzony jestem na twoją stronniczą, ograniczoną do wycinków z gazet wiedzą
                    5. Nikt nie zmieni mentalności laptopem tak jak i twojej bo ciebie tak jak dla jednego pana w tym kraju nikt nie przekona, że "białe jest białe a czarne to czarne"
                    6. Oceniając pomysł oceniasz jego twórcę, a więc ludzi i instytucje
                    7. Niech ci moja nerwowość nie nasuwa głupich przypuszczeń bo guzik cię to interesuje !
                    8. Nie staraj się forumowiczom wmówić, że mam coś na sumieniu bo pomimo wzajemnych inwektyw troszkę przesadzasz. Ubliżasz mi publicznie przekraczając znacznie wcześniejsze wzajemne nerwowe epitety. Proszę cię uspokój się bo mocno przesadzasz !!!
                    9. Forum jeśli już to było miejsce imprez religijnych, świeckich - główny plac np. Rzymu ( Forum Romanum )
                    10. Nie jestem członkiem projektu Rewitalizacji, nie pracuję anie nie współpracuję z MOPSem, nie brałem udziału w projekcie wykluczenia cyfrowego, nie jestem związany z urzędem miasta itd. dlatego mam pełne prawo oceniać projekty obiektywnie. Obiektywizm polega na tym, że ja dowiedziałem się u źródła a nie z głupiej notatki prasowej bo trudno to nazwać artykułem redaktorskim. Na tym polega obiektywizm a nie na jątrzeniu i wygadywaniu bzdur.
                    11. Bardzo łatwo rzucać teksty: 1,6 mln , 5 mln w połączeniu: skandal, kradzież, nieczyste sumienia. Niestety ja jestem inny. Nie oceniam bez dowodów. Zachowanie twoje przypomina działania inkwizycji. Dla nich też kto nie chodził w sutannie był czarownicą. Choć swoich też palili na stosie.
                    12. Teraz kolej na ciebie. Czekam z niecierpliwością na ocenę twoich pomysłów, działań. Chyba, że ty jesteś z tej ekipy co za 20 mln pobudowali molo ?

I jeszcze raz przypomnę, nie używaj kwot i próby ich rozliczeń jak nie wiesz na co zostały rozdysponowane. Mówiąc, że są unijne proszę nie łapać mnie za słowa. Każdy znający się na temacie wie co oznacza ten skrót myślowy. Poza tym jak nie weźmie tego Polska, Płock, to weźmie to Berlin ..... i zostawmy to w niedomówieniu. Nie staraj się mi tłumaczyć na co lepiej wydać kasę bo wszyscy wiedzą na co lub wiedzą jak by chcieli ją wydać. To nie ma nic wspólnego z projektami UE.
                    Nie możemy karcić ludzi za to, że wychodzą z inicjatywą skoro uważali to za słuszne. Zabierasz im do tego prawo ? ....
                    Marek
                    • epoeta Re: do Marka 16.11.12, 21:58
                      I tradycyjnie, obrona pomysłu naściennych malowideł, tylko po raz pierwszy w pokojowym tonie, bez obraźliwych wyzwisk, ubliżania, straszenia sądem, obietnicami załatwienia pieniędzy...
                      I tradycyjnie wypowiedź nie zawiera argumentów mówiących o korzyściach dla miasta i jego mieszkańców z wydania w taki sposób 1,6 mln zł! Łudząco przypomina szablonowe kazanie w kościele.
                      1. Nie wzywasz mnie do podlizywania, ale zakazujesz mi mówienia swojego zdania. Jeżeli mam mówić to tylko dobrze o programie
                      2. Nie chcesz chwalić się swoimi osiągnięciami, bo i po co skoro nikogo na tym forum to nie interesuje. I niby dlaczego ja mam mówić, co ja bym chciał zrobić, albo co zrobiłem? Dyskusja w końcu dotyczy konkretnego projektu, a nie moich zainteresowań, mojego czasu wolnego, moich pasji i zainteresowań.
                      3. Nie działasz w projekcie, ale irytuje cię to , że ktoś nie podziela twojego zdania. Człowieka o innych poglądach nazywasz bydlakiem. Jest to eleganckie? W końcu jesteśmy anonimowi, skąd ta zawiść do inaczej myślących?
                      4. Na czymś trzeba opierać swoje wypowiedzi. W końcu jest to forum GW, nie urzędu miasta. Artykuły GW oparte były na wypowiedziach pracowników MOPSu, nie wyssane z palca. Nie spotkałem się ze sprostowaniami zawartych w artykule informacji.
                      5.Próbujesz obrazić , tylko w bardziej elegancki sposób, porównując do znienawidzonego przez ciebie polityka. Pewnie zadziałoby się, gdyby zmienił się układ sił w kraju i twoja opcja znalazłaby się w opozycji.
                      6.Oceniam pomysł, bo mam do tego prawo, jeżeli ktoś uważa , że jest genialny niech poda ukryte zalety tego programu, nie ogranicza się tylko do zakazywania krytyki.
                      7. Mam prawo zwrócić tobie uwagę na nerwowe zachowanie, zwłaszcza , kiedy ubliżasz, obrażasz, używasz pod moim adresem słów powszechnie uznawanych za obraźliwe, grozisz, obiecujesz rzeczy na które nigdy nie pójdę.
                      8. Nie użyłem pod twoim adresem żadnej inwektywy, gdyby tak było pewnie administrator usunąłby wpis, tobie nerwy nie wytrzymywały dość często, nie będę się powtarzał
                      9.Do czego służy to forum poczytaj sobie regulamin.
                      10. Mnie nie interesuje kim jesteś co robisz, z czego żyjesz. Nie rozumiem skąd twoje zainteresowanie moją osobą. Nawet ochrzciłeś mnie Jackiem, już myślałeś, że osiągnąłeś sukces, że mnie zdemaskowałeś, a tu nic z tego
                      11.Używasz słowa inkwizycja. Ja raczej postawę krytyków kontrowersyjnego projektu nazwałbym reformatorami, a działania twoje , beatki i kilku innych zachwyconych projektem kontrreformacją. Gdybyście mogli rozpalilibyście stosy dla spalenia krzywo myślących
                      12. Zdziwię cię, nie jestem z żadnej ekipy. Różnimy się jedynie tym, że ja kocham swoje miasto i boli mnie, kiedy wydaje się 1,6 mln na pogłębienie zapaści w jakiej znajduje się Stare Miasto, zamiast na jego reanimację. A jak słyszę , że jest to wielki sukces, bo owe pieniądze wydarliśmy Niemcom i to już jest sukcesem samym w sobie to mnie krew zalewa.
                      I nie rozumiem twojego namolstwa bym opowiadał o swoich pomysłach, działaniach. Czy ja jestem tematem przewodnim, czy też wyrzucone w błoto pieniądze na pogłębianie zapaści Starówki, bo raczej tak powinien nazywać się program. Mogę jedynie podejrzewać, że w ten sposób chcesz wykraść jakiś pomysł, który pozwoli zabłysnąć. Czyżby brakowało kreatywności?
                      Mówisz, że nie możemy karcić ludźmi. Powiem inaczej, dla naszego wspólnego dobra powinniśmy głośno mówić o głupotach dziejących się wokół nas. Czasami słowa krytyki motywują do działania, pobudzają kreatywność. Dlaczego uważając projekt za słuszny nie potrafili go zaprezentować tak by został zaakceptowany przez opinię publiczną? Dlaczego ograniczyli się wyłącznie do atakowania krytykujących. Bo argumentów na TAK po prostu nie ma!
              • epoeta Re: do Jacka 15.11.12, 23:06
                Kimkolwiek jesteś Jacku, przepraszam cię za mojego rozmówcę Marka, który jest przekonany, że jestem Tobą. Mam nadzieję, że nie będziesz miał z tego powodu kłopotów czy nieprzyjemności.
                • Gość: dyr cyrku Re: do Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 09:10
                  to co zrobił mops czyli malowanie grzyba farbkami jest skandalicznym marnotrawstwem publicznych pieniędzy, jest to działanie głupie , szkodliwe i jest ono świadectwem pogardy dla rzeczywistych problemów tych ludzi . uważam że instytucją typu mops nie może kierować człowiek który dopuszcza działania będące świadectwem pogardy dla ludzi w trudnej sytuacji ! Wypad !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka