Dodaj do ulubionych

List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w do...

19.11.12, 20:51
Hasło "Zero Dryfu" jest nie tylko banalne, ale także infantylne i głupie, tak nalezy sprawy nazywac.
Zaś akcja wydania tak ogromnych kwot z budzetu miasta, który na nadmiar srodków nie cierpi, jest karygodna.
Zamiast wydawac pieniedzy na promowanie tego czego u nas brak, czyli infrastruktury dla żeglarzy, lepiej bylo na nią wydac pieniądze.
A że Pan Prezes nie gani tylko chwali, rzecz normalna, inaczej mu nie wypada, bo zródelko wyschnie na zawsze...
Obserwuj wątek
    • Gość: tubylec Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w IP: *.c155.petrotel.pl 19.11.12, 21:25
      Nie ma co kombinować. To hasło jest głupie.
      • Gość: hasło Re: Prowokujące hasło IP: *.opera-mini.net 19.11.12, 22:02
        czytam to i nie wierzę co czytam, na kilometr zalatuje BAREIZMEM, "uzasadnienie" słuszność tego hasełka jest jeszcze głupsze od niego samego. eureka ! okazuje się że nalepszymi hasłami promocyjnymi są głupawe i prowokujące teksty wymyślane przez kretynów. rządzący tym krajem poszli jednak znacznie dalej i wedle tej sprawdzonej metody powysuwali najgłupszych z najgłupszych tak w kraju jak i w terenie, sprowokować i powku...wiać się już społeczeństwo udało, domyślam się że obecnie mamy okres oczekiwania w związku z obraną metodologią na dobrobyt
        • Gość: Lila Re: Prowokujące hasło IP: *.165.c93.petrotel.pl 19.11.12, 22:20
          Czy to prawda, że list do redakcji dla pana prezesa przygotował wydział promocji i turystyki z UMP? I czy to prawda, że w lipcu wszyscy pracownicy tego wydziału pojechali na mazury promować hasło "ZERO DRYFU"? Jeżeli tak, to czemu w poprzednim artykule GW o tym nie napisała?
    • Gość: żeglaż Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w IP: *.c158.petrotel.pl 19.11.12, 22:08
      Powiem tak, od 18 lat jestem w tym klimacie, i uwierzcie mi to hasło to ostra lipa.. SERIO!!!
      • Gość: bareja Re: fajne hasełko IP: *.opera-mini.net 19.11.12, 22:19
        wymyśliłem oto takie hasło które zawiera wszystkie powyższe kryteria a gwarnantuję że po jego zastosowaniu zainteresowanie nami w kraju wzrośnie min 10-krotnie: Przyjedź tu, u nas nawet goowna nie chcą pływać !
      • Gość: Fan żeglugi Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w IP: *.centertel.pl 19.11.12, 22:24
        A ja powiem tak...to hasło miało wywołać zainteresowanie tematem żeglowania i miastem. No i cel został osiągnięty udowodniła to zarówno pani redaktor jak i Wy drodzy forumowicze bo gdyby nie intrygowało to nie gadali byście o tym tak długo już któryś raz. A ze ktytykujecie... No cóż niczego innego nie można się po was spodziewać....cokolwiek by się nie działo!!!
        • Gość: gość Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 22:43
          -Ale to żle wyciągnięty wniosek.
          -po pierwsze dyskusja nad hasłem jest tylko wśród płocczan
          -po drugie celem miało być przyciągnięcie żeglarzy z Polski, a efektów nie widać
          - po trzecie ...hmm, jak tak patrzę to najlepiej wypromował siebie i miasto jarmark tumski. Na pierwszym, o ile dobrze pamiętam było ze czterdziestu handlarzy starociami, a teraz, po 4 latach, nie można się było Tumską przecisnąć, a kramiarzy było 10 razy tyle i bardzo dużo turystów. Trzeba zapytać "jarmarkoli" jak się to robi.
          • kwisniewski Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w 19.11.12, 22:58
            Gość portalu: gość napisał(a):

> - po trzecie ...hmm, jak tak patrzę to najlepiej wypromował siebie i miasto jar
            > mark tumski. Na pierwszym, o ile dobrze pamiętam było ze czterdziestu handlarzy
            > starociami, a teraz, po 4 latach, nie można się było Tumską przecisnąć, a kram
            > iarzy było 10 razy tyle i bardzo dużo turystów. Trzeba zapytać "jarmarkoli" jak
            > się to robi.

Odpowiedź jest bardzo prosto - Nie przeszkadzać i nie podjudzać jednych na drugich
            Chce RM Płocka lub cały UM z Prezydentem na czele wypromować Płock i żeglarzy różnych maści? niech zgodzi się na Festiwal Wisły - Płock wypromują społecznicy z Płocka

Społecznie nie znaczy bez kosztów?. Nie da się wszystkiego społecznie zrobić.

Do promocji Płocka potrzebna jest dobra atmosfera i dobra komunikacja pomiędzy ośrodkiem władzy i społeczeństwem / w tym przypadku organizacjami pozarządowymi/.
            wtedy i zero dryfu nie będzie przeszkadzać.
          • Gość: rysio Re: List. Płock - zero dryfu. Ta akcja to krok w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 00:06
            Hasło beznadziejne. Widać jednak jak działa siła UM. Jedni liżą już tyłki,inni sie wycofują. Dlatego anominowe forum jest dobre ,pod warunkiem konstruktywnej krytyki,nawet personalnej. Plock nigdy nie wygra z Mazurami,nawet jak Pan Łakomski wymyśli sto równie "intrygujacych" sloganów i okleji nastepną setkę ulubionych jachtów.Z własnej woli nikt tu nie przypłynie.Chyba,ze na wypasione regaty z nagrodami lepszymi niż w Mikolajkach,Giżycku,Sztynorcie lub nad Zalewem Zegrzyńskim.....
        • Gość: majtekpokładowy cd. żenady IP: *.dynamic.mm.pl 20.11.12, 20:49
          cudowny pomysł z tym listem, tylko ewidentnie przesłany przez UMP,
          trzeba umieć się przyznać do porażki oczyścić środkowisko z nieudaczników
          i pokazać klasę, a nie bawić się w fałszywe peany robiąc pośmiewisko

w normalnej firmie za tak nieudane "projekty" lecą stanowiska,
          zobaczymy jak odważne decyzję tym razem padną?????????????????????
    • Gość: plockier Hasło Hasłem IP: *.31.16.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.12, 10:47
      Hasło jak hasło, - miało być zauważalne i było !!! Myślę że nie o nie w nim chodzi a o nietrafnie wydane i zmarnowane pieniądze. Uważam, że za taką kwotę można było by zorganizować regaty żeglarskie czy nawet cykl regat na płockim odcinku Wisły, przed naszym pięknym wzgórzem tumskiem, przed nietrafnie wybudowanym molem, na ogolnopolskim poziomie z wartościową główna nagrodą za cały cykl np. kompletnie wyposażonym jachtem średniej klasy z przeczypą. Cykl kilku czy kilkunastu regat włąsnie tak zorganizowanych w długim żeglarskim sezonie sprawiłby, że żegalrze zjechali by licznie do Płocka. Tylko czy nasza żegalarska infrastruktura jest na przywitanie 80-100 jachtów z Polski gotowa ????
      • Gość: menel Re: Hasło Hasłem IP: *.204.35.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.12, 11:24
        Gość portalu: plockier napisał(a):

> Hasło jak hasło, - miało być zauważalne i było !!! Myślę że nie o nie w nim ch
        > odzi a o nietrafnie wydane i zmarnowane pieniądze.
        > Tylko czy nasza żegalarska infrastruktura jest na przywitanie 80-100 jachtów z Polski gotowa ????

te trzy zdania bardzo trafnie stawiają, definiuja i wyczerpują problem!!!!!!
        gratulacje za ładne spięcie klamrą, celność i zwięzłośc wykładu.

BTW: cała reszta to krótki wykład jak sie robi promocję - ale w ostatnim zdaniu jest pytanie , czy jest produkt do promocji, czy jest co promowac i tu jest pies pogrzebany?
        • Gość: orto "W Ratuszu nie ma smoka" IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 11:44
          Dziś na Facebook'u Prezydent Nowakowski zamieścił fotorelację z wizyty przedszkolaków w UM.
          Zatytułował to " W Ratuszu nie ma smoka". No, faktycznie smoka nie ma, bo jest... Ropuch :)

• Gość: żeglarz Re: Hasło Hasłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 16:52
          Przeczytałem i mam kilka pytań
          1. Jakie środki przekazano płockim żeglarzom ile i jak to pozwala funkcjonować Okręgowi , nie było akcji to Okręg nie funkcjonował?
          2.Jak poprawiono i jaką infrastrukturę?
          3. Dlaczego środowisko żeglarskie jest hermetyczne - czy na pewno?
          4. Kiedy były konsultacje na temat nabrzeża - inni też by chcieli podyskutować. Co z nich wynikło?
          5. Jeżeli tak dobrze nas postrzegają to gdzie są te białe żagle na Wiśle?
          Mimo twierdzeń o inwestycjach w infrastrukturę według moich spostrzeżeń nic nie zmieniło się od min trzydziestu lat. Co jest ze szkoleniem młodzieży ? Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa na Wiśle czy nie należało by zadbać o dyżury ratownicze system powiadamiania alarmowego i informacje o warunkach meteo. Na takie działania najpierw bym przeznaczył pieniądze.
          • Gość: komisja ds molo Re: Hasło Hasłem IP: *.30.13.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.12, 17:06
            największa wartością listu p. Lukasiaka, jest fakt że powstał wyraźnie pod przymusem i op wywołaniu do talbicy
            największą słabościa tego listu jest jego zawartość - tam po prostu nie nic mądrego
            największym brakiem listu Łukasiaka jest brak w nim choćby cienia pomyslunku i szerszej refleksji
            największy pożytek z tego listu będzie miał pies w Morce - zda się mu na budę
            • kwisniewski Re: Hasło Hasłem 21.11.12, 12:47
              www.portalplock.pl/pl/334_informacje/2997_zegluga_na_wisle_w_plocku_czy_wroci.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka