Dodaj do ulubionych

Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława tańc...

09.12.12, 17:30
Czyżby Teatr Dramatyczny podziękował wreszcie Pogonowskiemu, że jest w zespole teatru? W artykule nie pojawiło się sformułowanie - aktor Teatru Dramatycznego w Płocku. I tak za późno!
A co do przedstawienia? Kolejna impreza w zasadzie bez publiczności. Pogonowski rośnie na najlepszego wyciągacza pieniędzy z Urzędu Miasta na kulturę, która nie trafia do nikogo. Ciekawe z jakim wynikiem finansowym Per Se zamknie rok i ile kasy włożyło w tą kiepską inicjatywę miasto?
Obserwuj wątek
    • Gość: maggy Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.12, 22:19
      A co Pogonowski to napis na dropsach, żeby szargać jego nazwisko? Żal Ci tyłek ściska ?? Do roboty się weź człowieku zamiast bzdury wypisywać i ludziom w głowach mącić. I co Cię obchodzi gdzie człowiek pracuje? NA pewno więcej zrobił dla tego miasta niż Ty.
      • epoeta do maggy 10.12.12, 06:19
        Interesuje mnie nie to co robi, tylko to czego nie robi! Teatr jest w zapaści od bardzo dawna, a widzowie mogą się egzaltować co najwyżej pozateatralnymi wyczynami swoich aktorów.
    • Gość: ja Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta IP: *.021.c68.petrotel.pl 09.12.12, 22:45
      tylko jeśli już chce Pan pisać swe podniosłe opinie to niech je Pan piszę poprawnie,
      podpowiem piszę się "tę inicjatywę"
      • epoeta Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta 10.12.12, 05:59
        Chciałbym pana Pogonowskiego raz widzieć w teatrze, pochwalić go za jakąś kreację. Skoro jest aktorem teatru dramatycznego niech najpierw to udowodni. Żeby swoje zaangażowanie pokazał tam, nie poza teatrem, nie byłoby problemu, bo odnoszę wrażenie, że ucieka z teatru w takie właśnie inicjatywy. Po co? Czyżby takie szopki przynosiły więcej pieniędzy niż gra na scenie?
        • Gość: India Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.12, 08:17
          Co ma piernik do wiatraka?
          Człowiek realizuje swoje pomysły, teatr swoje.
          Może tylko teatr ma ich mniej..
          Od kiedy aktor odpowiada za repertuar teatru??
          • epoeta Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta 10.12.12, 20:09
            Jaką burzę wywołują pytania o pieniądze.
            Co w tym złego, że chcę wiedzieć ile miejskich, czyli i moich pieniędzy poszło w tym roku na Per Se. O tym , że w UM nie znają się na tym co dobre dla miasta wiadomo od dawna, dlatego na takie ble, ble dla nikogo trwoni się chętnie publiczną kasę. Nikt nie zabrania Pogonowskiemu działalności, niech jednak to robi za własne pieniądze skoro uważa, że jest to dobre i służy miastu. Według mnie jest inaczej. Każda odsłona działalności tego pana to totalna klapa. Bo jakie korzyści popłynęły z recytowania wierszy Broniewskiego, paneli dyskusyjnych dla nieobecnych, przedstawień ulicznych, przed którymi zazwyczaj wszyscy uciekali, sztuk teatralnych bez słów , ale i bez widza, teraz wiejska zabawa za kasę miasta. Dużo tego, ale szkoda nafty i szkoda kasy.
            I nie ma co dwóch srok ciągnąć za ogon, bo albo jest się dobrym aktorem, albo doskonałym biznesmenem
            • Gość: India Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.12, 20:25
              A co się w tym naszym grajdołku dzieje?
              Co ktoś coś zrobi, to komentarzy dużo na nie, nie widzę natomiast tych wzbogaconych.
              Nie istotne jest czy są to: Woprowcy, organizatorzy Jarmarku Tumskiego, Pikniku Lotniczego, czy Per Se.
              Pokaż człowieku, coś co zrobiłeś.
              Na forum podobni do Ciebie wyleczą Cię z dalszego działania...
              • epoeta Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta 10.12.12, 22:35
                I mnie mierzi ta kulturalna pustka w mieście. Jako podatnik protestuję jeżeli pieniądze po części i moje wyrzucane są w błoto. Jeżeli będzie coś godnego pochwalenia - pochwalę, ale nie zamierzam nic robić, bo jestem jedynie konsumentem, nie twórcą.
                A zespół płockiego teatru będę kąsał, bo sami o to się proszą. Oni po części odpowiedzialni są za tę mizerię kulturalną w mieście. Mają scenę, jakiej pozazdrościłby im nie jeden teatr, ale grać im się za bardzo nie chce. I to w czasach, kiedy polski teatr przeżywa renesans. Gdyby pan Pogonowski i inni aktorzy TD mieli taką prasę w kwestii ich ról w teatrze , jaką mają w kwestii poza teatralnych dokonań nie narzekałbym.
                Prawda, znam inicjatywy Per Se, bo na nie przychodziłem, co prawda na chwilę, bo za długo wytrzymać się nie da. Każda odsłona to próba odfajkowania czegoś nie do końca przemyślanego, robionego jedynie na sztukę. Takie inicjatywy, oczywiście w mojej ocenie, szkodzą kulturze.
                I na koniec, myślę, że gdyby pan Pogonowski na poważnie zajął się wyłącznie aktorstwem miałoby to większy sens, co pokazał ostatnio w Teatrze Telewizji. Animator kultury jednak z niego kiepski i zaniedbuje przez to i swój talent i być może perspektywy na sławę.
            • Gość: racjonalnie Re: Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława ta IP: *.183.225.82.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 22:13
              O widzę, że chociaż krytykuje Pan działania teatru Per Se to jest Pan obeznany w ich spektaklach. Nie należy zapominać, że to stowarzyszenie nie działa tylko ku uciesze miasta, ale przede wszystkim dla młodzieży która tam występuje. Oni w każde przedstawienie wkładają siebie i swój czas. Nie zawsze o świetnym wystąpieniu świadczy ilość widzów. A jeżeli już wspominamy o finansach, Per Se ma swoich własnych sponsorów takich jak np. Orlen, więc nie wszystko jest tak nagminnie pobierane z funduszy miasta
    • jan2211 Jak płocczanie na weselu Haliny i Wiesława tańc... 10.12.12, 10:09
      Czas do pląsów, weseli i tańcowania znakomity! na pewno wśród pielęgnowanych przez zespół tradycji ludowych odbywały się też takowe w adwencie;) Gratuluje wyboru terminu do tego spektaklu z udziałem roztańczonej publiczności.
      • Gość: fk do jan 2211 IP: *.180.c84.petrotel.pl 10.12.12, 16:43
        kolejny nieuk, a się mądrzy...
        Adwent to RADOSNY czas oczekiwania na przyjście Jezusa Chrystusa w przeciwieństwie do postu
        • jan2211 Re: do jan 2211 10.12.12, 17:42
          Nie kompromituj się fk, czytanie ze zrozumieniem to jednak to nie jest twoja mocna strona. Słowa Świętego Pawła: "odrzućmy więc uczynki ciemności, a przyobleczmy się w zbroję światła. Żyjmy przyzwoicie, jak w jasny dzień..." - jest czasem zastanowienie się nad swym życiem, na wyrzeczenie się zabawy, a poświęcenie większej uwagi potrzebom innych i niesienie im pomocy. Świętowanie zaczyna się zatem nie w czasie Adwentu, ale od Świąt Bożego Narodzenia - drugiego dnia Świąt Kościół udziela Sakramentu Małżeństwa. W okresie Adwentu raczej ciężko było o chłopskie wesele.
          • Gość: Osiecki Bogusław Teatr zaangażowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 09:03
            Problem z naszym "epoetą" polega na tym, że nie wie czego chce. Tak mi się wydaje.

Żąda teatru zaangażowanego, aktorów zaangażowanych i widzów zaangażowanych, za pieniądze zaangażowane wyłącznie przez Teatr.
            Tu bym się z nim zgodził.

Jednocześnie.
            Ma fobię na punkcie najbardziej zaangażowanego polskiego, płockiego poety - Broniewskiego.
            Ma fobię na punkcie najbardziej zaangażowanego płockiego dyrektora teatru - Mokrowieckiego.
            Ma fobię na punkcie najbardziej zaangażowanego płockiego aktora - Pogonowskiego.
            Ma fobię na punkcie Kościoła i patriotyzmu.

To niby jaki teatr widzi się "epoecie"?

"epoecie" należy przyznać, ze ma podstawy do swojej postawy. Chodzi na przedstawienia.

Z drugiej strony, może ktoś inny, ktoś kto też ma podstawy, wypowie się na powyższe tematy.
            • goesforawalk Re: Teatr zaangażowany 11.12.12, 13:53
              Bywałem na wielu spektaklach Per Se. Jedne lepsze, drugie mniej udane, ale warto było poświęcić czas. Jednak jest to praca, zabawa, zaangażowanie. Naprawdę niezwykłe przedstawienia obejrzałem w 2010r (chyba) w Galerii Sztuki, potem w 2011 r (Spacerniak Tumski czy jakoś tak). W tym roku jeździli ze sceną i bajką. Chce się im. Spektakle z niepełnosprawnymi realizowane przez Mariusza i kolegów Bogumił, Piotr i inni- coś niezwykłego. Mariusz, Magda, pan Walczak, inni aktorzy opiekują się młodzieżą, która w ramach stowarzyszenia, realizuje się, sprawdza, uczy. Lubię teatr. NASI PŁOCCY AKTORZY POPRZEZ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ POZA TEATREM STARAJĄ SIĘ UCZYĆ LUDZI DOSTRZEGAĆ TEATR I KOCHAĆ GO. GDYBY LUDZIE CHODZILI DO TEATRU MOŻE BYŁOBY WIĘCEJ CIEKAWYCH SZTUK (Wydmuszka, Trzech mężczyzn..., mma, UWIELBIAM CZYTANIE SZTUK, tak zaniedbywane..) To, że trafiają do niewielu ludzi jest naszą winą, płocczan. Ja uwielbiam Rynek Sztuki - frekwencja, płakać się chce, a byli twórcy lepsi i gorsi. Choć spektakle oglądało sporo ludzi , nawet w deszczu:). Aż dziw, że na koncerty do Pokisu czy Domu Darmstad przychodzi te 100, czasem więcej osób. Frekwencja na Szortach zaskoczyła samych organizatorów:) Aż wstyd, że dali się zaskoczyć i poddali się marazmowi. Na Temersonach też nie było tak źle. Czy noc muzeów, tłumy. PRZYCHODŹCIE, WYRAŻAJCIE OPINIE. NIE TRZEBA SIĘ BAĆ, WSTYDZIĆ. Miejmy coś więcej niż Audioriver czy Reage. Gdy nie będzie ludzi, to ku uciesze przeciwników, umrą i te inicjatywy. Krytykują, to znaczy, że jednak przekaz dociera:)
            • epoeta Re: Teatr zaangażowany 11.12.12, 21:41
              Problem z naszym Osieckim jest taki, że zawsze zabiera głos, nawet jeśli nie ma nic do powiedzenia. Grzeszy wypowiedziami pod cudzymi nickami, a swoim nazwiskiem podpisuje się tylko wtedy, kiedy chce komuś przywazelinować. Broniewskiego zapewne broni, bo chce przypodobać się prezydentowi, Mokrowieckiego tylko dlatego chwali, bo mu jasełka w Radziwiu kiedyś zorganizował, teatru nie odwiedza, bo z Radziwia za daleko... Ale jest , tworzy ten płocki folklor i niech stęka co jakiś czas, bo nudno na forum bez niego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka