Dodaj do ulubionych

kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukowskiego

04.01.13, 18:40
Zgodnie z zarządzeniem , które dzis ukazało sie na BiP UM "niezatapialny" ( jak to uzył jeden z dziennikarzy w artykule dot. Struzika) Prezes Kłobukowski - MTBS od stycznia br. zarabiać bedzie 5,5 - krotność przeciętnego, miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw , które dzis to 3 684 zł. , czyli bedzie to 20 280 zł.
Przypomne , ze jeszcze w grudniu 2011 prezes ten miał 3,5 krotność , czyli trochę ponad 12 000.
Tak więc w ciągu roku jego pensja wzrośnie o dwu krotność średniego wynagrodzenia czyli 7 600 zł.

Czy to nie jest kpina ? kpina w sytuacji gdy "zwykłym " obywatelom , np. emerytom daje się ochłapy 5o zł ?

Dodać tu trzeba jeden "drobny szczegół" Zarządzenie o którym pisałem jest z 21.12.12 a ukazało się na BiPie - DZIś - czy to zbieg okoliczności ?
Obserwuj wątek
    • Gość: lokator Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.class98.petrotel.pl 04.01.13, 18:59
      To nawet nie ma siły do komentowania. To jest zwykła chamstwo i sk..........o. Niech mu dadzą jeszcze więcej a lokator będzie pękał i płacił, tylko z czego?
    • Gość: umobserwer Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.plock.mm.pl 04.01.13, 19:03
      To już są NORMALNE JAJA - ciekawe co na to rózne Marki i inni obrońcy tego kolesiowskiego układu w um ?
      • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 21:03
        Trzeba było się uczyć, to by się zostało prezesem, a tak jest się tylko małym Kaziem vel umobserwerem i pozostał tylko kwik na forum.
        • Gość: eureka Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.dynamic.mm.pl 04.01.13, 21:25
          To już wiem dlaczego każdy płocczanin tak drogo zapłaci za wywóz śmieci...
          • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 21:30
            A co myślałeś, przecież nauka kosztuje, nic za darmo nie ma, ale co się martwić, za 2 lata kazio vel umobserwer zostanie prezydentem i wszystkim nam wszystko obniży. Damy radę, to tylko 2 lata.
            • Gość: umowa_śmieciowa Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.147.98.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.13, 22:09
              szlak ... człowieka trafia................................ :(
              • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:07
                Oj masz rację, trafia, trafia i jeszcze nie raz trafi.
        • Gość: do Marka Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 05.01.13, 00:36
          Marek zegarek a w głowie grochu kilka miarek.Pamiętaj Mareczku nic nie trwa wiecznie.Możesz też kwiczeć.Czy tego nie przewidujesz?.Nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku.To,że ktoś mniej zarabia to nic złego.To,że ktoś się z tego śmieje to .......jest....../wężykiem Jasiu ,wężykiem/.Znam jednego co siem nie óczył i ma miliony.Nie znasz?.A to szkoda kotuniu.
          • Gość: gustaw Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 09:24
            za mało kłobuk zarabia zdecydowanie , przecież jak a to odpwoiedzialność jest a i harówka od zmoroku do nocy - uważam że powinien zarabiać 4 razy tyle ! tym bardziej że przecież jest nie do zastąpienia.
            • Gość: umobserwer do koalicjanta ratuszowego IP: *.plock.mm.pl 05.01.13, 09:44
              Szanowny , przemiły inaczej Marku , jak widzę stara prawda "uderz w stół ..." ma się dobrze i się sprawdza.Widzę tez , ze spodobało ci się powiedzenie "trzeba bylo się uczyć" . Problem jedynie tkwi w tym , ze akurat do mnie on nie pasi.
              Nauki mam już za soba , na brak finansów nie narzekam , nie jestem uzalezniony ( w przeciwieństwie do ciebie?) od tego kto w ratuszu na stolcu zasiada , lata mi to kalafiorem , dla mnie może byc to i murzyn żydowskiego pochodzenia . mam w związku z tym ten komfort ( tez inaczej jak ty) że mogę krytykować każdego kto nie spełnia swoich obietnic , każdego kto trwoni moja , twoja , naszą kasę , każdego kto dbałość o dobro społeczności lokalnej ma w ... a zajmuje sie interesami swojej grupy , swoich kolesi .
              Niestety ty takiego komfortu nie masz i stąd jak sądzę twa nieprzychylność granicząca z nienawiścią do wszystkich którzy próbują zanegować układ w którym jak mniemam "tkwisz po uszy" i z którego nie masz odwagi sie wyrwać.
              Przykre , ale jest też taka prawda < powiedzenie "prawda boli ..." .

Kończąc życze milego dnia i prosze pozdrowienia przekazac kolegom twym ( szefom?) w ratuszu.
              • Gość: Marek Re: do koalicjanta ratuszowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 14:54
                I znów tłumoczku walisz łbem o ścianę, a ta ściana nie chce się rozbić. Zmień kazieńku płytę bo ta już za bardzo zdarta. Komfort powiadasz, że masz, gdybyś go miał to byś sobie bzdurami głowy nie zajmował. Jeżeli na finanse nie narzekasz jesteś idealnym towarem na przyszłego prezydenta, za panowania którego Płock stanie się prawdziwą zieloną wyspą, mlekiem i miodem płynącym. Prawda jest zgoła inna, pewnie liczyłeś na ciepłą posadkę w ratuszu, tylko zbyt wcześnie poznali się na twoich umiejętnościach i pogonili ci przysłowiowego kota i stąd wzięła się twoja nienawiść i podejrzliwość do wszystkich. A nauki powiadasz masz za sobą, tylko zbyt wiele z nich nie wyniosłeś, jakoś cisza o twoich sukcesach, a pewnie mamusia za młodu ci mówiła, ucz się dziecko na ginekologa, bo to kasa wielka i zawsze w rączki ciepło.
                Życzenia przekaże, pod warunkiem, że poznam kogoś z ratusza, a ty przekaż życzenia takim malkontentom i niedorajdom jak ty.
              • Gość: gość Re: do koalicjanta ratuszowego IP: *.137.c85.petrotel.pl 07.01.13, 12:49
                Doskonała diagnoza!!!
            • Gość: Obserwator Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.058.c76.petrotel.pl 05.01.13, 09:58
              Można mieć hojną rękę, gdy nie płaci się ze swoich.
              • Gość: ranking Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.plock.mm.pl 05.01.13, 10:06
                Prezydent Bronisław Komorowski miesięcznie zarabia ok. 14 tys. zł netto (ok. 20 tys. zł brutto). Premier Donald Tusk co miesiąc inkasuje natomiast ok. 11,5 tys. zł netto (ok. 16,5 tys. zł brutto).

PREZES MTBS PŁOCK - 20 280 + DODATKI

Czy to nie jest śmieszne , drogi ("ratuszowy" ?) Marku ?
                • Gość: do rankinga Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 05.01.13, 11:15
                  wszyscy wymienieni przez Ciebie zarabiają znacznie więcej niż na to zasługują.Na bigos i haratanie gały wystarczy.
                • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 14:58
                  Zadaj pytanie przyszłemu prezydentowi miasta niejakiemu kaziowi vel umobserwerowi, ile chciałby zarabiać.
                  • Gość: pigwa Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:10
                    Jestem ciekaw ile powie, pewnie, że chce najniższą krajową lub będzie pracować społecznie.
                    • Gość: do Pigwy Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 05.01.13, 22:53
                      a na imię ci Genowefa.Pracuj za darmo przy tych bombkach.Poniała Geńka.To do roboty Geniuchna.Do roboty a nie do pisania kocopał na forum.
                      • Gość: pigwa Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 09:18
                        Prawda cię zabolała ale nie martw się może jeszcze wyzwoli z miłości do tekstów tego pana
                        • Gość: Pigwo Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 06.01.13, 21:53
                          widać,że jeszcze możesz.....pisać
                          • Gość: koleżanka Pigwy Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 22:02
                            Potwierdzam, może jeszcze może i nie tylko pisać
                            • Gość: do koleżanki Pigwy Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 07.01.13, 19:15
                              jest wiele czynności na literę "p".Pewnie myślisz o piciu/oczywiście nie chodzi o mleko/.Wypowiedzi Pigwy to potwierdzają.O innych czynnościach na "p" nie ma co pisać.Za stara na niektóre.Pozdrawiam/to też na "p"/.
                • Gość: gość Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.137.c85.petrotel.pl 07.01.13, 12:58
                  To wcale nie jest śmieszne, to jest skandal!!!
              • Gość: gość Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.137.c85.petrotel.pl 07.01.13, 12:56
                Otóż to, o to chodzi! I nieważne, kto jak pracuje, ważne, żeby był swój!!!
          • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:01
            Dobry humorek, tylko nietrafiony, ale staraj się dalej za którymś razem będzie już ok.
            • Gość: umobserwer Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.plock.mm.pl 05.01.13, 16:13
              Pytanie jedno mam , czy ty przemiły inaczej marku rozmawiasz sam ze sobą ?

Ale spieszę tez wyjaśnić , ze do ratusza to raczej bym sie nie nadawał , za duże szkoły mam za które mamusia płaciła abym talent swój marnował i legitymizował np. ta spółkę zarządzającą miastem , co zapewne ty czynisz na co dzień - tylko ciekawi mnie czy z racji stanowiska , przyjaźni czy tak z dobrej woli.

To po pierwsze , po drugie : widzę że jak pisze prawde , która boli cie i twych znajomych - idoli? to nerwy zaczynają ci puszczać i sięgasz po sposoby , które ludziom inteligentnym ( za takiego cie uważam mimo tych epitetów) nie przystają czyli ubliżania , wyzywania itp.
              Ale trudy twe daremne sa , mnie nerwy tak szybko nie poszczają i nie jesteś w stanie zburzyć spokoju ducha mego.

I na koniec. Chwalił sie nie będę osiągnięciami , czekam aż ty zrobisz to pierwszy bo to właśnie ty pierwszy zacząłeś sie mnie "czepiać", za to że krytykuje twych fetyszy ratuszowych i partyjnych.

Uwierz mi , ze o "prezydenturę" ubiegać się nie będę ( co chyba ciebie uspokoi bo jak mniemam obawiał bys sie o swoje apanaże , czy twych przyjaciół ? , których pogonił bym na ...) , nie mam predyspozycji tj.:
              - nie jestem apodyktyczny
              - nie uznaje nepotyzmu
              - jestem prawdomówny
              - nie jestem spolegliwy wobec nikogo
              - jestem niezależny - w tym finansowo
              - jestem bezpartyjny
              - brzydzę sie lizusostwem , kolesiostwem itd.
              i mógłbym wymieniać jeszcze wiele cech charakteru mego , które dyskwalifikują mnie do ubiegania sie o ten "urząd",.

Pozdrawiam i zycze milego wieczoru

• Gość: umobserwer Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.plock.mm.pl 05.01.13, 16:25
                I jeszcze jedno . Do pracy w ratuszu też się nie mam szans bo :
                - nie mam w rodzinie i wśród znajomych nikogo z PO
                - nie jest to moim marzeniem i nigdy nie bylo
                - lubię byc niezależny i samodzielny
                - lubie robic to co teraz robię i nie zamierzam tego zmieniac

I tylko jeszcze jedno pytanie "miły" marku , czy ty uważasz , ze to że prezes spółki miejskiej zarabia miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy złotych jest w porządku ? spółki ktora nie przynosi wymiernych , duzych zysków ? spólki ktora ma taka opinię srod mieszkanców - lokatorów itp.?

skoro tak , to chyba faktycznie masz problem
              • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 16:30
                Do tych swoich cech dopisz
                - nie znam ortografii j. polskiego chociaż innych pouczam
                - nie potrafię czytać tekstów ze zrozumieniem
                - w związku z tymi 2 punktami powyżej, muszę dalej się uczyć, wymaga tego moja edukacja
                - potwierdzam, że jestem kretynem, ponieważ wierzę politykom, w to, co obiecują przed wyborami
                - pomimo tego jestem najlepszy, najzdolniejszy, najmądrzejszy i zawsze naj.. i nikt mi nie podskoczy.
                Amen.
                • Gość: umobserwer Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.plock.mm.pl 05.01.13, 17:06
                  nareszcie doczekałem sie uznania , i to od kogo ? od mego nieugietego "wroga" , człowieka obozu rządzącego ( cyt. )
                  "jest(ś) najlepszy, najzdolniejszy, najmądrzejszy i zawsze naj.. )
                  dzięki stary

i jeszcze jedno , nikogo nigdy nie pouczałem co do znajomości języka polskiego , nie jestem "pierwszym polonistą" w mieście a tobie też sugeruje żeby tego nie czync , bp jak widze 'za biegły to ty tez nie jesteś) ale jak widzę dokładnie czytasz moje wpisy - co przyjmuje jako uznanie i co tez jednoznacznie wskazuje mi ze czuły jesteś na uwagi tego "polonisty" co potwierdza to czego tak zaprzeczasz , że kontakty jakoweś z nim masz ( a jednak )
                  a temu "poloniście" wytykałem tylko to co przystoi mnie zwykłemu obywatelowi nie przystoi poloniście i pierwszemu obywatelowi miasta

epitetu "kretyn" opisywał nie będę bo on jedynie świadczy o twojej - drogi marku- kulturze przez strasznie małe k , o ile wiesz o czym mówię.

Nie wiem czemu ale przypomniało mi sie w związku z używanym przez ciebie językiem takie stare powiedzenie, gdzies przeczytane :
                  wieś ze wsi wyszła ale do miasta jeszcze nie doszła"
                  • Gość: do Marka Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.class98.petrotel.pl 05.01.13, 18:45
                    Czytam te Twoje wypociny i dochodzę do wniosku, że Ty naprawdę jesteś nawiedzony. Czyż dostajesz sms-y jak masz tym partyjnym bełkotem się posługiwać. Nie ubliżaj nikomu, bo jeżeli jesteś gdzieś "na stołku" i do niego się przykleiłeś, uważaj bo niedługo z niego spadniesz. I wtedy będziesz malutki i potulny jak baranek. Uważaj bo w zyciu jest więcej biedy jak rozkoszy, a wtedy pamietaj nikt Ci ręki nie poda. Nie pogardzaj nigdy drugim człowiekiem, bo jeżeli masz jakiekolwiek szkoły to i tak Ci nic nie pomogły, jesteś poprostu bufon.
                  • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 19:54
                    i jeszcze jedno , nikogo nigdy nie pouczałem co do znajomości języka polskiego

ooo naprawdę, a kogo to i w jaki sposób pouczałeś kulturalny kolego przez duże k języka polskiego, i to tak kulturalnie, że administrator "zadziałał?
                    Tekst linka
                    Czyżby demencja starcza, czy za dużo małpek wypitych, że nie ma co robić?

A z tą drogą to masz rację w twoim przypadku jest to pewne jak amen w pacierzu, a mnie się przypomniało jeszcze takie - co się łamiesz, co się smucisz, ze wsi "przyszłeś" na wieś wrócisz.
                    • Gość: do Mareczka Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.245.c69.petrotel.pl 05.01.13, 23:03
                      przysłowia są mądrością narodu.Powiem jedno,które sobie Mareczku przemyśl.Nic nie może wiecznie trwać.Gdy spadasz z wysokiej drabiny to du..ko bardzo boli.Jak złamiesz kość ogonową boli jeszcze bardziej.Tej mądrości nie słuchało kilka osób z poprzedniej ekipy.Buta i pycha kroczy przed upadkiem.Pamiętaj o tym.Jeśli jednak zupki w Caritasie będą ci nie smakowały daj znać.Ja po chrześcijańsku podam ci talerzyk zupki.W naszym domu kuchnia skromna ale znakomita.
                      • Gość: Marek Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 08:43
                        Dziękuję bardzo, ale nie skorzystam. Lepiej zaproś takich jak kazio vel umobserwer, którzy skaczą z kwiatka na kwiatek i wciąż wierzą politykom oraz się łudzą, że załapią stołeczek. Mnie życie nauczyło liczyć na siebie i swoje umiejętności. Jeśli wierzysz w brednie na mój temat wypisywane przez małego kazia to jest tylko wyłącznie twój problem. Z jednym się zgadzam, przysłowia są mądrością narodu i wielu na tym forum powinno je stosować, a nie drzeć japy bez potrzeby.
    • Gość: kk Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.class96.petrotel.pl 05.01.13, 22:03
      to kpina ze wszystkich płocczan
      podwyżka dla prezesika , a młodzi zdolni mieszkańcy Płocka nie mają pracy, a jak coś znajdą to dostają najniższą krajową - 1600 zł brutto czyli do ręki 1100 zł
      może lepiej Panie Andrzeju podziałać w kierunku zmniejszenia bezrobocia, szczególnie wśród najmłodszych Płocczan (do 35l)
      • Gość: rzadko na forum Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.157.c78.petrotel.pl 06.01.13, 12:24
        może nasz miłościwie panujący oby żył wiecznie boi się że mu do "biznesu" ucieknie takie cudo. i kto go zastąpić może ? w całym mieście nie ma drugiego powiadam wam.
    • obeznany44 Re: kruk krukowi.... 06.01.13, 12:41

• Gość: umobserwer znów do "miłego" marka IP: *.plock.mm.pl 06.01.13, 13:42
        Szanowny kolega nie zauważył w swej zapiekłości , agresji wyrażanej za pomocą "nieładnych" słów pod moim adresem tego co najważniejsze . Otóż skupiając się na "obronie kolegów" przemilczał temat pt. "kolejnej podwyżki dla prezesa" i nie wiem czy to działanie celowe czy po prostu zacietrzewienie ( dal pomocy , cyt. za słownikiem : zacietrzewić się - zapamiętać się w uniesieniu, w gniewie; zaperzyć się ...) przesłoniło temat ten.
        Tematem jest ( powtórzę dla zrozumienia) zafundowanie przez "prezydenta ( przyjaciela marka ?) prezesowi MTBS podwyzki z 3,5 średniej do 5,5 . Czyli , skoro prezes - sam zresztą- wykazywał przy tej mniejszym przeliczniku ponad 20 000 dochodu to po "podniesieniu go za zasługi" o ponad polowę to wychodzi na to , że teraz ( tak pi razy drzwi - dla marak wyjaśnienie - to takie powiedzenie) zarabiał będzie sporo ponad 30 000.
        I zapytam "miłośnika" obecnej waaadzy.
        Drogi , "przemiły inaczej" marku , czy uważasz to za normalne? za przyzwoite ( o ile wiesz co to jest) ? uczciwe wobec tych wszystkich , którzy ponad połowę swoich dochodów , a często nawet więcej muszą przeznaczać na ciągle rosnące opłaty za mieszkania ?, a dodać trzeba , że firma którą prezes zarządza to nie prywatny biznes , to firma "zależna" od um czyli od lokalnej waaadzy.

I na koniec. Pragnę zwrócić ci uwagę drogi marku , że to nie ja zacząłem ciebie "atakować" czy "wypisywać bzdury" ( jak to poetycko ująłeś) na twój temat , ja jedynie krytykuje to co wyrabia obecna spółka zarządzająca miastem. A ty bronisz ich , czego ci nie zabraniam - masz takie prawo , ale w obronie nie atakuj z użyciem "epitetów" , ubliżając innym ale postaw kontrargumenty czego jak widzę ci brak , więc skupiasz się jedynie na ataku na mnie jak i innych mających podobne do mnie zdanie.

Odpowiedz więc na postawione pytanie : czy uważasz , tą podwyżkę za właściwą ? za przykład "dobrego gospodarzenia" majątkiem miasta ?

A co do usunięcia mojego jednego z wpisów , nie mam zielonego pojęcia dlaczego to zrobiono , brak było w nim słów nawet takich jak ty używasz nie mówiąc juz o wulgaryzmach , czy ubliżaniu komukolwiek. Szkoda tylko że nie zauważyłeś że zadałem "moderacji" pytanie o powód - odpowiedzi jednak sie nie doczekałem, a to jest dla mnie tez symptomatyczne.

Życze - jak zwykle zresztą - milego dnia - tym bardziej świątecznego.
        • obeznany44 Re: znów do "miłego" marka 06.01.13, 13:50
          jeśli to do mnie toi pomyłka straszna, nie jestem markiem, a tym bardziej zwolennikiem władzuchny i LENI z płockiego ratusza !!!
          • kazio13-net Re: znów do "miłego" marka 06.01.13, 14:43
            Do supozycji niejakiego Marka odnosić się nie mam najmniejszego zamiaru- nie ma sensu.

Chciałbym jedynie zwrócić uwagę na pewien szczegół tej sprawy , który jakoś nie został zauważony . Chodzi mi o datę ukazania się na BiP ie tego zarządzenia , które daje podwyżkę prezesowi Kłobuskowskiemu.
            Zarządzenie nosi datę 21 .12.12 , a opublikowane zostało w dniu 04 stycznia z mocą obowiązująca od 01.01.13 i cio jeszcze ciekawe - to 04.01 przypadł w piątek - czyli przed dniami wolnymi ( czas na przeczekanie?, czy "wyparowanie" emocji)

Ta dziwna ( dla mnie ) chronologia budzi następujące pytania :
            - skąd to opóźnienie w publikacji ?
            - czy ważne jest tu to , ze zostało ono opublikowane PO sesji rady miasta ?
            - czy może tzw. prezydent nie chciał przed świętami pospólstwa drażnić ?

Czy ktoś z radnych zada pytanie w moim i ( mam nadzieję ) innych zainteresowanych ta sprawa , zbulwersowanych tą "hojną ręką tzw. prezydenta - mieszkańców ?
            Jakie były powody tej "rozrzutności" w czasach kryzysu i rosnącego bezrobocia i zubożenia społeczeństwa?

Uprzedzając spodziewane kolejne ataki na mnie ze strony Marka - wyjaśniam , ze nie jestem , nie bylem i nigdy nie bede w żaden sposób "skojarzony" z obecna , była i przyszłą władzą.
            jestem calkowicie niezależnym obserwatorem - krytykiem tej i nie tylko władzy.
            • Gość: @ umobserwer Re: znów do "miłego" marka IP: *.204.50.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 19:17
              umobserwer napisał:

- nie jestem spolegliwy wobec nikogo

to się nawet zgadza
              1. bo nie jesteś
              2. bo nie wiesz co znaczą słowa: SPOLEGLIWY, SPOLEGLIWOŚĆ

BTW: na własciwe znaczenie tych słów zwracałem już raz uwagę, wydaje mi się że własnie po twoim wpisie i o ile pamiętam to chyba po tej uwadze nawet napisałes coś wskazującego na to, że sprawdziłes w wiki znaczenie słowa - inna sprawa że kombinowałeś jak szkapa pod górę jak się wykręcić z własnej niewiedzy.
              Przypominam więc, ze najlpszym sposobem poznania znaczenia terminu >>spolegliwy<< jest lektura "Traktatu o dobrej robocie" Tadeusza Kotarbińskiego.
        • Gość: do kazia v umobser Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 19:18
          Widzisz malutki człowieczku złapałem cię na kłamstewku, ale oczywiście podejrzany jest moderator, który skasował wpis, ale tak kulturalny człowiek przez duże k powinien wiedzieć, że w j. polskim jest takie fajne słowo "przepraszam", ale rozumiem, że dość ciężko przechodzi przez gardełko. Jest zrozumiałe, że mnie "chamowi ze wsi" - co sugerowałeś - może to przechodzić trudniej.
          Następna sprawa, która potwierdza to, że z logicznym myśleniem i czytaniem tekstów ze zrozumieniem jest u ciebie bardzo krucho, pomimo skończonych szkół - wskaż w moich wpisach, gdzie opowiadam się choć trochę pozytywnie na temat podwyżki oraz w których wpisach piszę peany na temat obecnego prezydenta. Zacietrzewienie twoje spowodowało całkowitą ślepotę.
          Jeszcze jedno - często powtarzałem i powtórzę jeszcze raz trzeba być kretynem aby wierzyć politykom w ich obietnice wyborcze. A ty najpierw uwierzyłeś Milewskiemu, potem dostałeś po nosie i jechałeś po nim równo, później zapałałeś miłością do Nowakowskiego, no i stołeczek się oddalił, no to trzeba po nim pojeździć. Staraj się dalej i pałaj miłością do p. Kulpy i cytuj ją częściej, może ta miłość będzie odwzajemniona i w końcu dostaniesz upragniony stołeczek, np. osobistego chłopca na posyłki, lepszy rydz niż nic.
          Na koniec przestań się tłumaczyć i robić z siebie niezależnego obserwatora, bo to wzbudza tylko politowanie, może i nick już będziesz miał stały.
          A teraz tocz pianę dalej - powodzenia.
          Marek - jeden nick w przeciwieństwie do ciebie
          • Gość: Andrzej Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:36
            Wiesz co Marku, podziwiam Twoje zachowanie, do końca zachowałeś spokój, wypunktowałeś faceta/ów (moim zdaniem również jest jeden) w sposób mistrzowski. Może nauczka zostanie z tego wyciągnięta.
            • Gość: umobserwer Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 09:57
              Skoro "niekretyn" marek w zapiekłości swojej zapomniał o czym pisał i jak to można zrozumieć przypomnę tylko jeden przykład z tego wątku- zarówno jemu jak i Andrzejowi.

ja napisałem :

To już są NORMALNE JAJA - ciekawe co na to rózne Marki i inni obrońcy tego kolesiowskiego układu w um ?

na co "adwokat" marek niezwłocznie zareagował takimi to słowami :

Trzeba było się uczyć, to by się zostało prezesem, a tak jest się tylko małym Kaziem vel umobserwerem i pozostał tylko kwik na forum.

i proszę przemiły inaczej marku wyjaśnij mi jak można zinterpretować takie słowa ?

dla mnie jest to jednoznaczne.

a może twój kolega Andrzej raczy mi to wyjaśnić.

Dalszych słów przytaczał nie będę bo to jedynie inwektywy kierowane w moim kierunku a żadnych argumentów , żadnego odniesienia się do faktu że twój "idol" zafundował prezesowi taka podwyżkę , nic w temacie lecz jedynie atak na mnie i kazia , że śmieli ruszyć temat , że śmieli wytknąć twemu pracodawcy ? czy koledze ? nieuczciwe - moim zdaniem - wobec otaczającej nas biedy , rosnącego bezrobocia , rosnących opłat za czynsz itd. itd.

Czy takie zachowanie nie można uznać za ( twoje ) poparcie tych działań?

O ile uważacie że nie - to trudno dalej dyskutował z wami nie będę - nie ma sensu - trwać będziecie jedynie w ubliżaniu mającym inne zdanie , krytykującym waszych "partyjnych (?) kolegów .

wytykanie komuś nie będąc samemu ekspertem jakiejś pomyłki słownej , czy językowej jest dla mnie kolejnym dowodem na to , że brak argumentów w konkretnej sprawie ( podwyżka dla prezesa - przypomnę ) i trzeba sięgnąć po inne |chwyty" na zasadzie |a w ameryce murzynów biją" , ale to świadczy jedynie o małostkowości którą u ciebie zauważam i partykularyzmie .

Jedna na koniec, wskaż mi proszę raczyłeś mnie złapać ? a moderatora jedynie pytałem a nie podejrzewałem o jakieś niecne poczynania.

I na koniec , skoro uważasz , że to iż uwierzyłem an w jego obietnice wyborcze i przez to jestem kretynem daje jedynie potwierdzenie na to że były to wyłącznie obiecanki nie mające nc wspólnego z uczciwością , czyli prawdą jest to co pisze , że nie zrobił przez te dwa lata NIC z tego co obiecywał w kampanii , czyli wniosek być może tylko jeden , sam też tak uważasz co mnie niezmiernie cieszy .

A co do stołków , to myślę że chyba boisz sie o swój , który dziś przyspawałeś sobie do ... i stąd taka agresja wobec krytykujących "pana twego" od którego losów zależy twój i twoja "kariera".

A to że używasz jednego nicka ( nie nicku - polonisto) wkładam pomiędzy bajki i anegdoty.

Wiem , ze nigdy nie "pokochasz" Pani WK tak jak nie "pokochasz" mnie, chyba że przestaniemy krytykować twych pracodawców? czy przyjacół-kolegów ? partyjnych.
              Ale nadzieje płonne twe są , nie wiem jak Pani WK ( której nawet nie znam) , ale ja nigdy tego nie uczynie , bo po prostu zawiodłem sie , uwierzyłem jemu i przez to nawet od kretynów mi ubliżają jego koledzy ?

Życzę miłego dnia w tym - czy już odliczasz dni które ci zostały "przy korycie| ?
              • Gość: Andrzej Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 16:27
                Wywołałeś mnie do tablicy, oto jestem.
                WSTĘP
                Ludzi można podzielić na dwie grupy. Do pierwszej z nich zalicza się takich, co posiadają tzw. wrodzoną inteligencję. Takim osobom wystarczy jedno zdanie czasami jedno słowo, aby "załapali" w czym rzecz. Do nich zalicza się Marek. Druga grupa to ci, co sami siebie uważają za inteligentnych lub którym wmówiono, że są inteligentni. Do tej grupy zaliczasz się Ty. W skrajnych przypadkach są tu również tacy, którym można pluć w oczy, a oni i tak mówią, że pada deszcz.
                ROZWINIĘCIE
                1." wytykanie komuś nie będąc samemu ekspertem jakiejś pomyłki słownej , czy językowej jest dla mnie kolejnym dowodem" - czyżby, jak to określił Marek dopadła cię demencja starcza - kto komu pierwszy zaczął wytykać?
                2. "Jedna na koniec, wskaż mi proszę raczyłeś mnie złapać ? a moderatora jedynie pytałem a nie podejrzewałem o jakieś niecne poczynania" poza jakimś, przepraszam, bełkotem na początku, dalsza część jest zrozumiała. To jest odpowiedz, chyba wiem kogo, - "odpowiedzi jednak sie nie doczekałem, a to jest dla mnie tez symptomatyczne." Używanie słów, których znaczenia sie nie zna jest dla ciebie charakterystyczne, mimo, że już ktoś inny zwrócił tobie uwagę na to. Być może chcesz tymi słowami podkreślić swoją inteligencję i skończone szkoły oraz zaimponować innym.
                3. Marek znając twoją niechęć do obecnego prezydenta, w sposób bardzo inteligentny, podniósł ciśnienie, mówiąc "trzeba było się uczyć..."Ty, jako "bardzo zdolny człowiek" od razu rzuciłeś się do ślepego ataku, nie zwracają na to, co jest napisane w trzecim wpisie Marka -"Oj masz rację, trafia, trafia i jeszcze nie raz trafi." I co powiesz inteligentny mądralo? A no nic, czytanie ze zrozumieniem, jest u ciebie słabą, nawet bardzo słabą stroną - potwierdzam słowa Marka.
                4. Następnym sygnałem ostrzegawczym dla ciebie powinny być słowa Marka -"Z jednym się zgadzam, przysłowia są mądrością narodu i wielu na tym forum powinno je stosować, a nie drzeć japy bez potrzeby". Zaślepienie, zacietrzewienie, kompletne wyłączenie myślenia doprowadziło do samozagłady.
                PODSUMOWANIE
                1 To jest tylko część rzeczy, którymi zostałeś wypunktowany
                2. Dla twojego zdrowia psychicznego będzie lepiej, jak powiesz słowo przepraszam, które nie chcę ci przejść przez gardło i zniknięcie z tego forum
                3. Przysłowia są mądrością narodu i tu powiem ci takie "nie czyń drugiemu, co tobie nie jest miłe". W swoich wpisach drwiłeś, kpiłeś, szydziłeś, ubliżałeś człowiekowi, który jest prezydentem miasta. Gdy ktoś odważył się w ten sam sposób potraktować ciebie podniosłeś krzyk i stałeś się panną obrażalską. Owszem nie każdemu może się podobać prezydent i każdy ma prawo do krytyki, ale nie w twój chamski sposób.

Oczywiście, są to mocne słowa, być może się obrazisz, ale znów zacytuję twoje "zwisa mi to kalafiorem".

Do Marka
                Gdybym był na miejscu p. W. Kulpy z pewnością takiego człowieka nie zatrudniłbym nawet na stanowisku osobistego chłopca na posyłki. Tu też trzeba się wykazać, jako taką inteligencją oraz stałymi poglądami politycznymi. Taki typ człowieka gwarantuje, że zostanie się sprzedanym za srebrniki wcześniej , czy później.
                • Gość: umobserwer tym razem też do "miłego" lecz Andrzeja IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 17:17
                  Jak widzę mój "kolega" marek znalazł adwokata, żeby nie bylo nie jest to zarzut.
                  Ale , szanowny andrzeju staraleś się bardzo ale lekcji do konca nie odrobiles , nie zawazyłeś , że to ja pierwszy w stosunku do kolegi twego marka uzylem tego powiedzenia " trzeba było się uczyć" , on jedynie je powtorzył , a ty z kolei powtórzyłeś jako jego słowa , co jest ( delikatnie mówiąc ) najprawdziwsza nieprawda .
                  I tak się więc zastanawiam , do której grupy zaliczyc ciebie? Nie czynie tego pochopnie , bo nie "studiowałem" tak dokladnie jak ty moich - twoich slów i trudno jest mi to ocenic aby nie być takim mało grzecznym jak ty . Zwroce ci jedynie uwage na fakt , iz ja nigdy wobec adwersarza mego nie zwrocilem sie slowami ktorymi on zwraca się do mnie , a ktorych nawet przy wielkiej dozie poblażliwości za "uprzejmie" czy kulturaslne uchodzić nie mogą.
                  I dalej. Widzę , że ty rowniez jak marek nie zajmujesz stanowiska co do tematu , a jedynie mnie atakujesz , na tym skupiasz swa uwage , co dla mnie jest jednoznaczne z tym , że podobnie jak mare, powiązanych jestes z obecną władzą.
                  Zarzucasz mi , że uzywam słów ktorych nie rozumiem , i znów błąd bo slowo "symptomatyczne" wbrew temu co sugerujesz jest tu jak najbardziej adekwatne , a ja rozumie je jako "charakterystyczny dla czegoś", chyab ze jego znaczenie uleglo zmianie pod wplywem takich "polonistów" jak ty i marek.

Co do niechęci mojej do "prezydenta" , pisalem juz o tym wielokrotnie ale powtórze bo w tym temacie chyba też "lekcji nie odrobiłeś" .
                  Ta niechęć jest prawdą , wa wynika wyłącznie z tego , że jestem ( jak to poetycko ujął marek) kretynem bo uwierzyłem jemu w to co mówil w czasie kampanii wyborczej. nawet na niego głosowałem. Należę do ludzi , którzy brzydzą sie klamstwem , obłudą , nepotyzmem , niedotrzymywaniem słowa itd. i powtórze raz jeszcze : dla mnie Prezydent to GOSPODARZ , a nie polityk.

Uwierz mi też , że do "samozagłady" strasznie mi daleko , mam sie dobrze i nie narzekam.

napisaleś , że zostałem "wypunktowany" , prosze nie rozśmieszaj mnie i nie dodawaj sobie wielkości , wazności. uwierz mi , nie tacy jak ty "wielcy" próbowali to ale im sie nie udało , ja mam sie dobrze a oni ? , przez grzecznośc nie powiem gdzie.

I na koniec , andrzeju powiedz mi to na jakiej podstawie zabraniasz mi "byc" tu na forum? jakie masz do tego prawo ? a twoje żądanie abym to uczynił "zwisa mi kalafiorem" ( skoro ci sie tak to spodobało) .
                  Możesz byc pewien tez , że sie nie obrazilem i się nie denerwuję bo tego tego typu ludzie jak ty czy marek nie są w stanie uczynić .

Aha. Panią WK prosił nie bede o żadnaą "fuchę" bo nie mam takiej potrzeby , więc nie będzie miała rozterki moralnej.
                  Przypomne ci też ( albo uświadomię) ,że to dzieki Judaszowi , jego srebrnikom i jego zdradzie nie doszlo by do ukrzyżowania Jezusa , a więc i Jego Zmartwychwstania .
                  Tak więć nie szafuj tak lekko tym porównaniem - bo nie wiesz co czynisz .

Życzę ci dalszych sukcesów w roli "osobistego chłopca na posyłki" - domyslasz się kogo, bo tyle tej tak tu czesto wpsominanej przez ciebie ynteligencji chyba masz.
                  • Gość: umobserwer Re: tym razem też do "miłego" lecz Andrzeja IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 17:20
                    sorry za błędy, literowki bo pisze na tablecie , a tego dopiero sie uczę.
                • Gość: Marek Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:00
                  Po wpisach tego człowieczka zamieszczonych pod Twoim wpisem dochodzę do wniosku, że jest to szczególnie ciężki przypadek. Facet pisze, że brzydzi się m.in. kłamstwa, a kłamie jak nut, zaprzecza swoim własnym słowom. Faktycznie mimo skończonych szkół, jak się sam chwali, ma trudności z logicznym myśleniem i zrozumieniem tekstu. By podnieć swój wątpliwy prestiż chwali się tabletem, jako rzeczą unikalną w XXI wieku - śmiech na pustej sali. Miałem zamiar pobawić się z nim jeszcze dłużej ale zrobiło mi się tak zwyczajnie żal człowieka. Cóż w dzisiejszych czasach zdarzają się jeszcze takie szczególne przypadki. Niestety żadnych wniosków nie wyciągnął, nadal będzie "gadał po swojemu" w myśl powiedzenia - każdy gł..i ma swój rozum - i - jest gł...y niż ustawa przewiduje.

• Gość: ymobserwer Re: znów do "miłego" marka IP: *.plock.mm.pl 07.01.13, 21:23
                    Ech , szkoda słów.

Powiem jedynie że wbrew waszym oczekiwaniom nie przestane "patrzeć na ręce" waszym kolegom też.
                  • Gość: Andrzej Re: znów do "miłego" marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 21:25
                    Widać jak chłopaczyna się wije i usiłuje, w sposób chamski, wyjść z opresji, w którą sam się dał zapędzić. Czy go to coś nauczy? Bardzo wątpię. Tak jak powiedziałeś, jest to szczególny przypadek. Tego typu przypadki są niereformowalne.
                    • Gość: umobserwer Re: znów do "miłego" andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:22
                      prośbę tylko jedną mam , porównaj moje , twoje i marka wpisy i oceń tak obiektywnie , o ile cię na to jeszcze stać - które z nich są "chamskie" , kto w nich komu ubliża używa epitetów w stylu chłopaczek, kretyn itp. zamiast dokonać oceny tego co jest tematem wątku , a który jest kolejnym dla was - | zbliżonych do waaadzy" ? tematem niewygodnym, drażliwym ukazującym prawdę o waszych partyjnych kolegach (?).

A co do zapędzenia , pędziłem i owszem w latach 80-tych , "na strychu", nawet nie złe było .
    • Gość: rp Przekręty w całym kraju to i w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 09:19
      ABW rozmontowywane z powodu dwóch grubych afer z umoczonymi ludźmi PO i PSL Tekst linka
    • Gość: gość Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.137.c85.petrotel.pl 07.01.13, 11:56
      Jest to oburzające!!!
      • Gość: port Re: kolejna podwyżka pensji dla prezesa Kłobukows IP: *.213.c67.petrotel.pl 07.01.13, 22:23
        tu sporo:
        www.portalplock.pl/pl/334_informacje/3303_zarabial_20_tys_zl_i_dostal_podwyzke.html
        • kazio13-net podsumowanie 08.01.13, 15:01
          INTERPELACJA
          Dotyczy Zarządzenia 2592/2012 z 21 grudnia 2012 roku ws. wynagrodzenia dla Prezesa MTBS Sp. z o.o.

21 grudnia 2012 roku Prezydent Miasta Płocka podpisał Zarządzenie Nr 2592/2012 ws. podwyższenia miesięcznego wynagrodzenia Prezesa MTBS Sp. z o.o. z 3,5 do 5,5 krotności przeciętnego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw. Proszę o przedstawienie decyzji merytorycznej podjętej decyzji poza sformułowaniem, że należy to do wyłącznej kompetencji Prezydenta Miasta Płocka.
          Czy nie była to przedwczesna decyzja dotycząca podwyżki wynagrodzenia Prezesa spółki, jeśli ocena bilansu finansowego spółek będzie dokonywana dopiero w połowie tego roku.
          Dlaczego Zarządzenie pomimo podjęcia w dniu 21 grudnia 2012 w BIP-ie pojawiło się dopiero 4 stycznia 2013. Nadmieniam, iż 28 grudnia była sesja Rady Miasta Płocka, więc radnym uniemożliwiono nawet zadanie pytania w tej kwestii, ponieważ nie mieliśmy wiedzy o decyzji Prezydenta A. Nowakowskiego.
          Proszę o przedstawienie informacji, czy w ciągu ostatnich dwóch lat były jakiekolwiek zmiany w systemie wynagradzania pracowników Spółki MTBS m.in. cięcia premii pracowników lub ich likwidacja, a także innych dodatkowych składników wynagrodzenia.

I niech mi powie jakis marek czy andrzej że Pani WK nie zasluguje na pochwałę.
          • Gość: hanka Re: podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 16:16
            Szanowny Kolego o wielorakim nicku, nie możesz przeżyć tego, że ktoś był bardziej "bystry" od ciebie i zostałeś zrobiony na szaro. Prawdą jest to, co piszą chłopaki, że czytanie ze zrozumieniem i logiczne myślenie jest Tobie obce. Niestety, w życiu już tak jest, nie zawsze jest się na wozie i z tym również trzeba się pogodzić.
            • kazio13-net do Hanki 08.01.13, 17:23
              Szanowna Koleżanko nie wiem jak zatytułować ? hanko? marku? czy andrzeju ? bo mam przeczucie graniczace z pewnościa , ze to przynajmniej w 2 przypadkach nick sie pokrywa , uwierz mi , ze to co o mnie mysli i wypisuje duet marek-andrzej , czy też teraz trio hanka-marek-andrzej - jest mi tak obojetne jak zeszłoroczny śnieg.
              Prosze też hanko na jakiej podstawie twierdzisz , że ktos był "bardziej bystry" ode mnie , ja tego nie zauwazyłem , jedynie zauwazyłem , ze nerwy "kolegom" puściły bo do inwektyw się posuneli co raczej nie mozna nazwać "dobrym tonem dyskusji" . Zresztą o jakiejkolwiek dyskusji byc tu nie moze mowy , bo oni (Ty?) skupiali sie na epitetowaniu mnie a do tematu nie odnieśli sie ani razu.
              Poza tym , jak mam nadzieję wiesz dyskusja polega na wymianie argumentów , zdan itp. czego tu w ich wykonaniu nie było absolutnie .

A na koniec, nigdy nie byłem na wozie- pod wozem w twoim rozumieniu tego powiedzenia - jak pisałem jestem niezależny od wszelkej władzy , koniunktury - w tym poliytycznej - jam ci "strzelec wolny" Hanko od orzechów :) , ale sak widze obecna ekipa zarządzająca miastem ma jeszcze sporo zwolenników ( nie jest to zarzut) , mam nadzieje jednak że zwolennicy ci pozostana jak "prezydent" przestanie pobierac pensje i przestanie mieć jakiekolwiek wplywy i mam nadzieję przejdzie do "politycznej historii" , zobaczymy czy ci dzisiejsi jego "obrońcy" ( marki, andrzeje, hanki?) nadal beda tak gorliwie bronic go, a bardzo w to wątpię , choć życzę mu tego - pomimo że mam tak negatywne o nim zdanie. No ale "prawdziwych przyjaciół poznaje się w boedzie" , biedzie która zbliża się nieuchronnie.

W uzupelnieniu dodam , ze krytykuje "prezydenta" nie za to jaki dziś "płaszc nosi ( a nosił ich juz kilka) ale za to jak wypelnia role gospodarza miasta.
              To samo robiłem zresztą za "panowania" poprzedniego".

• Gość: Andrzej Re: podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 22:02
            Nie zasługuje. Szybciej w czystość intencji uwierzyłbym politykom z innych ugrupowań, partii, nawet z tych, z którymi nie jest mi po drodze. Jej cynizm, wyrachowanie, obłuda, piękne słówka, którymi obecnie zdobywa swoich zwolenników, ma na celu tylko i wyłącznie osiągnięcie własnego dobra - ponowna reelekcja na radnego lub kop wyżej na posła, a nie dobro ogółu (czyt. dobro mieszkańców). Wystarczy mi to, co wyprawiała przez 8 lat władzy p. Milewskiego i dziwię się, że ludzie, wydawałoby się inteligentni mają bielmo na oczach. Obecny prezydent też popełnia kardynalne błędy, które prawdopodobnie mogą się mu odbić "czkawką" podczas najbliższych wyborów. To tylko potwierdza "powiedzenie" Marka - że tylko kretyni wierzą w bajki wyborcze polityków. Czas najwyższy zacząć ze zrozumieniem czytać wpisy m.in. moje i Marka, a urażoną ambicję schować do kieszeni.
            • Gość: zzj Re: podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 22:15
              Kiedyś słyszałem pewne powiedzenie " podczas wyborów ściany mówią do wyborców, a po wyborach wyborcy mówią do ścian". Czyż to nie pasuje idealnie do naszych lokalnych polityków! Naczelnym hasłem wyborczym mm było odwołanie MK, o czym mówił nawet w noc wyborcza w 2002 roku. Później mu przez 8 lat wszystko pasowało zwłaszcza jak mu zatrudniał pocitów w mtab-sie, a teraz znów się odzywa i mu nie pasuje. Ten pan miał 8 lat na działania i co zrobił, nic. Teraz mamy następnego artystę który pasuje idealnie do powiedzenia z początku. Tylko że ten ma jeszcze niecałe 2 lata i za to co zrobi go rozliczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka