Dodaj do ulubionych

Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia dl...

14.02.13, 08:54
Ciekawe ile jeszcze wypadków trzeba, żeby coś z tym odcinkiem zrobili. Zamiast stawiać fotoradary w miejscach, gdzie da się na nich zarobić, powinno sie je lokować w takich miejscach. Na odcinku między Zglenickiego a "rondem" juz kilka osób straciło życie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: 80.50.141.* 14.02.13, 09:13
      Wg mojej oceny samochody nie jeżdżą tam szybko potrzebne jest oświetlenie i chodnik a niekoniecznie fotoradar. Ludzie muszą chodzić na krawędzi ulicy lub malutkim poboczem ponieważ zaraz jest rów melioracyjny.
      Chciałem powiedzieć jeszcze, że do wypadku doszło rano gdzie panował jeszcze zmierzch.
      • Gość: jaculski Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.zone7.bethere.co.uk 14.02.13, 10:25
        Chodniki swoja drogą, a co do prędkości: zdziwiłbyś się jak niektórzy popierdzielają na tej prostej.
      • Gość: gość12 Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.239.c93.petrotel.pl 14.02.13, 21:45
        mieszkam na Maszewie Dużym nieraz niedwa chodzę Dobrzyńską do autobusu np. i by się pan zdziwił jakie kierowcy potrafią rozwijać tu prędkości, niestety tak to już jest, że mimo 50 na h jeżdzą po 100 ponieważ ten kawałek jest prościutki, czasami jestem zmuszona iść tą drogą z dzieckiem w wózku to chowam się po rowach bo i tiry jadące np na Orlen tak jadą że strach się bać! a przejść na tym przejściu dla pieszych graniczy często z cudem, przecież tak ciężko jest się zatrzymać na chwilę, tym bardziej że to przejście nie jest aż tak strasznie oblegane, troszkę rozsądku i każdemu żyłoby się lepiej!!!!!!!!!
        • Gość: Maszewiak Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.019.c83.petrotel.pl 14.02.13, 23:32
          Mieszkam w Maszewie Dużym, i powiem szczerze, że większość samochodów na tym odcinku jedździ zdecydowanie za szybko, poza słabą widocznością gdy jest ciemno, większośc kierowców dodaje gazu w tym miejscu, bo nie chcą przepuszczać kierowców wyjeżdzających z ulicy Zglenickiego. Zawsze w godzinaqch gdy Orlenowcy kończą pracę dochodzi tam do sporych korków. Może jakieś rondo rozwiąże sprawę. A chodniki i barierki to rzecz niezbędna, wysepki także... :), zgadzam się z przedmówczynią
    • Gość: widz Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.047.c91.petrotel.pl 14.02.13, 09:21
      Tak wlasnie jezdza buraki z antenami SB na dachu.
      • Gość: bicz.boży Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.plock.mm.pl 14.02.13, 09:24
        Burakiem jesteś ty bo komentujesz, a nie znasz okoliczności to raz.
        Po drugie winą takiego stanu rzeczy jest zaniedbanie ze strony miasta, czyli brak chodników i oświetlenia.
        • Gość: pa Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: 155.57.160.* 14.02.13, 10:27
          Winę ponosi kierowca, bo przejechał człowieka na prawidłowo oznaczonych pasach.
          • Gość: gość Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 12:20
            no ktoś na pewno ponosi winę a czy ktoś widział czy to pieszy nie wszedł na jezdnię nie upewniając się czy jest wolna droga? a moze po prostu kierowca nie zauważył pieszego idącego w zmroku w ciemnym ubraniu? Ja codziennie rano jadę z dzieckiem tą drogą i naprawdę trzeba bacznie obserwować pobocze gdyż nie dość,że jest bardzo wąskie to jeszcze kilka dni temu jak leżał śnieg to piesi chodzili ulicą w zmroku i ciemnych ubraniach naprawdę niewidoczni. A jakiś czas temu na Dworcowej jeden "łepek" wszedł mi prawie pod koła wszyscy ludzie sie zatrzymali a on nawet nie zwolnił i jeszcze miał pretensje i pewnie jakbym nie zdążyła zahamować to też by była moja wina że taki bezmyślny gnojek wszedł na pasy bez rozejrzenia się prawda? no bo przecież przechodził przez pasy.
          • Gość: mimmi Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.087.c66.petrotel.pl 14.02.13, 12:45
            znam szczegóły wypadku i wiem że po pierwsze wszystko stało sie przed przejściem dla pieszych, po drugie Pan przechodzący był zupełnie na ciemnpo ubrany i kompletnie niewidoczny.
            sama nie raz musiałam ostro hamować bo oślepiona przez samochód z naprzeciwka w ogóle nie widziałam pieszych.
            w tym miejscu widoczność jest po prostu okropna.

Nie oceniajmy tak szybko kierowców, nie zawsze wina lezy po ich stronie.
            mam znajomego który jakiś rok temu potrącił smiertelnie pewna osobę - do dziś nie może się z tego otrząsnąć.
            Także tragedia zawsze dotyczy dwóch stron.
            • Gość: memento Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.30.8.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 13:14
              Gość portalu: mimmi napisał(a):

> rok temu potrącił smiertelnie pewna osobę - do dziś nie może się z tego otrząsnąć.
              > Także tragedia zawsze dotyczy dwóch stron.

dotyczy dwóch stron, ale jest pewna różnica pomiędzy nimi: jedna nie może się otrząsnąc a druga NIC JUŻ NIE MOŻE i nie będzie mogła NIGDY.
    • Gość: Mariusz Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.181.c80.petrotel.pl 14.02.13, 09:31
      Z tego co zaobserwowałem to właśnie giną ci ludzie, co przechodzą przez pasy. Przykład mamy na kobylińskiego na przejściu dla pieszych koło netto, 3 osoby śmiertelne bodajże w ciągu pół roku. Nawet jeden wypadek śmiertelny widziałem na własne oczy. Ludzie myślą że czują się bezpiecznie na pasach, niestety to jest bardzo zgubne, dodam że zachowanie kierowców jest naganne, byle przejechać, nie ważne czy po pieszym czy nie. Nawet gdy przejście jest bardzo dobrze oznaczone, i tak są wypadki.
      • Gość: remedium Re: Wypadek na Dobrzyńskiej. Poważne utrudnienia IP: *.31.31.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.13, 10:07
        nie wystarczy przejscie dobrze oznakowane - dla hołoty niewiele to znaczy i wcale nie musza do ostrożnościm uwagi i zwolnienia.
        przejscia dla pieszych na tych" szybkich jezdniach" powinny wytyczane na kilkumetrowym odcinku jezdni wyniesionym ok 10-15 cm ponad normalny poziom - wymuszałoby koniecznośc przyhamowania z troski o własne zawieszenie.
        sprwadza się doskonale na świecie oraz w wielu miejscach w Polsce, nawet na drogach o sporym natęzeniu ruchu.
        • Gość: widz Re, remedium napisał( IP: *.047.c91.petrotel.pl 14.02.13, 10:51
          nie wystarczy przejscie dobrze oznakowane - dla hołoty niewiele to znaczy i wca
          > le nie zmusza do ostrożnościm uwagi i zwolnienia.Tak jak napisale wazna jest jedynie wiadomosc przez SB czy ;STOJĄ;i burak z prowincji grzejE.
          • Gość: kierowca "SB" IP: *.class147.petrotel.pl 14.02.13, 11:14
            "widzu" od "SB". Kogo ty nazywasz burakiem?
            • Gość: widz Re: "SB" IP: *.047.c91.petrotel.pl 14.02.13, 11:21
              Gowniarzy mieszkajacych w poblizu Plocka ktorzy nie potrafia wyjechac z zagrody bez radyjka SB.
              Potrzebne im jest jedynie do uzyskania informacji ;Gdzie stoja z suszarka;
              • Gość: remedium do widza Re: "SB" IP: *.30.103.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.13, 17:49
                @ widz i jego "SB"

dowiedz się, że to co nazywasz SB ma swoją POPRAWNĄ nazwę z języka angielskiego
                CITYZEN BAND ( wymowa: sityzen band), w skrócie CB (wym: si bi)
                cityzen band oznacza: radiowe pasmo obywatelskie, czyli pasmo/kanał przeznaczony do komunikacji cywilnej dla obywateli.
                • descarpa Re: "SB" 14.02.13, 18:28
                  Jeżeli już to Citizens' Band (citizen - obywatel) a nie CITYZEN. Zanim zaczniesz pouczać innych poducz się trochę sam z angielskiego zarozumialcu.
              • Gość: :) Re: "SB" IP: *.083.c92.petrotel.pl 14.02.13, 17:52
                Nie widzisz głąbie, że ludzie śmieją się z ciebie za te "SB"?

Nie pogrążaj się dalej fajtłapo.
            • Gość: ja Re: "SB" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 13:27
              tak się składa że te buraki spod płocka to ci co się z miasta wynieśli
              a do miasta za chlebem i lepszym życiem cała wiocha najechała co myśli że na drogę przed chałupą wychodzi gdzie jedna furmanka na cały dzień przejeżdza

• panzn Co to jest SB i na dodatek ma antenkę? 14.02.13, 11:34
      Służby Bezpieczeństwa czy jak? Ale one nie miały "antenek na dachu".
    • starszaela Wypadek. Śmiertelne potrącenie na Dobrzyńskiej 14.02.13, 14:35
      trzeba miec duzo szczescia aby na Dobrzynskiej przejsc w godz. szczytu przez jezdnie po pasach czesto zglaszany problem do wladz miasta pozostawal bez echa nie ma mowy o sygnalizacji swietlnej lub chodniku dla pieszych ale za to pamietaja wladze o miszkancach aby zaplacili podatek za psa czy za nieruchomosc
      ile jeszcze musi zginac ludzi na tym odcinku aby ktos z gory o nas pamietal i naszych prosbach
      rodzinom wspolczuje
    • Gość: alert Wieśniaki z WPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 15:51
      Nie znam okoliczności tego wypadku, więc nie będę oceniał tego chłopaka, ale co weekend widzę jak się hołota spod Płocka zjeżdża na zakupy do galerii, lepiej przeczekać bezpiecznie w domu ten moment. Wieśniaki się na furmanki powinni poprzesiadać, a nie Bme-ki i Golfy.
      • Gość: eh Re: Wieśniaki z WPL IP: *.217.c93.petrotel.pl 14.02.13, 16:26
        Jechał debil na złamanie karku.
      • Gość: Stef Re: Wieśniaki z WPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 17:45
        Jak nie znasz okolicznosci to lepiej zamknij jape i nie psuj klawiatury, cale zycie mieszkalem w Plocku jak i moi dziadkowie i teraz wyprowadzilem sie wlasnie pod Plock zeby miec spokoj i nie sluchac takich frajerow. Mam WPL i co z tego, pewnie lepiej jezdze niz ty pajacu, nie cen wszystkich swoja miarka.
        • Gość: M. jak można pisac takie idiotyzmy nie znając okolicz IP: *.126.c67.petrotel.pl 14.02.13, 18:01
          a ja znam dokładnie okoliczności wypadku!!!
          Boże jak mozna pisac takie idiotyzmy....
          To że ktoś nie mieszka w płocku nie znaczy że jest burakiem i jeździ gorzej.
          Chłopak miał 70 na liczniku a facet przechodził nie na przejściu dla pieszych tylko dalej,w nieoznaczonym miejscu został oślepiony i wypadek gotowy.

Kto robi takie prymitywne wpisy sam jest burakiem.
          Takie wypadki mogą każdemu się zdarzyć!
        • Gość: alert Re: Wieśniaki z WPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:57
          To jak się wyprowadziłeś to siedź na tym swoim wygwizdowie, a nie co kilka dni przyjeżdżasz do tych "frajerów", rób sobie zakupki w swoim wiejskim hipermarkecie. Ty nie będziesz musiał oglądać "frajerów" z Płocka, a "frajerzy" z Płocka twoich popisów na skrzyżowaniach i rondach.
      • Gość: gość123 Re: Wieśniaki z WPL IP: *.239.c93.petrotel.pl 14.02.13, 21:59
        już nie jednego widziałam co tak mówi WPL popatrz na siebie i tych pożal się Boże WP to czy ktoś jest dobrym kierowcą czy nie nie zmienia jakaś tam literka L na rejestracji, ja mam WPL ale wcale nie czuje się gorsza po płocku robię więcej km w ciągu dnia niż niejeden WP w ciągu tygodnia, znam płock jak własną kieszeń i jeszcze nigdy nie słyszałam od nikogo że jestem wieśniarą, która nie umie jeżdzić, jak można kogoś osądzać po rejestracji????????
        wiem że napiszesz coś typowiego dla Ciebie spadaj na drzewo czy coś w tym stylu ale pamiętaj, że nie osądza się innych, żeby samemu nie być osądzonym, uważam że i WP I WPL jezdza tak samo dobrze i tak samo żle wszystko zależy od kierowcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: pablicito Re: Wieśniaki z WPL IP: *.012.c91.petrotel.pl 15.02.13, 12:17
          Wychodzi na to, że wszystkiemu winna jest tablica rejetracyjna WPL... Ja sam zauważyłem, że jak mieszkałem w Płocku i miałem rejestrację WP, to byłem MISZCZEM KIEROWNICY i żaden "wieśniak" nie mógł mi dorównać. Od kiedy przeprowadziłem się pod Płock i mam WPL - no to sam widzę, że nie umiem jeździć i każdy kierowca z WP jest lepszy ode mnie. Może trzeba by zamknąć w Starostwie Powiatowym Wydział Komunikacji - wtedy wszystkie tablice byłyby WP, co zdecydowanie podniosłoby poziom bezpieczeństwa na drogach, znaczy ulicach Miasta (a na wyjazdy za Płock, np. do Gostynina czy Kutna zmieniałoby się tablice na WGS lub EKU).
          Pozdrawiam
    • wislak2401 Wypadek. Śmiertelne potrącenie na Dobrzyńskiej 14.02.13, 17:34
      Ul. Dobrzyńska jest jedną z ruchliwszych wylotówek i nic dziwnego że dochodzi tam do wypadków. W szczególności na miejskim odcinku drogi który nie jest wyposażony w chodnik. Aż prosi się tutaj o gruntowną przebudowę (taką jak przed laty na wcześniejszym jej odcinku) i nowoczesne oświetlenie ulicy gdyż te obecne latarnie nie spełniają dobrze swojego zadania.
    • Gość: kiiimi facet który zginął miał 84 lata a nie 50!!!!!!!!!! IP: *.126.c67.petrotel.pl 14.02.13, 18:06
      dlaczego redakcja jeszcze tego nie sprostowała????
      Jak już podajecie informacje to sprawdzajcie je dokładnie!!!!
    • Gość: płocczanin a radary ustawiają w lesie na Grabówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 07:57
      radary służa do zarabiania a nie do prewencji. Widzimy to na codzień a właściciele radarów uważają, że nie ma problemu i pada deszczyk. Ustawiają je sobie na Grabówce czy na ul. Gościniec i w innych miejscach gdzie nie ma żadnych zagrożeń. I wywiązują z nałożonych zaplanowanych mandatów szybko i na spokojnie do emerytury coraz bliżej
      • Gość: stiG Re: a radary ustawiają w lesie na Grabówce IP: *.118.c85.petrotel.pl 15.02.13, 10:03
        może poprostu wystarczy zwolnić ? i jechać z przepisową prędkością aby nie doszło do tragedii ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka