Dodaj do ulubionych

Niebezpieczne psy w Płocku

03.03.13, 10:07
Witam,
Ostatnio spaceruję sporo z córką - widzę strasznie dużo psów bez kagańców. Wśród nich te które wyglądają na te groźne rasy - jak się zwróci uwagę takiemu właścicielowi (obojętnie czy jest to napakowany koleś, czy kobieta, czy starszy facet) to każdy reaguje tak samo - Ten pies jest nie groźny, nikomu nic nie zrobi, Pan się nie boi. Czy nie uważacie że takie psy powinny chodzić na kagańcu ? Policja i Straż widzę nie kontroluje ich - a to jest bardzo proste wystarczy podjechać na któryś z parków albo placów które robią za kible dla tych psów na podolszycach jednych i drugich ... Aż się stanie tragedia wtedy będzie ....
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: *.125.c90.petrotel.pl 03.03.13, 10:16
      to tak jak forumowy neoplus walikomp, dużo warczy jak wykastrowany rottweiler, ale jeszcze nikogo nie pogryzł
    • Gość: kot Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: *.30.22.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.13, 10:18
      Za toaletę dla psów służy teren zielony między Bartniczą 7- Bartniczą 6, -Skłodowskiej i Przedszkolem Miejskim. Ot taki magiczny kwadrat toaleta. Wstyd !. I mimo zgłoszeń do Straży Miejskiej tego problemu - cichosza!!!. O kagańcach naet nie śmiem wspominać bo właściciele psów pewnie nawet nie słyszeli że takie coś istnieje :(
      • Gość: pies Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: *.175.c68.petrotel.pl 03.03.13, 12:49
        kot za miotłe i do roboty ,obiboku jeden !!!!!!!!!
        • Gość: `osiedlowiec Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: 95.178.0.* 03.03.13, 14:09
          obowiązkiem właściciela jest uprzątnąć psie odchody a nie wysyłaj innych . Chcesz mieć pieska to też masz i obowiązki - niestety.
          Straż Miejska - prosimy o częste kontrole parków i placów na osiedlach po których biegaja psy bez kagańców itp.
          Jak piszą forumowicze aż stanie się jakaś tragedia pogryzienia przez psa wtedy zaczną się kontrole a obecnie działania prewencyjne Straży miejskiej powinny mieć na celu zapobieganie takowym zdarzeniom.
          Niestety ale na tą chwilę to straż umie łapać na radarek lub babci wlepić mandat zaś bezpieczeństwo na osiedlach to PENIE DO TEJ FORMACJI NIE NALEŻY.
          • Gość: long Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: *.brought.to.you.by.uk7.org 03.03.13, 14:55
            od dawna wypuszczane są psy bez kagańca na noc by "się wybiegały" na osiedlach, ja na swoim jeszcze policji nie widziałem
          • Gość: Chłopwgumofilcach Re: Niebezpieczne psy w Płocku IP: *.141.c75.petrotel.pl 04.03.13, 06:05
            Straż Miejska chcąc pomóc mieszkańcom aby nie chodzili po psich nieczystościach musiałaby chcieć.Na samych Podolszycach Płn.przed wieczorem nie nadążyliby zmieniać bloczków mandatowych ale chęci brak.
      • demonick7 Re: Niebezpieczne psy w Płocku 04.03.13, 02:46
        Cóż pozostaje powiedzieć - jaka okolica tacy właściciele i ich psy...
        • Gość: `osiedlanka Niebezpieczne psy w Płocku-na osiedlach... IP: 95.178.0.* 04.03.13, 07:34
          okolica jest spoko piękny park , górka saneczkowa itd tylko właściciele psów są nieodpowiedzialni za swoich pupilków i pozostałych mieszkańców traktują jak natrętów w tym miejscu i okoliczności dlatego przydała by IM sie nauczka ze strony Straży Miejskiej a wtedy i municypalni mieli by wykorzystane bloczki a i budzet by sie poprawił. Panowie strażnicy na osiedla !!!
    • morskijerzy Re: Niebezpieczne psy w Płocku 04.03.13, 09:48
      Druga sprawa - w zimę chciałem z córką robić bałwana - no kurde kupa kupa kupa :) Na południowych to są głównie wolne tereny - taki kible. Któregoś roku nie wiem czy pamiętacie były kartki zęby kupy sprzątać bo będzie zagrożenie epidemiologiczne. Na wioskę odsłoniło się na chodnikach od groma kup ... Trzeba coś z tym zrobić - chyba że się chce mieszkać w kiblu. Jeśli byłaby jakaś inicjatywa jestem gotów się przyłączyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka