Dodaj do ulubionych

Tajemnice Obrony Płocka 20r.

28.07.13, 20:58
Pamięć trwa w duszy a szacunek dla przodków nie zgubi naszej drogi
Tyle pamięci – ile cnót naszych. A wtedy mamy do czego wracać.
Naród jest czysty w sile Boga i tradycji.

TNP odważyło się podać nowe dane...... patrze E Gazeta Płock..

Dawno, dawno temu przekazałem do TNP materiały, potem Opracowanie ZENON DYLEWSKI

POŚWIĘCENIE KRZYŻA NA KURHANIE

„BRATNIA MOGIŁA” OBROŃCÓW PŁOCKA

POLEGŁYCH W WALKACH Z BOLSZEWIKAMI

W 1920 ROKU

WYDANIE IV PŁOCK 2008r.

PRAWA ZASTRZEŻONE.

...........................................................................................................
W latach 90 -tych , jak i obecnie przekazywałem różnorodne materiały historyczne do TNP.
Niestety ..zostały pułkownikami, jak piszą prześladowcy na Forum , z uwagi na wartość nadającą się ..do Kobiernik....

I tak zostałem na śmietniku razem z uśpionymi uczonymi z Płocka..........

Przypominam opracowanie jn.

Dostali Wszyscy ....... i rzucili do śmieci.......... Na jednym z grobów wykuto datę śmierci Bohatera...czy jest słuszna? i jakie ma skutki?

...............................................................

13 lutego 2007r.
Druk dla Książnicy Płockiej - 27.12.2008r. ponowny zapis 12.02.2011r.
POŚWIĘCENIE KRZYŻA NA KOPCU „BRATNIA MOGIŁA”
OBROŃCÓW PŁOCKA PRZED BOLSZEWIKAMI W 1920R.
18 SIERPNIA 1991 ROKU..........
...................................................................................................

Trudno uwierzyć w to, co się stało na naszych oczach. Tyle ofiar, tyle nadziei z pozyskanej wolności, której nie potrafimy wykorzystać w godny sposób. Czy nasi przodkowie umarli i zginęli nadaremnie? Jesteśmy na przełomie przeobrażeń ustrojowych. To wymaga czasu. Czas jest jednocześnie niekorzystny dla miejsc Pamięci Narodowej. Dorobek kulturowy przekazany nam w dziedzictwie został w znacznej mierze stracony. A co przekażemy jako dziedzictwo naszym przyszłym pokoleniom?

Niestety to już ostatnie takie opisy.
Edytując niniejsze Opracowanie w lutym 2007 roku, należy ze smutkiem stwierdzić, że w ciągu zaledwie kilku lat, zarówno nasze państwo, jak i władze samorządowe, wytraciły zainteresowanie ochroną Miejsc Straceń i Miejsc Pamięci Narodowej.
Doszło nawet do sprzedaży opisywanego terenu pod handel wielkopowierzchniowy.
Sprzedano nawet opisywany tu Kopiec Bratnia Mogiła, który nie jest Kopcem symbolicznym, lecz oryginalnym miejscem pochówku Obrońców Płocka 20 roku w walkach z bolszewikami. Decyzje o sprzedaży Kopca, uchylił ostatni wojewoda płocki Andrzej Dretkiewicz. Obecnie Urzędy Miejskie są w sporze sądowym z nabywcą ziemi. Kopiec znajduje asie w opłakanym stanie. Wymaga remontu podczas którego można by dokonać badań archeologicznych i usypać Kopiec od nowa wg reguł budowlanych.
................................

Wypowiedź Zenon Dylewskiego – Opiekuna Miejsc Pamięci Narodowej...

Dzisiaj mija 75 rocznica usypania Kopca – Mogiły. W obronie Płocka zginęło 175 żołnierzy, nieznana liczba ludności cywilnej.
450 osób zostało zabitych w okolicach Płocka, wziętych do niewoli. Straty do dzisiaj nie są policzone. Nikt nie wie, historycy tym się nie zajmują, czy Mogiła, nazywana Bratnią Mogiłą jest mogiłą? Czy to jest Kopiec honorowy?..

Wypowiedź Starosty Powiatu Płockiego, Michała Boszko...

Pamięć trwa w duszy a szacunek dla przodków nie zgubi naszej drogi .
Tyle pamięci, ile cnót naszych. A wtedy mamy do czego wracać.***

...To miejsce potwierdza chyba powiedzenie – „Ściśnij garść polskiej ziemi a krew męczeńska z niej wytryśnie.”
I właśnie taki los jest może z jednej strony piękny, ale z drugiej strony bardzo tragiczny w historii, że wolność o którą przez wieki Polacy walczyli, tak drogo nas zawsze kosztowała...

TV Szelsat podała skrót uroczystości i wypowiedzi uczestników programie INFORMACJE.

*** Starosta M.Boszko cytuje słowa napisane przez Zenona Dylewskiego.

KOMUNIKAT DLA MIESZKAŃCÓW PŁOCKA PRZEKAZANY PRZEZ LOKALNE ROZGŁOŚNIE RADIOWE: KATOLICKIE RADIO PLUS I RADIO PULS

Dzisiaj, o godzinie 15.00 - spotkają się przy BRATNIEJ MOGILE – zwanej potocznie KOPCEM HARCERZY, wszyscy ci, którym jest droga tradycja Narodowa.
Mija 75 lat od chwili powstania Mogiły. Usypali ją nasi przodkowie, szanując poległych, walczących w obronie Płocka przed bolszewikami w 1920r.
Pamiętajmy, że dzięki Bożej opiece, przetrwała ulica OBROŃCÓW.

Znaleźli się prawi płocczanie, którzy wykonali na BRATNIEJ MOGILE
- Krzyż Harcerski. Obronił Mogiłę przed rozbiórką.
-
Dostęp do Kopca jest możliwy polną drogą od ulicy Targowej i pieszo, kładką nad torami stacji PKP.
...................................

PAMIĘCI OBROŃCÓW

PRZEMÓWIENIE WICEWOJEWODY PŁOCKIEGO
PRZEWODNICZĄCEGO WOJEWÓDZKIEGO KOMITETU
OCHRONY PAMIĘCI WALK I MĘCZEŃSTWA
MARKA MAKOWSKIEGO

Spotykamy się dzisiaj w 71 rocznicę Obrony Płocka w wojnie polsko – radzieckiej. 18 sierpnia 1920 roku, dowództwo wojsk sowieckich zadecydowało o wykonaniu dodatkowego uderzenia. Celem tego uderzenia było zdobycie mostu w Płocku, przerzucenie korpusu jazdy na drugi brzeg i uderzenie w kierunku Skierniewic. Gdyby założone cele powiodły się, nastąpiłoby przecięcie ważnych szlaków komunikacyjnych po drugiej stronie Wisły. Do wykonania tego zadania, wojska sowieckie skierowały dwie dywizje i korpus kozaków.
Płocka w tym czasie broniło około 80 żołnierzy kompania radiotelegraficzna i flotylla wiślana. Siły były nierówne. Dowódca obrony Płocka, major Mościcki, zadecydował o obronie mostu. Most po zaciętych i krwawych walkach, został utrzymany. Straty Płocka w tych walkach, były bardzo duże. Zginęło od 300 do 500 poległych. W walce brali także udział najmłodsi obywatele Płocka harcerze – skauci. Adam Grzymała Siedlecki, tak pisał w swej książce.

PRZEMÓWIENIE TADEUSZA TAWORSKIEGO
PRZEWODNICZĄCEGO RADY MIASTA PŁOCKA

Czuwaj! Pozwoliłem sobie na to powitanie, jako harcerz od roku 44 do 48.
Z organizacji tej nie wypisałem się i do dzisiaj mam książeczkę harcerską.
Proszę Państwa, wspominamy te czasy, które były bardzo ciężkie, ale przyniosły wolność w sensie ideologicznym. Gdybyśmy wtedy nie zwyciężyli, być może Europa cała, byłaby zalana przez komunę a czym to pachnie, to na własnej skórze przeżyliśmy.
Chciałbym serdecznie przywitać, jako Ojciec miasta, szanownych Gości, przede wszystkim księdza Kanonika Mariana Lipskiego, który przez cały okres stanu wojennego podnosił nas wszystkich, którzy w taki, czy innym stopniu, identyfikowali się z opozycją niepodległościowo – demokratyczną.
To w jego świątyni, Bazylice, mogliśmy zawsze znaleźć wsparcie duchowe i nie tylko. Jego serdecznie pozdrawiam. Szczęść Boże.
Witam serdecznie Pana wice wojewodę M. Makowskiego. Witam przedstawicieli pocztów sztandarowych i ze szczególną serdecznością policjantów. Nie tylko dlatego, że przypadło mi być w zaszczycie ojcem chrzestnym sztandaru Komendy Wojewódzkiej Policji, ale dlatego, że jako jeden z pierwszych, tych, którzy mieli trochę kłopotów z ich poprzednikami - wyciągnąłem serce i rękę w ich kierunku i sądzę, że jesteśmy coraz bliżej i w tej chwili jestem absolutnie przekonany, że policja służy społeczeństwu a nie jest w żadnym przypadku, przeciwko niemu.

Witam serdecznie przedstawicieli wojska polskiego, którzy razem z policjantami, pomagali mi ustawić ten Krzyż, który dzisiaj zostanie poświęcony.
Obserwuj wątek
    • plocczanin0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. 04.08.13, 18:48
      Wszystkie wpisy Moderacja wycięła .Po co ? Przecież wszystko zapisane i rozesłane. Świadczy tylko o manipulacji polskością. Jest tak napisano w "wpolityce"......

......................Niszczona jest także atmosfera całych obchodów. Obchody zrywu sprzed 69 lat, powinny być momentem zatrzymania się nad naszą historią, chwilą głębokiego poczucia wspólnoty i edukowania młodych Polaków. Natomiast w przestrzeni medialnej w praktyce przekształcają się w okazję do upokarzania i podsycania wzajemnych waśni Polaków. Odbierania tego, co najdroższe – pamięci o heroicznych rodakach.

Innym przykładem może być okładka „Wprost” przedstawiająca powstańca z głową… Myszki Miki. Wyglądała nie tylko jak prowokacja, ale szyderstwo, upokorzenie i ośmieszenie Powstania. Odsłoniła – po raz kolejny, zresztą- rzeczywistą twarz tego tygodnika. Z kolei słowa Władysława Bartoszewskiego, które również można odbierać, jako prowokację, wskazywały, że nie rozumiał on, niestety, rzeczywistości, którą komentował. Postrzeganie obchodów Powstania Warszawskiego przez pryzmat „upolitycznienia”, określanie uczestników obchodów, jako motłochu, świadczyło o tym, że nie potrafił on wznieść się wyżej, sprawę tak ważną widząc tak powierzchownie.

Powyższe słowa piszę w przededniu świętowania innej ważnej rocznicy - Bitwy Warszawskiej. Spodziewam się, że również ten dzień będzie okazją dla głównego nurtu mediów do zaciemniania istoty, rozmywania jego sensu. Tak, by znów przemilczeć istotę tego wydarzenia i skierować uwagę publiczną na sztucznie wytworzone, upokarzające wszystkie strony, spory i konflikty. W ubiegłym roku gorsząca wrzawa, jaka towarzyszyła tej rocznicy wywołana była koncertem skandalizującej Madonny. Czy i w tym roku Warszawa obdaruje nas czymś w tym stylu, czy będzie coś jeszcze bardziej prowokującego? Zobaczymy. Obym się myliła…

Tekst ukazał się także w piśmie „Moja Rodzina” nr 9 (2013)
      • Gość: do plocczanina0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 20:11
        Masz fenomenalne układy w Agorze. Jesteś na ich usługach/ Poczyściłeś wszystkie niewygodne dla ciebie wpisy w tym w szczrgólności dotyczące próby uzyskania od ciebie trochę szczegółów dotyczacych familijnych doświadczeń twojej rodziny zwiazanych z udziałem w akcjach niepodległościowych. Chyba nigdy prawdy się o tym nie dowiemy.
        • Gość: PL Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.043.c91.petrotel.pl 04.08.13, 20:22
          CZY WIĘCEJ DYŻURNYCH HASBARY JUŻ NIE MACIE ?
          PUSZCZACIE NAWET TAKIE GŁUPOTY

JAK PIŁSUDSKI NA HIPOPOTAMIE?
          • Gość: do plocczanina Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 16:15
            Czy możesz szerzej opisać historię porwania wujka z reformatów. Nikt, nigdy o tym nie napisał. Nawet Abp. Nowowiejski jakkolwiek chętnie o swoich poddanych pisywał. Czy jest to utajnione? I czy on z Koscieszów czy z Sulimów?
            • Gość: do zerowego Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 18:02
              panie płocczaninie prosiłbym o podanie danych o wykształceniu ? proszę o podanie jakie -szkoła , uczelnia .
              aby uprawiać "zawód " historyka i się tu wymądrzać wypadałoby posiadać jakieś szkoły a najlepiej wykształcenie kierunkowe .
              chciałbym wiedzieć bo nie wiem jak oceniać pańskie wpisy
              • Gość: do do zerowego Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 09:06
                Zadajesz głupie pytania wszelako nie matur lecz chęć szczera i to wystarczajaca rekomendacja umocniona:
                youtu.be/ENvAmLuj5ko
                Gość swoimi stwierdzeniami uzyskanymi od pewnej xx pani ośmieszył wybitnego znawcę Powstania Styczniowego prof. Kieniewicza, a ty się drobiazgów, jakiejś matury czepiasz. Napastliwy jakis jesteś. Docent jesteś czy adiunkt
                • Gość: jaworski Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.13, 08:55
                  Czy ktoś z państwa zna epizod o uprowadzeniu księdza przez bolszewików z płockiej parafii? pisał o tym w ramach wspomnień rodzinnych plocczanin0. Interesujący epizod o którym w żadnej książce ani dokumencie źródłowym nie ma nawet wzmianki. Nie ma jej nawet w monografii Abp. Nowowiejskiego, ani w annałach płockiej Kurii Diecezjalnej. Nie ma żadnego opisu lub choćby małej wzmianki gdziekolwiek. Sądzę, że było to na tamte czasy wydarzenie ogromnej rangi poruszające społeczeństwo miasta. Może ktoś z państwa zna ten fakt z opowieści rodzinnych, znajomych, uczestników tamtych zdarzeń. Może sam płocczanin więcej by napisał z analizą dlaczego ten fakt został całkowicie pominięty w opisach tamtych dni.
                  • kwisniewski Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 08.08.13, 10:09
                    Leon Gościcki (ur. 12 września 1870 we wsi Tarały, powiat Pułtusk, zm. 20 października 1948), polski duchowny katolicki, proboszcz w Goworowie, członek Rady Stanu.
                    Pracował jako duszpasterz na kilku placówkach w diecezji płockiej, w 1919 został proboszczem w Goworowie; kierował parafią goworowską do końca życia. W sierpniu 1920 został w Goworowie aresztowany przez wojsko bolszewickie razem z wikariuszem oraz miejscowym rabinem Bursztynem i zagrożony uprowadzeniem. Ocalał dzięki ukryciu się i zdecydowanemu wystąpieniu w jego obronie parafian, w tym miejscowych Żydów. Ks. Gościcki był również archidiakonem kapituły płockiej oraz prałatem papieskim. Działał w szeregu organizacji społecznych, szczególnie w okresie I wojny światowej; pełnił m.in. funkcję prezesa Okręgowego Zarządu Polskiej Macierzy Szkolnej, przewodniczącego Rady Szkolnej Okręgowej, prezesa Okręgowego Towarzystwa Rolniczego. W 1918 został członkiem Rady Stanu.

źródło:
                    s. Edmund Szewczak, Leon Gościcki, w: Polski Słownik Biograficzny, tom VIII, 1960

Szanowny kolego, proponuje więcej cierpliwości i dokładności w czytaniu źródeł historycznych
                    • Gość: płocczanin0 Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 IP: *.071.c86.petrotel.pl 08.08.13, 11:02
                      Krzysztofie, powiem tak. Nie znam większych wrogów Polaków , obecnie, jak Niemcy , jak Żydzi w Polsce. Poczytaj, co oprawcy pisali po wpisie , ze zeznawałem na policji. Kpili bo wiedza, ze ich ziomki opanowali Prawo Polskie i wszystko 8 lat umarzają.

Ta niby chęć do wiedzy , to tylko złe zamiary do użycia przez mosad.

Neo panoszy się na Forum ziomków bezkarnie .Każdy wpis łamie regulamin. Każdy jest pod innym nickiem.
                      Niestety Płock nie może sie poszczycić historykami z Klasa. popatrz w I wydanie Dziejów Płocka.................. bolszewików i napadu nie było.... To świadomie napisali historycy. Skąd potem taki może wiedzieć co było w 20 roku?

Relacje o krewnym księdzu o II W.Św. są w filmie dokumentalnym, oddanym kilka lat temu do Archiwum Państwowego...... jak i relacje o Rodzinie + fotografie + opisy ze Stanu wojennego. Wszystko jest opisane i oddane do Archiwum. Tu u mamy do czynienia z żydowskimi napadami na Polaków.

Na oczach płockich historyków , Rosjanie wyrzucili z grobów wojennych , szczątki powstańców styczniowych.. Generała .Z.Padlewskiego , wyrzucono na śmieci.......a Historycy......Siedzieli cicho..............

Natomiast neo bezkarnie opluł ; Padlewskiego , Sikorskiego , generała Napoleona, Arcybiskupa i Biskupa i czyni to na bieżąco, jak podaje Hasbara. Tzw. Prawo polskie , nie każe żydowskich opluwaczy bo wszystko maja pod kontrolą.

Neo oskarżył mojego Ojca i Matkę o Holokaust a Prawo niby polskie nagle zamilkło.

Wierzę , że jak Polska odrodzi się i odzyska Niepodległość - tak nie będzie.
                      Zdałem trelację z Uroczystości na Bratniej Mogile 20r..............co uczyniono?

Hasbarowscy Moderatorzy .wycieli wszystko . Było 0
                      Co zrobił neo?

Bezczelnie napisał......ze to ja mam chody w Agorze i wycięto wszystko ............ Żydowskie kłamanie na bezczelnego. Ale pokazuje mechanizm atakowania Polaków.

Polska jest w niebezpieczeństwie a naszym Obowiązkiem Polaków, jest Przetrwanie i oddanie Prawdy o Naszych Czasach, Lat początku XXI wieku.
                      • krzysiek_33 Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 08.08.13, 11:23
                        Tymczasem gdzieś na Mazowszu...
                      • Gość: płocczanin0 Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 IP: *.071.c86.petrotel.pl 08.08.13, 12:08
                        Nie napisałem dokładnie...... Nie jestem antysemitą, nadal będę pomagał Żydom i Pamięci zamordowanych Żydów - Płocczan. Jestem natomiast zdecydowanym przeciwnikiem syjonizmu żydowskiego , co widzimy na tym Forum. Nie można iść przez życie , ciągle wyzywając, poniżając, odbierając godność i dorobek życia.
                        Od lat przyjaźnię z Człowiekiem , który swoje przeszedł. Wyraził to również w "Po Nich Ja Płaczę".... a na koniec Żywota , nie zaproszono Go na Otwarcie Muzeum Żydów. Z polityką przegrała Pamięć.
                        Zło i pogarda był mottem syjonistów płockich.
                    • Gość: jaworski Re: uprowadzenie księdza przez bolszewików w 1920 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.13, 15:14
                      Dziękuję Panie Kwisniewski za szybką reakcję. Niestety raczej nie chodzi o tą historię o której pisał plocczanin0. Ja szukałem śladów księdza z parafii poreformackiej, w dodatku bezpowrotnie zaginionego. O nim pisał właśnie plocczanin0. Dziwne, że pamięć o kapłanach z Goworowa jest sporo nie tylko w cytownym przez Pana żródle ale i w paru innych miejscach, a o tym płockim Bohaterze cisza grobowa i czarn dziura. Znam to o czym pan pisze z opowieści dziadka mojego przyjaciela pochodzacego z tamtych stron z którym razem chodziliśmy do PSt i na którego weselu razem się bawiliśmy. Pradziadek mojego kolegi był w tym czasie członkiem własnie tej rady parafialnej. Zdarzenie to żyje w świadomości społeczności parafialnej od pokoleń. Tym bardziej dziwi, że nikt poza plocczaninem0 nie zna tej płockiej historii i nie jest ona nigdzie opisana.
                      Także to albo biała plama naszej lokalnej historii albo fantazja autora co w jego wydaniu już parę razy się zdarzało. Jestem dosyć cierpliwy ale informacje plocczanina po prostu powiodły mnie na manowce poszukiwań, chociaz sadzę, że sporo na ten temat wiem i wiem gdzie śladów tamtych heroicznych dni szukać.
                      Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
                    • Gość: Andrzej Re: do Kwisniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 15:56
                      P. Krzysztofie, chyba trochę sie Pan zagalopował, albo nie czyta Pan uważnie wpisów swojego przyjaciela. Napisał on mianowicie:
                      Mój krewny ksiądz z Płocka , został porwany przez bolszewików i zginął....

tu podaje link:
                      Tekst linka
                      A teraz pytania:
                      1. Z Pańskiego wpisu wynika, że nie był to ksiądz z Płocka, być może kiedyś przebywał w Płocku - mam rację?
                      2. Bolszewicy aresztowali go w Goworowie, a nie w Płocku, tak, czy nie?
                      3. Nie zginął, tylko zmarł śmiercią naturalną w roku 1948, tak czy nie?

Chcąc pomóc 'przyjacielowi" nie można wprowadzać w błąd innych, licząc na to, ze nikt, nic nie sprawdzi.
                      Tylko, czy warto ratować takiego "przyjaciela", który w genach ma zakodowane kłamstwo?
                      Pozdrawiam

• Gość: płocczanin0 Re: Do Harcerzy i TNP IP: *.071.c86.petrotel.pl 08.08.13, 16:58
                        Nieszanowni prześladowcy z Hasbary. A co wam do tego , co się działo z wujem księdzem?
                        Z uwagi na przestępstwa jakie czynicie na Forum, nie macie "Twarzy" Jesteście odpadem forumowym . Nikt z Polaków nie zamierza się wam tłumaczyć a wy rządzić nie macie prawa. Nie jesteście ludźmi godnymi wzmianki.
                        Slopy.

Dla Uczonych z TNP pytanie;

1. W którym roku ZHP postawiło Krzyż na mogile gen.Z.Padlewskiego.
                        2. Którego dnia i jak, zginął harcerz Stefan Zawidzki.

• Gość: do andrzeja Re: do Kwisniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 17:03
                        Andrzeju ja myślę, że Krzysztof nie broni plocczanina0, a wręcz przeciwnie. Obnaża jego miałkość, powierzchowność i wiarę w to, że każda bajeczka będzie łykana bez sprawdzenia. Pokazuje, że plocczanin to zwykły mitoman.
                  • Gość: plocczanin Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 10:10
                    Pisz na Berdyczów do swoich. Nie masz prawa jako mniejszość mieszać się w nasze sprawy. Jesteś w kraju suwerena i musisz robić jako mniejszość to co mówią polskie przepisy. Jesz nasz chleb i to wystarczy. szanuj nasze święta.
                    • Gość: do plocczanina0 Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 14:44
                      Czyli z tym wujem to jak z rowerami na placu czerwonym w Moskwie w/g radia erewan. Plocczanin coś słyszał, że gdzies dzwonią. Wiadomo, że w jakimś kościele. No, powiem, że w reformatach. Nikt nie sprawdzi i będzie git. okazało się, że znalazło sie paru dociekliwych i jeden kompetentny. Nie reformaci tylko w Goworowie i nie zabili go moskale tylko ukryli Żydzi. Jedyna rzecz się zgadza. Był ksiedzem, a plocczanin0 nawet nie wiedział, że ten zacny ksiądż tak długo żył. Wstyd plocczaninie0. Twoja wiarygodność jest faktycznie 0. Rozumiem już teraz ten nick.
                      • Gość: plocczanin0 Re:pisz na berdyczów IP: *.071.c86.petrotel.pl 08.08.13, 14:59
                        Zobaczymy co ziomki zadecydują. Na razie obrażasz moich przodków. Robisz to 8 lat. Bezkarnie. Nie dziwię, się jeżeli Czerska pisała w odpowiedzi na Skargę na ciebie.. , że pisanie Krzyż to gó... ..nie łamie Regulaminu.
                        Rozumiem , ze tacy sami są moderatorzy nie kasujący podłości. Nie widza ich, bo sami są tym, czym ty.
                        Na tym właśnie polega działanie Żydów w Polsce.
                        • Gość: ccsrr Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 15:38
                          Może na temat tego "wujka" jest coś w literaturze z dziedziny psychiatrii. Różne omamy ludzie mają.
                          • Gość: Płocczanin Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 17:13
                            ość portalu: płocczanin0 napisał(a):

> Nieszanowni prześladowcy z Hasbary. A co wam do tego , co się działo
                            > z wujem księdzem?

Pochwaliłeś się heroicznym epizodem z dziejów swojego rodu, ale tak bardzo oględnie i temat nas zaciekawił dlatego prosimy o więcej szczegółów bo zapowiada się pasjonująca historia.

> Dla Uczonych z TNP pytanie;
                            >
                            > 1. W którym roku ZHP postawiło Krzyż na mogile gen.Z.Padlewskiego.
                            > 2. Którego dnia i jak, zginął harcerz Stefan Zawidzki.

Zakład, że nie będą wiedzieć, zresztą chyba nikt tego poza tobą nie wie i jak nie powiesz to może być to nieodgadniona tajemnica zz stratą dla nauki polskiej.
                            Zadałbym im zresztą jeszcze dwa pytania:
                            1/Jak się nazywał i którego dnia został porwany wujek-ksiądz z Reformatów. Kto z jego przełożonych o tym wiedział i dlaczego nikomu nie powiedział?
                            2/Którego dnia zostały pojmane przez gestapo kozy? W którym miejscu Płocka to było i ajk miały na imię/ jakie były ich dalsze losy i gdzie jest ich miejsce spoczynku? czy stoi tam jakiś pomnik ?

Tego też nieuki wiedzieć nie bedą. Idę o duży zakład.
                            • Gość: mieczysław Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 09:36
                              Tak na poważnie. Interesuje mnie tematyka obrony Płocka z 1920 roku. Czy ktoś poważny może coś powiedzieć o historii uprowadzenia tego księdza z parafii Św. Jana Chrzciciela?
                              • Gość: płocczanin0 Re:pisz na berdyczów IP: *.071.c86.petrotel.pl 09.08.13, 09:53
                                Podłyczłowiek napiosał 86 razy o kozach.Napisał, ze mój brat w wojnę był złodziejem bo koza jadła trawę na prywatnej własności folwarku kunzmana....... . 40 razy pisał o synku mojej Chrzestnej, który zginął pod niemieckim wojskowym autem, "kradnąc" węgiel........
                                Zarówno Moderacja , jak i zaprzyjaźnione Służby, policja , prokuratura nie widziały w tym nic złego. to pisał tylko o Polakach..........

Teraz ten połowina pyta sie o;..................

2/Którego dnia zostały pojmane przez gestapo kozy? W którym miejscu Płocka to było i ajk miały na imię/ jakie były ich dalsze losy i gdzie jest ich miejsce spoczynku? czy stoi tam jakiś pomnik ? ................................

Odpowiem;

Jedna koza nazywała się Mojżesz. Druga koza nazywała się Abraham.
                                Gestapowiec z ul. Padlewskiego , ukradł jedna kozę i ją zeżarł...... a więc miejscem spoczynku był gestapowiec.........

Pomnikiem po kozie jesteś ty - oprawca Narodu Polskiego.......
                                • Gość: ccsr Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 11:04
                                  Żeby tak nazwać kozy to trzeba być nieźle porąbany i nienawidzić naszej wiary chrześcijańskiej. Mojżesz i Abraham to ważne postacie także naszej, chrześcijańskiej religii. Wszak dekalog, który stanowi podstawę naszych zasad moralnych chrześcijan właśnie Mojżesz otrzymał z rąk Stwórcy. Jesteś podłym bluźniercą raniącym uczucia religijne nas Katolików i zamierzam złożyć na ciebie zawiadomienie do organów ścigania, wnioskując wcześnie przeprowadzenie badań psychiatrycznych. Czy to ten gestapowiec co ktoś domaga się dla niego likwidacji zoo, że by w tym miejscu pomnik niemcom postawić i zasadzić lelije?
                                  W dodatku odpowiadasz powierzchownie, bo milczeniem pomijasz problem daty pojmania kóz i nie piszesz jaki był los drugiej kozy.
                                  Nie odpowiadasz też na pytanie dotyczące losu i danych porwanego wujka-księdza
                                • Gość: zgintera Re:pisz na berdyczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 11:26
                                  Zenek nie napinaj się!
                                  • Gość: szymek Re:pisz na berdyczów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 14:42
                                    Kozy o imionach Mojżesz i Abraham, oj nie lekko mieli starozakonni na tej ulicy, oj nielekko. Nic dziwnego, że nim rozpoczęły się masowe akty przemocy przeciw Żydom na tej ulicy zaczęto ich gnębić i wysiedlać przydzielając po nich mieszkania napływowym Niemcom i ludności polskiej, fakt nielicznej, ale dającej nadzieję na asymilację z narodem okupanta.
                                    po prostu hańba.
                                    • Gość: janko pytanie IP: *.plock.mm.pl 09.08.13, 15:07
                                      przypuśćmy , ze mam łąkę , na łace tej mam trawę , na łąkę tą ktoś wpuszcza bez mojej zgody i wiedzy krowę , kozę czy konia ,
                                      czy będzie to zgodne z prawem ? czy będzie to kradzież ( tej mojej trawy) ?

pytam sie bo juz nie wiem co sądzić , jedni mówią że tak - inni ( np. ten od kóz o "imionach" Mojżesz i Abraham) , że to nie kradziez , no to zgłupiałem i się pytam
                                      • Gość: mentor Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 15:30
                                        Rozpatrzmy to w innych kategoriach z cezurą czasu. W czasie pokoju to jest oczywista kradzież, złodziejstwo czy jak to mówią zabór mienia. I to jest oczywiste dla kazdego, chyba że chował się w jakiejś patologii lub jakimś prymitywny plemieniu gdzie pojęcie cudza własność nie istnieje lub wyłącznie jako porządany przedmiot grabieży.
                                        Pamiętajmy jednak, że był to czas wojny i kozy te być może były specjalnie ćwiczone do walki z okupantem. Wyżerając w heroiczny sposób jego trawę osłabiały pod czujnym okiem pastucha niemiecki potencjał wojenny
                                        • Gość: plocczanin0 Re: pytanie IP: *.071.c86.petrotel.pl 09.08.13, 16:26
                                          Czyli Administracja Forum bierze udział w szydzeniu polaków.
                                          To znaczy również , ze 9 latek był pastuchem..
                                          Ale czytałem przed chwilą o pastuchu, który miał wiele kochanek do kopulacji, który był niby królem i zgwałcił kobietę a jej męża posłał na śmierć . Potomstwo zgwałconej kazało zabić niby brata, kapłana . Niestety , to zły przykład i niebawem zabójca znowu miał wiele tzw towaru do rznięcia a nawet zgwałcił murzynkę. Za karę został tylko mur o który w ramach winy , tłuką amatorzy kóz. Straszne te historie pastuchów.

Dobry czlowieku , piszesz o kozie tyle lat i zaczynasz od nowa. Z pewnością jest to u ciebie wymuszone bo piaskowi zarzynali kozy i dawali na pożarcie strażnikom wiary pastuchów i ty jako echo , tęsknisz za kozami efekt Pawłowa.

Odstąp , Tematem jest Obrona Płocka a nie kozy.
                                          • Gość: wow fuj IP: *.plock.mm.pl 09.08.13, 18:21
                                            FUJ , FUJ - chłopie co ty czytasz za śwynstwa
                                          • Gość: ortograf-patriota dlaczego płocczanin nie szanuje narodu polskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 19:59
                                            Gość portalu: plocczanin0 napisał(a):

> Czyli Administracja Forum bierze udział w szydzeniu polaków.

Albo jesteś niedouczonym półanalfabetą, albo poniżasz i szydzisz z nas, Polaków pisząc nazwę naszej narodowości z małej litery. Tak czy inaczej podejrzany jesteś bratku. Nazwy wszystkich narodowości np Nigeryjczyków, Żydów, Arabów, Australijczyków, Palestyńczyków piszemy z dużej litery.
                                        • Gość: nowiński Re: plocczaninowi ku pokrzepieniu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 16:29
                                          Panie Zenonie, bo tak chyba Pan ma na imię, zacny z Pana człowiek, ale w tym temacie to chyba Pan się kompletnie zakalapućkał. Z tym porwanym księdzem wyszło niezręcznie. Pomylił pan parafie, czy zakładał Pan, że nikt się nie połapie? Warto to wyjaśnić przez Pana bo może przylgnąć do Pana niepochlebne miano mitomana albo ubarwiacza historii. Jedno i drugie przy pana dorobku poszukiwacza prawdy o naszych czasach najnowszych nie przystoi. Każdy popełnia jakies błędy, świadomie bądź nieświadomie. Ja zakładam, że w Pana wypadku nieświadomie w atmsferze emocji nagonki jaką od wielu lat prowadzą nasi wrogowie. Niech Pan pluje na to, ale niech pan zdobędzię się na jedno. Przepraszam koledzy internauci. Ten wujek to była taka kość. Rzuciliscie się na nią jak wygłodzone Burki w hederze, ale starczy. Nie zakłamujmy historii. W rzeczywistości nawet wujka księdza nie miałem, ale rzuciliście się na to z ogromną zajadłością charakterystyczną dla waszej nacji
                                          • Gość: płocczanin0 Re: Hasbarowcy bawią się IP: *.071.c86.petrotel.pl 09.08.13, 16:38
                                            Nauczony sprawiedliwości po izraelsku , powiem ci tak. Na drzewo.
                                            Od Żyda ma zależeć czy Polak miał przodków? A jeszcze tego piaskowego towaru maja dowieźć 3 miliony. Polska zdobyta więc zasiedlają swoje zdobycze, jak w Palestynie a wasal ich wita.................witaj u siebie , Satrapo..
                                            • Gość: nowiński Re: Hasbarowcy bawią się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 16:48
                                              Zatem rozumiem. Jest pan niestety mitomanem, a opowieść o wujku to legenda na własny użytek dla podniesienia własnego morale. Łatwo jak widać zweryfikowana. Myślałem, że tylko komuniści faszowali historię, ale teraz dla własnych potrzeb podbijania swojego ego w Wolnej Najjaśniejszej to już chyba jakaś choroba

No ale jeżeli pan pisze :> Nauczony sprawiedliwości po izraelsku , powiem ci tak< to się nie dziwię. W polskich szkołach i w polskich porządnych rodzinach tego i tak nie uczą. Do jakiej izraelskiej szkoły pan chodził?
                                              • Gość: max Re: Hasbarowcy bawią się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 19:38

Za karę został tylko
                                                > mur o który w ramach winy , tłuką amatorzy kóz. Straszne te histor
                                                > ie pastuchów.
                                                >
                                                > Dobry czlowieku , piszesz o kozie tyle lat i zaczynasz od nowa. Z pew
                                                > nością jest to u ciebie wymuszone bo piaskowi zarzynali kozy i
                                                > dawali na pożarcie strażnikom wiary pastuchów i ty jako echo , tęsk
                                                > nisz za kozami efekt Pawłowa.

Ślepy kijem by namacał, że w ten o to elegancki i subtelnie zaowalowany sposób zugerujesz, że ci właściciele i ppastuchy kóz to ludność etniczna żydowska. Czyżby oznaczało, że ty także do tej grupy etnicznej należysz? Jest wiele przesłanek na to wskazujących. Sam kiedyś podkreśliłeś swoją przynależność jak to precyzyjnie określiłeś do "naszej judeochrześcijańskiej wiary". Ponadto opisując familijne przeżycia okupacyjne do największej straty w swojej rodzinie zaliczyłeś utratę kóz, które jakis twój kuzyn nielegalnie gdzies tam wypasał.
                                                Dziwi mnie to,że jak wynika z twoich wywodów pochodzisz od Żydów, a jak zły ptak kalasz własne gniazdo ohydnymi wpisami na temat ich cech psychologicznych, zwyczajów i wierzeń. Neofici to najgorszy gatunek człowieka, a twoje kalumnie pod adresem naszych braci starszych i tak nie zjednają ci uznania większości z nas gojów. Normalny, uczciwy i w Boga wierzący Polak nie toleruje ludzi nienawistnych na tle rasowym i religijnych. Dbamy o nasz polski honor, bronimy naszych tradycji i wiary. Dlatego ktoś nienawidzący swoich ziomali, bi chce zatrzeć ślady swojego pochodzenia nie zasługuje na jakikolwiek szacunek . A twój stosunek do pisma świętego i wulgarne kpiny z jego postaci to chamstwo i brak elementarnej kindersztuby. Zastanawiam się na ile narusza to przepisy art 254 KK i czy powinienem złożyć o tym doniesienie do organów ścigania. Jeżeli nie dokonasz stosownych przeprosin do poniedziałku to takie zawiadomienie napiszę.
                                                • Gość: szmudtke Re:ok! wróćmy do tematu wujka-ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 20:04
                                                  Tematem też jest mrożąca krew w żyłach historia wujka-księdza porwanego z parafii reformackiej, ale jak diabeł święconej wody unikasz odpowiedzi na pytania zadawane precyzyjnie przez zaintrygowanych twoją opowieścią internautów. Dlatego może faktycznie zostawmy w spokoju Żydów tylko wrócmy do tego tematu, jakże interesującego ze względu na kompletny brak o nim wzmianki w jakichkolwiek opracowaniach i publikacjach.
                                                • Gość: płocczanin0 Re: Hasbarowcy bawią się IP: *.071.c86.petrotel.pl 09.08.13, 20:05
                                                  Nikczemny hasbarze. w prokuraturze są twoje, wasze wpisy z odpowiednią z Czerskiej, jak Krzyż i inne gówna, byki z Działdowa......... Całe twoje przestępstwa przeciw Polsce i polskich Bohaterów. Przeciw KK.

Nie czekaj i pisz. Oprócz ciebie , winię Administrację, ze znając was nie wycina ani zakazuje.
                                                  Jesteś niskiej jakości ale się nie dziwię......... to genetyczne.
                                                  • Gość: szmulek Re: Hasbarowcy bawią się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.13, 20:14
                                                    Masz rację. Geny mają wpływ ogromny. Poczytaj swoje wpisy i obejrzyj siebie w lustrze najlepiej porównując to z np z jakimś normalnym sąsiadem. Przekonasz się wtedy w jakiej jakości ty jesteś. A jak z tym wujkiem? Napiszesz coś więcej?
                                                  • Gość: szmudtke Re: ok! wróćmy do tematu wujka-ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 20:19
                                                    Panie co pan z tymi Żydami? Chorobę jakąś masz czy któryś rogi ci przyprawił, że jesteś na nich taki cięty? Wróćmy do tematu tego wujka. Jest to na tyle ciekawe, że wreszcie się od pana odczepią i z ciekawością poczytają.
                                                  • Gość: max Re:ok! wróćmy do tematu wujka-ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 20:34
                                                    Gość portalu: płocczanin0 napisał(a):

> Nie czekaj i pisz.

Nie wszyscy są kolego kapusiami zaprawionymi w donosicielstwie. Zresztą nauczono mnie zasady "nie rusz gówna bo śmierdzi". Spoko! Może ścigną ciebie wreszcie z urzędu, albo nadejdzie czas badań okresowych i znowu na parę miesięcy ci pomogą ogarnąć się!BTW Mnie też zaciekawił wątek wuja. Powiedziałeś "a" powiedz i "b" chyba, że zełgałeś
                                                  • Gość: szmudtke Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 07:48
                                                    Halo! Halo! Już ranek. Czekamy na szczegóły z martyrologii wujka-księdza. Zbliża się rocznica tych wydarzeń. Tym bardziej warto to przybliżyć.
                                                  • Gość: wujek zenka Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedz IP: *.30.43.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.13, 08:11
                                                    jaka martyrologia!?!?! - balowałem wtedy tak ostro, że straciłem film, jak się obudziłem to nie pamiętałem nawet jak się nazywam i zapomniałem języka w gębie, budzionowcy wzięli mnie za swojego i wsadzili do paki, potem z rozpaczy tańcowałem jeszcze bardziej, za co do dzisiaj smażę się w ogniu piekielnym - doskonały ze mnie materiał na bohatera narodowego z własnym pomnikiem
                                                  • Gość: jąder ciemności Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 08:45
                                                    Dzisiaj szabas. Judeochrześcijanie obchodzą swoje święto. Na odpowiedź możesz liczyć może jutro.
                                                  • Gość: riposta Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 09:04
                                                    Jutro też nie bo płocki judeochrześcijanin świętuje też Niedzielę, nasze chrześcijańskie święto. Taki jak to powiedział klasyk-ni pies ni wydra....
                                                  • Gość: riposta Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 09:08
                                                    Dla pewności, że nie nazwie mnie kłamcą;
                                                    Re: do szukającego Ścieżki do ŚwiatłaIP: *.plock.mm.pl
                                                    Gość: płocczanin 03.08.08, 12:59 Odpowiedz
                                                    Dobry człowieku. Sprawiasz radość tak gorąco przyjmując prawdy naszej
                                                    Wiary judeochrześcijańskiej.
                                                  • Gość: belfer Re:ok! plocczaninie wróćmy do tematu wujka-ksiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 13:23
                                                    Kto rozwiąże wielką tajemnicę płockiego Sierpnia'20? Sam autor plocczanin0 tylko temat zamarkował budząc wielkie zainteresowanie, tym większe, że pisze o kimś ze swojej rodziny, a śladów jakiejkolwiek mogiły przodków na żadnym z katolickich i chrześcijańskich cmentarzy się nie doszukasz więc pewnie napływowy z daleka. Tu nagle wujek ksiądz o porwaniu którego nigdzie nawet w księgach diecezjalnych ani widu ani słychu. kwisniewski pokazał podobny przypadek ale nijak ma się to do opowieści płocczanina. Albo to tajne albo wymyślone. Tajne dlaczego? Kto wie? Minęło pięćdziesiąt lat i można to upublicznić. Dlaczego wszyscy łącznie z autorem nabrali wody w usta? Dlaczego w ustnych przekazach świadków tamtych dni, wielu płocczan w tym parafian z Jana Chrzciciela także grobowa cisza? Ciekawe. Płocczaninie0 puść farbę w tym temacie. Nie daj się prosić.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.071.c86.petrotel.pl 10.08.13, 16:47
                                                    sabi znalazłem dla ciebie kość , możesz gryźć do woli. masz drugiego księdza a odpuść mojego .
                                                    Przyjemnego czytania........... 20r.

......................
                                                    ......................................................
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,66,59553295,,Poczet_rabinow_plockich_.html?v=2
                                                    Caim Szapiro urodzony w roku 1879 cadyk, rebe rozstrzelany 27 sierpnia 1920r
                                                    na Rogatkach Dobrzyńskich. Mieszkał przy ul Królewieckiej 22. Egzekucji dokonał
                                                    pluton pod dowództwem pułkownika Pepłowskiego

• Gość: zszokowany Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.plock.mm.pl 10.08.13, 17:03
                                                    przeczytałem i szoku doznałem ,
                                                    bojownik o polskość , patryjota z Niemcami współpracował i współpracuje :

Całym moim życiem dałem świadectwo dobrej współpracy i przyjaźni z Niemcami
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.071.c86.petrotel.pl 10.08.13, 17:10
                                                    Żydowska mentalność nie zszokowany zdrajcą księdzem żydowskim no bo jak , zawsze tak robili , to zwyczajni. Neo zszokowany uciekł od własnego księdza 20 r.
                                                  • Gość: jelonek Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 09:29

> Żydowska mentalność nie zszokowany zdrajcą księdzem żydowskim no bo j
                                                    > ak

Człowieku a kogo normalnego obchodzi jakiś człowiek innej nacji? Niech go rozlicza swoi jak zrobili Francuzi z Petainem. Norwedzy z Quslingiem czy Cesi ze swoim księdzem Tisso. My mamy problem, że i wśród nas znalazł się ktoś o podobnej mentalności, ktoś kto potrafi bez żenady w kraju w którym w każdej niemal rodzinie nie licząc szmalcowników, folksdojczów i różnej maści dekowników po podwórkach w zaciszu pożydowskich kamienic napisać :

Całym moim życiem dałem świadectwo dobrej współpracy i przyjaźni z Niemcami

Na takich Polskie Państwo Podziemne wydawało wyroki. Dziwkom golono głowy na łyso, a "dżentelmenom" fundowano tam kilka gramów ołowiu w majestacie polskiego prawa Polski Walczącej.
                                                    Dzisiaj normalny człowiek może takiemu jedynie splunąć pod nogi i przejść na drugą stronę ulicy z obawą jeszcze czy osobnik nie poleci na policję ze skargą albo nie opisze go do Amabasady Niemieckiej
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 09:44
                                                    W jaki sposób chcecie osądzić swojego żydowskiego księdza zdrajcę. Sami napisaliście , ze Żydzi maja prawo do sadzenia Polaków. Jest to w Prokuraturze....

To wy nadludzie?
                                                    Zbrodniarze żydowscy ukryli się w Izraelu i są tam bezkarni... Zalewa cię nienawiść.

Pokaż , gdzie pisałem o Niemcach i o których Niemcach. i dlaczego.........
                                                    jelonek ..prawie a to przestępca na Narodzie Polskim.

Jesteś diabłem ,Molochem.
                                                  • Gość: for.obs Re:Wracamy do rabina i twoich niemiaszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 10:01

> Pokaż , gdzie pisałem o Niemcach i o których Niemcach. i dlaczego.......

PROSISZ, MASZ:

Gość portalu: Zenon Dylewski /IP: *.plock.mm.pl 23.03.07, 10:42/ napisał(a):

> Ten chory opiekun nie widział, co
                                                    > ja jako Polak zrobiłem i robię dla Niemców, mając określone poglądy. Całym moim
                                                    > życiem dałem świadectwo dobrej współpracy i przyjaźni z Niemcami, rodzinami
                                                    > niemieckimi aż śmierć rozłączyła.

MASZ JESZCZE COŚ DO DODANIA? TYLKO QUŹWA NIE NAPISZ, ŻE CHODZI TU O NIEMCÓW Z NRD.

W jaki sposób chcecie osądzić swojego żydowskiego księdza zdrajcę. Sa
                                                    > mi napisaliście , ze Żydzi maja prawo do sadzenia Polaków. Jest to w
                                                    > Prokuraturze...

Nikt normalny nie chce osadzać tego rabina, bo został osądzony zgodnie i z całą surowościa polskiego prawa. Ekshumować go chcesz, lubisz przecież jak kret ryć w zimie i posadzić go raz jeszcze na ławie oskarżonych? Zrobiłbyś błąd bo obecny KK nie przewiduje kary śmierci więc musiałbyś go przy pomocy mocy tajemnych zaklętych w czakramach go wskrzesić, a tego chyba jeszcze nie potrafisz chociaz jak napisałes uzdrowiłeś kogoś z Wrocławia. Wskrzesiłbyś go i musielibyśmy go przez 25 lat trzymać na nasz koszt w więzieniu.
                                                    Niecg go dodatkowo oceni Jahwe. Nam po tylu latach nic do tego.
                                                  • Gość: pytek Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.plock.mm.pl 10.08.13, 17:10
                                                    "Matys Bzura - pełnił funkcję podrabina

czy on ma coś wspólnego z rodziną z padlewskiego , opisywaną tu wielokrotnie przez absolwenta szkoły żeglugi śródladowej - miłosnika portek z Levisa??
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.071.c86.petrotel.pl 10.08.13, 18:08
                                                    Nie rób głąba. Tu chodzi o księdza żydowskiego , który chciał, żeby ruskie zajęli Płock.
                                                    To była zdrada a skąd on , to sprawa wtórna. Coś ten ksiądz nie udał się wam.
                                                    A z drugiej strony NIE Wiecie? Tacy badacze bez historii? Zajmujecie się kalaniem Polski a nie wiecie o swoich Żydach.

Kiedy pisałem o mezuzie, Sympatyczna ochrona Forum wycięła zapisy i wyrzuciła na Oślą Ławkę... Tak Żyd , Żyda potraktował.
                                                  • Gość: płk.chochla Re:Wracamy do ksiedza od Neo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 18:35
                                                    "Caim Szapiro urodzony w roku 1879 cadyk, rebe rozstrzelany 27 sierpnia 1920r
                                                    na Rogatkach Dobrzyńskich. Mieszkał przy ul Królewieckiej 22. Egzekucji dokonał
                                                    pluton pod dowództwem pułkownika Pepłowskiego"

a tego za co rozstrzelali ?
                                                  • Gość: doZero pytanie IP: *.plock.mm.pl 10.08.13, 19:06
                                                    tenże napisał :
                                                    Kiedy pisałem o mezuzie, Sympatyczna ochrona Forum wycięła zapisy i wyrzuciła na Oślą Ławkę... Tak Żyd , Żyda potraktował.

czyli co ? wystepuja tu 2 osoby :

1. plocczanin0 - piszący o mezuzie i o swojej krzywdzie ( wycięcie wpisów)
                                                    2. ochrona Forum - sprawca wycięcia wpisów

i podsumowanie " tak Żyd , Żyda potraktował" czyli wychodzi mi na to , że ( dokonując analizy / interpretacji słów zawartych we wpisie ) 1. i 2. osoba to Żydzi ,
                                                    czy dobrze kumam ?
                                                  • Gość: for.obs Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 10:04

> Pokaż , gdzie pisałem o Niemcach i o których Niemcach. i dlaczego.......

PROSISZ, MASZ:

> ja jako Polak zrobiłem i robię dla Niemców, mając określone poglądy. Całym moim

MASZ JESZCZE COŚ DO DODANIA? TYLKO QUŹWA NIE NAPISZ, ŻE CHODZI TU O NIEMCÓW Z NRD.

W jaki sposób chcecie osądzić swojego żydowskiego księdza zdrajcę. Sa
                                                    > mi napisaliście , ze Żydzi maja prawo do sadzenia Polaków. Jest to w
                                                    > Prokuraturze...

Nikt normalny nie chce osadzać tego rabina, bo został osądzony zgodnie i z całą surowościa polskiego prawa. Ekshumować go chcesz, lubisz przecież jak kret ryć w zimie i posadzić go raz jeszcze na ławie oskarżonych? Zrobiłbyś błąd bo obecny KK nie przewiduje kary śmierci więc musiałbyś go przy pomocy mocy tajemnych zaklętych w czakramach go wskrzesić, a tego chyba jeszcze nie potrafisz chociaz jak napisałes uzdrowiłeś kogoś z Wrocławia. Wskrzesiłbyś go i musielibyśmy go przez 25 lat trzymać na nasz koszt w więzieniu.
                                                    Niecg go dodatkowo oceni Jahwe. Nam po tylu latach nic do tego.
                                                  • Gość: yankiel Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 10:07
                                                    Chyba dobrze kumasz. Kiedyś ktoś o podobnym nicku wyznał swoją przynależność do wiary judeochrześcijańskiej więc twoja dedukcja może być ptawdziwa.
                                                  • Gość: płoccznin0 Re: pytanie IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 10:18
                                                    Tak super molochy.
                                                    Nasza religia chrześcijańska wywodzi się z pierwocin judeochrześcijaństwa. Jako sprawny Nadludź , dajesz non stop dowody przeinaczania napisanego tekstu, jak to zrobiliście z wycięciem Wszystkiego z tematu Obrona Płocka. Zrobił to hasbarowiec moderator a wy za Goebbelsem , niby sprytnie ..............że to ja mam dojście w Agorze, czyli nacyjne kłamstwo , jak zawsze.

Nadal piszesz o przyjaźni polsko niemieckiej ale Jakiej ? w jakim kontekście? Dla was zatwardziałych hasbarowców -.bez znaczenia.
                                                    Wszystko jest w Archiwum Państwowym , wystarczy poczytać.
                                                  • Gość: yankiel Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 10:34
                                                    Gość portalu: płoccznin0 napisał(a):

> Nadal piszesz o przyjaźni polsko niemieckiej ale Jakiej ? w jakim
                                                    > kontekście?

Ano o takiej i w takim kontekście:

> Tak super molochy.
                                                    > Nasza religia chrześcijańska wywodzi się z pierwocin judeochrześcijańst
                                                    > wa.

Nie kochany bracie . Judeochrześcijaństwo byo odrębną religią i tym się różniło od naszego chrześcijaństwa, że zawierało także kanony wynikające z Tory co wykluczało chrześcijaństwo nazywane zresztą przez wyznawców judeochrześcijaństwa poganochrześcijaństwem. Dziwne, że jako zadeklarowany judeocvhrześcijanin o tym nie wiesz czy udajesz , że nie wiesz wstydząc się tego? Z jakiego powodu? Każdy ma takiego Boga jakiego sobie wybiera. W judeochrześcijanach rdzennych Żydach ja nie dostrzegam w odróżnieniu od ciebie nic złego.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 10:52
                                                    Kłamiesz . Ja napisałem Opracowanie, które znajduje się w płockich instytucjach. Nie wiesz o czym pisałem ale wiesz że piszesz z rozmysłem jak zawsze. Kłamiesz i preparujesz moja Wiarę ale się nie dziwię obecnie władza daje wam możliwości. ...Potrzebny jest drugi , polski ORRBAN w Polsce.
                                                    wracając do księdza zdrajcy, nie napisałeś czy potępiasz go . Czy wy zdradzacie Polskę teraz?
                                                  • Gość: yankiel Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 11:05
                                                    Oczywiście, że potępiam tego rabina jak każdego zdrajcę. Tak samo jak brzydzę się wszystkimi co w czarną noc okupacji niemieckiej w Polsce przyjaźnili się z Niemcami i w dodatku obnosili się z tym wszem i wobec przekazując to jako tradycje rodzinną. Brzydzę się tez ich potomstwem tworzacym z tych legend sposób na życie promując takie niegodne Polaka postawy. Czy ciebie to dotyczy czy kogokolwiek mam to głęboko w .....i nic nie zmieni mojego poglądu. Opowieści o dobrych Niemcach tworzono poza płockim forum jeszcze tylko i wyłącznie na potrzeby komunistycznego systemu w dederowie zmuszając nas do przyjaźni z tymi, którzy sami lub ich przodkowie mieli polską i szerzej ludzką krew na rekach. A nawoływanie Polaka żeby im jeszcze budować tutaj pomniki, nie mylić z ludzką powinnością poszanowania czyjegoś miejsca pochówku to już coś co musi budzić odrazę i oburzenie. Tyle drogi panie.
                                                  • Gość: do plocczanina0 Re: godnie uczcijmy pamięć bohaterskiego kaołana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 11:31
                                                    Wracajmy do tematu głównego jakim jest obrona Płocka w 1920 roku. Zbliża się wielkimi krokami kolejna rocznica Wielkiej Bitwy Waeszawskiej. Fantastycznie by było opisac historię tego dzielnego, a praktycznie nikomu nie znanego Bohatera. Mielibyśmy naprawde Bohatera na skalę narodowa i możliwość oddawaniu jemu czczi. Może należałoby w Kościele Św. Jana z tej okazji wmurować tablice pamiątkową i z tej okazji zorganizować tam wielką manifestację patriotyczną? Myśle, że ks. Biskup z radością objąłby to swoim patronatem i Prezydenta Miasta też nadając temu wydarzeniu charakter ogólnopolski. Tak wiele jest kłamstwa w kreowaniu naszej historii najnowszej, że ten przykład wniósłby świeży ożywczy powiew na przekór ingerującym na swój użytek w polska historię naszych przeciwników. Płocczaninie przed tobą wielkie wyzwanie. Nie pozwólmy żeby ten człowiek i jego heroizm i wielka ofiara krwi dała się zamieść pod dywan. A ujadającym kundelkom i podstępnie podgryzajacym szakalom powiedz po prostu idźcie swoją drogą. My nie mamy nic do was, a i wy dajcie nam spokój
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 11:33
                                                    Czyli jako Pól-krwi potomek , brzydzisz się samego siebie?

Masz rozdarcie wewnętrzne........ uważasz , że tylko Żydzi są jedynymi na świecie ludźmi a każdy inny to zwierzę.
                                                    Mówił o tym pewien rabi w knesecie, czy mam wstawić jego słowa?

Obrażasz moich Rodziców od lat i za nienawiść do ludzi Opatrzność cie ukarała , dając Znak , jak Kainowi w potomstwie...........
                                                    Tak łatwo rzuciłeś Zemstę na dalsze pokolenia..... tak napisałeś niżej..

.......przyjaźnili się z Niemcami i w dodatku obnosili się z tym wszem i wobec przekazując to jako tradycje rodzinną. Brzydzę się tez ich potomstwem ...........................

Bóg okazał swa Moc i dostałeś właśnie w potomstwie karę............

Jednak pokory to nie wzbudziło................. potomstwo nie udało ci się na własne życzenie i karę.

Bóg jest Miłością , nie Zemsta nacyjną.
                                                  • Gość: yankiel Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 12:17
                                                    Mylisz się. Nie brzydzę się siebie, ani swoich przodków. Nie uważam Żydów za jedynych na świecie ludzi, a każdego innego za zwierze.
                                                    Nic nie pisałem w swoim poście o twoich rodzicach bo nawet nie wiem skąd przybyli, kim byli, co robili i co teraz robią lub gdzie spoczywają w pokoju.
                                                    Wyraźnie napisałem, że brzydzę się ludźmi bez względu na ich nację co byli zdrajcami. kolaborantami, dekownikami i oportunistami nie wymieniając nikogo z adresu, imienia albo nazwiska oraz ich potomstwem czyniącym z tego ideę życia. Masz jakieś podstawy, żeby sądzić iż twoi rodzice i ty spełniacie takie kryteria? Przykro mi to już nie moja sprawa. Jedyne co mogę powiedzieć, że być może zbyt surowo ich i swoją postawę oceniasz, a zresztą gdyby nawet, to nie twoja to wina. Wszak rodziców się nie wybiera, a czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał. Co do mojego potomstwa to chyba niesłusznie ci się wydaje, że jesteś jasnowidzem. Ostatnio to modne i nawet ludzie na tym zarabiają. Niestety nie bierz się za tą robotę bo nie tylko na piwo nie zarobisz ale i na kawałek postnego chleba.
                                                    BTW W jakiego boga ty wierzysz co to karze ludzi potomstwem ukazując w tym swoją moc i zemstę? I ten twój bóg ma ma być miłością? To chyba jakiś okrutny bożek z jakichś plemion prymitywnych. Śledząc twoje wpisy nie mam w tym zakresie już żadnych wątpliwości.
                                                    To w religii chrześcijan Bóg jest miłością i nagradza ludzi potomstwem, a nie ich tym karze. To w religiach chrześcijańskich Bóg jest miłością wiarą radością i nadzieją i dobrze by było gdybyś się na taka wiarę nawrócił, a nie tkwił w zabobonie. Dziwne to jak na drugą dekadę XXI wieku i kraj w środku nowoczesnej Europy. Myślami i mentalnością tkwisz gdzieś w dżungli amazońskiej czy w środkowym Borneo? Nie zazdroszczę, ale i nie namawiam do mentalnego powrotu do świata zwanego cywilizacją współczesnego człowieka. Możesz się tutaj albo odnaleźć albo zagubić jak mieszczuch w dżungli. Poszukaj może wokół siebie kogoś kto ci w tym pomoże. Znajdziesz bez trudu bo nie sadzę żebyś żył w jakimś skansenie.
                                                  • Gość: pytlak Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 12:51
                                                    Historia tego wujka-ksiendza mogła też wygladać w taki sposób. Dobrodziej dostał znak od Boga jaki to wnuczek-kuzyn urodzi się w jego rodzinie i z rozpaczy żeby nie miec z kimś do czynienia udał się sam w nieznanym kierunku i dotychczas z własnej woli nie powrócił. Mądry człowiek. Ile to wstydu by się najadł, a i egzorcyzmy może by musiał nad czakramami odprawić
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 13:04
                                                    Tyle się natrudzisz, żeby dać kopa? Przez 8 lat macie bogate doświadczenie.

Oczekuję, ze Może Prawo zakończy twoją działalność przeciw polską i ludzką. Bóg też nie zapomni. Tobie dał Znak i przestrogę.
                                                    Kiedy ja daję wiedzę i Pamięć o Polakach, ty i twoi kamraci czekają na okazję do obelg.
                                                    Jesteście tworem Agory. nie tworzycie rzeczy pożytecznych tylko samo zło.
                                                    Jak można iść przez życie , ciągle nienawidząc.........

• Gość: jony Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 13:12
                                                    Jak można iść przez życie , ciągle nienawidząc......... - Żydów
                                                  • Gość: żądło piaskowe Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 13:35

> Kiedy ja daję wiedzę i Pamięć o Polakach, ty i twoi kamraci czekają
                                                    > na okazję do obelg.

No ciebie Bóg też niezgorzej doświadczył o czym dobrze wie xxpani z xx pracowni xx przedsiębiorstwa. ciekawe za co ciebie dał Bóg "Znak i Przestrogę" bo przeczież jesteś dobrym szanującym bliźniego człowieka.
                                                    Dajesz wiedzę historyczną. Na razie to walnęłeś śmierdzącego klocka z jakims kłamstwem o jakimś krewniaku "ciotecznym stryjku brata ciotecznego wujka siostry szwagra twojej żony z drugiego małżeństwa". To jest wiedza historyczna? Raczej chyba konfabulacja Piekarskiego na mekach.
                                                  • Gość: plocczanin0 Re: pytanie o księdza żydowskiego IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 14:32
                                                    może chcesz więcej napisać o co ci chodzi z psycholog? czy to woja krewna? byleś tam na stażu?
            • Gość: sadek Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 15:03
              Kłamstwo. Nie było takiego przypadku w obronie Płocka
        • Gość: schmiedtke Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 15:39
          Bratnia Mogiła powinna byc miejscem lekcji historii
    • Gość: lotto Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 13:40
      brednie, do kasacji
      • Gość: Żadło piaskowe Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 14:45
        Psycholog? Masz jakieś doświadczenia osobiste czy podejrzenia? a może xx była z hasbary? badał ciebie psycholog? i co wyszło?
        • Gość: płocczanin0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 14:56
          Żydowska perfidia sam pisał......... przed chwila. Pani zgłoszona z tobą do Prokuratora i Zarządu Orlen SA. Będą się pytać. Podałeś nazwisko ..

Gość: żądło piaskowe 11.08.13, 13:35 Odpowiedz

No ciebie Bóg też niezgorzej doświadczył o czym dobrze wie xxpani z xx pracowni xx przedsiębiorstwa.
          • Gość: do plocczanina0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 15:03

> może chcesz więcej napisać o co ci chodzi z psycholog? czy to woja
            > krewna? byleś tam na stażu?

A co ty taki ciekawy jesteś? Dla fosadu szpiegujesz?
            • Gość: płocczanin0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 15:12
              Widzę , ze w końcu zmiękłeś jak widmo oskarżenia xx psycholog za przekazywanie danych o pracownikach . Zobaczymy co na to Zarząd Orlenu i Solidarność Orlenu , posłałem im kilkanaście twoich wpisów o xx psycholog.

Załoga Orlenu też czyta Forum , pewnie nie będą zadowoleni z ujawnianaia ich badań.
              Szczególnie, ze pisałeś niezgodnie z Prawdą.
              Czy ta specjalista znajdzie prace z taka opinią?--------------------------------------------------------------------
              • Gość: do plocczanina0 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 15:15

> Widzę , ze w końcu zmiękłeś jak widmo oskarżenia xx psycholog za prz
                > ekazywanie danych o pracownikach . Zobaczymy co na to Zarząd Orlenu i
                > Solidarność Orlenu , posłałem im kilkanaście twoich wpisów o xx psyc
                > holog.
                >
                > Załoga Orlenu też czyta Forum , pewnie nie będą zadowoleni z ujawniana
                > ia ich badań.
                > Szczególnie, ze pisałeś niezgodnie z Prawdą.
                > Czy ta specjalista znajdzie prace z taka opinią

CHORY jestes? Z jakiej paki mam zmięknąć?

• Gość: żądło piaskowe Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 15:08
            Przewidujesz jakieś aresztowania? A co będzie jak się wyda jak było naprawdę?
            • Gość: jajcarz Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 15:44
              jemu , temu onemu się juz mylą fakty , sam sie pogubił, ciekawi mnie tez jak głosno pękaja ze smiechu ( strachu?) te zarządy orlenu co się bojom strasnie chyba , słyszałem , że będa uciekac na kubę i o azyl prosic - ze strachu
              • Gość: anzelm Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 15:49
                Niepotrzebnie to ujawniłeś bo za chwilę napisze do Ambasady Kubę i zażąda unieważnienia wiz i zamknięcia przestrzeni powietrznej.
                • Gość: do plocczanina0 Re: tablica dla księdza od reformatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 18:18
                  Przestańcie robić jaja. Jest pytanie czy można wmurować tablicę poświęconą temu zdarzeniu zwiaznemu z uprowadzeniem w Parafii Poreformackiej? Chętnie przeznaczyłbym na to jakąś sumkę.
                  • Gość: advocem Re: tablica dla księdza od reformatów IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 20:42
                    tego kisendza żydowskiego , zdrajcy ponoc :

Franciszek odtajni akta "Papieża Hitlera"? - Wiadomości
                    wiadomosci.onet.pl/swiat/franciszek-odtajni-akta-papieza-hitlera/7kq84
                    • Gość: reformat Re: tablica dla księdza od reformatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 20:58
                      świadectwo zdrowia psychicznego zerowego nie wymaga badan specjalistów - on sam wystawia sobie swiadectwo swoją pisaniną . to jest lepsze niz badania kliniczne .czyste, jasne i bezdyskusyjne - więcej nie trzeba !
                      • Gość: dziewięćcisił Re: bajeczka o porwanym księdzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 10:58
                        Rozmawiałem dzisiaj z długoletnim kapłanem z Kościoła Św. Jana Chrzciciela. Nigdy nie słyszał o jakimś księdzu związanym z tą parfią porwanym lub nawet w inny sposób poszkodowanym w okresie najazdu bolszewików. Zatem informator o takim wydarzeniu po prostu kłamie żeby podnieść prestiż swojej rodziny jako środowiska patriotycznego albo ma jakieś kłopoty osobowościowe.
                        • Gość: matuszewski Re: przybliżmy postać ksiedza z Jana Ch. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 08:18
                          Za kilka dni obchody kolejnej rocznicy bohaterskiej obrony płocka przed atakiem bolszewików. Przypominajmy płockich Bohaterów. Czy ktoś wie coś więcej na temat ofiary życia ksiedza z prafii poreformackiej w/g opowieści gościa portalu; plocczanin0 uprowadzonego w nieznane w w tamtych dniach i pewnie zamordowanego bo wszelki ślad po nim zaginął? Może daleki krewny, plocczanin0 napisałby coś więcej lub wskazał jakieś opracowanie opisujące to wydarzenie?
                          • Gość: ufo Re: przybliżmy postać ksiedza z Jana Ch. IP: *.plock.mm.pl 14.08.13, 09:56
                            powiem ci po cichu , tego księdza to UFO porwało, dlatego nikt nic nie wie
                            • Gość: płocczanin0 Re: Polska nasza Ukochana Ojczyzna IP: *.071.c86.petrotel.pl 14.08.13, 19:00
                              Zbliżają się Polskie Rocznice Narodowe.

Przedstawiam mini album zdjęć jako zarys Pamięci.

...........plockaprawica.net/photogallery.php?album_id=191;

www.youtube.com/watch?v=tEcPhkvP9xg&list=UUaPqXgjqccNiN730e0rB_Cg&index=116
                              www.youtube.com/watch?v=9DGf8mxPEG8&list=UUaPqXgjqccNiN730e0rB_Cg&index=124

• Gość: pzpr Re: Polska nasza Ukochana Ojczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 19:34
                                szczególnie dobrze prezentuje się towarzysz jasiński
                                • Gość: do plocczanina0 Re: Polska nasza Ukochana Ojczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 09:37
                                  Z okazji naszych świąt narodowych zamierzam złożyć wiązankę kwiatów w Kościele Poreformackim dla uczczenia pamięci zapomnianego przez ludzi i MKOPWiM kapłana spokrewnionego z zacnym członkiem tego ciała, który jako zastępca wojewody do tych spraw zapomniał o swoim krewniaku i dopiero teraz lakonicznym wpisem na forum dał sygnał o tym dramatycznym zdarzeniu. Nic nie zrobił dla godnego uczczenia tej postaci. Jak widac pecha z MKOPWiM w latach dziewięćdziesiątych miał nie tylko Zygmunt Padlewski co też pomnika się nie doczekał chociaż komunistyczny wiceprezydent - satrapa płocki zostawił po przepędzeniu go z ratusza gotowy projekt.
                                  • Gość: papapta Re: Polska nasza Ukochana Ojczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 09:39
                                    kto to jest srapata ?
                                    • Gość: do plocczanina0 cd Re: Polska nasza Ukochana Ojczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 13:24
                                      סְלִיחָה tzn. przepraszam. Literówka wynikająca z tego, że mam klawiaturę szwedzką. Nie srapata tylko SATRAPA, ale projekt pomnika Padlewskiego zostawił pierwszej kadencji!
    • krzysiek_33 Re: Tajemnice Obrony Płocka 20r. 16.08.13, 08:39
      Rozwikłano tajemnicę zwycięstwa nad bolszewikami!

Proszę czytać tutaj

k.
      • Gość: do plocczanina Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 08:49
        Zgodnie z obietnicą w późnych godzinach wieczornych złożyłem kwitay w kruchcie koscioła Se. Jana dla uczczenia pamięci księdza porwanego przez moskali. Niestety nadal jest zapomniany. Moje kwiaty były jedyne. Nawet OMPn krewniak zapomniał, a jak był chory to nawet nie wysłał nikogo z bliskich, których chyba jednak nie wychował w duchu patriotycznym tak jak robi od lat z forumowiczami. Jako doradca Prezydenta nie spowodował tam żadnych przejawów pamięci ani w formie delegacji oficjalnej ani uroczystości harcerskich. Niedopatrzenie czy przewrotność?
        • Gość: historia w tv Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 09:34
          w telewizorze pokazali jak to było - bolszewików przepędził borys szyc z niejaką pomocą nataszy ( ups!) urbańskiej która pruła z cekaemu aż miło . zresztą wyszła też strategiczna słabość bolszewickiego komisarza który miał hemoroidy i to mogło mieć wpływ na przebieg walki . widać też było wyraznie jak przebiegała walka - wojsko śpi na cmentarzu a tu z lasu wyłazi bolszewik i nie ma czasu na artylerię bo od razu dochodzi do walki wręcz . wskazuje to od razu ze wywiad jako taki nie dzialal bo był zajęty antyszambrowaniem w garderobach aktorek kabaretowych .
          natomiast olbrychski z doklejonym wąsem stworzył wizerunek marszałka alkoholika nic więc dziwnego że wojnę musiał wygrać jako żywo bogusław linda udający wieniawę - zapewne między jedna bibka drugą . lenin się wku...ł i razem z trockim opuścił salę narad stwierdzając że "będziemy musieli budować socjalizm w jednym kraju " - na co stalin wyraznie się ucieszyl i pyknął sobie z fajeczki - zresztą tak się stało co wiemy z lekcji historii.

aha , jeszcze szapołowska się udzielała dobroczynnie
          • krzysiek_33 Re: zapomniany bohater obrony 16.08.13, 09:41
            Ha, czyli batalię wygrali wolnomularze polscy z loży oficerskiej :)
            To się Plocczaninowi0 nie spodoba, oj nie...

k.
            • Gość: wernyhor Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 09:56
              Dlatego plocczanin pisze o Polsce zniewolonej i potencjalnej konieczności jej wyzwolenia. Stoi to w jawnej sprzeczności z nastrojami w jego/naszym kościele parafialnym na Międzytorzy gdzie wczoraj, wszyscy poza płocczaninem, który w kościele raczej nie jest widywany śpiewaliśmy "Ojczyznę wolną pobłogosław Panie' czyżby i tu była jakaś jaczejka hasbary
              • Gość: papaszka Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 12:49
                zreszta w filmie oficer wywiadu napalony na aktorkę urbańska groził jej że jak mu nie da to pójdzie do berezy gdzie ją będą gwałcić szczotką do kibla cyt "trzy razy dziennie" , na szczęście zdemoralizowanego oficjera upito gorzałą i dodano rycyny żeby bardziej przypominał bolszewika a potem przebranego w bolszewicką rubaszkę i papachę porzucono na ulicy od czego od razu wszyscy poznali ze to bolszewik ( bo osrany) . dzisiaj już tak łatwo się bolszewika nie rozpozna szkoda gadać.
                skoro więc jak pokazali twórcy filmu sanacja tak się okrutnie obchodziła z komunistkami to nie można się dziwić że wolały pracować w kabarecie albo nawet w lazarecie .
                bardzo ciekawa jest scena jak to komisarz bolszewicki ma poważny problem w zajętej przez wyzwolicielską armię czerwoną mieścinie z powołaniem rady ludowej skądinąd wiemy że chętni mało się nie zatratowywali aby tylko się w takiej radzie znalezc i wykazać się gorliwością .
                w płocku też był ponoć jeden gorliwy kandydat ale armia czerwona miasta nie zdobyła toteż i kandydata do rady powieszono .
                • Gość: jasinski Re: zapomniany bohater obrony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.13, 14:36
                  Film faktycznie raczej groteskowy i jak mówią starzy górale zupełnie nie oddający ani klimatów ani realiów tamtych dni. Tym bardziej szkoda, że nikt na poważnie nie chce się zająć opowieścią internauty plocczanin0, którego opowieść o porwanym przez bolszewików wujku powinna być propagowana. Jest zupełnie nieznana, ale przecież to piękna karta historii i byłoby dobrze, żeby wbrew złośliwcom ją upowszechnił.
                  • Gość: stróż z kwiatka Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 16:17
                    o gaciach z lewisa trzeba film nakręcić !
                    • Gość: xenon Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 09:29
                      Obchody na 5+ tylko epizod wujka-księdza został chyba zweryfikowany jako mit bajkopisarza. Oburzające żeby grać na odczuciach dumy i patriotyzmu.
                      • Gość: plocczanin0 Re:Żydzi prześladują Polaków IP: *.071.c86.petrotel.pl 19.08.13, 09:44
                        Na drzewo skąd pochodzisz ................ poniżaliście KK , nawet w Polskie Rocznice Obrony 20r.
                        • Gość: płocczanin0 Re:Żydzi prześladują Polaków IP: *.071.c86.petrotel.pl 19.08.13, 09:51
                          Żydów pod niebiosy a smierc polakom;

...............
                          Wszyscy jesteśmy skinheadami. Dziennikarz "Rzeczpospolitej" do swojego rozmówcy: "Podpisuje się pan pod hasłem skinheadowskim: „Bóg, honor, ojczyzna"?"

Pięta odpowiada, że jawnym absurdem jest uznanie hasła wyszywanego na polskich sztandarach wojskowych jako elementu skinheadowskiego. Nizinkiewicz idzie dalej, myli rasizm z nacjonalizmem i próbuje wyrwać od posła PiS jakąś skandaliczną deklarację. Bezskutecznie. ....................................

A Organa RP ??????????????????????????
                          • Gość: xenon Re:chodzi o prawdę i godność ludzką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 10:13
                            O'key hasło hasłem. Jest bogate w treść i aktualne ponadczasowo. Wielu ludzi może je wziąć za swoje.
                            Problem jednak jest z wujkiem. Kłamałeś świadomie licząc, że nikt się nie połapie? Ubarwiona tradycja rodzinna nie wytrzymała konfrontacji z faktami historycznymi, pamięcią ludzi i dokumentami źródłowymi? Miałeś chwilę nirwany i tak chlapnąłeś w transie do końca tego nie kontrolując?
                            Błądzenie jest prawem każdego stworzenia. Przyznanie się do tego powinnością ludzką. Nie tkwij w nieprawdzie. Wyrzuć to z siebie. Bóg i Historia to ci wybaczy.
                            • Gość: płocczanin0 Re:Administracja Forum wrogiem Polski. IP: *.071.c86.petrotel.pl 19.08.13, 10:34
                              Zejdź żydu z mojej rodziny...czy uważasz, ze twoi zawsze będą w prokuraturach?

• Gość: xenox Re:odpowiedzmy prawda czy fałśz, kłamczuch czy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 10:46
                                Nie jestem żadenŻYDU. Co to takiego, bo może nie wiem? Nie wszedłem na twoją rodzinę bo nic mi do niej tylko jako pasjonat obrony Płocka przed najazdem bolszewii interesuję się różnymi także nieopisanymi i szerzej nie znanymi epizodami i faktami z tamtego okresu. Grzecznie ciebie pytam się ciebie czy przywołane przez ciebie uprowadzenie przez czerwonych członka twojej rodziny (wujka) księdza z Jana Chrzciciela to fakt czy jakiś chory wymysł. To wszystko. Ty piszesz ja mam prawo do dyskusji i ustalenia prawdy poprzez zadawane pytania. Innej drogi nie ma bo w żadnych, podkreślam, żadnych materiałach źródłowych nie ma na ten temat żadnej, podkreślam żadnej wirygodnej wzmianki. Myślę, że ta piękna karta płockiej historii nie potrzebuje zmyśleń, a propagowania kłamstwa to grzech nie tylko historyczny.
                                Pytania na forum nie podlegają chyba ściganiu prokuratury nawet jakby w niej decydował twój kolejny wujek. Tym bardziej jeżeli są one wynikiem czyjegoś wpisu i służą tylko doprecyzowaniu tematu.
                                • Gość: xenon0 Re:odpowiedzmy prawda czy fałśz, kłamczuch czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 13:23
                                  Patrz pan,pisze, że Polak a jaki ściemniacz! Co za wstyd dla nas Polaków!
                                  • Gość: starszy Re:czy plocczanin0.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 14:05
                                    Kiedyś plocczanin0 tak scharakteryzował braci starszych:
                                    > kiedyś tam , człowiek z opozycji powiedział; Żydzi są tacy sami jak i
                                    > nni ludzie. A więc patrz i i pisz o wadach i zaletach Żyda jako czł
                                    > owieka. .
                                    > Jednak teraz myślę , że nie końca mial rację. Są pewne cechy szcze
                                    > gólne typowe dla tej nacji. Mściwość Ludów Wschodu. Brak tolerancji i
                                    > brak Przebaczenia.
                                    >
                                    > Po latach, myślę, że więcej. Kłamanie.

Ciekawe, że teraz sam kłamie. Czyżby jakiś gen zabłąkany
                                    • Gość: fannula Re:czy plocczanin0.... IP: *.plock.mm.pl 19.08.13, 14:17

A CO NA TO TA PROKURATURA , CZY TO JUZ NIE JAKIS PARAGRAF / ARTYKUŁ KK SIE KŁANIA ?
                                      • Gość: sambor Re:czy plocczanin0.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 14:28
                                        Jak widać gość jest nietykalny. Ciekawe dlaczego? Notorycznie podpada pod art. 254 KK i nikt w palcem w bucie nawet nie kiwnie.
                                        • Gość: płocczanin0 Re:czy naród przebrany , może? IP: *.071.c86.petrotel.pl 19.08.13, 19:16
                                          Sympatyczny przestępco forumowy.
                                          jak ładnie pisałeś i piszesz..... Pod Opieką współziomków............
                                          a chodziło jak zawsze o Bohatera Polaka........

Paragrafu nie było bo wy Nadludzie.......

....................Temat kSIążKA O mAZOWSZU.... lINK -forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=81845771&wv.x=2&v=2&s=0

...........................Re: książka o Mazowszu - przetargIP: *.adsl.inetia.pl
                                          Gość: duduś 08.07.08, 20:17 Odpowiedz

jednak to prawda że ci klimakterium na móżg wali, albo portki z LEVIS;a jaja
                                          ściskają, a skargę na prokuraturę nie złożyłeś że cię olali. Kapusiu
                                          zetesempowski. jutro umieszczam na forum twoje zdjęcie jak grzebiesz w odpadach
                                          spodni w Levisie czubku......... I INNE.

Temat narodowy gen. W.Sikorski- Ekshumacja gen. Sikorskiego a sprawa płocka.....
                                          .........link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=81473612&a=81473612&wv.x=2

.................Re: Ekshumacja gen. Sikorskiego a sprawa płockaIP:

*.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                          Gość: cnh 07.07.08, 19:53 Odpowiedz

e tam, jak cie znam to walisz koniak, dyzurny...........

Re: Ekshumacja gen. Sikorskiego a sprawa płockaIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                          Gość: hi 04.07.08, 18:00 Odpowiedz

a może miał mendy i stąd taki geniusz z niego sie zrobił, drapał
                                          się, drapał i wpadł przez to na pomysla z tem słońcem
                                          Re: Ekshumacja gen. Sikorskiego a sprawa płockaIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                          Gość: hi 04.07.08, 17:55 Odpowiedz

a co ten birbant ma do gadania! kim jest? że od jego zgody zależeć
                                          ma ekshumacja przywódcy Państwa. Tej głupoty już za wiele.
                                          olać to dziadostwo ciepłym moczem, pogonić na cztery wiatry..........

Nielojalna mniejszość , łamiąca Konstytucje w kolonii.

• Gość: płocczanin0 Re:czy plocczanin0.... IP: *.071.c86.petrotel.pl 19.08.13, 14:39
                                        Dobrze piszesz. Stała, co parę minutowa Akcja ataku na mnie...Jest OK. Paragrafy są oczywiście tylko dla Polaków, wasze wpisy oczywiście ..brak podstaw.

I gestapo i złodziej trawy w II Wojnie Światowej i morderca Żydów i F-16, i marsze hitlerowskie i i zwolnienia z pracy z poręki Orlen SA i z Orlenu psycholog Szulc Ani, jak pisaliście i Himmler i prawo zabijania Arabów i sądzenia Polaków, gó... papieża , byki od gówien arcybiskupa i setki innych ...to nieszkodliwa Hasbara mniejszości płockich..... Krzyże i inne gówna. . Anioły forumowe pod ochroną organów....

I Stały dyżur na Forum z podawaniem innego nicka za każdym wpisem......

Mili przyjemni Obywatele. Bez paragrafu.
                                        • Gość: andrzej Re:czy plocczanin0.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 15:39
                                          Co nie zmienia postaci rzeczy, że pewien podający się za dobrego Polaka i Katolika jest po prostu kłamcą i mitomanem naruszającym najpiękniejsze hasło każdego Polaka - Bóg, Honor, Ojczyzna.
                                          BÓG< bo miesza do swoich opowieści kapłana naszego Kościoła. Honor, bo nie mówi prawdy. Ojczyzna bo do kłamstwa miesza najwspanialsze daty z naszej historii. Wstyd i kilo mułu.
                                          • Gość: z krakowa Re:czy plocczanin0.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 17:43
                                            ja sie zastanawiam ile lat jeszcze ten facet potrzebuje aby zrozumieć że mu dokładają nie ze względu na jakieś poglądy które nieudolnie stara się prezentować ale na :
                                            arogancję
                                            ignorancję
                                            mitomanię
                                            agresję
                                            notoryczną tępotę i brak zdolności do racjonalnej argumentacji
                                            strojenie się w piórka ofiary
                                            i wiele wiele innych rzeczy
                                            • Gość: fannula Re:czy plocczanin0.... IP: *.plock.mm.pl 19.08.13, 18:12
                                              i rzekł :

• Gość: belfer Re:czy plocczanin0.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 19:24

> Sympatyczny przestępco forumowy.
                                                > jak ładnie pisałeś i piszesz..... Pod Opieką współziomków............
                                                > a chodziło jak zawsze o Bohatera Polaka........

Tak nieboraku! Byłby to wielki bohater opisywany w księgach i honorowany pomnikami gdyby był w realu a nie w twojej chyba niezbyt zdrowej imaginacji. Tak się stał groteskowym elementem autopromocji matacza i fałszerza płockiej historii najnowszej. Wstydź się kłamczuszku.
                                                • Gość: wujek Re:czy plocczanin0.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 21:52
                                                  Cuś o tym wujku cisza. Pewnie zrodził się na chwilę po jakimś psychotropie i szybciej uleciał niż się narodzil. Autor pomysłu albo biedny, schorowany człowiek albo cyniczny kłamca.
                                                  • Gość: do ploccanina Re:czy plocczanin0.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.13, 16:07
                                                    Czy wujek został już zlokalizowany?
                                                  • Gość: plockir Re:zginął wątek o kibicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 16:55
                                                    Hasbar w akcji. Wyciął bardzo interesujący wątek o płockich kibicach. Ciekawe czy to na skutek donosów gdzie trzeba płocczanina.
                                                  • Gość: fannula Larum grają IP: *.plock.mm.pl 23.08.13, 18:11
                                                    i rzekł :

Polska jest w niebezpieczeństwie a naszym Obowiązkiem Polaków, jest Przetrwanie

do broni towarzysze ,

"Kiedy przyjdą podpalić twój dom,
                                                    ten, w który mieszkasz - Polskę,
                                                    kiedy rzucą przed siebie grom,
                                                    kiedy runą żelaznym wojskiem
                                                    i pod drzwiami staną, i nocą
                                                    kolbami w drzwi załomocą -
                                                    ty, ze snu podnosząc skroń,
                                                    stań u drzwi.
                                                    Bagnet na broń!
                                                    Trzeba krwi!"

"Bo jest życie piękniejsze, nowe,
                                                    i życ warto, i umrzeć warto!
                                                    Trzeba nieść, jak chorągiew, głowę,
                                                    świecić piersią kulami rozdartą"
                                                  • Gość: wilhelmpik Re: tajemnica uprowadzenia wujka przez fosad/?/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 11:38
                                                    Czy wyjaśnił już ktoś tajemnicę uprowadzenia w nieznane przez bolszewików wujka płocczanina0? Czy może on sam przypomniał sobie jak to było? A może to nie bolszewicy tylko przebrany za mołojców fosad z bombami z rdzeniami uranowymi?
        • Gość: radziszewski Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 09:14
          Zbliża się rocznica wybuchu wojny. Pamiętajmy o polskich bohterach. Przybliżajmy ich postaci. Może ktoś wreszcie napisze coś konkretnego o bohaterskim księdzu z Kościoła Św. Jana. Pokazał sie tylko enigmatyczny wpis ale chyba kogoś co to słyszy, że gdzieś w kaplicy dzwonia ale nie wie w którym.
          • Gość: w Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 09:38
            dnia pierwszego wrzesnia roku pamietnego obama napadnie na syrie z nieba wysokiego
            • Gość: pip Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 17:01
              a tak swoją drogą to gdzieś nam wcięło zerowego : albo zmęczony pisaniem starych donosów albo zajęty pisaniem nowych . a tymczasem lelije rosną na cieniu jak cholera .
              Moze tez byc zajęty pisaniem wierszyków histo(e)rycznie zaangażowanych : idzie soldat borem lasem podpierając się obcasem aż tu partyzantów dwóch wnet bagnetem dostał w brzuch . Leży na polanie czaszka a pod czaszką mieszka traszka . Tu jaskółka a tam grzyb wierszyk napisany w mig.
              • Gość: e-buk Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 10:59
                Ja uważam, że jest na etapie tzw. kwerendy po dokumentach. Po ich znalezieniu przyszpili wszystkich hasbarowców, którzy uznają opowieść o wujku-księdzu jako wytwór chorej wyobraźni człowieka usilnie poszukującego dowodów na tzw patriot roots
                • Gość: apel Re: zapomniany bohater obrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 08:23
                  Czy ktoś już coś znalazł na temat tajemniczej historii wujka - księdza płocczanina0? Sam zainteresowany propagacją ciekawej historii krewniaka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka