Dodaj do ulubionych

Prezydent: dotrzymałem słowa... na pewno???

05.11.14, 17:49
Oto dokładne i szczegółowe dane dla Miasta Płocka za lata 2010 i 2014 oraz stopy bezrobocia za lata 2002, 2006, 2010 i 2014 wraz z podanymi, wiarygodnymi źródłami.

Link do tabeli z dokładnym opisem i źródłami

TABELA Z OPISEM

Obserwuj wątek
    • Gość: porównanie Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... na pewno??? IP: *.152.c87.petrotel.pl 05.11.14, 18:04
      To jest najgorsza kadencja od wielu lat z bardzo niebezpieczną tendencję wzrostu stopy bezrobocia !

Nie jestem obrońcą MM, natomiast liczby same pokazują tę niebezpieczną dla Płocka tendencję, uwzględniając krajową stopę bezrobocia, wstąpienie Polski do UE i odpływ ludności, a jednak tendencja stopy bezrobocia ta jest WZROSTOWA!

W porównywalnym okresie roku do okresu podanego w tabeli (początkowy okres pierwszej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego) tj. na koniec września 2002 roku, zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 13 698 tj. 19,6% (kraj 17,6%).

Z kolei ma koniec września 2006 roku (końcowy okres pierwszej kadencji i początkowy okres drugiej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 10 874 tj. 16,4% (kraj 15,2%).

Na koniec września 2010 roku (końcowy okres drugiej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego i początkowy okres kadencji prezydentury Andrzeja Nowakowskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 7 079 tj. 10,7% (kraj 11,5%).

I wreszcie na koniec września 2014 roku (końcowy okres kadencji prezydentury Andrzeja Nowakowskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 7 457 tj. 11,7% (kraj 11,5%).

Wniosek jest, więc prosty. Podczas kadencji w latach 2010–2014 została odwrócona długookresowa, zniżkowa tendencja stopy bezrobocia na tendencję zwyżkową. Ponadto procentowa stopa bezrobocia w Mieście Płocku, ponownie przewyższyła procentową, krajową stopę bezrobocia!

Źródła
      • Gość: wesoly żarty się skończyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 16:58
        Na dobry początek najpierw to, jakby ktoś nie zauważył, jest z września 2013r:
        Tekst linka

teraz ten link, można sobie kliknąć na dowolny rok - od 2008r.,
        Tekst linka

a na zakończenie ten link
        mup.plock.eu/pl/stopa_bezrobocia_w_2014_r.html
        Wnioski
        1. Podawanie danych wyrwanych z całości wprowadza celowo i świadomie, w błąd opinię publiczną i za to można ponieść konsekwencje karne - proszę oto zapytać się prawników.
        2. Branie się i analizowanie poprzez brak znajomości całego i złożonego procesu analitycznego (czynniki zewnętrzne, wewnętrzne) przez laika, który robi z siebie wybitnego znawcę, staje się śmieszne i doprowadza klienta, który to wykonuje do "samouwielbienia", a to już jeden krok do .......
        3. Idąc tokiem rozumowania naszego forumowego geniusza, to obecny prezydent w roku 2014 odniósł sukces, zmniejszył bezrobocie - patrz stopa bezrobocia w roku 2014.
        4. Oglądając na rożnych portalach społecznościowych, profile kandydatów na przyszłych radnych, widziałem te słynne bzdurne dane, nie dziwię się, że ludzie bez wyższego wykształcenia technicznego dali się w to "wkręcić", ale inżynierowie to już totalna porażka, panowie jak wy wykonujecie projekty, jeśli nie potraficie dokonać analizy danych i łykacie wszystko, co wam daje człowiek, który nie ma żadnego doświadczenia - ładnie będziecie prowadzić analizy gospodarcze Płocka w przyszłości - Boże chroń przed takimi radnymi.
        5 Jak można skończyć Technikum (nie będę wymieniał jakie), gdzie nie nauczono logicznego myślenia, przy czym w tym zawodzie jest ono niezbędne.

Na koniec mam w nosie, kto będzie rządził w Płocku, grunt żeby nie był to PiS, pokazał już co potrafi przez 8 lat w tym mieście i 2 lata w Polsce. Nie mam ochoty oglądać budowania mola do Gdańska, albo jeszcze dalej.

Tylko matołki wierzą w wyborcze obietnice polityków.
        • citymen_plock Re: wyborco uważaj 06.11.14, 17:01
          pokazywarka.pl/zf4ero/
        • citymen_plock Re: do dygotalnego 06.11.14, 17:06
          wiesz co to jest zestawienie danych porównawczych z tego samego okresu w wybranych latach (w podanym zestawieniu latach nieprzypadkowych)?

a teraz weź głębszy oddech i idź do mamy coby zapłakany nosek obtarła...
          • citymen_plock Re: do dygotalnego 06.11.14, 17:10
            no i te telewizyjne technikum rolnicze byś wreszcie ukończył, może wówczas byś coś zrozumiał
          • Gość: KONIEC ŻARTÓW Re: do mądrego inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 17:11
            pożyjemy zobaczymy komu mamusia będzie nie tylko nosek podcierała
            • citymen_plock Re: do mądrego inaczej wesołego 06.11.14, 17:14
              łyknij co na uspokojenie może....
    • citymen_plock Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres 06.11.14, 11:19
      WYKRES UKAZUJĄCY STOPĘ BEZROBOCIA W MIEŚCIE PŁOCKU NA TLE KRAJOWEJ STOPY BEZROBOCIA W LATACH 2002–2014

WYKRES

Dokładne źródła powyższych danych: źródła

W porównywalnych okresach roku, podanych na załączonym wykresie, m. in. w początkowym okresie pierwszej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego tj. na koniec września 2002 roku, zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 13 698 tj. 19,6% (kraj 17,6%).

Z kolei ma koniec września 2006 roku (końcowy okres pierwszej kadencji i początkowy okres drugiej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 10 874 tj. 16,4% (kraj 15,2%).

Na koniec września 2010 roku (końcowy okres drugiej kadencji prezydentury Mirosława Milewskiego i początkowy okres kadencji prezydentury Andrzeja Nowakowskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 7 079 tj. 10,7% (kraj 11,5%).

I wreszcie na koniec września 2014 roku (końcowy okres kadencji prezydentury Andrzeja Nowakowskiego), zarejestrowanych bezrobotnych w Mieście Płocku było 7 457 tj. 11,7% (kraj 11,5%).

Wniosek jest, więc prosty. Podczas kadencji w latach 2010–2014 została odwrócona długookresowa, zniżkowa tendencja stopy bezrobocia na tendencję zwyżkową. Ponadto procentowa stopa bezrobocia w Mieście Płocku, ponownie przewyższyła procentową, krajową stopę bezrobocia, co nie miało miejsca już od ok. sześciu lat!

Jest to bardzo niepokojący sygnał dla Płocka!
      • Gość: entuzjasta Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres IP: *.plock.mm.pl 06.11.14, 12:44
        Malkontent z Pana! Proszę się wczytać choćby w treść artykułu o marszu POparcia! Ileż tam nazwisk nowo zatrudnionych! ;) Ile nowych miejsc pracy! A gdybyśmy jeszcze przejrzeli angaże radnych!.. Pan Kras to, excusez le mot - czubek góry lodowej! :)
        • citymen_plock Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres 06.11.14, 12:48
          Może MUP w Płocku jeszcze nie zdążył objąć ich w swoich statystykach ? ;-)
          • zambeziriver Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres 06.11.14, 13:08
            Panie F. znajdź pan sobie wreszcie jakąś babę i przestań sie pan zajmować wreszcie jak małe dziecko głupotami. Rozumiem blogerów, których wpisy są oczekiwane przez tysiące, choćby setki ludzi. Czytających, polemizujących, wyciągających wniosku. Czy naprawdę człowieku nie dostrzegasz, że ciebie komentuje tylko ktoś drwiący z ciebie i mający ciebie w najlepszym wypadku za osła? piszesz sam do siebie i sam z sobą? Chory jesteś rzeczywiście? Weź sobie byle jaka babę to chociaż do sprzątania ciebie zagoni z braku lepszego zajęcia. Jak ciebie podupczyc nauczy to też będziesz to robił z nią to chętniej niż analizy skutków trzęsienia ziemi w okolicach orlenu dla poziomu bezpieczeństwa globu. Piszesz o tym bezrobociu nie mając też o tym pojęcia, wyrywając dane z kontekstu, nie mając pojęcia o możliwościach i kompetencjach prezydenta w tej dziedzinie. Powtarzam raz jeszcze za babą jakąś się rozejrzyj. Do lekarza to już idź koniecznie.
            • Gość: marszowy Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres IP: *.opera-mini.net 06.11.14, 14:37
              uuu chyba wczorajszy POchód "pierwszomajowy" nie wypalił. A Freud POdpowiada że POparcie POszło się doopczyć...

Wsadź pan panie aPOlityczny te dane do właściwego kontekstu tak jak to POtraficie robić a wnet się okaże że jest super, a Polska jest światowym tygrysem gospodarczym tylko te "głupie" ludzie nie mają o niczym zielonego POjęcia i w cuda nie wierzą...

:>
              • zambeziriver Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres 06.11.14, 14:55
                Oj Sylwek, Sylwek nie pytam kiedy zmądrzejesz, tylko dlaczego się nie leczysz? Chłopie życie jeszcze przed tobą. Powtarzam poznaj jakąś babę, nawet byle jaką. Pociupciasz i zapomnisz o zmienności nastrojów. Będziesz jak chart za d...mi biegał. To lepsze niż pisanie z samym sobą lub odpowiedzi na jaja, które sobie kilka osób na tym forum z ciebie robi.
                • Gość: trykot Re: Prezydent: dotrzymałem słowa... wykres IP: *.069.c89.petrotel.pl 06.11.14, 16:30
                  marsz nie wyszedł zambizariverowi, ale pamiątkowy pomarańczowy trykot na pamiątkę dostał
                  • Gość: owoc Pamiętam: zbuduje obwodnice IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.14, 13:40
                    nawet w planach jej nie ma
                    • Gość: ech Re: Pamiętam: zbuduje obwodnice IP: *.c155.petrotel.pl 16.11.14, 11:07
                      ech
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka