Dodaj do ulubionych

TU Uniqa...

31.01.15, 13:03
Witam,co sądzicie o Towarzystwie Ubezpieczeń Uniqa ??.
Czy są solidni i szybko likwidują szkody?
Obserwuj wątek
    • Gość: ubezpieczony Re: TU Uniqa... IP: 213.158.221.* 31.01.15, 16:37
      na pewno są unikalni w :
      - w uwodzeniu potencjalnych klientów
      - w obiecywankach przed sprzedażą polisy
      - w wymyślaniu sposobów na ograniczenie własnych zobowiązań z tyłu ubezpieczenia
      - w unikach
      ale taka unikalna jest większość ubezpieczalni
      • Gość: doświadczona Re: TU Uniqa... IP: *.class101.petrotel.pl 31.01.15, 22:43
        A o jakim ubezpieczeniu myślisz? Ja kilka lat miałam ubezpieczone mieszkanie i przez zalewającego stale mnie sąsiada otrzymałam 3 razy wypłatę odszkodowania. Ze względu na mały rozmiar szkody likwidacja bez oględzin-za moją zgoda szybka wypłata na konto. W uniqa mam też ubezpieczenie życiowe grupowe- zlamalam palec u stopy - szybko i bezproblemowo wyplacili, podobnie świadczenia z tytułu urodzenia dziecka. znam też przypadek długo trwającej likwidacji szkody z ubezpieczenia AC.
        Dużo zależy też od agenta ubezpieczeniowego u ktorego się ubezpieczasz. Niektórzy są bardzo pomocni.
        • Gość: poszkodowany Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 01.02.15, 10:40
          Moim zdaniem Uniqa - unika zobowiązań w sposób powszechny a likwidatorzy szkód są obcesowi,zarozumiali i nastawieni na NIE.Złośliwe przedłużanie bez końca wypłacenia odszkodowania oraz stawianie wielu absurdalnych warunków do jego wypłaty.
          Brak podstawowej uczciwości.
          Zbywanie klienta.
          Brak kultury obsługi likwidacji szkód w Łodzi
          ---Bezsensowne jest ubezpieczanie mieszkania przy czynszu gdyż Uniqa bardzo unika odpowiedzialności a proces likwidacji prostej i oczywistej szkody trwa miesiącami.
          ODRADZAM
    • Gość: b.klient Re: TU Uniqa... IP: *.077.c87.petrotel.pl 01.02.15, 21:03
      Nie
    • Gość: prawnik100 Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 02.02.15, 15:05
      Z moich informacji wynika,że Towarzystwo Ubezpieczeń Uniqa SA zawsze odmawia wypłaty odszkodowania uzasadniając to najróżniejszymi debilnymi sprawami.
      Jakiekolwiek odszkodowanie,czy to dot.mieszkania,kradzieży,samochodu, OC - zawsze jest odmowa.
      Dopiero miękną w sądzie. Ale wczesniej liczą na to, że klientowi nie będzie się chciało włóczyć ich po sądach.
      Dlatego doradzam natychmiastowy wybór innego ubezpieczyciela!!
      • Gość: babag Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 07.02.15, 12:02
        Potwierdzam.Towarzystwo oszukańcze.
        • Gość: maria Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 14.02.15, 11:46
          Moja mama ubezpieczyła u nich mieszkanie z piwnicą.Do piwnicy włamali się złodzieje i wynieśli sporo dobrych rzeczy,konfitur itd.Ta Uniqa odmówiła wypłaty odszkodowania bo drzwi do piwnicy były ażurowe i złodziej widział co chce kraść,uzasadnienie że pożal się Boże.
          • Gość: oni tak mają Re: TU Uniqa... IP: 213.158.222.* 14.02.15, 13:06
            ale jak wystawiali polisę ubezpieczeniową na mieszkanie (wraz z piwnicą, bo tak w warunkach ogólnych ) to im te ażurowe drzwi (typowe dla piwnicznych boksów w blokach) w niczym nie przeszkadzały, nawet ich nie pofatygowali się je obejrzeć, bo przecież takie typowe ażurowe drzwi w piwnicach są wszędzie.
            • Gość: maria Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 15.02.15, 12:27
              tak jak wystawiali polisę "przy czynszu" to nic ich nie obchodziło prócz pieniędzy.Jawni złodz... i wydrwigrosze.
          • Gość: Synuś Re: TU Uniqa... IP: *.dynamic.mm.pl 15.02.15, 07:42
            A moje Mamie zalała gorąca woda mieszkanie/pękła jakąś drobnostka / i lała się długo bo klucz do głównego zaworu w bloku był w'' Fortum'' i zeszło troszeczkę nim ekipa się pojawiła z Fortum i zakręciła ..A wrzątek się lał litrami nawet na korytarzu już były kaskady jak wodospadzie Niagara . Teraz widzę ze jest numer telefonu na drzwiach a jak z kluczem ..nie wiem bo niem a żadnej info ?
            Panele nowo położone były do wymiany i meble ..
            Byli rzeczoznawcy z w.w firmy ubezpieczeniem i wiem odszkodowanie wypłacili ze prawie wystarczyło na wymianę .
            Ps.Jakie było zaskoczenie ze klucza nie było w bloku ani w dziale technicznym spółdzielni która znajduje się nie daleko a gorąca woda to niebezpieczna rzecz ...więcej krzywdy morze zrobić niż zimna ..
            • Gość: maria Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 16.02.15, 16:11
              "prawie wystarczyło" / prawie czyni różnicę a cena czyni cuda czyli mniej za więcej.tak jest w uniqa
    • rokitka00 Re: TU Uniqa... 18.02.15, 13:13
      W Unice ubezpieczona jest moja spółdzielnia jak również ja posiadam ubezpieczenie na życie.
      Jak do tej pory, nie miałam z nimi najmniejszego problemu, zarówno z tytułu szkody powstałej przez Spółdzielnię, czy z ubezpieczenia zdrowotnego Uniqa szybko wypłacała należne odszkodowanie.
      • Gość: poszkodowany Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 18.02.15, 18:47
        No niestety nie potwierdza się to ani u mnie ani u moich sąsiadów czy znajomych.Też mamy ubezpieczenie tzw. "przy czynszu" czyli złodziejskie
        Wielu osobom uniqa albo znacznie obcina odszkodowania albo odmawia, i to żadna tajemnica,tak jest w całej Polsce.
        • Gość: ola Re: TU Uniqa... IP: *.087.c91.petrotel.pl 18.02.15, 18:56
          a może warto by przeczytać co jest w polisie tego ubezpieczenia "przy czynszu"? Może akurat nie obejmuje ona szkód, od których oczekujecie odszkodowania
          • Gość: poszkodowany Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 18.02.15, 19:59
            Ola,tu nie chodzi o polisy i zakresy bo wiadomo,że jak ukradną to ubezpieczyciel płaci.A ten nie chce płacić i jest arogancki,chamski.
            CHODZI O BRAK ODSZKODOWAŃ Z SAMEGO STATUSU - NIE BO NIE.
    • Gość: babag Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 19.02.15, 11:06
      to cholerne dziady jakieś są
      • Gość: wóda i koks Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 22.02.15, 08:27
        moja ciotka św.pamięci też miała na ul.chabrowej domek ubezpieczony w Uniqa. Te dziady odmówiły wyplaty odszkodowania gdy pękł kaloryfer i zalało mozaikę wodą.Dlaczego,bo kaloryfer był stary a likwidatorka chciała jakiś bonus
    • scarlet_x Re: TU Uniqa... 15.03.15, 14:42
      Autocasco mają ciekawe: ubea.pl/Ubezpieczenie-autocasco-AC-w-Uniqa%2Cartykul%2C957/ - znajomy ma to, w którym nie traci się zniżek i chwali sobie.
      • pompowy Re: TU Uniqa... 15.03.15, 15:33
        @rokitka00 - proponuję abyś nie robiła kryptoreklamy.To że pracujesz w tej zaje...nej firmie nie upoważnia ciebie do robienia z ludzi idiotów.
        Miałem okazję likwidować szkodę z OC sprawcy ubezpieczonego w Uniqa. I wiecie co?
        Oszukiwali jak mogli,zaniżali odszkodowanie,odmawiali pojazdu zastępczego.Ciągle trzeba było odwoływać się.Chamska obsługa przeciągająca w nieskończoność wypłatę odszkodowania...
        Jest to najgorsza firma ubezpieczeniowa na rynku polskim i europejskim.
        Tyle.Jak ktoś chce swoje pieniądze wywalać w błoto.Proszę bardzo.
      • Gość: poszkodowany Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 15.03.15, 17:32
        Znana agentka ubezpieczeniowa firmy Uniqa - scarlet_x - bezmózgowo i prymitywnie zamieszcza link do ubezpieczenia uniqi - unikającej jakiejkolwiek odpowiedzialności odszkodowawczej na terenie Polski.
        Takie prymitywne posty to w oborze z gnojem :))))
      • scarlet_x Re: TU Uniqa... 18.03.15, 14:11
        Ej, zluzujcie - teraz będę wiedzieć. Mówiłam tylko co mi znajomy powiedział.
        • Gość: poszkodowany Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 19.03.15, 19:58
          W du...pie z twoimi znajomymi.
          • Gość: Przypomnienie Re: TU Uniqa... IP: *.dynamic.mm.pl 28.05.15, 14:44
            Ostatnio mówił mnie Tato ze sie przypomnienie na Os.Tysiaclecia itp / Z propozycją podniesienia stawek / oczywiscie z błogosławieństwe Pana Prezesa PSML .
            Tacie odradziłam zwiekszenie stawki, niech te pieniadz lepiej przeznaczony na nie jedna podwyzszenie czynszu w tym roku...Pewnie.?!
            • Gość: wóda i koks Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 01.06.15, 07:51
              Odradzam ubezpieczenia w Uniqa.Kłopoty z odszkodowaniami.
              Polecam Allianz i PZU.
    • Gość: Jak co roku . Re: TU Uniqa... IP: *.dynamic.mm.pl 24.05.16, 07:22
      Ja co roku w maju ww.ubezpieczyciel sprawia swoim klientom niespodzianie .Teraz porozsyła do swoich klientów dosyć obszerną info o obowiązkowej wyższej stawce minimalne do zapłacenie -a jak się komuś nie podoba to dowiedzenia .
      Tłumaczy to zmiano rodzaju ubezpieczenia z grupowego na indywi. - tylko zastanawia dlaczego nadal mozna doliczać ubezp. mieszkania do czynszu..
      No cóż każdy chwyt dozwolony ..
    • Gość: wóda i koks Re: TU Uniqa... IP: *.plock.mm.pl 25.05.16, 13:36
      Uniqa w Płocku jest prowadzona przez panie pracujące w niej jeszcze za PRL.Żadnych przemian ani innowacji.
      Żadnych wygód dla klienta.
      Tylko pieniąchy by brali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka